Şimdi Ara

Ahmet Ümit'i Başarılı Buluyor musunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bence gayet iyi bir yazar. Siz nasıl buluyorsunuz?

• Her siparişimde en az bir Türk yazarın kitabı olur. Ahmet Ümit-Bab-ı Esrar onlardan biriydi. Çok övülüyordu yazar bende aldım okudum fakat çok büyük hayal kırıklığı oldu. Sarmadı kitap, akmadı cümleler, merak uyandırmadı betimlemeler vs. Belki yanlış kitabını seçtim ama ilk tanışmam çok olumsuz oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dark_hell_86

Her siparişimde en az bir Türk yazarın kitabı olur. Ahmet Ümit-Bab-ı Esrar onlardan biriydi. Çok övülüyordu yazar bende aldım okudum fakat çok büyük hayal kırıklığı oldu. Sarmadı kitap, akmadı cümleler, merak uyandırmadı betimlemeler vs. Belki yanlış kitabını seçtim ama ilk tanışmam çok olumsuz oldu.

Ben de ''Beyoğlu Rapsodisi'' ni okudum. Beğenmiştim.
  • Şuanki Türkiye standartlarının üstünde bir yazar.
  • Yerliler içinde okunmaya değer 3 5 yazardan biridir belki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üstteki arkadaş gibi benim de tanışmam kötü oldu. İtici geliyor artık, belki bir gün okurum.

Çocuktum, Patasana'yı okudum. O dönemler böyle gizemli kitapları okurdum ama bunu beğenmemiştim. Zaten hoşuma gitmemişken bir çocuk için fazla olan bölümleri ile tiksintiye kaydım.

Çocukların okuduğu kitapları kontrol edin...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gehomd

Üstteki arkadaş gibi benim de tanışmam kötü oldu. İtici geliyor artık, belki bir gün okurum.

Çocuktum, Patasana'yı okudum. O dönemler böyle gizemli kitapları okurdum ama bunu beğenmemiştim. Zaten hoşuma gitmemişken bir çocuk için fazla olan bölümleri ile tiksintiye kaydım.

Mesela, mümkünse Ömer Seyfettin çocuklara okutulmamalı, [bence] de Jules Verne, Jack London, Cemil Kavukçu okutulmalı. Hele zaten Ömer Seyfettin'in Bomba hikayesine değinmiyorum bile.
  • Türkiyede polisiye denince akla gelen isim.7 kitabını okudum. En iyi kitapları İstanbul Hatırası ve Beyoğlu rapsodisi. Üstte beğenmeyen arkadaşlar yanlış kitaplarla başlamış. O kitapları Ahmet Ümitin tarzına alışık olanlar sever anca. İstanbul Hatırasını okuyup da beğenmeyeni görmedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: fretta

quote:

Orijinalden alıntı: Gehomd

Üstteki arkadaş gibi benim de tanışmam kötü oldu. İtici geliyor artık, belki bir gün okurum.

Mesela, mümkünse Ömer Seyfettin çocuklara okutulmamalı, [bence] de Jules Verne, Jack London, Cemil Kavukçu okutulmalı. Hele zaten Ömer Seyfettin'in Bomba hikayesine değinmiyorum bile.

İlkokulda kitaplıkta bomba vardı +18 kısımları gösterip oha burda ne yazıyo diye gösteriyorduk o kitap oraya nasıl girdi acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: Dark is the Sunlight

Türkiyede polisiye denince akla gelen isim.7 kitabını okudum. En iyi kitapları İstanbul Hatırası ve Beyoğlu rapsodisi. Üstte beğenmeyen arkadaşlar yanlış kitaplarla başlamış. O kitapları Ahmet Ümitin tarzına alışık olanlar sever anca. İstanbul Hatırasını okuyup da beğenmeyeni görmedim.

Beyoğlu rapsodisi şahane bir kitap.

Özellikle sonu çok ilginç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-55913A58C -- 1 Eylül 2017; 10:37:51 >
  • Evet polisiye kitaplara aşina olmayanlar için o kitabın sonu tam bir şok etkisi yaratır. Ben de o zamanlar çıldırmıştım

Sonra öğrendim ki Agatha Christie'den esinlenmiş o sonu yaparken. Yine de her şeye rağmen mükemmel bir kitap.

• İstanbul Hatırası kitabını okuyarak başlayarak çok doğru bir seçim yapmıştım. En çok sevilen kitabı bence o. Başlamak istiyorsanız İstanbul Hatırasından başlayın. Kukla,Sis ve Gece, Kavim ve Beyoğlu Rapsodisi diğer sevdiğim kitaplarıdır. Öykülerini hiç tavsiye etmem saydığım romanları en iyilerdir.
  • Ahmet Ümit en iyi Türk yazarlardandır. Hem kalemi, hem de hikayesi ile son derece başarılı. Yani kitabını sabırsızlıkla bekliyorum.
    Benim için en başarılı kitabı Beyoğlu Rapsodisi'dir.
  • Tüm romanlarını okudum ama bu ortaokul-lise dönemindeydi. Şimdi üniversitedeyim şu an olsa okumam.

• Beyoğlu Rapsodisi ile başlayıp baya beğenmiştim. İstanbul Hatırası, Sis ve Gece, Patasana, Kukla isimli kitaplarını okudum sonrasında da. Favorim Kukla oldu bunların arasında.
  • Yeni çıkan kitabı Elveda Güzel Vatanım hakkında düşünceleriniz nelerdir? Kitaplığımda yatıyor elim gitmiyor okumaya

• Kitap satış rakamlarına bakarsanız gayet başarılı fakat Ahmet Ümit okuyorken gerçekten edebiyat mı okuyoruz onu sorgulamak lazım.

En başta yazarın tüm külliyatını okumuş birisi olarak açıkça söyleyebilirim ki Ahmet Ümit vasat bir hikayeci. Roman konusuna gelirsek, bu türde biraz kitap okumuş birisi Ahmet ümitin romanlarında sürekli olarak kendini tekrarladığını net nir şekilde görebilir.

İşin garibi sadece başlıkta sorulan soruya cevap verecek olursam "evet başarılı". Çünkü bu başlığı okuduktan sonra dönüp okuduğum Ahmet Ümit kitaplarını düşündüm ve hiç etkilenmedim. Fakat böyle düşünmeme rağmen tüm külliyatını okuduğum tek yazar, ki ortalama 600-650 kitaplık bir kütüphanem var. demem o ki adam vasatta yazsa okuruyor, garip...

• dark_hell_86 kullanıcısına yanıt
    Ben de kitap sınavı için okumuştum bu kitabı. Bütün sınıf bayılıyordu hala da konuşurlar arada kitabı. Neden bilmiyorum, başkalarının sıkıcı olarak nitelendirdiği kitapları büyük bir zevkle okurken bu kitabı sevememiştin.

• Sofiman kullanıcısına yanıt
    Akıcı ve yalın bir üslubu var. Basit bir hikayeyi bile bir anda çok heyecanlı bir hale getirip meraklanmamızı sağlıyor. Sanırım anlatmak istediğiniz durumun cevabı burada yatıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark is the Sunlight -- 10 Eylül 2017; 4:37:59 >
  • Dark is the Sunlight kullanıcısına yanıt
    Akıcı ve yalınlık konusunda bende size katılıyorum, yazarın hiç ama hiç ağdalı bir dili yok. Sanki arkadaşımla oturup sohbet edermiş gibi hızlı hızlı bitiverdi tüm kitapları.

Öte yandan Ahmet Ümit, kendi marketing' ini çok iyi yaptığını düşündüğüm bir yazar. Her ne kadar her röportajında aynı basmakalıp lafları edip, konu ne olursa olsun aynı tema üzerinden gidip, röportajın-açıklamayı mahvedip bıraksa da, nasıl olduğunu hala tam anlamamakla beraber hep çok satıyor. Bu sonucun açığa çıkmasında sosyal medyanın fazlaca etkisinin olduğu kanaatindeyim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.