Şimdi Ara

Ağva'ya Nasıl Gidilir, Nereler Gezilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
2
Favori
14.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ağva'ya otobüsle nasıl gidebilirim, nerelerini gezebilirim, nereleri önerirsiniz?
    Günübirlik gezeceğim sevgilimle, neleri önerirsiniz?

Şimdiden teşekkürler

• takip
  • Nasıl Gidilir ?

İstanbul'a 97 kilometre uzaklıkta olan bu şirin beldeye ulaşmak için öncelikle Şile'ye gitmek gerekiyor. Şile'ye kadar yol otoban kalitesinde. Şile'ye ulaştıktan sonra; iki seçenekle Ağva'ya gidilebiliyor: Birincisi, sahil yolu; Şile Çayırbaşı'ndan iki yol ayrılıyor. Sahil yolu, Kabakoz, Akçakese yolunun devamında Şuayipli ile karşılaşıyorsunuz. İsaköy dönüşüne gelinince Ağva tabelaları yardımcı oluyor.
    Şile'den Ağva'ya ikinci yol güzergahı ise; Çayırbaşı'ndan, Teke Köyü'ne giden yolu takip edip Teke, Gökmaslı ve İsaköy istikametinin devamında Ağva'ya ulaşmak. Gebze tarafından ulaşım için; Mollafenari istikametine doğru gidip Tem yolunu takip ederek, soldan Teke yoluna sapmak, Teke'ye gelince de sağdan İsaköy yoluna girmek gerekiyor.

İzmit tarafından ulaşım için; Kandıra otobanı ile ilk önce Kandıra, Akçaova ve sonra Ağva'ya ulaşılabiliyor. Karadeniz Bölgesi'nden ulaşım için ise; Akçakoca yolunu takip etmek gerekiyor.

İstanbul Ağva arası mesafe 108 kilometre olup, araçla ortalama 2 saat 50 dakika sürmektedir.
    Kocaeli Ağva arası mesafe 48 kilometre olup, araçla ortalama 1 saat 10 dakika sürmektedir.
    Bursa Ağva arası mesafe 194 kilometre olup, araçla ortalama 3 saat 20 dakika sürmektedir.
    Ankara Ağva arası mesafe 404 kilometre olup, araçla ortalama 5 saat sürmektedir.
    İzmir Ağva arası mesafe 515 kilometre olup, araçla ortalama 7 saat 30 dakika sürmektedir.
    Adana Ağva arası mesafe 889 kilometre olup, araçla ortalama 10 saat 45 dakika sürmektedir.
    Samsun Ağva arası mesafe 690 kilometre olup, araçla ortalama 8 saat 50 dakika sürmektedir.
    Tekirdağ Ağva arası mesafe 250 kilometre olup, araçla ortalama 5 saat 30 dakika sürmektedir.

Gezilecek Yerler
    Ağva, İstanbul'da tatil denince akla ilk gelen yerlerden olan Şile'ye bağlı şirin bir kıyı beldesi. Doğası, denizi, nehri, sevimli otelleri ve keyifli mekanları ile özellikle hafta sonu tatilleri için vazgeçilmez adreslerden biri. Ağva'ya gitmeden önce Ağva'da gezilecek yerler ile ilgili hazırladığımız yazıya göz atmanızı öneriyoruz.
    Kalemköy: Ağva, tarihte birçok uygarlığın geçiş noktalarından biri olmuştur. Bu nedenle de Ağva ve çevresinde farklı uygarlıklara ait tarihi kalıntılara rastlamak mümkün. Kalemköy de bu kalıntıları görebileceğiniz yerlerden biri. Romalılar'a ait kilise ve ve mezar kalıntılarını görebilirsiniz.

Hacıllı Köyü: Tarihi kalıntıları görebileceğiniz bir diğer yer de Hacıllı Köyü'dür. Kale ve değirmen kalıntılarını gezebileceğiniz Hacıllı Köyü'nde aynı zamanda Gürlek Mağarası'nı da görebilirsiniz.

Akçakese Köyü: Şile Ağva'da gezmenizi önerdiğimiz bir diğer yer de Akçakese Köyü. Berrak bir denize ve tertemiz bir kumsala sahip olan, doğal güzelliklerden de fazlasıyla nasibini almış bu şirin köyü görmeden Ağva'da dönmeyin.

Saklı Göl: Ağva, doğal güzellikler bakımından bir cennet. Saklı Göl de bu cennetin bir parçası. Karamandere Köyü'nde bulunan Saklı Göl, Ağva ziyaretçilerinin gezi rotasındaki ilk duraklardan biri.

Kilimli Koyu: Ağva'nın en bakir yerlerinden biri olan ve muhteşem bir sahile sahip olan Kilimli Koyu, adeta bir Ege sahili. Tipik Karadeniz sahillerinden çok farklı bir karakteristiğe sahip olan Kilimli Koyu'nda denizin ve güneşin keyfini çıkarın.

Ağva'ya kadar gelmişken Şile'yi gezmemek olmaz. Şile Kalesi'ni, Şile Feneri'ni, limanı ve çarşıyı da gezi rotanıza ekleyebilir, tatilinizi daha keyifli hale getirebilirsiniz. @KURTAY1 @IDesmond

• Ulaşım açısından çok sancılı bir yer bence Ağva. Kendi arabanız varsa çok iyi olabilir ancak otobüs kullanarak bile gidebilirsiniz. İstanbul'da yaşıyorsanız eğer öncelikle Şile'ye, ardından aynı otobüsle Ağva'ya geçebilirsiniz. Şile bile uzak kalırken aslında Ağva'ya gitmek bence çok uğraştırıcı. Ben arkadaşımla Şile'de kaldım pansiyon'da, evime neredeyse 1 saat 15 dakika uzaklıkta ve sürekli 139 ile 139 otobüslerini kullandım ulaşım aracı olarak.
  • Öncelikle Be Happy nickli arkadaşa çok teşekkür ediyorum, sağolun aklımda baya bir fotoğraf oluştu.
  • Teşekkürler detaylı bilgilendirme için acaba üsküdardan kalkan ağva otobüslerinin güncel fiyatını biliyosan onlarıda yazarmısın
  • quote:

Orijinalden alıntı: IDesmond

Teşekkürler detaylı bilgilendirme için acaba üsküdardan kalkan ağva otobüslerinin güncel fiyatını biliyosan onlarıda yazarmısın

istanbul anadolu yakasından gitmek isterseniz... detaylı olarak yardımcı olabilirim...

130A otobüs gidiyor Uzunçayırdan biniyorsunuz 7 Bilet alıyor yada arayıp 10 15 lira arası bilet kestirebilirsiniz Üsküdar - Ağva arası...

Konaklama içinde Asmalı otel ve kafe var şömineli odalarıda varda kalabilirsiniz... kalmayacaksanız gitmeyin 3 4 saat istanbuldan ağva ;)

Yazın çok sıcaktada rahat edemeyebilirsiniz çünkü rahatsız edebilecek bir çok insan akın akın oraya geliyor...

Otobüsle gidecekseniz akbil yerine bilet kestirin arayıp yoksa ayakta gidersiniz 3 saat , aynı şekildede gelirsiniz... Zaten özel halk otobüsü neden varki orda anlamadım valiz arasında cebelleşiyor insan o sıcakta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mefsa -- 13 Haziran 2013; 10:25:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mütercim

Ulaşım açısından çok sancılı bir yer bence Ağva. Kendi arabanız varsa çok iyi olabilir ancak otobüs kullanarak bile gidebilirsiniz. İstanbul'da yaşıyorsanız eğer öncelikle Şile'ye, ardından aynı otobüsle Ağva'ya geçebilirsiniz. Şile bile uzak kalırken aslında Ağva'ya gitmek bence çok uğraştırıcı. Ben arkadaşımla Şile'de kaldım pansiyon'da, evime neredeyse 1 saat 15 dakika uzaklıkta ve sürekli 139 ile 139 otobüslerini kullandım ulaşım aracı olarak.

ücret ne kadardı dostum yada denize uzaklığı falan bende pansiyon yada otel arıyorum sırf gece yatmak için uygun bişey...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.turkanoglu -- 20 Haziran 2013; 14:22:56 >
  • Şişe'ye de Ağva'ya da 9TL vererek otobüs ile gidebilirsin
  • Konu güncelleğini kaybetmiş güncel olması açısından 2016 bilgilerini paylaşıyorum.

Ağva’ya Nasıl Gidilir?

Ağva ulaşım konusunda maalesef çok fazla alternatifi olan bir yer değil.. Ya özel aracınızla yada Üsküdar Şemsipaşa Caminin hemen karşısından kalkan 139 ve 139A numaralı otobüslerle gitmeniz gerekiyor. Üsküdar‘dan kalkan otobüslerin diğer yolcu transfer merkezi ise Ümraniye Çarşı.. Avrupa yakasından Ağva’ya veya Şile’ye otobüs yok.

Ağva’ya otobüs ile nasıl gidilir?

Şile ve Ağva‘ya normal İETT belediye otobüsleri çalışmıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin himayesinde özel bir firma tarafından işletilen havaalanı transfer otobüslerine benzeyen biraz daha konforlu otobüsler kullanılıyor. Dolayısıyla otobüslerde akbil veya İstanbul kart geçmiyor.

Ağva’ya yolculuk yaklaşık 3 saat 15 dk sürüyor. Bu süreye dahil otobüslerin Şile merkezde 15-20 dakikalık bir molası var. Sabah 06:45 gece 22:00 saatleri arasında seferler var.

Durakların arkasında kalan yazaneden mutlaka Şile Ağva otobüs bileti almalısınız. Bilet satışları sadece yazanelerden yapılıyor, telefon veya internet üzerinden bilet alma imkanı yok. Diğer önemli bir nokta hat yoğun ve kalabalık bir hat olduğundan biletlerinizi 1 gün önceden almanızı öneririm, aksi takdirde 3 saatlik yolu ayakta gitme olasılığınız çok yüksek..

Bilet fiyatı 14 TL

Kaynak: Gurmex

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi archeragent -- 4 Ekim 2017; 21:30:52 >

• Çoğu yere gittim buraya gidemedim

Çok ters bi yerde

Ama güzel bi yere benziyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.