Şimdi Ara

AIDA64 artık evrensel Windows 10 uygulaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

•  AIDA64 artık evrensel Windows 10 uygulaması

Sistemler hakkında detaylı bilgiler sunan önemli çözümlerden AIDA64, Windows 10 tarafında evrensel hale getirildi.

Evrensel hale getirilmesiyle artık hem Windows 10 işletim sistemli bilgisayarlar hem de Windows 10 Mobil işletim sistemli akıllı telefonların aklınıza gelebilecek tüm detaylarını ortaya dökebilen AIDA64, oldukça sade bir arayüzle geliyor ve bünyesinde sistem, işlemci, ekran, ağ, batarya ve sensörler gibi detaylı kategoriler barındırıyor. Çalışmak için internet, çıkartılabilir depolama aygıtları ve kameraya erişim isteyen uygulama, bu noktada kamerayı sizin görüntülemek için kullanmıyor ve kamera detaylarına giriş yapıyor.

Ücretsiz olarak sunulan evrensel AIDA64 uygulamasına buradan ulaşabilirsiniz.

• Microsoft bu tasarım olayını gerçektende beceremiyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: CooL_ROMEO

Microsoft bu tasarım olayını gerçektende beceremiyor...

AIDA64'ü ne zamandan beri Microsoft geliştiriyor!?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayır o uygulamayı geliştirmiyor... Tasarım altyapısı diğer mobil\masaüstü sistemlere nazaran berbat. Tonlarca linux dağıtımı bile daha anlaşılır ve göze hoş gelen tasarıma sahip.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Temel bilgileri görüntülemek için gayet kullanışlı.
  • quote:

Hayır o uygulamayı geliştirmiyor... Tasarım altyapısı diğer mobil\masaüstü sistemlere nazaran berbat. Tonlarca linux dağıtımı bile daha anlaşılır ve göze hoş gelen tasarıma sahip.

tasarım altyapısı berbat mı tasarım nasıl yapılıyor ne kullanılıyor onu biliyor musun? neyi kötülediğini biliyor musun? ciddi soruyorum. zira bir iki uygulamanın tasarımına bakarak altyapının onunla sınırlı olduğunu düşünüyor gibisin.

şunları da şuraya bırakayım bari belki düşünebilen birileri bakar:
    http://blog.jerrynixon.com/2012/05/windows-8-why-i-choose-xaml-metro-over.html
    http://blog.jerrynixon.com/2012/06/windows-8-15-more-reasons-why-i-choose.html

• Tasarım nedir yavaş yavaş öğreniyorum. Android 6.0'a ve Material Design üzerine bir kaç çalışmam mevcut. Eskiden tasarımı berbat olan android bile toparladı.Mac OS X - Chrome OS - Android - IOS bunlara bir ufak göz gezdirmenizde fayda var. Windows karışık ve çirkin kutucuklarından çok daha fazlasını barındırıyor bu sistemler. Genel Tasarım anlayışı berbat. Siz developer tasarımlama olarak algılıyorsunuz ama ben bu kutucuk zımbırtıları yani tasarım dilinin beş para etmeyeceğini söylüyorum(metro). Diğer herkes gibi...

Tasarım aynı zamanda anlaşılır olmalı...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Pc de RAM ile ilgili bilgi vermiyor sanırım değil mi? Mobil uygulama daha çok bilgi verebiliyor.
  • quote:

Tasarım nedir yavaş yavaş öğreniyorum. Android 6.0'a ve Material Design üzerine bir kaç çalışmam mevcut. Eskiden tasarımı berbat olan android bile toparladı.Mac OS X - Chrome OS - Android - IOS bunlara bir ufak göz gezdirmenizde fayda var. Windows karışık ve çirkin kutucuklarından çok daha fazlasını barındırıyor bu sistemler. Genel Tasarım anlayışı berbat. Siz developer tasarımlama olarak algılıyorsunuz ama ben bu kutucuk zımbırtıları yani tasarım dilinin beş para etmeyeceğini söylüyorum(metro). Diğer herkes gibi...

başta uygulamanın tasarımından bahsettin şimdi metro'yu yeriyorsun. önce neyden bahsediyorsun ona karar ver. microsoft'un ürünlerinde kullandığı tasarım dili yani metro'yu mu yoksa uygulama geliştiricilere sunduğu XAML'ı mı?

öncelikle şunu söyleyeyim o kutucuklar zevk meselesi. ki konu ne zaman başlangıç ekranına geldi anlayamadım zira aida64 uygulamasının tasarımından bahsetmiştin. neyse. şunu verip geçiyorum:
    http://www.developer-tech.com/news/2014/jun/26/googles-material-design-pays-homage-microsofts-flat-cross-platform-modern-ui/

"Microsoft pioneered flat and simple UI in smartphones 4 years ago. Interesting to see Apple and Google catch up in their own unique ways" — Tom Warren (2014)
    "Microsoft 4 sene önce telefonlarda düz ve sade kullanıcı arayüzünün öncülüğünü yaptı. Apple ve Google'ın bunu kendi yollarıyla yakalamaya çalışması ilginç"

Microsoft'u taklit ediyorlar işte sadece bunda da değil. Apple'ın iPad Pro'su resmen Surface Pro kopyası ki Surface her türlü daha iyi bir kere ipad'de hala ios var surface bildiğin masaüstü versiyon windows. apple ekran boyutu kalem ve klavyeyle taklit etmeye çalışmış da rezil olduğuyla kalmıştır. gerçi apple için hava hoş. sonuçta koyunları hep ona gidiyor. boşuna demiyoruz isheep diye.

neyse konuya dönelim. XAML'dan bahsediyorsan ise araştır derim çünkü adamlar yapmamış ya da sade olmasını istemiş. çünkü ben bile daha iyi bir arayüz çıkarabilirim bu uygulama için. (ben bile diyorum çünkü sanatsal göz yok bende.)

• quote:

Tasarım nedir yavaş yavaş öğreniyorum. Android 6.0'a ve Material Design üzerine bir kaç çalışmam mevcut. Eskiden tasarımı berbat olan android bile toparladı.Mac OS X - Chrome OS - Android - IOS bunlara bir ufak göz gezdirmenizde fayda var. Windows karışık ve çirkin kutucuklarından çok daha fazlasını barındırıyor bu sistemler. Genel Tasarım anlayışı berbat. Siz developer tasarımlama olarak algılıyorsunuz ama ben bu kutucuk zımbırtıları yani tasarım dilinin beş para etmeyeceğini söylüyorum(metro). Diğer herkes gibi...

https://www.youtube.com/watch?v=Q8TXgCzxEnw
    https://www.youtube.com/watch?v=8MlrwjqlVBQ
    https://www.youtube.com/watch?v=CeFFVRtvQX4

Dostum Microsoft her ne kadar sen beğenmesen de sektörde tasarım anlamında her zaman öncü olmuştur. Başlat menüsü, görev çubuğu, boot ekranı, Vista ile gelen Aero vs. yani nerden bakarsak bakalım sürekli öncülük etmiş konumda. Windows Phone 7 ile ilk adımı, Windows 8 ile tamamen düz tasarıma geçiş yaptı. iPhonelar'da kullanılan altta küçük 3-5 kutu, üst kısımda tam ekran uygulama sayfası Windows Mobile 6.0'dan beri mevcut zaten. Android'de aynı tasarımı izledi daha sonra. Ana ekran tasarımında iPhone sayfa tasarımına geçiş yaptı, ardından Android izledi. Microsoft tabi ki özgün olmak adına kendine has bir arayüz geliştirdi ki Canlı Karolar hem işlevselliği olsun, hem bataryaya fazla etki etmemesi olsun harika bir özellik.

Tasarımın %60'i görsel işleme(Photoshop diyebiliriz), %40'ı platformun kapasitesidir. iOS/Android uygulamalarında yoğun emek veriliyor görsel kısma. Windows tarafına gelince eleman eksikliğinden dolayı hem platformu tam kapasiteli kullanamıyorlar hem de bu sayede görselliği katamıyorlar. Eğer tam kapasite bakacak olursak Windows 10 çıkmasına rağmen Windows 8 bile şuan diğer platformlardan uygulama tasarımı anlamında üstün durumda. Windows 10 ile gelen özelliklere başlarsam ayrı konu açmak gerekir zaten.

Çok kısa bir örnek video göstereyim(Windows 8 ile geldi), bunun gibi sürüsüyle platforma has tasarımlar var Windows tarafında. Bu tamamen geliştiriciye kalmış bir seçim, Microsoft elinden geleni yapıyor zaten.

Semantic Zoom örneği

Bu arada meraklısına anlatalım. Haberdeki uygulama sol taraf ListView, sağ taraf ScrollViewer ve TextBlock'tan oluşuyor. Arkaya da Grid eklersek toplam 4 elementten oluşan bir uygulamayı tartışıyoruz şurada. Bir elin parmağını geçmiyor ve siz buradan tüm platformu eleştiriyorsunuz 6tag, Shazam, Touchtube, UC Browser, Mağaza vs. bu uygulamaların tasarımlarına bakın zaten anlayacaksınız işin geliştiricide bittiğini. Linux kısmına girmek bile istemiyorum

• Aida dan bahsetmediğimi 2 cevap öncesinden söylemiştim size. Material Design tasarım dili ya da IOS-MacOS tasarım dili olarak bakalım konuya yani sistem sahiplerinin geliştiricilere keyfi olarak ekstra bir seçenek sunmalarıyla sistemin hem uygulamalar açısından hem de sistem içi açisindan birbirleriyle uyum saglamalari icin gelistiricinin tercihine kalmis bir olay. Bahsettigim platformlarda isteyen gelistirici istedigi gibi kendi tasarim dilini yaratabilir. Facebook mesela android de kendi tasarim dili ile ilerleyen bir firma. Xml sonuçta istediğinizi yazıp çizin. Ama google material design anlayışı olayı daha basit ve anlaşılır kılıyor.Ve bu tasarım anlayışı baştan aşağı butun sistemde mevcut. windows da bu ikiye ayriliyor pencere icin ve tablet versiyon icin...
  • quote:

Aida dan bahsetmediğimi 2 cevap öncesinden söylemiştim size. Material Design tasarım dili ya da IOS-MacOS tasarım dili olarak bakalım konuya yani sistem sahiplerinin geliştiricilere keyfi olarak ekstra bir seçenek sunmalarıyla sistemin hem uygulamalar açısından hem de sistem içi açisindan birbirleriyle uyum saglamalari icin gelistiricinin tercihine kalmis bir olay. Bahsettigim platformlarda isteyen gelistirici istedigi gibi kendi tasarim dilini yaratabilir. Facebook mesela android de kendi tasarim dili ile ilerleyen bir firma. Xml sonuçta istediğinizi yazıp çizin. Ama google material design anlayışı olayı daha basit ve anlaşılır kılıyor.Ve bu tasarım anlayışı baştan aşağı butun sistemde mevcut. windows da bu ikiye ayriliyor pencere icin ve tablet versiyon icin...

Madem aidadan bahsetmiyorsun bu konuda ne işin var? Aida haberinin altına Microsoft tasarımı beceremiyor yazmışsın şimdi diyorsun ki aidadan bahsetmiyorum.

Pencere ve tablet mi? Biri fare-klavye diğeri dokunmatik ekran için biliyorsun değil mi? Hani android bilgisayar yok ya sadece telefon var, ondan androidde pencere yok. Bilmem anlatabiliyor muyum. Bence kafanı kaldır bir de Microsoft Desiign Language araştır karalamadan önce.

• Bütün yazdıklarım bitti bir tek son cümle öyle mi ? Zamanında millet anlamadığı için microsoft yazilimcilarinin millete aptal dediği bir işletim sistemini savunuyorsunuz daha ne diyeyim tüm dünya windows phone ve windows da problem var der sizler toz kondurmazsınız. Wmibim şimdi de problem kelimesine takılır ne problem vardı dersiniz. Anlaşılmayan + göze hitap etmeyen sisteminizle size mutluluklar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AIDA64 2.0.4.0

www.microsoft.com/tr-tr/store/apps/aida64/9nblggh2wnwh

Latest version 2.0.4.0 (2015-12-22):
    - Activity sensor polling
    - Altimeter sensor polling
    - Barometer sensor polling
    - Pedometer sensor polling
    - Proximity sensor polling
    - Improved support for Lumia 950 and Lumia 950 XL
    - Fixed: screen size calculation on Dexp devices

AIDA64 artık evrensel Windows 10 uygulaması

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.