Şimdi Ara

AİLE İLE TIP VS İSTANBUL'DA TIP (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
1.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam İngilizce konusunda haklısınız ama 6 senelik bir bölümü 7 sene okumak biraz kötü gibi duruyor benim için. Fakat yazın 1,5-2 ayda hazırlığı atlayabilecek seviyeye gelme ihtimalim varsa düşünebilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DonSalieri

Hocam İngilizce konusunda haklısınız ama 6 senelik bir bölümü 7 sene okumak biraz kötü gibi duruyor benim için. Fakat yazın 1,5-2 ayda hazırlığı atlayabilecek seviyeye gelme ihtimalim varsa düşünebilirim.

Doğru,o bakımdan sıkıntı olabilir,sana kalmış ama ingilizce diye üniversiteyi esgeçme bence!!!Şimdiden hayırlısı olsun!!!
  • Tamamdır hocam çok teşekkür ederim.

• quote:

Hocam ortalama ne kadar tutar bir aylık masrafım. Çok gezen biri değilim açıkcası.

Hiç öğrenci hayatı yaşamadım net bi gider söyleyemem ama hayat pahalı hocam, dışarda bi tost bi kolaya 10 liraya yakın bayılıyosun. Ev tutacaksan kiralar yüksek, faturalar bile vergilerden dolayı şişik. Yurtlar ne durumda bilmiyorum. Trafik yoğun, insan çok.

• dostum bu soru dünyanın en kişisel sorularından biri bu senin aile özlemine falan bağlı. bi süre boyunca günün belli saatlerinde farklı mekanlarda farklı ruh hallerinde bi kendine sor şu an tek başıma yapabilir miyim diye. ben bazen çok enerjik oluyorum "abi tek yaşıcam ayrı eve cıckam ayrı şehirdemi okusam" bazen bi moda giriyorum diyorum şimdi ailem olmasa evime geldiğimde beni bekleyen birileri olmasa kafayı yerim çok değişiyor
  • Usta gel Çapa Tıp yaz. Cerrahpaşa Kolay kolay deniyor her yerde ama bu Çapayla arasında çok fark yok. Hem Çapa'nın klinik eğitimi yani 4 5 ve 6.sınıflardaki eğitimi de Cerrahpaşadan daha iyi. Yani ben Çapadayım ama Cerrahpaşada da birçok arkadaşım var o yüzden bu kadar detaylı karşılaştırabiliyorum. Zaten iki okulda da devam zorunluluğu yok o konuda da benzerler. Kalabalık ve imkanlar kısıtlı demiş arkadaş. Kesinlikle öyle bir şey yok ben de gelmeden önce bu yanılgıdaydım fakat gezip görünce bu düşüncelerin yersiz olduğunu anlıyorsun. Uygulamalar max. 35 kişilik gruplarla yapılır mikroskop kadavra vs. araç gereçler gayet yeterlidir. Derslerde de devam zorunluluğu olmadığı için kalabalık kesinlikle sıkıntı olmuyor .Bence Çapayı kesinlikle Cerrahpaşadan bile önce tercih etmelisin. İngilizce okuyabilirim diyorsan ve kendine o konuda güveniyorsan Çapa İngilizce de yazabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aOnn1453 -- 13 Temmuz 2017; 3:7:11 >
  • Bina ablamı hiç rahatsız etmedi, bir kere bile şikayet ettiğini duymadım
    Okulun başka eksiği olsaydı binadan bahsetmezlerdi
    tuğlalar eski kabul ama tıbbi araç gereç açısından çok donanımlı

Öğrencinin kalabalıklığı hastanenin hasta sayısının fazlalığı ve akademisyen fazlalığı ile alakalı
    öğrenci sayısının fazla olması hastanenin büyüklüğünün ufak bir dezavantajı sadece

Hasta görmek tıp eğitiminin n büyük parçalarından birini oluşturuyor
    bunun için de 3 okul (ege cerrahpaşa hacettepe) başı çekiyor çapayı da katabiliriz belki

Kalabalığı şöyle özetleyeyim akademisyen ve hasta sayısı çok rahat karşılıyor öğrenci sayısını
    Şöyle de bir durum var son 4 senede kontenjanı 61 kişi azaltmış (bu sene 10)

Tutarsa hiç düşünmeden yazın
    1550-1650 arasında kapatacağını düşünüyorum
  • Wubba Lubba Dub Dub kullanıcısına yanıt
    Ya bi küçük alındım bu yoruma çünkü hasta görme konusunda Çapa Cerrahpaşa en önde gelir. Yandan eklemişsin Çapayı belki onu da sayarız demişsin. Üzdün😞😞😞

• Hocam haklısınız aslında suana kadar hiç aile özlemi yaşamadım. Nasıl etkileneceğimi bilmiyorum dediklerinizi düşüneceğim.

• istanbul yaz hocam sık sık da gidip gelirsin yakın baya

• Hocam bir kaç sene önceye kadar Çapa Cerrahpaşa'dan sıralama olarak önde olmasına rağmen daha geriye düşmesinin sebebi nedir? Bir de hocam kalan zamanda hazırlığı atlayabilecek seviyede İngilizce öğrenmem mümkün müdür? Lisede iyi sayılırdı İngilizcem fakat son sene hiç çalışmadığım icin biraz kötü suan.

• aOnn1453 A kullanıcısına yanıt
    çapa 498den 390a inmesine rağmen (son yıllarda başı çeken tüm tıp fakülteleri ciddi anlamda yükseldi) sadece 110 kişi yükselmiş

istatistikler bazı şeylerin yolunda gitmediğini gösteriyor

hasta konusunda ablamın yalancısıyım

hala mahşerin 4 atlısından biri de olsa son düzlükte biraz geride kalmış gibi duruyor ( çok edebi oldu :D)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wubba Lubba Dub Dub

Bina ablamı hiç rahatsız etmedi, bir kere bile şikayet ettiğini duymadım
    Okulun başka eksiği olsaydı binadan bahsetmezlerdi
    tuğlalar eski kabul ama tıbbi araç gereç açısından çok donanımlı

Öğrencinin kalabalıklığı hastanenin hasta sayısının fazlalığı ve akademisyen fazlalığı ile alakalı
    öğrenci sayısının fazla olması hastanenin büyüklüğünün ufak bir dezavantajı sadece

Hasta görmek tıp eğitiminin n büyük parçalarından birini oluşturuyor
    bunun için de 3 okul (ege cerrahpaşa hacettepe) başı çekiyor çapayı da katabiliriz belki

Kalabalığı şöyle özetleyeyim akademisyen ve hasta sayısı çok rahat karşılıyor öğrenci sayısını
    Şöyle de bir durum var son 4 senede kontenjanı 61 kişi azaltmış (bu sene 10)

Tutarsa hiç düşünmeden yazın
    1550-1650 arasında kapatacağını düşünüyorum

Doğrudur hocam o bölgedeki hasta kalabalığını karşılaması açısından öğrenci sayısının fazla olması dediginiz gibi mantıklı aslında. Peki hocam Cerrahpaşa son sene öğrencileri daha serbest bırakıyormuş diye duydum tusa dershaneye gitmeden kendi başımıza hazırlanıp iyi bir yer kazanabilir miyiz? Üniversitenin ilk üç sene kattığı bilgiler bizde bir temel oluşturur mu?

• quote:

Hocam orta halli bi aileyiz fakat seneye kardeşim de üniversite sınavına girecek yani aynı anda aile de üç kişi okuyacağı için ne olur pek kestiremiyorum, ailem şuanlık maddi durumdan önce benim rahatım açısından buradaki üniversiteyi tavsiye ediyorlar. Mezun olduktan sonra herkes aynı şekilde atanıyor vs. gibi yorumlarda bulunuyorlar.

Hangi liseden mezunsunuz?

• Cerrahpaşayı kazanıp gitmemenin hesabını diğer dünyada bile veremezsin valla

Aileni ikna et ve oku orda pişman olmazsın

• Tekirdağ fen hocam.

• quote:

Tekirdağ fen hocam.

Furkan senmisin

• Valla hocam suana kadar konuştuğum herkes tavsiye ediyor ama bakalım hayırlısı.

• Şimdi tıp fakültelerinde komite sistemi vardır. Duymuşsundur. Sınavlar ve derslerin işlenme şeklidir. Cerrahpaşa klasik sistemden komiteye 8 yıl önce Çapa da 6 yıl önce geçti. Fakat Çapa bu komite sistemine ilk geçtiği sene planlamada sıkıntı olmuş ve biraz öğrenciler sıkıntıya düşmüş. Bunu da sosyal medyanın her tarafında ( Twitter,ekşi,facebook) dile getirince de insanların gözünde Çapa kötü algısı oluştu ve Cerrahpaşa Çapayı geçti. Fakat şu an zaten 6.sene ve düzen oturdu. Sıkıntı çıkmıyor. Her komite sonu hocalarla birlikte değerlendirme dersi yapıyoruz, feedback alıyor hocalar ve düzen her geçen sene daha da iyiye gidiyor.

İngilizce işi de yani benim çok bir bilgim yok ama orta orta üst seviyedeysen geçersin hazırlığı sene içinde de kendini geliştirirsin.

Bu arada 17 temmuz-1 Ağustos tarihleri arasında Çapa Tıpta tanıtım günleri var gelip gezebilirsin. Ben de orada bulunuyorum.

• Yok hocam Furkan benden çok daha iyi

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.