Şimdi Ara

AGÜ-YTÜ-Hacettepe Bilgisayar Mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
8
Favori
8.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, Sıralamam MF4 9 bin. Sadece Bilgisayar Mühendisliği düşünüyorum. Bu konuyu bilgili kişilerden fikir alabilmek ve tercihini belirleyen diğer arkadaşlara da faydam dokunması için açıyorum.

Önümde mümkün olan 3 seçenek mevcut. AGÜ YTÜ ve Hacettepe

Kendi araştırmalarım sonucu edindiğim bilgileri paylaşmak istiyorum ilk olarak.

YTÜhttps://www.ce.yildiz.edu.tr/
    Artlarıı:

• İstanbul'da( kişiye göre eksi de olabilir.)
    • Köklü bir üniversite
    • Yazılım ve algoritma dersleri kalitelidir.
    • Piyasası olan bir üniversitedir, 3. sınıftan itibaren rahatlıkla part-time iş bulabilirsiniz veya kurumsal firmalardan staja kabul edilirsiniz(bu biraz ortalamaya bağlı).
    • Teknoparkında bir çok yazılım firması mevcuttur,rahatlıkla staj,part-time iş vs bulabilirsiniz.
    • Donanım dersleri azınlıkta. (Yazılım ağırlıklı bu da iyi sektöre hazırlık açısından.)

Eksileri:

• Öğrencilerin söylediklerine göre seçmeli derslerin çoğu açılmıyor az kişi seçtiğinden dolayı ve zorunlu olarak açılan sayılı derse girmek gerekiyor.
    • Eğitim dili Türkçe
    • Mühendislik Fakültesi Davutpaşa'da ( Davutpaşa iyi diyen öğrenciler de var.)

Hacettepehttp://www.cs.hacettepe.edu.tr/
    Artıları:

• Ankara'da( Bence İstanbul'dan daha iyi bir şehir.)
    • Köklü bir üniversite
    • Ders programı Bilgisayar bilimleri ağırlıklı
    • Eğitim dili İngilizce
    • Proje ağırlıklı eğitimi öğrencilerin iş hayatında daha fazla tercih edilmesini sağlıyor

Eksileri:

• Temel bilimler eğitimi zayıf( Yüksek lisans ve doktora yapacak öğrenciler için büyük sıkıntı)

Gelelim AGÜ'ye

AGÜhttp://cmp.agu.edu.tr
    Artıları:
    Üniversitedeki 3 yıllık tecrübemden sonra söyleyebileceklerim:

• Eğitim dili İngilizce
    • Burs, yurt, dizüstü bilgisayar gibi maddi olanaklar sunuyor
    • İlk 1000'e Amerika (ilk 20bindi bu seneye kadar)
    • Erasmus öğrenci değişimi programları hakkında Türkiye'deki bir ortalama öğrenciye daha fazla farkındalığa sahip olacaksınız.

Eksileri:

• Yeni bir okul ve kimse bilmiyor.
    • Daha mezun vermedi.
    • Kayseri'de

Evet önümde bu üç tercih var. Artıları ve eksileri gelen yorumlara göre arttıracağım. Yapıcı yorumlarınızı bekliyorum :)

Edit:
    3 senelik AGÜ tecrübesinden sonra artıları ve eksileri revize ettim yukarda inceleyebilirsiniz.
    Ayrıca, YTÜ değerlendirmelerimi o okulda okuyan @kenshin17'in değerlendirmeleri ile güncelledim.

İkinci edit (2 Ağustos 2018):
    AGÜ kısmın yeniledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lateralkorteks -- 2 Ağustos 2018; 2:12:35 >

• hacettepe bilgisayar'da okuyorum.

senin yerinde olsam ytü-hacettepe arasında bir seçim yaparım.

nedenlerine gelirsek;

-agü'nün o puanının sebebi 16 kişi alıyor olması. hacettepe 108, ytü 93 kişi alıyor. buna rağmen 3'ü aşağı yukarı aynı puan aralığında öğrenci alıyor.
    -istanbul'da okursan özellikle bankacılık sektöründe, ankara'da okursan özellikle savunma sanayi sektöründe önde olursun. kayseri'den mezun olmuş bir öğrenci bu şehirlerde ytü/hacettepe mezunlarından geride kalır.
    -yıldız'ın teknik üniversite olması avantaj, hacettepe ise odtü'yle beraber türkiye'de bilgisayar mühendisliği eğitimi veren ilk 2 okuldan birisi.
    -bu iki okulun da mezunları zaten senin için bir gösterge. mesela hacettepe'de kurulan danışma kurulu öğrencilere iş bulma konusunda kolaylık sağlayacak, eminim ytü'de de bunun benzeri bir uygulama en kötü ihtimalle mezunlar arasında vardır.

ben olsa agü'yü direk elerdim. hacettepe'yle ilgili sorun olursa seve seve cevaplarım.
  • Ben YTÜ Elektrik Müh. öğrencisiyim aynı kampüste eğitim görüyorum ve eksi olarak belirtmişsin ama Davutpaşa kampüsü gayet güzel bir kampüs ve metro hattı üzerinde bir çok yere göre merkezi sayılır. Baya büyük bir kampüs ulaşım ringle sağlanıyor. Bölüm hakkında sormak istediğin şeyler varsa facebookta kurulan Yıldız Teknik Üniversitesi Öğrenci Destek Platformu grubundaki arkadaşlara danışabilirsin bilgisayar mühendisliği okuyan arkadaşlar var .
  • ytüde öğrencilerin söylediklerine göre ders seçimi zor demişsin evet doğrudur ders seçme günü sistem kilitleniyor bir akrabam sabaha kadar pc başında zor zor ders seçti
  • agü ipad veriyormuş hocam :D
    ayrıca istanbulda olsa tereddüt etmeden yazardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Becquerel -- 2 Temmuz 2015; 23:56:47 >
  • kayserride olması niye eksi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: lateralkorteks

Yok daha iyisi , MacBook veriyor . Ama 13.3" mi 15" mi emin değilim.

bende interntte okumuştum kaynağı tam hatırlamıyorum ama ipad diye hatırlıyorum. her neyse kayseri sorun olmayacaksa agüyü yaz bence
  • Hocam iş imkanları ve sosyal imkanlar açısından İstanbul ve Ankaraya göre eksi kalıyor diye düşündüm. Ama AGÜ daha ilk seneden öğrencileri staja göndereceğini de belirtiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Agü bende dusunuyordum ama tercih edilesi degil. İsimden kaybediyor en basta

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o yönden doğrudur kayseri eksik kalır ama yaşanabilir güzellikte ayrıca agüde okuyan arkadaşlarım var hazırlık felan zor diyorlar tabi bu iyi bir şey olabilir
  • Ben bu isme karşı önyargının yavaş yavaş kalkacağını düşünüyorum. Çünkü akademik kadrosu sürekli başarı ile haberlerde yer buluyor.
  • AGÜ olanakları oldukça iyi ve eğitim dili ingilizce bence tercih edilesi. Ayrıca kayseri kötü bir şehir değil.
  • hacettepe bilgisayar'da okuyorum.

senin yerinde olsam ytü-hacettepe arasında bir seçim yaparım.

nedenlerine gelirsek;

-agü'nün o puanının sebebi 16 kişi alıyor olması. hacettepe 108, ytü 93 kişi alıyor. buna rağmen 3'ü aşağı yukarı aynı puan aralığında öğrenci alıyor.
    -istanbul'da okursan özellikle bankacılık sektöründe, ankara'da okursan özellikle savunma sanayi sektöründe önde olursun. kayseri'den mezun olmuş bir öğrenci bu şehirlerde ytü/hacettepe mezunlarından geride kalır.
    -yıldız'ın teknik üniversite olması avantaj, hacettepe ise odtü'yle beraber türkiye'de bilgisayar mühendisliği eğitimi veren ilk 2 okuldan birisi.
    -bu iki okulun da mezunları zaten senin için bir gösterge. mesela hacettepe'de kurulan danışma kurulu öğrencilere iş bulma konusunda kolaylık sağlayacak, eminim ytü'de de bunun benzeri bir uygulama en kötü ihtimalle mezunlar arasında vardır.

ben olsa agü'yü direk elerdim. hacettepe'yle ilgili sorun olursa seve seve cevaplarım.

• Hacettepe'yi de düşünüyorum zaten. Ama AGÜ öyle kolay elenebilecek bir üni değil :)

AGÜ'nün başarı sıralamasında kontenjanın elbette etkisi var ama tavan puanlarına baktığım zaman 16 puan fark ile AGÜ Hacettepeyi geçiyor. Ve daha ilk senesinden. Ama bunun pek belirleyici olmadığını düşündüğümden artı ya da eksi olarak eklemedim.

İş imkanları konusunda haklısınız bu Hacettepe veya YTÜ'yü çekici kılan etmenlerden en önemlisi. Ama AGÜ de daha ilk seneden uzun dönem staj imkanı sunacağını söylüyor.

Danışma Kurulu AGÜ'de de var konu başında da belirttiğim gibi Google, MIT, IBM, Turkcell gibi şirketlerden oluşan bir danışma kurulu var.

Bunlara ek bir de yurt ve maddi imkanlar açısından rahat olma eklenince AGÜ'yü düşünmeden edemiyorum.

Hacettepe de yurtlar ve fiyatları nasıl ? KYK yurtlarını kazanma olasılığımız nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: lateralkorteks

Hacettepe'yi de düşünüyorum zaten. Ama AGÜ öyle kolay elenebilecek bir üni değil :)

AGÜ'nün başarı sıralamasında kontenjanın elbette etkisi var ama tavan puanlarına baktığım zaman 16 puan fark ile AGÜ Hacettepeyi geçiyor. Ve daha ilk senesinden. Ama bunun pek belirleyici olmadığını düşündüğümden artı ya da eksi olarak eklemedim.

İş imkanları konusunda haklısınız bu Hacettepe veya YTÜ'yü çekici kılan etmenlerden en önemlisi. Ama AGÜ de daha ilk seneden uzun dönem staj imkanı sunacağını söylüyor.

Danışma Kurulu AGÜ'de de var konu başında da belirttiğim gibi Google, MIT, IBM, Turkcell gibi şirketlerden oluşan bir danışma kurulu var.

Bunlara ek bir de yurt ve maddi imkanlar açısından rahat olma eklenince AGÜ'yü düşünmeden edemiyorum.

Hacettepe de yurtlar ve fiyatları nasıl ? KYK yurtlarını kazanma olasılığımız nedir?

kontenjanın böyle az olduğu üniversitelerde taban-tavan puanın belirlenmesi konusunda kesin şeyler söylemek yanlış olur bence. 16 kişilik bir kontenjandan söz ederken, tavan-taban puanının belirlenmesinin birkaç kişinin kişisel durumundan kaynaklanması oldukça muhtemel. ama kontenjan arttıkça bir ortalama başarı üzerine oturtmak daha kolay oluyor, aynı seçim zamanı daha çok kişiyle anket yapan firmaların doğru sonuca daha yakın veriler elde etmesi gibi. gerçi puan falan önemli şeyler değil ama kontenjanın hacettepe/ytü'yle aynı duruma geldiği takdirde daha farklı sonuçlar oluşacağı açısından söyledim onu.

çünkü 15-25 bin aralığında tamamen puanları fazla göstermek amacıyla kontenjanları minimum seviyede tutulmuş bir çok üniversite var.

yurt ve maddi imkanları ben işin içine katmamıştım, o konuda haklısınız. agü yeni kurulan bir üniversite ve öğrenci çekmek için çeşitli araçları öğrencilere ücretsiz veriyor, yurt ve maddiyat konusunda kolaylık sağlıyor. bunlar hacettepe ve ytü'de yok.

hacettepe'de bu seneye kadar bir kyk yurdu, üniversitenin öğrenci evleri ve 2-3 tane de kampüs içinde bulunan özel yurt vardı. ancak bu sene kampüsün girişine yanılmıyorsam 5 bin kişilik iki tane devasa yurt yapıldı. kullanıma bu sene açılacağı için onların fiyatları hakkında pek bilgim yok ancak kyk yurtlarının çıkma şansını artıyor bu durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deneyici23 -- 3 Temmuz 2015; 0:52:04 >

• Bende hacettepe bilg yazmayı aklıma koymustum ama simdi agü ye biraz sans veresim geldi ne yapsak?

• Tek eksisi mezun vermemiş olması gibi duruyor. Danışma Kurulu , ABD'ye ücretsiz dil eğitimi ,öğrenci evleri ve aylık burs Hacettepe ve YTÜ'de olmayan fırsatlardan sadece birkaçı.. Ama hala tam olarak karar vermiş değilim.

Bir de şöyle birşey var AGÜ'ye gittik diyelim 1 sene sonra oldu da beğenmedik(ki öyle birşey olacağını sanmıyorum) okul değiştirmek zor değil eğer lys sıralaması yetiyorsa. Yani hiçbir şekilde riske girmeyiz gibi geliyor.
  • galatasaray da düşünebilirsin.
    agü'nün hem bursları var hem öğretim kadrosu da yeterli.
    ekonomik durumun iyi değilse agü seç derim.
  • Galatasaray'a mühendislik konusunda iyi diyen yok maalesef :/ Eğitim dili Fransızca olması bile beni kendinden soğutuyor.

YTÜ ve Hacettepe'de okumak için yeterli imkanım var ama AGÜ çok daha rahat olacak öğrenci evleri ve bursu nedeniyle.
  • Ben istanbulu maddi yükünden dolayı eledim ama istesem ailem bir şekilde destek çıkar ama hacettepeyi değil de agüyü secersek çok rahat bi üniversite hayatı geçer gibi duruyo ama daha yeni olması beni de korkutuyor

• Ytü tabiki
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.