Şimdi Ara

Apotemi fonksiyonlar zor geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Fonksiyonları bildiğimi sanıyordum da her testten bir iki üç boşum oluyor neredeyse güçlendirme testlerinden. Öncesinde farklı bir şey alıp mi çözeyim devam edeyim mi kararsız kaldım ne yapmaliyim cozenler nasıl ilerledi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Apotemi Fonksiyonlar: Zor Mu?

Fonksiyonlar, matematiğin temel direklerinden biridir ve apotemi fonksiyonları da bu önemli yapı taşlarının bir türüdür. Peki apotemi fonksiyonlar zor mudur? Cevap, bireysel öğrenme stiline ve matematiksel geçmişe bağlıdır.

Apotemi fonksiyonları, bir üçgenin yüksekliğini kenar uzunluğundan hesaplamaya yardımcı olur. İlk başta karmaşık görünebilirler, ancak kavramları kavramak ve uygulamak için doğru destek ve kaynaklarla mümkündür.

Apotemi Fonksiyonların Zorlukları

Apotemi fonksiyonların zorlukları şunları içerebilir:

• Geometrik kavramların anlaşılması: Apotemi fonksiyonları, üçgenlerin ve onların yüksekliklerinin hesaplanmasında kullanılır. Bu kavramların sağlam bir temeli, apotemi fonksiyonlarını anlamak için çok önemlidir.
    • Formüllerin ezberlenmesi: Apotemi fonksiyonlarını hesaplamak için çeşitli formüller vardır. Bu formülleri ezberlemek ve doğru şekilde uygulamak, zorluk oluşturabilir.
    • Problemleri çözmede mantıksal düşünme: Apotemi fonksiyonlarını içeren problemleri çözmek, mantıksal düşünme ve adım adım çözme becerileri gerektirir.

Apotemi Fonksiyonlarını Öğrenmeyi Kolaylaştırma

Apotemi fonksiyonlarını öğrenmeyi kolaylaştırmak için şu adımları izleyebilirsin:

• Temel geometrinin üzerinden geç: Üçgenler ve yükseklik kavramlarını iyice anla.
    • Formülleri ezberle: Kullanılacak formülleri doğru bir şekilde ezberle.
    • Çok sayıda alıştırma yap: Pratik, kavramları pekiştirmenin ve güven oluşturmanın anahtarıdır.
    • Yardım istemekten çekinme: Öğretmenlerden, akranlardan veya çevrimiçi kaynaklardan yardım iste.

Sonuç olarak, apotemi fonksiyonlar zor olabilir, ancak doğru yaklaşım ve desteğiyle anlaşılabilirler. Geometrik kavramları kavramaya ve formülleri ezberlemeye odaklanarak, apotemi fonksiyonlarında ustalaşabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ne sandın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dostum zor gelmek 2-3 boş gelmekse derece hedefliyor olmalısın
  • KEDJUU kullanıcısına yanıt
    Daha az zorlanirim sandım

Tavsiyen varsa alırım

• OliverQueenn kullanıcısına yanıt
    Hocam daha ilk 4 5 guclendirme testinde böyle oldu, ilerisi için daha artar diye düşündüm

• fonksiyonlar temel konu.Limit'in,Türev'in geometrik yorumunun İntegral'in hatta mutlak değerin bile temeli aslında.İyi öğrenip sonra zor seviyeye geçmek gerek.Daha kolay kaynaktan başla
  • Fasikülün zor olmasından dolayı olabilir :D

Devam et hocam hoşuna giden sana bişeyler katan soruların yanına işaret koy dönüp bak arada.

• Eve kaliteli güzel sorular bu da zor demek bir şeyler katıyor

Çözdüreceğim yapamadıklarımı tekrar bakayım da

• OliverQueenn kullanıcısına yanıt
    Tamamdır

• hocam o kitap cidden kaliteli insana birşeyler öğretiyor
    insan yapamyaınca daha iyi aslında yeni şeyler görüp ona dikkatini veriyor artık
    ilkin çözerken benimde öyleydi sonra alışınca diğer sorular çerez gibi gelir
  • Bakıyorum da gerçekten öyle

Umarim öyle olur hocam çözmeye devam edeceğim

• Hocam ben onu bitirdim ve şunu söyleyim gerçekten iyi bir kitap yani grafik çizmeyi falan tam tamına öğretmiyor ama işte zaten azcık bilgin varsa bağlatıyor zaten nedense ben apo nun konu anlatımı değil de kemeri çılgınca vurup yapmak için diye alıyorum

• Yapamadığın soruları öğren yapıştır bir deftere arada tekrar yap üstüne karekök geçebilirsin

• Apoteminin en zor kitabı o bence ama gerçekten bir şeyler katıyor

• Apotemi fasikülleri zaten zor ama fonksiyon hepsinden daha zor. Doğaldır. Geçen sene bitirmiştim saç baş yolduruyor.
  • BayK. kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle

Türev limit integralde bu kadar zorlanmadım belki de

• Çözüyorum bütün günümü ayırdım bugün

Gecen sene cozmeniz iyi olmuş hocam

Apotemiden sadece bu fasikulu çözmedim geçen sene. Diğerlerine göre hakikaten güzel

• 10. sınıftayken almıştım, biraz zorlamıştı ama konuyu tam oturttu.
  • Bu yorumlardan sonra kitabı almaya karar verdim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.