Şimdi Ara

AIDS NASIL BULAŞIR? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
6.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Cinsel yolla olsa kurtulma ihtimali var ama kan yoluyla saf virüs bulaşır ve kurtulma ihtimali yoktur.
    O yüzden zaman kaybetmeden testler yapılabilir. İnsanların hasta olup olmadığını anlamanın oylu vücudu istila eden mikrop sayısıyla orantılı değildir.
  • Benim asıl aklımı karıştıran şey jiletle el temizliği meselesi.
  • Çok düşük ihtimal o jiletle bir başkasını daha yaralasalardı zaten değiştirirlerdi kanlı kanlı kullanmazlardı sanırım ama test yaptırıp beklemekten başka çare yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Cinsel yolla olsa kurtulma ihtimali var ama kan yoluyla saf virüs bulaşır ve kurtulma ihtimali yoktur.
    O yüzden zaman kaybetmeden testler yapılabilir. İnsanların hasta olup olmadığını anlamanın oylu vücudu istila eden mikrop sayısıyla orantılı değildir.

Ne demek zaman kaybetmeden?

Antikorların sayılabilir seviyeye ulaşması için aylarca beklemek gerekiyor.

Seviştikten sonra ertesi gün sonucu öğrenemiyoruz diye düşünüyorum.

1,5 ay sonra yaptırdığım teste bile güvenemiyorum. Yüzde yüz teşhis için emniyetli bir bekleme süresi gerekli diye biliyorum.

Böyle düşününce, O haberlere çıkan hayat kadınlarının veya genel evlerde çalışanların 6 ayda bir test yapması güvenilirlik açısından komik oluyor

• Cinsel yolla bulaşanın antijenlerinin kana geçip ortaya çıkması için uzun süre geçer
    Ama saf kan yoluyla bulaşırsa bu daha çabuk ortaya çıkar.
  • Evet antikor değilde antijen seviyesine bakılıyordu galiba.

Gerçektende, hiç birşey olmasada stresi yetiyor.

neommy sen biliyor musun bu sürenin kısaldığını? Kısalsa aslında herkes için çok iyi olur ama sanırım hala aynı seviyede test süreleri.

Hatta o zaman araştırırken komik birşey görmüştüm. Sadece bizim kızılay dünyanın geneline ters olarak süreyi daha kısa tutuyordu ve %100 e yakın kesinlik için o sürenin yeterli olduğunu iddia ediyordu :)

Şu konuyu bir derleyip toparlayacak olursak, bakmamız gereken konu başlıkları şunlar olmalı :

HIV testi,

Elisa (ya da Eliza) testi,

İki test arasındaki fark,

Kesin sonuç için bekleme süresi,

Doğru prezervatif/kondom seçimi ve kullanımı (çıkarırken sorun yaşayanlar olmuş baksanıza tedavin.com da)

Tedavi süreci,

Birde güzel, bilgilendirici bir iki tiyato oyunu, sloganı vb

Mesela "Hangimiz aids ne farkeder?"

10 kişi sırayla çıkıp nerde nasıl tanıştıklarını, nasıl birlikte olduklarını anlatmıştı. 5'i aidsli, 5'i ise sağlıklı idi. Hangilerinin sağlıklı veya hasta olduğunu bilmenin bir önemi yoktu. O yüzden bilmedik. Zaten bütün bilgilendirme seminerinin sloganı buydu "Hangimiz hiv+ ne farkeder?"

Hepimiz birlikte olmuştuk, şans ötürü bazılarımızın partnerleri hasta çıkmıştı.

Eğer, önlemi alınmazsa, gerçekten büyük bir sorun olacak ilerde bu hastalık.

• @Yeni Türkü;
    Yaşlanıyormusun, bana mı öyle geldi? AIDS'e en önemli Türk katkısını unutmuşsun? " Türk AIDS'ten korkmaz!"
    Haklısın, her ne kadar bulaşma başlangıcından itibaren 3 aydan önce yaklaşık sonuçlar veren testler varsa da ve özel istek üzerine yapılıyor olsalarda, yüzde doksan yedi kesin sonuca ulaşabilmek için hala 3 ay beklemek gerekiyor.
    Hımm, kurumları karıştırmayalım lütfen! Yoksa bir kurumumuzun 100'e yakın masum vatandaşımıza AIDS bulaştırmayı başardığı açığa çıkabilir!
    Bu arada bilgi isteyenler alta bakabilirler;
    http://www.avert.org/testing.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 21 Aralık 2010; 3:35:46 >

• Bu kadarda olunmazki
  • benim bir sorum var ;

Evli insanlar neden hiç AIDS'e yakalanmaz ?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.