Şimdi Ara

AGP Ekran Kartlarının Performansı Hakkında Bir Soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, yakın eski bilgisayarıma AGP ekran kartı almak istiyorum, ama CPU-Z programından baktığımda donanımsal olarak AGP 2x desteklendiğini(anakartta da öyle), fakat max.olarak AGP-4x takılabileceğini söylüyor. Benim sorum şu: Ben bu anakarta AGP-8x ekran kartlarını bağlayabilir miyim?Performans düşüşü olacağını biliyorum. Tabi eğer bağlanabilirse...

• şansını fazla zorlamamanı öneririm. anakartın desteklediği max limitin üzerinde bir kart alır ve takarsan anakart kendi desteklediği kadarını görecektir. yani biraz anlamsız oluyor. haa ekstra bir sorun yada uyumsuzluk çıkartırmı onu bilen arkadaşlar cevaplasınlar bizde öğrenelim.

saygılar
  • atinin çoğu agp kartında bi jumper var agp 4x 8x diye ayırıyo 4x ise parçayı 8xten çıkarıp 4x e takıyosun..
  • quote:

Orjinalden alıntı: seyfulislam

Arkadaşlar, yakın eski bilgisayarıma AGP ekran kartı almak istiyorum, ama CPU-Z programından baktığımda donanımsal olarak AGP 2x desteklendiğini(anakartta da öyle), fakat max.olarak AGP-4x takılabileceğini söylüyor. Benim sorum şu: Ben bu anakarta AGP-8x ekran kartlarını bağlayabilir miyim?Performans düşüşü olacağını biliyorum. Tabi eğer bağlanabilirse...

eer 4x agp diyosa sorun yok. ben bugune kadar hiçbir agp kartta sadece agp 8x le çalışır diye bi ibare gormedim. prospektüslerinde her ikisindede çalışabildiği yazar. yani agp 8x ler aynı zamanda agp 4x te destekler. ama sen o eski pc ye 100 dolar verip kart alma bence 2. el bak..
  • Öyle yapıcam zaten arkadaş... İkinci el bi fx5200 düşünüyorum o yüzden sordum. sıfırı da zaten 50-60 ytl civarı...
  • arkadaşlar!! agp 4x - 8x kafanızı karıştırmasın. bunların tek farkı devrelerinin çalışma gerilimleri. agp 8x 0.8 volt ile çalışır 4x lerde yanlış hatırlamıyosam 1.5 volt olcaktı. agp 8x bi kart 8 x de 100 puan alıyosa aynı kart 4x de çalıştıgında 95 puan alır. yani gozle gorulur bi fark yok. ufak tefek ayrıntılar işte.
    kart alıcak olan arkadaşada ; 2.el mx440 , fx5200 , fx5500 , ati9250 , 9500 sende zaten fx5200 demişin. bvence tam isabet. hemde piyasada oldukça çok bulunabilecek olan bi kart...
  • Melyyh arkadasim, benim anakartım donanimsal olarak agp-2x destekli. Yani ben bu anakartta bu kartı performans düşüşü olsa da çalıştırabilir miyim?
  • quote:

Melyyh arkadasim, benim anakartım donanimsal olarak agp-2x destekli. Yani ben bu anakartta bu kartı performans düşüşü olsa da çalıştırabilir miyim?

Eğer anakartınız 8x desteklemiyorsa, 8x bi ekran kartı taktığınızda muhtemelen 4x(eğer desteklediği 4x ise) performansında çalışır
  • Ama benimki 2x destekliyo. Netcem şimdi?
  • quote:

Ama benimki 2x destekliyo. Netcem şimdi?

sen pci kart alıcan yada agp 2x destekli bi kart alcan. pci kart olarak ulkemizde oyun oynanılabilcek pek pci kart yok bildiim kadarıyla. pci fx 5200 ler uretildi ama piyasada hiç karşılaşmadım. yani oyun için pci ı salla. sen agp 2x destekli bi ekran kartı alcaksın. ge-force2 mx200 yada mx400. mx 400 ile 512 ramla nfs mostwanted ı en düşük seviyelerde hiç kasmadan oynadım bizzat ben. he bu arada her her mx400 agp 2x destekliyo mu bilmiyorum. cunku bu kartlar cok tuttu. yıllarca satıldı. bu yıllar suresince tabi 2x bitti 4x e geçildi ama n-vidia nın sitesinden falan bak istersen ama ge-force2 mx serisi agp2x le çalışıyo.bundan eminim.
  • teşekkürler arkadaşım, birsürü alışveriş sitesine baktım(iknci el gg falan) hiçbirinde bu mx400 denen meretten yok. :( Bildiğin bir yer var mı?

Ayrıca teşekkür ederim yardımların için.
  • quote:

teşekkürler arkadaşım, birsürü alışveriş sitesine baktım(iknci el gg falan) hiçbirinde bu mx400 denen meretten yok. :( Bildiğin bir yer var mı?

Ayrıca teşekkür ederim yardımların için.

abi o kart eski. artık uretilmiyo. 2. el bakcaksın ;
    http://borsapazar.com/urundetay.php?durum=2&urunkodu=I035EKROEM00003
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.