Şimdi Ara

Ah şu Kadınlar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • erkekler bazı konularda daha yaratıcı ve yetenekli, biz bunu kabul ediyoruz. ama kadınların bu konularda geri kalmasının sebebi de bağnaz düşünce sisteminin günümüze kadar gelmiş olması.. doğuyu filan bir yana baırakın istanbulun varoş kesimlerindeki kadınları gördünüz mü hiç? sizce onlar kadın mı? kadın gibi mi yaşıyorlar? yada sizin gözünüzde kadın olmak nedir? bulaşık ? çamaşır? ev temizliği? kocaya kadınlık görevi? dırdır? cinsel obje?

bu kadar mı bir kadın sizce?? yüzyıllarca kadın böyle görülmedi mi??.. bir sürü küçük kız okulua gönderilmedi?.. kocaya varacakmış., kız kısmına okul da neymişşş... daha sonra 15yaşında kocaya varan, 15 yaşında kadın oluğunu sanan bir bir kızdan ne beklersiniz?? icat mı? mucitlik mi? kadınlar ancak ortaya çıkarıyorlar kendileri,. kadın yöneticiler olmaya başlıyor.. kadınlar otomobil tasarlıyorlar..

magazin programlarında gördüğünüz yada orda burda kıçını başını aşmış kadın artıklarına bakıpta kadınları böyle yargılamamak lazım.. kadınlar şuan günümüzde yürüyen zevk aleti olarak görülüyor. bunun böyle olmasının sebebi %90 erkeklerse %10 da kadınlar.. hadi erkekler açana bakıyorsunuz anladık ta, ben başımda şapka, üstümde polar boğazıma kadar kapalı, üzerimde bol bir pantolon.. adamaın bana attığı laıfı duysanız erkek olduğunuzdan utanırsınız...

• iyi de kadinlar sadece turkiyede daha az yaratici degil ki dunyanin tamaminda boyle. acikladigin durumun var oldugu ulkelerde de boyle var olmadigi ulkelerde de boyle. demek ki durumu tetikleyen baska sebepler var...
    kadin beyni ve erkek beyni malumunuz farkli calisirlar. tartistigimiz olay da bunun sonucudur. farkli calismasi da evrime bagli bir sonuctur... (simdi girmeyelim felsefe yapinca tasliyorlar adami )
  • kadınlar

fıtrat ve ailelerinin onlara yüklediği sorumluluk üzerine ev ve çocuklarına ve eşlerine daha büyük bir emek ve çaba sarfederler

kariyer ve daha çok para kazanma hırsıyla ev ve çocuklarını ihmal eden kadınların ailelerinde sorunlar kaçınılmaz olur...

buradan kadınlar çalışmamalı anlamı çıkmamalı ama kadınların hem ev hem çocuk hem de iş yapmaları gerektiğinden dolayı kendilerine fazla yük yüklenmemesi kanaatindeyim...

kadın vazifesi ve fıtratı itibari ile vazifesinin şuurunda ise ben o insanı saygıyla anarım. unutulmamalıki başarılı insanların çoğunun arkasında sağlam aile yapısı, ve başarılı erkeklerin de arkasında onlardan desteklerini esirgemeyen fedakar kadınlar vardır...

bence kadınlar bir bilim adamından daha faydalı işler yapmak zorundadırlar ve yapanlar da vardır. o işte memlekete hayırlı evlatlar yetiştirmektir...

james_earl_cash arkadışımızın dediği gibi kadınların eğitimi de ayrı bir sorundur...

onlar bence hayırlı evlat yetiştirebilmek için eğitimlerini hiç bir zaman ihmal etmemelidir...

• quote:

Orjinalden alıntı: cezve

iyi de kadinlar sadece turkiyede daha az yaratici degil ki dunyanin tamaminda boyle. acikladigin durumun var oldugu ulkelerde de boyle var olmadigi ulkelerde de boyle. demek ki durumu tetikleyen baska sebepler var...
    kadin beyni ve erkek beyni malumunuz farkli calisirlar. tartistigimiz olay da bunun sonucudur. farkli calismasi da evrime bagli bir sonuctur... (simdi girmeyelim felsefe yapinca tasliyorlar adami )

kadın beyni ve erkek beyni farklı çalışırlar evet.. ben o yüzden erkekler bazı konulara daha yaratıcı ve daha yetenekli dedim..

erkek beyni her olaya çözümsel bakar. mantıksal çözümler arar,

kadın beyni ise duygusal bakar. olayları duyguları üzerinden değerlendirir. kadın ile erkek sırf bu fark yüzünden çakışırlar. örneğin

kadın: ya işyerimde ki bu çocuk canımı çok sıkıyor, sinirlerimi bozuyor,

erkek: ben ne yapayım senin iş arkadaşın, sorununu sen çözeceksin...

bu b
    r örnek elbette ama kadın bazen paylaşmak için derdini söylediğinde erkek bunu bana çözüm bul olarak algılar çünkü olaylara çözümsel bakar. kendini çözüm bulması için sorumlu hisseder.. kadınlarda konuşmak ister.. kadın morali bozuk olduğu zaman konuşmak paylaşmak derdini anlatark rahatlamak ister. kadın sadece konuşarak bile rahatlar. erkekler ise moralleri bozuk olduğunda yada bir olaya çözüm bulamadıklarında kendi dünyalarına gömülürler.. sessiz kalmayı, konuşmamayı tercih ederler..

neyse ya bu konular uzun.. felsefe de yapmayalım elbette..

• quote:

Orjinalden alıntı: Deep Impact

kadınlar

fıtrat ve ailelerinin onlara yüklediği sorumluluk üzerine ev ve çocuklarına ve eşlerine daha büyük bir emek ve çaba sarfederler

kariyer ve daha çok para kazanma hırsıyla ev ve çocuklarını ihmal eden kadınların ailelerinde sorunlar kaçınılmaz olur...

buradan kadınlar çalışmamalı anlamı çıkmamalı ama kadınların hem ev hem çocuk hem de iş yapmaları gerektiğinden dolayı kendilerine fazla yük yüklenmemesi kanaatindeyim...

kadın vazifesi ve fıtratı itibari ile vazifesinin şuurunda ise ben o insanı saygıyla anarım. unutulmamalıki başarılı insanların çoğunun arkasında sağlam aile yapısı, ve başarılı erkeklerin de arkasında onlardan desteklerini esirgemeyen fedakar kadınlar vardır...

bence kadınlar bir bilim adamından daha faydalı işler yapmak zorundadırlar ve yapanlar da vardır. o işte memlekete hayırlı evlatlar yetiştirmektir...

james_earl_cash arkadışımızın dediği gibi kadınların eğitimi de ayrı bir sorundur...

onlar bence hayırlı evlat yetiştirebilmek için eğitimlerini hiç bir zaman ihmal etmemelidir...

ayrıca çok güzel noktalar değinmişsin.. erkeklere verilen yetenekler kadar kadınlara verien yetenekler görevlerde var.. bu dinimizcede böyle. bilimde de böyle..

• hakikaten farkli calisiyor ayri telden caliyoruz....
  • Ben kendi hayatımdan bir örnek vereyim. Benim çalıştığım fabrikaya bir kadın müdür atandı. Bu kadın, toplantılarda sıkıştığında ağlardı. Bir toplantı düşünün fabrika müdürü ağlıyor. Fabrika sahibinden torpilli olduğu için önüne rakip olan herkesi işinden etti. Neticede o fabrika geçen ay kapandı. Trilyonluk tesis. Ülkeye, bizlere ve fabrikada çalışan herkese zarar verdi.
    quote:

tamamen katılıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: mehmetoruc

Ben kendi hayatımdan bir örnek vereyim. Benim çalıştığım fabrikaya bir kadın müdür atandı. Bu kadın, toplantılarda sıkıştığında ağlardı. Bir toplantı düşünün fabrika müdürü ağlıyor. Fabrika sahibinden torpilli olduğu için önüne rakip olan herkesi işinden etti. Neticede o fabrika geçen ay kapandı. Trilyonluk tesis. Ülkeye, bizlere ve fabrikada çalışan herkese zarar verdi.
    quote:

tamamen katılıyorum

yanısıra işini çok disiplinli yürüten kadınlar da var ama hak yemeyelim yani..

• kadın zaten yönetici olsun diye yaratılmamıştır..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ADAM MNYK NIKNDN B50

elimde yetki olsa simdiye coktan banlamistim walla..
  • quote:

kadın zaten yönetici olsun diye yaratılmamıştır

evet çocuk yetiştirsin die yaratılmış
  • anneler farklı diyorsunuz sizin annelerinizde kız deyilmiydi zamanında?
    çok abartılmış ve çok agır kelimeler kullanılmış evet dogru tarafları var ama bu kadar olmaz,hangi kadın gözyaşı dökup şiir yazmaz,kadınlar erkeklerden daha duygusaldır,bazı gerçekler göz ardı edilmiş lutfen bu kadar katı olmayın,unutmayın birgun bizlerde anne olacagız,bu eleştiriler gerçekten çok ama çok agır eleştiriler...
  • topic horting in process
  • quote:

Orjinalden alıntı: angora_s

quote:

kadın zaten yönetici olsun diye yaratılmamıştır

evet çocuk yetiştirsin die yaratılmış

iş sizin harcınız değil yalan mı? sizin işiniz ev ile ilgili. iş yerinde illa duygularınızı katıyorsunuz, bu durumda çakilmez oluyor. yapabildiğiniz en güzel iş cocuk yetiştirmek..

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alamanci -- 13 Aralık 2005, 14:47:33 >
  • bu ne kadar kötu assalıyıcı yorumlar sizi söyliycek bi sözum yok...
    kendi benliğinizi unutmuşsunuz,gerçekten bu gençliğe ve anlayışlarına yazık olmuş
  • quote:

Orjinalden alıntı: MAVİŞ

bu ne kadar kötu assalıyıcı yorumlar sizi söyliycek bi sözum yok...
    kendi benliğinizi unutmuşsunuz,gerçekten bu gençliğe ve anlayışlarına yazık olmuş

yanılıyon, senin değer anlayışın farklı olabilir. bu bizim kadını aşağıladığımız anlamına gelmez..
  • quote:

iş sizin harcınız değil yalan mı? sizin işiniz ev ile ilgili. iş yerinde illa duygularınızı katıyorsunuz, bu durumda çakilmez oluyor. yapabildiğiniz en güzel iş cocuk yetiştirmek

valla doru dion kadının ne işi var orda burda otursun evinde. hem çevreye zarar vermezler
  • kadınların işi sadece çocuklara bakmak mı?
    kadınlar çevreye zarar vermezler...
    yolda yururken hangi kadın tukurur yola?hangi kadın sigara izmaritini yere atar?hangi kanın çimlere basar?kadınlar dahada çevreyi düzenli tutarlarrrr...........
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.