Şimdi Ara

AİLEDEN İŞKENCEDE ÖLÜME TEPKİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İki gün karakolda tutulduktan sonra, cezaevine girdiği gün yaşamını yitiren Mustafa Kürkçe'nin ailesi bugün İHD İstanbul Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi. Aile daha sonra suçlular hakkında suç duyurusunda bulundu.

İddia: işkence sonucu ölüm

Konuyla ilgili suç duyurusunda bulunan Kürkçe ailesi, bugün İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi'nde basın toplantısı düzenleyerek olanları anlattı. Toplantıya, Mustafa Kürkçe'nin eşi Sevda Kürkçe ile iki çocuğunun yanı sıra dayıları ve insan hakları savunucuları katıldı.

Mustafa Kürkçe'nin ailesi, 13 Haziran günü hırsızlık şüphesiyle gözaltına alınan oğullarının iki gün boyunca üç karakola götürüldüğünü ve karakollarda darp ve işkenceye maruz kaldığını öğrendiklerini aktardı. Gözaltı süresinin bitiminde oğullarını karakoldan çıkarken gördüklerini belirten aile, Kürkçe'nin ayakta duramaz hale getirildiğini ifade etti.

Ailenin elindeki en önemli kanıt olan 'morgda çekilmiş fotoğraflar', basına sunuldu. Fotoğraflarda Kürkçe'nin ağır darba maruz kaldığı açıkça görülüyor.

'Bana çok işkence yaptılar kurtar beni'

Adliyeye getirildiğinde eşiyle görüşen Sevda Kürkçe, Mustafa Kürkçe'nin “Acarlar karakolunda iyiydi ama adliyeye geldiğinde baygındı, bitmiş haldeydi, ağzı köpürüyordu. Sonra “Beni kurtar” Başım, boynum ağrıyor dedi, su içirdim. 'Bana çok işkence yaptılar” sözlerini aktardı. Sevda Künkçe ayrıca, alevi kimliklerinden dolayı kendilerine polisler tarafından hakaret edildiğini de ekledi.

Aile, Av. Eren Keskin'in aracılığıyla, “Ümraniye Acarlar Karakolu'nda 13-14-15 Haziran 2007 tarihlerinde görevli olan Amir ve Memurlar hakkında” suç duyurusunda bulundu.

Polis yetkilerinin artırılmasının tartışıldığı şu günlerde kararını vermiş ve verecek olan verkillerin bence biraz daha durup düşünmesi gerek!!!

• PKK ya iyi destek vermiş polislerimiz. Teşekkür ederiz onlara
    Pkk sempatizanlarının ağzına sakız oluyor bu tür olaylar.

Yazıklar olsun böyle polise... Bizim asaişimizden, huzurumuzdan, güvenliğmiziden sorumlu olan adam karakolda ANGARYANIN ALLAHINI YAPIYOR. Bazen şüpheye düşüyorum. polisin dövdüğü adamı mı yoksa o adamı döven polisi mi içeri atmalı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmanisali2001 -- 22 Haziran 2007; 17:45:25 >
  • bu ilk değil son da olmayacak. buda bir şekilde örtbas edilir. emniyet teşkilatına olan güvenim gittikçe azalıyor.
  • abi ben anlamıyorum ya. Devlet sana asaiş görevini vericek ( Yani toplumun huzurunu sağlama, Kavga falan olunca onları durdurma, Angaryayı önleme ) Üstüne üstük sana Maaş, Lojman ve bilimum imkanlar vericek

sende tutup böyle şeyler yapacaksın ????

Bi türlü anlayamıyorum. Bahsi geçen polislerimiz Hrant Dink öldürülünce Ogün samastla fotoraf çekilen polislerle aynı zihniyette olduğu kesin
  • Polis devletin mafyasıdır. Kafasına göre dilediğini yapar bu kadar basit.
  • quote:

Orjinalden alıntı: EmmO

Polis devletin mafyasıdır. Kafasına göre dilediğini yapar bu kadar basit.

bu heryerde böyle değildir bence... özellikle batı ülkelerinde
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çocuk bana zulmediyor
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: EmmO

Polis devletin mafyasıdır. Kafasına göre dilediğini yapar bu kadar basit.

Evet. Ve sakın telefon açıp 154 ü veya 155i aramayın.
    Ben 2 kez evde çeşitli kavgalar yüzünden kovulduğum için gitmiştim.
    Polisler hiçbirşey yapmadı. 2 nutuk çektiler, sonra da bana "sen burada duramazsın, en iyisi çık" dediler. Gülesim geldi. Savcılığa başvuracağımı deyince de "yoo ozaman polis çağırdığından bahsetme".

Görevlerini yerine getirmeyen, hırsını da ancak mahkumlardan çıkarabilen ezik polislerimiz var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakuza893 -- 24 Haziran 2007; 12:31:28 >
  • Heryerde değilse bile %90 böyle eski kurtlar yeni, genç polisleride kendi gibi yetiştirirlerse vay halimize.
  • Haklısın @Yakuza

Umarım @Emmo dediğin gibi olmaz. Düzelmesi lazım bu işlerin
  • quote:

Bi türlü anlayamıyorum. Bahsi geçen polislerimiz Hrant Dink öldürülünce Ogün samastla fotoraf çekilen polislerle aynı zihniyette olduğu kesin

Hrant dink konusunda arkadaşım apo yakalanıncaa arkasıonda türk bayrağıyla fotoğraf çekildi hatırlıyormusun adamlar belki o bakımdan yaptılar bir savunmasını bile yapamadılar adamlar yargısız infaz etti medya peki demokrasi bu mu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.