Şimdi Ara

AGÜ-YTÜ-Hacettepe Bilgisayar Mühendisliği (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
8
Favori
8.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aynı yol ayrımında bende duruyorum ama bi yere giderken yol ayrımlarında bile kararsız kalan ben artık geceleri rüyama giriyo bu üçü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tübitak'la çalışma ve staj konusunda gerek ytü gerek hacettepe'nin agü'den geride olduğu düşüncesine hiç katılmıyorum.

http://www.cs.hacettepe.edu.tr/arge.html -- bunlar hacettepe'nin
    http://www.apk.yildiz.edu.tr/tubitak.php -- bunlar ytü'nün.

staj konusuna gelince zaten hem istanbul hem de ankara staj olanakları ve firma çeşitliliği açısından kayseri'den en az 10 yıl önde. ikisinden de aktif olarak gayet güzel işleyen teknokentleri var. ikisin de mezunları, henüz eğitim-öğretim gören öğrencilere yardımcı oluyorlar. ki mezun derneklerinin işlevlerinden bir tanesi de bu zaten. zaten ayrıca istanbul ve ankara'nın bir üniversite öğrencisinin ihtiyaç duyabileceği sosyal-kültürel aktiviteler yönünden diğerlerinden önde olacağı gayet açık.

yine ikisinin de öğrencilere staj ve kariyer planlama konusunda öğrencilere yardımcı olacak kurulları var.

https://www.ce.yildiz.edu.tr/page/commissions
    http://www.cs.hacettepe.edu.tr/danismakurulu.html

ben yine tercih yapsam o puan aralığında ytü, hacettepe, ege'den birini yazardım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deneyici23 -- 4 Temmuz 2015; 11:32:41 >

• Evet Hacettepe ve YTÜ daha köklü bir üniversite. Bu sebeple onlar hala aklımda. Ama Dil , burs ve öğrenci evi imkanları ve akademik kadrosu bunlar dışında danışma kurulunun çok iyi olması beni AGÜ'yü seçmeye yöneltiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lateralkorteks -- 4 Temmuz 2015; 14:24:45 >
  • Merhaba arkadaşlar ben YTÜ elektrik müh. öğrencisiyim. Fakülte öğrencileri olarak sizleri bilgilendirmek ve kafanızdaki soru işaretlerini gidermek için facebook'ta Yıldız Teknik Üniversitesi Öğrenci Destek Platformu adında bir grup kurduk. Grupta bilgisayar mühendisliği okuyan arkadaşlarımız da var. Merak ettiğiniz herşeyi oradan sorabilirsiniz.
  • Ben hala AGÜ YTÜ arasındayım. Bu ayrımda 5 ölçütüm var
    Konaklama ve burs imkanları (Bu anlamda AGÜ daha iyi)
    Eğitim kalitesi (hangisinden mezun olduktan sonra daha donanımlı bir mühendis olurum) [Bu benim için en önemlisi ve henüz bir cevap bulamadım]
    Yabancı dil eğitimi [aradaki fark çok mu büyük]
    Büyük firmalarla iletişim kurmamı hangisi daha kolay sağlayabilir [AGÜ dede olanaklar var deniliyor ama YTÜ nün daha önde olması gerekmiyor mu bu konuda köklü bir üniversite olmasından dolayı]
    Hangi şehir mühendislik okumak (rahat yaşamak ve iyi bir staj ortamı buna dahil) açısından daha rahat [?]
  • Bilgisayar muhendisligi dusunen arkadaslar su yaziyi mutlaka okuyun. Uzun ama biz ne is yapiyoruz ne kadar kazaniyoruz hepsi hikaye tadinda var.

www.gebzeteknikforum.com/wp

• quote:

Orijinalden alıntı: korany

Ben hala AGÜ YTÜ arasındayım. Bu ayrımda 5 ölçütüm var
    Konaklama ve burs imkanları (Bu anlamda AGÜ daha iyi)
    Eğitim kalitesi (hangisinden mezun olduktan sonra daha donanımlı bir mühendis olurum) [Bu benim için en önemlisi ve henüz bir cevap bulamadım]
    Yabancı dil eğitimi [aradaki fark çok mu büyük]
    Büyük firmalarla iletişim kurmamı hangisi daha kolay sağlayabilir [AGÜ dede olanaklar var deniliyor ama YTÜ nün daha önde olması gerekmiyor mu bu konuda köklü bir üniversite olmasından dolayı]
    Hangi şehir mühendislik okumak (rahat yaşamak ve iyi bir staj ortamı buna dahil) açısından daha rahat [?]

Dün AGÜ'ye tanıtım günleri kapsamında gittim. Genel olarak izlenimlerimi ve yazdığın sorulara verdiğim cevapları yazayım.

Çok ilgililer en başta. Bölümlerin öğretim üyeleriyle doğrudan konuşabiliyorsunuz aklınızdaki tüm soruları sorabiliyorsunuz. AGÜ'yü düşünüp aklında soru işaretleri olanlara tanıtım günlerine gitmelerini tavsiye ederim(Geliş dönüş otobüs bileti ücretsiz ilk 30bine).

Eğitim kalitesi konusunda akademik kadrosu çok güçlü. Öğretim üyelerinin yayın ve atıf sayıları çok fazla. Araştırma alanları geniş yelpazede bu da uzmanlaşabileceğiniz alan sayısını arttırıyor.

Ayrıca konuştuğum bölüm başkanı ve ilgimi çeken bir alanda araştırma yapan diğer bir doçent, araştırma projelerine öğrencilerin katılabileceğini söyledi. Bu ve bunun gibi olanakların ytü ve hacettepede çok mümkün olduğunu düşünmüyorum çünkü orada 100+ kişi var öğretim görevlileri hangi biriyle ilgilensin?

Yabancı dil okulu kaliteli(sitesinden muafiyet sınavına bakarak anlayabilirsiniz.) ilk 20bin ABD'ye 1 dönem dil okuluna gidebiliyor. Onun dışında Hazırlık boyunca 2-3 kere Avrupa'ya gittiğini söyledi öğrenciler.

Büyük firmalarla iletişim konusunda AGÜ sorun çıkarmayacak çünkü sadece AGÜV içerisinde birçok farklı sektörden iş adamı bulunuyor bunlar bile yeter aslında iş bulmak için fakat, bilg.mühendisliği için konuşursak danışma kurullarında bulunan dünyaca saygın kuruluşlardan yetkililerin staj imkanı sağlayacağını söylediler. Kişi sayısı da az olduğundan bu dedikleri gayet makul ve inandırıcı.

Ayrıca 2.sınıftan itibaren birebir kariyer koçluğu ile AGÜV içerisindeki iş adamlarından kariyer desteği de alabiliyor öğrenciler.

Şehir konusu ise, İstanbul ve Ankara tabii ki bilişim sektörünün daha önde olduğu şehirler ama üniversite yıllarında ille de burada okumaya gerek yok. Çünkü AGÜ zaten saygın kuruluşlardan staj sağlayacak. Mezun olduktan sonra da istediğimiz yere gidebiliyoruz sonuçta :)

Herşey bu kadar olsa bile AGÜ tercih edilebilir geliyor bana ama bunlara ek olarak verdikleri burs imkanı da çok büyük bir artı. Ayrıca Üniversite kampüsü şehir merkezine yürümeyle 10dk uzaklıkta. Şehir gayet modern en azından şehir merkezi öyle. Trafik sorunu yok, yollar geniş. Öğrenci köyü ile kampüs arasındaki mesafe de yürüyerek 5-10 dakika (Bisikletle 2-3 dakika sürer heralde )

Öğrenci evleri hoş ve rahat gözüküyor. İki kişi bir odada olmak üzere her katta 4 kişi kalıyor. her katta lavabo, banyo mutfak var. Tabi çamaşır makinesi buzdolabı da var.

Genel olarak tanıtım günlerinden izlenimim olumlu. Gerçekten çok ilgileniyorlar ve okulun itibarının daha da artması için mezun olacakların en iyi yerlere gitmesini isteyeceklerini düşünüyorum onlardan da böyle bir izlenim aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lateralkorteks -- 7 Temmuz 2015; 21:03:06 >

• up. Yok mu başka görüşü olan ?
  • Ben agü diyorum hacettepede ytüde sefil olacağına git agüye kral ol

• sinavygs2014 S kullanıcısına yanıt
    Kayseri metropol mü sayılır

• Upppp
  • lateralkorteks L kullanıcısına yanıt
    Merhaba arkadaşım;
    Öncelikle ben de tercih dönemindeyim ve çok küçük yaştan itibaren bilg.Müh olmak istiyorum.Ve ben de ytü ile hacettepe arasında gidip gelmekteydim.Senin yorumlarını okuyunca hiç düşünmediğim agü de aklıma girdi fakat kısa zamanda vazgeçtim.Evvelden şunu söyliyim agü devlet üni ama bir vakıf öncülüğünde kuruldu.Maddi olanakları iyi tayfa tarafından desteklendiği için bu saydığın olanakların gerçekleşeceğine ben de inanıyorum.Ama çoğu kişi böyle yüksek olanakları olan yerlerin bunun acısını bir şekilde çıkarcağını söylüor bana.Ne kadar doğru bilemem belki palavradır ama sadece duyduklarımı söylüorum.Maddi durumun ne kadar iyi bunu da bilemem ancak bence agüyü seçeceksen her şeyini araştır.hatta yemekhane yemek fiyatlarını bile.adı lazım değil bazı vakıf ünilerine &100 burslu giren öğrenciler bir öğle yemeğinin servet olmasından yakınıor mesela.Belki agü için durum farklıdır onu da bilemem.sadece düşüncelerimi paylaşıorum.
    Agünün + larında ise genelde maddi olanaklara ve devamında yurt dışı olanaklarına odaklandığına dikkat ettim.yine adı lazım değil bazı vakıf ünilerinde yurt dışında staj imkanı verilen bazı öğrenci tanıdıklarım vardı.adam bir sene yurt dışına gittikten sonra sınavlara tekrara hazırlanmaya başladı belki de o ona özgü bir durumdu ufku açıldı bilemem.konuşma fırsatım olmadı.ama demek istediğim bu tip iyi olanaklara göre tercih yapcaksan daha dikkatli olman.Yalnız şuan sadece olumsuz düşüncelerimi aktardım.bunlar dışında öğretim kadrosu kontenjanı ve ekipman yeterliliği agüyü gerçektyen cezbedici yapıor.Ben seni olumlu yada olumlu etkilemek istemiyorum sadece iyi düşün diorum çünkü ben de uyku uyuyamıan bir öğrenci hakline geldiğim için seni çok iyi anlıorum.kendin içine neresi daha çok siniorsa orayı tercih et.Çünkü agü hacettepe veya ytü den herhangi birini seçtiğinde asla pişman olmazsın gibi gelior.
    kendime gelirsem hep odtü ve itü hedeflemiştim nasip olmadı.Şİmdi buralar tutmadığı için hayallerimi satmayı düşündüm bir ara çünkü hukuk (tm puanım idare eder) seçmeyi düşündüm.bu zihniyete sahip olamadaki ana sebep ytü hakkındaki önyargılarımdı.ama biraz araştırdım.soru işaretlerini tam olarak silemesem de ytü ye karşı büyük bir sempatim oluştu.İstediğim bölümü okumak benim için en hayırlsıı olur die düşünüorum.ben ytü yazacağım sen hacette ve agü arasında kalmışsın.hangisini yazarsan yaz bence pişman olmazsın ama tekrar sölüorum vakıf tipi düşünüorsan küçük detayları da göz ardı etme.(bu arada hacettepe ve agüyü çabuk silme sebebim İstanbul'da yaşıor olmam)
    Bir de şunu da unutma:vakıf ünilerini eleştiren ben eğer Koç'u kazansam koşarak giderdim. yani bu işler biraz öznel olduğu için kişeden kişiye düşünceler değişebilior.

• Devlette en avantajlı bölümler belli oldu

http://www.ozgurhaberci.com/egitim/devlet-memuru-olmak-icin-en-avantajli-bolum-hangisi-h644.html

Arkadaşlar merhaba, eşit ağırlıklı bölümlerin gözdesi olan hukuk fakültesi hakkında sizlerle birkaç bilgi paylaşmak istiyorum.

Özellikle son iki üç yıldır hukuk sıralamalarında artışlar göze çarpmaktadır.

Peki bu sene ne olacak?

http://www.ozgurhaberci.com/egitim/hukuk-fakultesi-tercih-rehberi-artar-mi-azalir-mi-gelir-mi-gelmez-mi-sorularina-cevap-veriyoruz-h586.html

yazıyı dikkatle okuduğunuzda aralıklardaki kaymalara, sayısal öğrencilerin davranışlarına ve kontenjan değişikliğine dair bilgiler yer almaktadır.

Tercih Rehberihttp://www.ozgurhaberci.com/egitim/2015-tercih-rehberi-tercih-tavsiyeleri-h554.html

Evet arkadaşlar ne diyorsunuz tercihlerinizi hangi yönde yapacaksınız?

• ya beyler siz ne kadarda sunun egitimi iyi bunun egitimi iyi desenizde kendiniz birsey katmadan hic bir sey olamazsiniz adamlar size mantigi gosterir gerisi size kalmis sen calisip kendini gelistireceksin ben ytuyu bu universiteler icinde daha onde gordugum icin ve istanbulu istedigim icin sectim ama bu 3 universiteden hangisine giderseniz pismanlik duyucaginizi dusunmuyorum belki suma gitseydim nasil olurdu diye dusunursunuz ama pisman olmazsiniz hangi universiteyi hangi sehri kendinize yakin goruyorsaniz onu secin ama dedikleri gibi bizim universitenin ingilizce egitimi cok iyi degil yeterli ama cok ust duzey degil kendiniz bir sey katmadan ingilizcenizi kolay kolay gelistiremezsiniz

ayrica simdi bu 3 uniden esit derecede ayni seyleri bilen adamlardan isverenden birini secmesini istese cogu yildiz teknigi secer hem koklu olmasi hem teknik universite olmasi isveren gozunde yildiz teknigi on plana cikarir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rigsby -- 11 Temmuz 2015; 17:48:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dundboy

Merhaba arkadaşım;
    Öncelikle ben de tercih dönemindeyim ve çok küçük yaştan itibaren bilg.Müh olmak istiyorum.Ve ben de ytü ile hacettepe arasında gidip gelmekteydim.Senin yorumlarını okuyunca hiç düşünmediğim agü de aklıma girdi fakat kısa zamanda vazgeçtim.Evvelden şunu söyliyim agü devlet üni ama bir vakıf öncülüğünde kuruldu.Maddi olanakları iyi tayfa tarafından desteklendiği için bu saydığın olanakların gerçekleşeceğine ben de inanıyorum.Ama çoğu kişi böyle yüksek olanakları olan yerlerin bunun acısını bir şekilde çıkarcağını söylüor bana.Ne kadar doğru bilemem belki palavradır ama sadece duyduklarımı söylüorum.Maddi durumun ne kadar iyi bunu da bilemem ancak bence agüyü seçeceksen her şeyini araştır.hatta yemekhane yemek fiyatlarını bile.adı lazım değil bazı vakıf ünilerine &100 burslu giren öğrenciler bir öğle yemeğinin servet olmasından yakınıor mesela.Belki agü için durum farklıdır onu da bilemem.sadece düşüncelerimi paylaşıorum.
    Agünün + larında ise genelde maddi olanaklara ve devamında yurt dışı olanaklarına odaklandığına dikkat ettim.yine adı lazım değil bazı vakıf ünilerinde yurt dışında staj imkanı verilen bazı öğrenci tanıdıklarım vardı.adam bir sene yurt dışına gittikten sonra sınavlara tekrara hazırlanmaya başladı belki de o ona özgü bir durumdu ufku açıldı bilemem.konuşma fırsatım olmadı.ama demek istediğim bu tip iyi olanaklara göre tercih yapcaksan daha dikkatli olman.Yalnız şuan sadece olumsuz düşüncelerimi aktardım.bunlar dışında öğretim kadrosu kontenjanı ve ekipman yeterliliği agüyü gerçektyen cezbedici yapıor.Ben seni olumlu yada olumlu etkilemek istemiyorum sadece iyi düşün diorum çünkü ben de uyku uyuyamıan bir öğrenci hakline geldiğim için seni çok iyi anlıorum.kendin içine neresi daha çok siniorsa orayı tercih et.Çünkü agü hacettepe veya ytü den herhangi birini seçtiğinde asla pişman olmazsın gibi gelior.
    kendime gelirsem hep odtü ve itü hedeflemiştim nasip olmadı.Şİmdi buralar tutmadığı için hayallerimi satmayı düşündüm bir ara çünkü hukuk (tm puanım idare eder) seçmeyi düşündüm.bu zihniyete sahip olamadaki ana sebep ytü hakkındaki önyargılarımdı.ama biraz araştırdım.soru işaretlerini tam olarak silemesem de ytü ye karşı büyük bir sempatim oluştu.İstediğim bölümü okumak benim için en hayırlsıı olur die düşünüorum.ben ytü yazacağım sen hacette ve agü arasında kalmışsın.hangisini yazarsan yaz bence pişman olmazsın ama tekrar sölüorum vakıf tipi düşünüorsan küçük detayları da göz ardı etme.(bu arada hacettepe ve agüyü çabuk silme sebebim İstanbul'da yaşıor olmam)
    Bir de şunu da unutma:vakıf ünilerini eleştiren ben eğer Koç'u kazansam koşarak giderdim. yani bu işler biraz öznel olduğu için kişeden kişiye düşünceler değişebilior.

hocam ben araştırdım bir tabldot yemek 2 lira,şaka gibi bildiğin 2 lira,bizim mıçı kırık okulumuzda bile 4 lira istiyorlardı.ayrıca rektörleri 22senelik bilkent hocası ve 6-7 sene kadarda bilkentte endüstri mühendisği bölüm başkanlığı yapmış bir isim,zannetmiyorum bi olumsuzluk olacağını ayrıca burası bi devlet üniversitesi,vakıf değil.ama bi vakıf tarafından destekleniyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ClassımDeğilsin -- 11 Temmuz 2015; 17:59:39 >

• quote:

Merhaba arkadaşım;

ÖSYM'den koşullarını(838 nolu ) okuduğum zaman verdiği bursların ve diğer imkanların karşılıksız olduğu yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lateralkorteks -- 11 Temmuz 2015; 18:29:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ClassımDeğilsin

quote:

Merhaba arkadaşım;

hocam ben araştırdım bir tabldot yemek 2 lira,şaka gibi bildiğin 2 lira,bizim mıçı kırık okulumuzda bile 4 lira istiyorlardı.ayrıca rektörleri 22senelik bilkent hocası ve 6-7 sene kadarda bilkentte endüstri mühendisği bölüm başkanlığı yapmış bir isim,zannetmiyorum bi olumsuzluk olacağını ayrıca burası bi devlet üniversitesi,vakıf değil.ama bi vakıf tarafından destekleniyor

Öncelikle konuşmamın başında agünün devlet üni olduğunu belirtiğimi ve arkasında vakıf olduğunu yazdığımı söylemek istiyorum.Söylemek istediğim vakıf temelli olduğuydu.Yani devlet ünisi olduğunun farkındayım.
    Yemek konusuna gelince ben sadece misal verdim.Ama dediğin gibiyse çok iyiymiş gerçekten.
    ben de söylendiği gibi olamayacağını düşündüm yani bir yemek parası ne kadar olabilirki die ama yine de insanın içine kurt düşüor işte.Çok sağol bilgilendirdiğin için ,duyduğumun yanlış olduğunu öğrendim.
    Ya bi de şöyle bişey var şimdi ben Kayseride yaşıor olsaydım agüye giderdim abi düşünmeden.İnsanın yaşadığı yer de etkilior seçimlerini.En azından benim için.

• up

• agü'nün tanıtım günlerine gittiyseniz ve içinize sindiyse yazın gitsin o zaman. seneye geçiş yapma ihtimaliniz de varmış beğenmezseniz geçersiniz zaten.
  • Gençler selam. Geçen sene AGÜ'yü seçtim ve şuan memnunum. Sorularınız varsa alabilirim.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.