Şimdi Ara

AGP 4X ya en uygun ekran kartı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ASUS MX anakartıma bir ekran kartı takmak istiyorum ama AGP 4x uyumlu ve directx 9.0 destekli olmalı
    araştırdım ama sonuca varamadım , yardım..

• Bütçe ve sistemin diğer özellikleri nedir?

Cevap 9550 128bit olacak gibi ama bütçeye göre değişebilir.
  • ilgin için sağol arkadaş..

256 mb RAM
    asus mx ANAKART
    10 + 160 gb HARD DİSK
    2.?? p4 İŞLEMCİ

100 $ kadarlık birşey düşünüyorum ama altarnatiflerim varsa bakmak istiyorum..

hemen senin verdiğin EKRAN KARTINı bakıyorum..
  • Bellek miktarını toplamda (en az) 512mb yaparak belirttiğim 9550'yi alabilirsin. Bulursan 128mb asus 9550ge (128bit), bulamazsan 256mb olanına bakabilirsin (128mb'ler biraz daha fazla hız aşırtma (o/c) olur).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 31 Mart 2006; 18:23:52 >
  • para sorun degil diyorsan geforce 7800 gs al ben dün aldım takttım canavar gibi.benim anakartta agp 4x ama kart süper . mesela The Elder Scrolls IV Oblivion oyununu gayet güzel bütün özellikler acık gayet akıcı ve de takılmadan oynuyorum.bütün sistemi upgrade etmektense ekran kartına para yatırmak bana daha mantıklı geldi
    Not : 100 $ a kadar bütçe ayırdıgını sonradan gordum pardon

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkarmada -- 1 Nisan 2006; 0:41:41 >
  • Piyasadaki herhangi bir agp ekran kartını takabilirsin

100 dolar civarı alınabilecek f/p kartı 9550 dir

Tamamını vermek istiyorsan 9600pro ya da 2.el 9600xt al

Ama 9550 tavsiyemdir OC ile 9600proyu geçer 9600xt ile kafa kafaya gider

Aradaki farkı da rame yatırırsın
  • ati radeon 9550
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ekran kartı hangisi daha iyi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tuğer yarbayım asus 9550ge yi internette aramalarımda bulamadım;
    bir de 128 mb lık kartı, 250 mb lık karttan iyi buluyorsun gibi söz ediyorsun,
    kafam karıştı, niye daha hızlı .. hiçbir bilgim olmadığından söylediğin şeyi anlayamadım,

gerçi tavsiyen aklıma yattı biraz daha bakınıp, tercihi SAPPHIRE ATI RADEON 9550 128 veya 256MB 128BIT AGP EKRAN KARTI ndan yana yapacak gibiyim..ama hala kafamdaki o soru işareti duruyor..
    niye 128 lik 256 lıktan daha hızlı..
    asus markalar için arızayla karşılaşılmış ve (9550 olanlarda) kaçınır oldum ama anakartla daha uyunlu olabilir
    ihtimaliyle asus ta 9550 bakmaya devam edeceğim..

.. ve millet ; ya siz beni anlamadınız yada ben anlayamıyorum agp 4x diyorum agp olan kartların hepsi olur diyorsunuz. işin doğrusunu daha açık söyleyin hevesimi kaşımayın benim..
    sonra kalkıp ikinci el piyasalarında "geforce 6600 gt 128 mb" falan arattırmayın bana...

• quote:

Orjinalden alıntı: ahindi

tuğer yarbayım asus 9550ge yi internette aramalarımda bulamadım;
    bir de 128 mb lık kartı, 250 mb lık karttan iyi buluyorsun gibi söz ediyorsun,
    kafam karıştı, niye daha hızlı .. hiçbir bilgim olmadığından söylediğin şeyi anlayamadım,

gerçi tavsiyen aklıma yattı biraz daha bakınıp, tercihi SAPPHIRE ATI RADEON 9550 128 veya 256MB 128BIT AGP EKRAN KARTI ndan yana yapacak gibiyim..ama hala kafamdaki o soru işareti duruyor..
    niye 128 lik 256 lıktan daha hızlı..
    asus markalar için arızayla karşılaşılmış ve (9550 olanlarda) kaçınır oldum ama anakartla daha uyunlu olabilir
    ihtimaliyle asus ta 9550 bakmaya devam edeceğim..

.. ve millet ; ya siz beni anlamadınız yada ben anlayamıyorum agp 4x diyorum agp olan kartların hepsi olur diyorsunuz. işin doğrusunu daha açık söyleyin hevesimi kaşımayın benim..
    sonra kalkıp ikinci el piyasalarında "geforce 6600 gt 128 mb" falan arattırmayın bana...

256mb olanlarda genelde kalitesiz bellek kullanılır. Bu sebeple 128 olanlara göre daha az hız aşırtma (o/c) olurlar.

9550 gibi alt seviye bir kart 256mb belleği kesinlikle dolduramadığı için 128mb daha iyi bir seçenek olmuş olur.

Yani 128mb ile 256mb (zamanlamalara bağlı olarak) normalde eşit hızda ama hız aşırtma işin içine girince 128mb hızlı oluyor.

Sapphire'nin o 128mb modeli fansız ise uzak dur. Atlantis olmayan sürümü öyle idi sanırım.

Bulursan 128mb his alabilirsin.

Yalnız her durumda dikkat etmen gereken belleğin markası ve (özellikle) ns değeri.

Şurada yazdıklarım bellek hakkında bir fikir verebilir:

http://forum.donanimhaber.com/m.asp?m=6486938&mpage=1&key=

Bir arkadaşın elixir bellekli 256mb 9550'si 250'yi görmüştü (belki daha yükseği de görür). Marka hakkındaki yorumum kesin değil bu sebeple. Ns çok önemli.
    İyi bellekli bir 256'nın yüksek değerlere çıkmaması için bir sebep yok.

Agp 8x meselesi ise şöyle. 9550 de agp 8x'tir. Ancak 4x modunda sorunsuz, hız kaybı olmadan çalışır. 6600gt de normalde sorunsuz çalışır ama biraz hız kaybı olur. Bulmak çok zor olduğundan x1600pro alınabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 2 Nisan 2006; 17:22:47 >

• dostum kolay gelsin ben bordumu ve işlemcimi değiştm elimde asusu 64 Mb 7100 Pro ekran kartı var istersen sana onu verebilirim mükemmel bir ekran kartı

sultezi@mynet.com
  • o sisteme 9550 + 256mb ram tak baya perf artışı gorursun
    ortalama 100$ yapıyor zaten
  • 9550 128bit
  • Bence değiştirebiliyorsan anakartınla beraber değiştirip 8X li bi anakart alman. Aynışeyi ben de denedim 4x de 9550 pek bişey ifade etmedi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dellino

Bence değiştirebiliyorsan anakartınla beraber değiştirip 8X li bi anakart alman. Aynışeyi ben de denedim 4x de 9550 pek bişey ifade etmedi.

Biraz daha ayrıntılı anlatabilir misin?

İki tane agp 4x sistemde hızlandırılmış 9550 kullandım ve 8x sistemlerde bahsedilen hız değerlerinden herhangi bir eksiği yok(3dmark, genel oyun hızı vb).

Thg sitesindeki bir yazıda 9700pro'da bile 8x - 4x arasında %5 fark olduğundan bahsediliyordu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dellino

Bence değiştirebiliyorsan anakartınla beraber değiştirip 8X li bi anakart alman. Aynışeyi ben de denedim 4x de 9550 pek bişey ifade etmedi.

bende 4x ve 8x anakartta aynı 9550yi kullandım ve hiç bir fark yoktu. sendeki sorun 4x/8x durumundan farklı bir sebepten kaynaklanmıştır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.