Herkes bana geçen ay bu kadar geldi,şimdi 2 katı geldi diyor.Fakat atladıkları birşey var... Elektrik sayacı ne harcarsan onu gösterir.Saati okumaya gelen çalışan ekranda ne görürse onu sisteme geçirir.Dışardan saatin sayacını oynayamaz.Gelen faturada tüketim değerleri ile sayaçtaki tüketim değerlerini karşılaştırıp rakamlar tutuyorsa fatura doğrudur. Wattmetreler var.Cihazların güç tüketimini filan ölçüyor.Ben onunla ölçüm yapıyorum.Benim buzdolabım yaz aylarında günlük 2,5 kw aylık 75 kw elektrik harcıyor.75 kw elektrik yaklaşık 70 lira.Ev bomboş sadece buzdolabı çalışsa 70 lira gelecek.Buzdolabı illaki hava durumuna göre daha azda elektrik harcayabilir.O nedenle davranış farkı illaki olacaktır. Bu iş araba gibi.Ne kadar çok yol yaparsan o kadar yakıt yakar. |
Ağustos 2021 elektrik faturaları (4. sayfa)

-
-
temmuz ağustos dönemlerinde ev boştu, ailem yoktu.15 günü evde kimse yoktu. gelen 2 fatura haziran faturası ile aynı,hatta son fatura daha yüksek. evde olsam da olmasam da fatura düşmüyor. CK sürekli güncelleme yapa yapa, faturalar hep yukarı gitmeye başladı.
-
50-60 arası gelen fatura 154,60 geldi bu ay eve sadece uyumak için gidiyorum bu arada sadece A+++ buzdolabı takılı.
-
-
Ağustos Fatura; 161 ₺
Temmuz Fatura; 162 ₺
Haziran Fatura; 137 ₺
Mayıs Fatura 230 ₺
valla kusura bakmayında değişen hiç bir şey yok :)
Ankara Başkent Enerjisa Elektrik
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iPeople -- 20 Ağustos 2021; 16:32:28 > -
gecen ay 80 tl gelmişti bu 130
uçan türkiye
-
quote:
Orijinalden alıntı: KISKANIYORLARHerkes bana geçen ay bu kadar geldi,şimdi 2 katı geldi diyor.Fakat atladıkları birşey var...
Elektrik sayacı ne harcarsan onu gösterir.Saati okumaya gelen çalışan ekranda ne görürse onu sisteme geçirir.Dışardan saatin sayacını oynayamaz.Gelen faturada tüketim değerleri ile sayaçtaki tüketim değerlerini karşılaştırıp rakamlar tutuyorsa fatura doğrudur.
Wattmetreler var.Cihazların güç tüketimini filan ölçüyor.Ben onunla ölçüm yapıyorum.Benim buzdolabım yaz aylarında günlük 2,5 kw aylık 75 kw elektrik harcıyor.75 kw elektrik yaklaşık 70 lira.Ev bomboş sadece buzdolabı çalışsa 70 lira gelecek.Buzdolabı illaki hava durumuna göre daha azda elektrik harcayabilir.O nedenle davranış farkı illaki olacaktır.
Bu iş araba gibi.Ne kadar çok yol yaparsan o kadar yakıt yakar.
Tuketimi düşürmene rağmen fatura yüksek geliyor mesele o zaten... Bende bu fatura işleri konularına girmezdim ama geçenlerde elektrik tüketimi az olmasına rağmen yüksek görünce kW fiyatini hesapladım hemen . Geçen sene falan 40 kuruş hesaplarken şimdi 90 kuruş civarı olmuş. Akaryakıt fiyatını zaten alırken gördüğün için benzin-mazotta litre hesaplamana gerek kalmıyor ( belki kasabaya gitme maliyetini hesaplarsın )
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ağustos ayında 737 lira geldi. Bir önceki ay 354 liraydı..
Faturayı öderken 5 saniyeliğine kendimi zengin hissettim. Tşk RTE
-
08/2021 dönemi elektrik faturanızın toplam tutarı 1.497,30 TL olup, son ödeme tarihi 31.08.2021'dir.
-
yakında bütün maaşı elektrik firmasına bırakacağız arkadaşlar, hazırlanın
-
Yegenim cennet vataninizin değerini bilin biz alamanyada 40 Euro fatura ödüyoruz 400 TL'ye geliyor Türkiye'de eniştem gil 300 lira ödemiş nankör olmayın kurulu düzenimiz olmasaydı 1 dakika durmazdık Türkiye sizin dediğiniz gibi batmış olsaydı IMF borc almazdi fetöcüler gibi ülkenizi kotulemeyin yigenim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laylaylaylom -- 20 Ağustos 2021; 17:28:35 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kaç günlük bu faturalar kontrol ettiniz mi? Bana henüz gelmedi fakat yüksek gelen bir arkadaşım, 45 günlük gelmiş bu sefer dedi. Belki ufak oynamaları olanların ki bu yüzdendir. Çok yükselen varsa bilemiyorum tabi.
-
Benim gecen ay 115 TL gelmişti, bu ay 175 TL gelmis. Kullanim hemen hemen ayni.
-
Mültecilerin maliyetini elektrik faturalarından mı çıkarıyorlar yoksa la.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Sadece ampul yanıyor 40 tl
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
164 kw = 142 TL gelmiş temmuz faturası. 1 kw 86 kuruş olarak hesap et. Üzerine yüzde 15 zam geldi.
Gelsin gelsin 170 lira gelsin bu ay. 2 katı falan anlamsız geliyor bana. Hesap ettiler mi acaba?
-
Temmuz ayı 234 TL, Ağustos ayı 661 TL, 24 yılın En yüksek faturası ve Kazığı
Klima mafetti bizi 568 tl
Fiyat güncellemesi ile alakası yok yani,
Temmuz ayında sadece 6 gün evdeydim.
Malüm bayram tatil derken. Ve evden çıkarken bütün şalterleri indirip çıktım. Sadece buzdolabı çalışıyordu. Gelen fatura : 150 TL 35 Günlük
Bir önce ki faturayla aynı fatura gelmiş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OssiiE -- 20 Ağustos 2021; 23:59:8 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X