Şimdi Ara

Ahize Sesi Çok Az Geliyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
71
Cevap
0
Favori
294.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: egemenpamukcu

quote:

Orijinalden alıntı: muticoo

quote:

Orijinalden alıntı: ethan

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 78erhan78

quote:

bu ekran koruma jelatinini çıkarınca ses artıyo diyolar bi deneyelim bakalım ;)

o ilk sıfır kutudan çıkan iphonelar için geçerli üzerindeki jelatinde kulaklık bölgesi delik değil çünkü

üstad artırmak için n yapcaz o zaman ?? tüm ayarları sıfırladım olmadı. restore yaptım olmadı..versiyon 5 olunca böle oldu. telefon çalınca bile eskisi gibi çalmıyo ses kısıldı. bu durumdan müzdalip birsürü arkadaş var. çözüm jailbreak.

Yukarida bazi cozumleri aciklamistim. Onlari denediniz mi? Benim ses sorunum vardi cozuldu bunlari uygulayinca

dil ayarlarını değiştirdim olmadı.

tüm ayarları sıfırladım olmadı.

restore ettim (daha önce) olmadı.

bi müzik çalar ile yapılan aktiviteyi denemedim. onun haricince hepsini denedim programsal bi sıkıntı var ama anlamadım gitti. ama kulaklıkla ilgili sorunum yok bangır bangır çalıyo..

restore ettim olmadı, ayarları sıfırladım olmadı, dili değiştirdim olmadı diyosunuz, sonra da yazılımsal sorun var diyosunuz. Sizin sorununuz donanımsal bence.

Olabilir iphone 4 kullanıyorum 5 alcam uğraşmak istemiyorum artık.bilgiler için teşekkürler...

• Kardeş ayarlar erişebilirlik > mono ses açık mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cihazlarınızda donanımsal bir arızada olabilir, ben ahize sesini %30 seviyesinden daha fazla yükseltemiyorum çok ses geliyor
  • Bi d e müzik dinlerken şöyle gümbür gümbür alsam sesi daha ne isterim? Benim de derdim o :))

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dil degiştirdim , düzeldi .. Tskrlr

• Şayet telefonun ahizesi tozdan görünmüyorsa, bir kürdanın ucunu iyice inceltip ahizeyi temizlemek çok işe yarıyor.

• Teşekkürler.
    Dili ingilizce yaptım biraz düzeldi, tekrar türkçe yaptım eski haline döndü. Apple olacak bide sundukları çözüme bak, bunu sinbo yapmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: infest06

Teşekkürler.
    Dili ingilizce yaptım biraz düzeldi, tekrar türkçe yaptım eski haline döndü. Apple olacak bide sundukları çözüme bak, bunu sinbo yapmaz

:)))

benimde kısık ama donanımsal diye ellemedim. çok düştü elimden yola yere masaya öyle oldu sanırım. mesela kulaklık tek çalışıyo baya mono

donanımsal oluncada servissiz çözüm zor...
  • Ayarları sıfırlamak ve dil değiştirmek kesinlikle işe yarıyor , tebrikler
  • quote:

Orijinalden alıntı: ethan

ben de bu sorundan müzdariptim. eonunda çözümü buldum ve ahize sesini kısarak kullanıyorum artık. oldukça yüksek ses veriyor.

bu konuda apple forumlarında birkaç çözüm önerisi verilmiş. şu adresten foruma ulaşabilirsiniz:https://discussions.apple.com/thread/3391453?start=0&tstart=0 bahsettiğim çözümler firoze adlı kullanıcı tarafından önerilmiş.

biri telefonun dil ayarları ile ilgili. dil ayarlarından önce dili başka bir dil yapın. dil değiştikten sonra tekrar eski dile geri dönün. bu şekilde ahize sesi artanlar var.

bir diğeri tüm ayarların sıfırlanması. bunu ayarlar-genel-sıfırla--tüm ayarları sıfırla menüsünden yapabilirsiniz. herhangi bir veriniz silinmez. sadece telefonun ayarları sıfırlanır (alttaki tüm içeriği ve ayarları sili seçmeyin sakın. tüm içeriği kaybedersiniz)

üçüncüsü ise müzik çalarken müziği kapatmadan voice memos uygulamasını açın daha sonra bu uygulama müziğin sesini kapatacak. sonrasında tekrar müzik uygulamasına dönün ve müziği devam ettirin. böylelikle sesin tekrar ayarlandığı iddia ediliyor.

bu üç çözümde zararsız ama fayda sağlayabilecek uygulamalar

ben bu üç yöntemi de uyguladım ve sorunum çözüldü. ancak ikisini de uyguladığım için hangisi etkili oldu bilemeyeceğim. sorunum yazılım kaynaklıymış yani.

ayrıca ayarlar-müzik bölümünde (ios 5 öncesi itunes) volume limit seçeneğinin off konumda olduğundan emin olun bu da etkileyebiliyor.

Dil ayarlarından ( ayarlar-genel-uluslar arası-) dil türkçe iken ingilizce yapıp sonra türkçe yaptım ahize sesi düzeldi

• Benim İphone 4s'de ahize sesi çok az geliyordu, tamircide ahize parçasını değiştirttim (sanırım 40 tl civarıydı), bir süre düzeldi sonra tekrar ses çok az gelmeye başladı.
    Parçayı değiştirdiğim tamirciye aynı sorunu yaşıyorum diye gittim yine değişecek dedi. bu sefer sadece parça parası aldı (20 tl). Bir süre sonra (4-5 ay) yine aynı sorunu yaşadım.

Buradaki taktikleri kullanmaya karar verdim. İlk önce ahize kısmını kolonyalı pamukla bir süre sildim ama çözüm olmadı. En son olarak fırça yöntemini denemeye karar verdim.
    Evde sulu boya fırçası bulamadım, küçük bir boya fırçası vardı onunla kuru bir şekilde (kolonya veya alkol kullanmadan) ahize kısmını süpürür gibi temizlemeye başladım. Dakikalarca yaptım bu işlemi.
    Ahize kısmında gözle görülür bir temizlik olduğunu gördüm.

Arama yaptım ve sonuç mükemmel. Çok uzun süredir bu kadar yüksek bir ses duymamıştım telefondan. Karşı tarafın sesi çok iyi geliyordu.
    Öyle ki konuşurken telefonu kulağıma yapıştıran ben bazı konuşmalarda telefonu kulağımdan bir miktar uzaklaştırmak zorunda bile kaldım.

Önerileriyle yardımcı olan bütün arkadaşlara çok teşekkürler.

• beyler şu fırça olayı hakkaten çözümü. bugün konuşurken sesini kısacak duruma geldim
  • quote:

Orijinalden alıntı: :SworD:

Kulaklik hoparlorunun oldugu bolum tozlanmistir kirlenmistir firca yardimi ile guzelce uzun sure fircalayin tozlari trmizletin

Aynen. Bende olmuştu cidden sesi bu kadar düşüreceği aklımın ucundan geçmezdi. Islak mendilin içine kürdan geçirip temizlemiştim :D

• arkadaşlar bende de aynı sorun var fakat, benim sesler gelirken cızırtılı geliyor sesler, patlamış hoparlör gibi, sanırım telefonucya değiştirticem ahize hoparlörünü
  • dil değiştirmek işe yaradı bende
  • Ahizeyi fırçalayın.
  • arkadaşlar yüzde yüz fırça olayı diş fırçalar gibi sıkılmadan 5 - 6 dakka sonra süper ben yolda yürürken zor duyuyordum karşı tarafı özellikle denedim oldu en azından ben başarıyı yakaladım
  • Kardeşim aynı sorundan bende muzdariptim.Önce ahizenin tellerini tozlanmıştır diye temizledim olmadı daha sonra apple storeye götürdüm sıfırıyla değiştirdiler.Cihaz iphone 5s 16 gb

• Aynı sorun bende de var dışarda konuşamıyorum kapalı mekanda normal de

• dil değiştirdim düzeldi çözüme bak ne saçma :) koca apple :)
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.