Şimdi Ara

AGP için uygun ekran kartı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Aşağıda yazdığım sistem için bir AGP ekran kartı almayı düşünüyorum. Konuyu açmadan önce de biraz araştırdım fakat yorumlar genelde pek birbirini tutmuyor. Özellikle de psu'nun yetip yetmeyeceği konusunda.
    Benim düşündüğüm ekran kartı şu an için HD3650 fakat dediğim gibi kullandığım everest psu okuduğum yorumlara göre biraz karın ağrısı gibi duruyor ama yine aynı psu ile 4670 çalıştıranların yorumlarını da okudum.
    Öncelikle sistemin bu seçtiğim ekran kartını çalıştırıp çalıştıramayacağını merak ediyorum. Başka ekran kartı önerileriniz varsa onları da değerlendirmek isterim.

Sistemim:

Gigabyte GA-8S648FX-775 AGP 3DDR DIMM anakart
    Intel Pentium 4 Cpu 3.00 Ghz
    2 GB ram DDR400
    Everest 400W Psu

• 2. EL 4650 DDR3, 3650 DDR3, 4670, x1650pro, 7600gs AGP Alabilirsin.
  • X1950Pro HD 3850 ve HD 2600 serileri dışındaki tüm AGP modellerinden alabilirsiniz.
    HD 3650,HD4650/70 AGP alınabilir.
    HD3450 de alınabilir ancak 15-20 lira fazlasına HD3650 var zaten.

HD 2600'ler biraz problemli (Kullanan birisi olarak söylüyorum,saat hızlarını düşürüp kullanmak zorunda kaldım.)
    PSU konusunda hiç kafanız karışmasın.X1950 ve HD 3850 dışındaki AGP kartlarda 400W psu (Gerçek değerini vermese de) sorun olmayacaktır.
    HD 2600 Pro'mu şu anda 2 HDD + 2 CDROM + OC'li P4 ile 280W everest PSU'lu kasada kullanmaktayım ve sistemde donma vs. olmuyor.Elbette paranız varsa marka PSU her zaman daha iyi bir tercihtir.Bende de para olsa ben de marka PSU alacağım.

Bu arada darboğaz olayını ciddi ciddi düşünün.Yeni çıkan konsol devşirme oyunların bazıları takılıyor P4 makinalarda (Assasin's Creed,GTA4 vs.) Minimum sistem gereksinimi çift çekirdek CPU olan oyunların çoğu takılma yapıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XRacer -- 2 Şubat 2010; 21:40:56 >

• ARkadaşım şöyle temizinden bi' HD4670 işini görecektir. Sapphire bulursan kaçırma derim.
  • Sağolun arkadaşlar ilginiz için. Şimdi şöyleki 4670 tavsiyesi çok olsa da benim içim pek elvermiyor almaya güç kaynağımı fazla zorlamaması açısından. Bir de bugün piyasadaki kartlara baktım zaten hiçbir yerde 4670 kalmamış.
    Benim asıl merak ettiğim 3650 nin sorun çıkarıp çıkarmayacağıydı. Onu da saolsun XRacer arkadaşım cevaplamış.
  • Ya da bi' alternatif ; Ekran kartı almak yerine GIGABYTE G31M - ES2L anakart alabilirsin. Onboard ekran kartı ile pek çok oyunuda oynayabilirsin. Ramlarinde seni bi' süreliğine idare eder.Çipset biraz eski de olsa işini görücektir. Bunları yapıp bi' işlemci alırsan ve daha sonra ada güzel bi' Pci giriş ekran kartı alırsan tadından yenmez. PSU konusunda da sıkıntı olmaz. Kaliteli bi' 350 Watt PSU tüm bunları yaptıktan sonra sana yeter.Herşeye rağmen karar senin. Bu arada dediklerimin aynısını ben yaptım bu ara işlemci kovalıyorum. Tavsiye ederim. . .
    http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=81470&ad=GiGABYTE-G31M-ES2L-1600FSB-DDR2-16X-Anakartlar

• sorter ne yap et ilk fırsatta o sistemi elinden cıkartmaya bak ekran kartı almak yernie bende senin gib sistem kullanıyordum nvidia mx4000 pentium 4 2.8 işlemci 2.gb ddr ram ancak bir gün elime 1000 tl gibi bi para geçti dedim bu paranın 500 üyle sistemi düzenliyeyim ancak ne yaparsam yapıyım sistemin anakartını deişmedikçe bişey olmıyacanı farkettim ve sinirden 1500 tl ye ati 5770 li bi sistem aldım sende benim yaptıgım hatayı yapmamak için ilk önce güzl bir anakart al
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1mpossible

sorter ne yap et ilk fırsatta o sistemi elinden cıkartmaya bak ekran kartı almak yernie bende senin gib sistem kullanıyordum nvidia mx4000 pentium 4 2.8 işlemci 2.gb ddr ram ancak bir gün elime 1000 tl gibi bi para geçti dedim bu paranın 500 üyle sistemi düzenliyeyim ancak ne yaparsam yapıyım sistemin anakartını deişmedikçe bişey olmıyacanı farkettim ve sinirden 1500 tl ye ati 5770 li bi sistem aldım sende benim yaptıgım hatayı yapmamak için ilk önce güzl bir anakart al

• Sistem yenileme işini tabiki düşündüm ama şu an mümkün olmadığı için böyle bir yola başvuruyom. Zaten düşüncem maximum 1 sene idare etsin bu alcağım kart beni.
    Impossible arkadasim aynen senin gibi bende de su an mx4000 var ve kartın kötü tarafı shader desteği yok. Sırf o yüzden birçok oyunu açamıyoruz. Benim derdim 1 sene 2007-2008 çıkışlı Titan quest , Loki tarzı oyunları kaldırsın aletim şimdilik o yeter bana. Artık 1 sene sonra da sistemi yenileyip 2009-2010 derken arayı kapatırız :)
    Teşekkürler öneriler için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.