Şimdi Ara

Ahşap Raf Tipi Hoparlör Standı Yapımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
1.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun süredir Hi-fi Ses sistemi için Raf tipi hoparlör standlarına bakıyorum. Ama içime sinenlerin fiyatları çok çok yüksek. Bu yüzden kendim yapmaya karar verdim. SketchUp programı ile diger modellerden esinlenerek kendimce bir model oluşturdum.

Mümkün olduğunca adım adım ilerlemeleri burada paylaşacağım. Bendeki hoparlör tabanı 18x14 cm boyutunda. Stand boyu 74 CM (spike düşünürsem 75+cm) Maliyet 100 lirayı geçmeyecek

Standın görünüşü bu şekilde olacak.

Ahşap Raf Tipi Hoparlör Standı Yapımı Ahşap Raf Tipi Hoparlör Standı Yapımı Ahşap Raf Tipi Hoparlör Standı Yapımı

Ölceksiz ürün planı:

*********************************************************************************************************************************

Mazleme Listesi

1. 40cmx35xmx1,8cm 2 adet masif palaka
    2. 15cmx20cmx1,8cm 2 adet masif plaka
    3. 4 adet 5cm"lik atık su borusu
    4. 2 adet 7,5cmâ"lik atık su borusu
    5. 12cmx70cmx0,3cm 4 adet Ahşap sunta( istediğiniz şekil ve renk olabilir.)
    6. 10,5cmx70cmx0,3cm 2 adet Ahşap sunta( yuklarıdaki ile aynı renk ve desende)
    7. M8 yivli Mil 2 adet 1mlik
    8. 8 adet m8 somun
    9. 10 adet m8 pul
    10. Sprey Boya. ( Ben mat siyah ve Piano Black aldım. Monotip marka)
    11. Zımpara kağıdı( 400 numara ahşap için. 1 adet yeterli)
    12. 1 mtr Çeyrek çıta 2 adet

Maliyet:
    • 4 adet masif plaka 18 tl kesim dahil.
    • 6 adet Ahşap sunta baskılı kesim dahil 4TL
    • M8 yivli mil adet 2,75TL
    • M8 somun ve pullar 2tl
    • Sprey boya adeti 14TL
    • Zıpmara kağıtları 0,5yl
    • 4 adet 5cm + 2 adet 7,5cm atık su borusu 30 TL (kazıklandım )

Toplam Maliyet: 87 TL

Diğer ekipmanlar : zaten elimde olan malzemeler.

Başlıyoruz:

Öncelikle Atık su borularını kesiyoruz. ince uçlarından itibaren 70cm ölçerek izolabant ile kesim yerini işaretlerdim. Buradaki amaç hem çapakları önlemek hem de doğru bir kesim yapabilmek. Benim gibi tek kişi çalışıyorsanız mengene en büyük dostunuz ;)
    6 boruyu da 70 Cm olacak şekilde kesiyoruz. Kesim işlemini ufak dişli testere ile yapmanızı tavsiye ederim ben metal el testeresi kullandım.

Ahşap Raf Tipi Hoparlör Standı Yapımı  Ahşap Raf Tipi Hoparlör Standı Yapımı

Kestiğimiz boruların kesilen uçlarını bastırmadan çok hafif zımparalayarak çapakları alıyoruz.

Borularımız Boyamaya hazır. Borular Mat Siyah olacak.

Bu arada 12cmx70cm"lik 4 adet Ahşap suntanın kenarlarını boyamak için ; paket bandı ile dış cepheye gelecek olan baskılı cephelerini kaplıyoruz. Hiç Boşluk kalmamasına dikkat edin (boya sızan boyalardan kurtulmak için).Bantlı kısımları birbirini bakacak şekilde hizalayıp işkence vb bir şekilde sabitleyin. ve uzun kenarları Mat sprey boya ile 2 kat boyayın.( suntaların kısa kenarları boyanmayacak)

Suntaları bantla kaplamadaki amacımız sprey boyanın içeri çok kolay girmesi. bantları söktükten sonra tertemiz çıkıyor.

Boruların varsa etiketlerini söküp, ıslak bir bezle silip; yapıştırıcı kalıntısı, toz, kir, kıl vs den arındırıyoruz,

Bir ip yardımı ile askıya alıp ve kurumasını bekleyin. Kuruduktan sonra 20 30 Cm mesafeden (Çok yakından damlama yapıyor) bir hat boyunca kesmeden Mat siyah sprey boya ile 1.kat kuruduktan sonra 2.katı atarak boyayın. Her kat 5 - 10 dk. da kuruyor.

Borular üzerinde bir kaç noktada beyazlıklar kalacak bunları spreyle fıslatarak kuruduktan sonra tekrar boyayacağız. 7,5cm lik 2 boruyu boyamak size kalmış. zaten görünmeyecek. 400ml lik sprey sadece 4 adet 5x70 boruları 2 kat ve rötuşuna ancak yetti.

Not: Sprey boyayı ne kadar çok çalkalarsanız o kadar iyi sonuç alırsınız.(Takribi 3 4 dk)

Ahşap Raf Tipi Hoparlör Standı Yapımı  Ahşap Raf Tipi Hoparlör Standı Yapımı Ahşap Raf Tipi Hoparlör Standı Yapımı

Bu günlük bu kadar, Boruları ve suntalar boyandı . yarına kadar tam kurumaya bırakacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teote -- 29 Ekim 2016; 15:21:18 >

• Devamını bekliyoruz! :)
  • teote kullanıcısına yanıt
    Eğer bu raf tipi hoparlörü önde müzik dinleme amaçlı kullanacaksanız ahşap ayaktan vazgeçin derim. Ahşap sesi çok fazla şişiriyor ve detaylar kayboluyor. Ahşaptan bir ayak yapılacaksa da sert bir ağaç kullanılmalı. O zaman da fiyat 100 tl'yi bir hayli geçer. Kendim benzer bir ayak yaptığımdan biliyorum :-)

Raf tipi hoparlör ayağının sert (metal) ve açık bir ürün olması daha iyi olur. Ki genelde hifi ayaklar bu şekildedir.

Eğer ucuz bir ayak alternatifi üretmek istiyorsanız 100 tl'ye satılan sonorous sp100 ayaktan alın. Borunun içini kum ile doldurun. Alt plakaların altına da granit gibi sert bir taşı silikon ile yapıştırın.

Altta bu yöntemle daha iyi hale getirdiğim sonorous ayakların fotolarını görebilirsiniz.

Ahşap Raf Tipi Hoparlör Standı Yapımı Ahşap Raf Tipi Hoparlör Standı Yapımı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bloody Mary B kullanıcısına yanıt
    Hocam biteli çok oluyor da pek ilgi çekmeyince paylaşmadım. Son hali şu şekilde.

• quote:

Orijinalden alıntı: teote

Hocam biteli çok oluyor da pek ilgi çekmeyince paylaşmadım. Son hali şu şekilde.

Çok şık olmuş hocam, ellerinize sağlık

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Kum koydum bende ama büyük boru içerisine. Şuan için yan hoparlor ttaşıyacak ileride streo sisteme geçince tabana granit tabaka düşünüyorum.

• Yapım aşamalarını paylaştığım butik blog.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.