Şimdi Ara

çok zor geometri sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
24
Cevap
6
Favori
36.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
     çok zor geometri sorusu

• Yapay Zekanın Yanıtı

Zor Geometri Soruları: Dünyanın En Zor Geometri Soruları

Geometri, şekillerin ve uzaysal ilişkilerin incelenmesiyle ilgilenen bir matematik dalıdır. Zor geometri soruları, öğrencileri analitik düşünme ve problem çözme becerilerini geliştirmeye zorlar.

Dünyanın en zor geometri sorularından bazıları, büyük matematikçiler tarafından çözülmemiş kalmıştır. Bu sorular genellikle karmaşık teoremler ve kanıtlar gerektirir. En zor geometri soruları arasında şunlar yer alır:

• Hilbert'in Üçüncü Problemi: Herhangi bir hacimli küreyi, aynı hacme sahip sonlu sayıda küp ile doldurmak mümkün müdür?
    • Fermat'nın Son Teoremi: xn + yn = zn denklemi, n > 2 tam sayı için pozitif tam sayı çözümlerine sahip değildir.
    • Kepler Varsayımı: En yoğun küre dizilişi, kürelerin merkezlerinin bir bal peteğindeki hücreler gibi düzenlendiği dizilimdir.

Zor geometri soruları çözmek için aşağıdaki ipuçlarını uygulayabilirsin:

• Temel Geometri Kavramlarını İyi Anla: Noktalar, çizgiler, açılar ve çokgenler gibi temel kavramların sağlam bir anlayışına sahip olmak çok önemlidir.
    • Mantıksal Akıl Yürütmeyi Kullan: Hipotezleri formüle et, deliller oluştur ve olaylar arasındaki ilişkileri belirle.
    • Geometrik Şekilleri Görselleştir: Soru üzerinde yer alan şekilleri net bir şekilde görselleştirmek, çözüme ulaşmanı kolaylaştıracaktır.
    • Yardımcı Çizgiler Kullan: Diğer çizgiler, açılar veya şekiller çizerek soruyu daha yönetilebilir bir hale getirebilirsin.
    • Sabırlı Ol: Zor geometri sorularını çözmek zaman ve çaba gerektirir. Vazgeçmeden devam et ve çözüme ulaşmak için farklı yaklaşımlar dene.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • cevap 63 mü
  • quote:

Orijinalden alıntı: canatis

çözümü bekliyorum :D
     çok zor geometri sorusu

iki kenarın toplamı 54 =180 olcagına göre 126 olacak acd diğeride 54 olacak eşitlikten her iki kenar 126 ise 1 kenar 63 cm3 tür :D

• 63

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kıvrık1352 -- 25 Nisan 2015; 4:47:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SayisalMan

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    63 değil
  • Edit hata yapmışım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kızgınjapon -- 25 Nisan 2015; 6:32:20 >
  • cevap 30
  • sene basinda bu sorunun 3 farkli cozumunu yapmistim ama bu soru lys de cikmasi imkansiz bir soru:-)
  • quote:

Orijinalden alıntı: red alert2

sene basinda bu sorunun 3 farkli cozumunu yapmistim ama bu soru lys de cikmasi imkansiz bir soru:-)
    ATAR MISIN BANA COZUMLERI NIYE CIKMASI IMKANSIZ?
  • aksam eve geldigimde atiyim kardesim
    soru olimpiyat duzeyinde bir soru hatta muhtemelen olimpiyat sorusudur.
    sen nerden buldun?
    bu soruyu hocalar bile kolay kolay cozemez deneyebilirsin istersen sor hocalarina:-)
    geometrinin en zor sorularindan biri
    ama trigonometri ve altin oranla kolay cikiyor.geomrtriden cozmek zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi red alert2 -- 25 Nisan 2015; 17:34:21 >
  • canatis kullanıcısına yanıt
    iyi çalışmalar
     çok zor geometri sorusu çok zor geometri sorusu

• kartalyuvasi K kullanıcısına yanıt
    Üstat gelmiş
  • quote:

Üstat gelmiş
    valla sizi bekliyordum hocam :D
  • quote:

Üstat gelmiş
    Ben de buldum 30'u çözümü atacağım şimdi.
  • @sayisalman
    estağfurullah hocam,ne haddime.teşekkürler :)

@canatis
    soruyu hatırladığım için bir kaç sallamadan sonra çözümü tutturdum.boş vakitlerde uğraşması güzel bir soru
  • quote:

Orijinalden alıntı: kartalyuvasi

@sayisalman
    estağfurullah hocam,ne haddime.teşekkürler :)

@canatis
    soruyu hatırladığım için bir kaç sallamadan sonra çözümü tutturdum.boş vakitlerde uğraşması güzel bir soru
     çok zor geometri sorusu

çok zor geometri sorusu

• masallah cevaplar dolmus tasmis:-)
    ben de bir ara teigonometri ve altin oran cozununu eklerim ama gereksiz bir cozum aklimda bulunsun dersen bakarsin.
    ben bu soruyu dershanede ilk sordugumda bir gun boyunca dershanedeki 6 mat hocasinin hicbiri cozememisti cozenlere helal olsun:-)
    bu arada soruyu hangi kaynaktan buldun dostum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi red alert2 -- 26 Nisan 2015; 9:24:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: red alert2

masallah cevaplar dolmus tasmis:-)
    ben de bir ara teigonometri ve altin oran cozununu eklerim ama gereksiz bir cozum aklimda bulunsun dersen bakarsin.
    ben bu soruyu dershanede ilk sordugumda bir gun boyunca dershanedeki 6 mat hocasinin hicbiri cozememisti cozenlere helal olsun:-)
    bu arada soruyu hangi kaynaktan buldun dostum

Bu soru hiçbir üniversite hazırlık kaynağında yoktur.Olimpiyat sorusu bu.100 yılın olimpiyat sorularıyla geometri diye bir kitap vardı Serhan Küpeli'nin.Orada var buna benzer sorular.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçü2024 -- 26 Nisan 2015; 10:17:11 >
  • Başlıktaki soru kendi çizimim. Sayfanın altında kendi çözümüm dahil farklı çözümler vardı, kırpılmış sadece soru kısmı. Flash mx ile çizmiştim 20 sene önce. Rahmetli Hüseyin Demir hocamızın sorusuydu.
  •  çok zor geometri sorusu
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.