Şimdi Ara

AILELERIN KORKULU RUYASI UYUSTURUCU! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
1.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • İnsanın akıl, zihin ve vücut sağlığının en büyük düşmanı olan uyuşturucu, kişiyi ailesinden, işinden, toplumdan uzaklaştırıp, yalnızlığa, bunalıma ve ölüme götürüyor. Uyuşturuculardan eroinin bir gramı bile, beyindeki bir milyon hücreyi öldürürken, ileri derecede kokain kullananlarda da psikolojik bozukluklar meydana geliyor. Esrar, 'eroinmanların ilk atlama taşı' olurken, çok miktarda ve birden alınan afyon ise, içen kimseyi komaya sokup ölümüne sebebiyet verebiliyor.

İHA muhabirinin, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün internet sitesinden edindiği bilgilere göre, kişinin beyin, sinir, sindirim ve solunum sistemlerini, ciğer ve böbreklerini, gözlerini olumsuz etkileyen başlıca uyuşturucular şunlar: "Eroin, kokain, esrar, afyon, ecstasy ve LSD. Uzmanlara göre, vücuda giren bir gram eroin, beyindeki bir milyon hücreyi öldürüyor. Eroin, uyuşturucu Maddeler arasında en etkilisi, dolayısıyla da en tehlikelisi olup, morfinden iki ila on defa daha kuvvetli. Eroinin, en çabuk bağımlılık oluşturan uyuşturucu madde olduğunu belirten uzmanlar, bir-iki denemenin, kişiyi eroin kurbanları arasına almaya kafi geldiğini bildiriyor.

Eroinin beyaz, gri, koyu gri, fildişi ve kahverengi tonlarda, küçük kristaller halinde veya un gibi toz halinde bulunabildiğini ifade eden uzmanlar, saf halde iken beyaz olan eroindeki bu renk farklılaşmasının, içerisine konulan katkı maddelerinin miktarına göre değiştiğini kaydediyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: felsefika

ben burada farkli konularda deyinicem. din adi altinda kizlarimizi cektikleri tuzaklardan da bahsedicem.
    tabii once uyusturucunun zararlarini bir tartisalim sonra cemat konularina giricem ki inanin bana copk tehlikeliler. anlatacaklarim dudak isirtacak cinsten seyler. bunlari gercekten burada tartismayi ve insanlari bu konularda aydinlatmayi yureklten istiyorum.

saygilar.

İşte şuan aynı noktadayız.

Kastettiğim konular bunlardı. Sadece birkaç konuyu atlayıp dile getirdim üstü kapalı bir şekilde.
    Zamanı geldiğinde uzun uzun tartışmalıyız bunlarıda.

Saygılar ve selamlar...
  • kesinlikle tartismaliyiz bunlari. sadece bir ev dekarosyonu tarifinin bile bir insani kurtardigina sahit oldum ben.
  • Başlık değişmiş???
  • boylece belkı daha fazla ılgı uyandırır dıye dusundum ama degısen bıesey olmadı goruldugu gıbı.

aslında cok onemlı bır konu ama pek dıkkat cekmedı.
  • Daha çok katılım için burada kavga edildiği izlenimi verilmesi mi gerekiyor?

Uyuşturucu kullanımını arttıran en önemli etkenin anne babanın ve gençlerin işsiz olması olduğunu düşünüyorum. İşsizlik ülkemizin “bağımlılık” dışında en önemli sorunu. Çünkü işsiz olan bir insan her türlü yasa dışı faaliyetlerin müşterisi durumundadır. Bunların yanı sıra olumsuz arkadaş çevresi ve bölünmüş veya huzursuz aileler gençlerin kişilik yapısını tetikleyebilir. Toplumdaki yabancılaşma ve çöküş hızlanır.

Uyuşturucu kullanımının engellenmesi için,
    Her şeyden önce uyuşturucu satımının engellenmesi gerekir. Ama bu konuda mücadele maalesef çok yetersiz. Başlı başına bir konudur.

Ailelerin de uyuşturucu konusunda duyarlı olabilmeleri sağlanmalıdır.
    Aileler çocuklarını yetiştirirken güven duygusunu verebilmek için çocuklarının sorumluluk yaş ve alanlarını iyi tanımlamalarıdır.
    Uyuşturucu bağımlılarının da tedaviye inandırılmaları gerekir.

Yalnız bunların, -yetişkin iki çocuk sahibi bir baba olarak, - teoride ve yukarıda söylendiği gibi çok kolay halledilebileceği söylenemez. Anne, babanın ve gencin başına bu tür bir olayın gelmesi çok kötü. Ayrıca burada (Sakarya gibi bir yerde ) giyimi, kuşamıyla ve makyajıyla da satanist olduğu belli olan 16-17 yaşında bir genç gördüm. İlk defa görünce çok şaşırdığımı itiraf etmeliyim.
    Uyuşturucu konusu bence de çok önemli.

• Geçmişte (16-17 yaşlarında) baya bir çeşidini kullanmış ve bir arkadaşının uyuşturucunun yol açtığı depresyon yüzünden (16. yaşında kendini astı) kaybetmiş biri olarak diyebilirimki; ister sevgi eksikliği olsun, ister olmasın, ister dağınık aile olsun olmasın pek farketmiyor. Herhangi bir ergen kişinin bu yıllarda kimlik arayışında uyuşturucuya potansiyeli mutlaka oluyor. Arkadaş ortamında kullananların gazıyla, merak dürtüsü ve ergenlikte olan korkusuzluk birleşince denemek kaçınılmaz oluyor. Bu merak, korkusuzluk ve arkadaş gazıyla denemediğim uyuşturucu kalmadı ama neyseki hiçbirine bağımlı olmadan bıraktım. Hala kullanan bir çok arkadaşım var, görüşürüm ederim, yanımda içerler ederler ama tehlikeli yaşı geçtikten sonra, birde önceden kullanmış olduğum halde hiçbir şekilde kullanmıyorum. Bundan 9-10 sene önce çeşitli haplar, esrar, bally vs. hepsini denedim, nasıl birşey olduklarını biliyorum nasılsa. Bu arada aileme yakalanmıştım, hemde en kötüsü bally ile Üzerinden çok sene geçtiği için arada annemle esprisini yaparız. Geçenlerde bally ile birşeyler yapıştırıyordum anılarım depreşti, "anne ben bally takılıyorum koyimmi torbaya alcan mı?" falan gibi espiriler bile yapabilecek kadar zaman geçmiş üstünden. Deneyip bırakanlara bir zararı olmasa gibi gözüksede; Bally, tiner, soğutucu gibi uyuşturucuların durup dururken pat diye kalpten öldürme ihtimalleri var, ihtimal çok az olsada, böyle bir ihtimalin olması bile korkunç birşey. Son olarak benim zamanımda Extasy denen hap pek yoktu, hatta sanırım hiç yoktu. Sonradan çıkıp, popüler olduğunda, haber dergileri şeker reklamı yapar gibi reklamını yaptılar bu uyuşturucunun. Oysaki biraz araştırın, eroinden bile daha tehlikeli olduğunu görüceksiniz. Eroin hiç olmazsa sonunda öldürür.

• quote:

Orjinalden alıntı: kimnenasıl

Daha çok katılım için burada kavga edildiği izlenimi verilmesi mi gerekiyor?

oyle oluyor sanirim. insanimiz kavga ederek tartismaya ne acmis. bunu burada cogu zaman gorebiliyoruz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Szopen
    Oysaki biraz araştırın, eroinden bile daha tehlikeli olduğunu görüceksiniz. Eroin hiç olmazsa sonunda öldürür.

kesinlikle katiliyorum.

bunun nedenlerini burada konusalim isterim.

bunun nedenlerinden bir kacini sayacak kadar bilginiz var mi @Szopen.
  • quote:

quote:

Oysaki biraz araştırın, eroinden bile daha tehlikeli olduğunu görüceksiniz. Eroin hiç olmazsa sonunda öldürür.

kesinlikle katiliyorum.

bunun nedenlerini burada konusalim isterim.

bunun nedenlerinden bir kacini sayacak kadar bilginiz var mi @Szopen.

Kısaca; Ex beyinde aşırı serotonin salgılanmasına sebep olur, enerjik ve mutlu olursunuz. Etkisi geçince ise daha uzun zamanda salgılanması gereken serotonin bir anda salgılanıp tükendiği için mutsuz olursunuz. Buraya kadar büyük bir problem yok. Uzun süreli kullanımda salgılanan serotonini algılayan reseptörler aşırı salgı sonucu bozulmaya başlar, ne kadar ex alırsanız alın, ne kadar serotonin salgılarsanız salgılayın, onu alıcak reseptörler olmadığı için büyük bir depresyon, çöküntü içine girilir. Diğer uyuşturucuların verdiği zararların aksine, exin verdiği zararın tedavisi, geri dönüşü yoktur. Reseptörler bir kere zarar gördümü bitti.

• Uyuşturucu bağımlılığı, kişinin hayatta bir amacı olmamasından kaynaklanıyor bence. Hayattan zevk alamayan, bunalımda olan ve depresif kişilerde olduğunu düşünüyorum. Hatta alkol alanlar ve sigara içenler de böyle kimseler. Sıkıntılarından kurtulmak için ve keyif almak için yapıyorlar bunu. Uyuşturucunun da bundan pek bir farkı yok, hatta nikotin de bir uyuşturucudur. Etil alkol merkezi sinir sistemini etkilediğinden dolayı uyuşturucudur aynı şekilde.

Uyuşturucu kullanmayı düşünen bir insan antidepresan kullanmalıdır bence. Zira antidepresanlar pek etkili olmamalarına rağmen plasebo etkileri vardır. Bu yüzden kişi hem zarar görmez, hem de ilacın kendisini mutlu edeceğini düşünerek mutlu olur. Hem de kısa bir sürede.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Citizen

Uyuşturucu bağımlılığı, kişinin hayatta bir amacı olmamasından kaynaklanıyor bence. Hayattan zevk alamayan, bunalımda olan ve depresif kişilerde olduğunu düşünüyorum. Hatta alkol alanlar ve sigara içenler de böyle kimseler. Sıkıntılarından kurtulmak için ve keyif almak için yapıyorlar bunu. Uyuşturucunun da bundan pek bir farkı yok, hatta nikotin de bir uyuşturucudur. Etil alkol merkezi sinir sistemini etkilediğinden dolayı uyuşturucudur aynı şekilde.

Uyuşturucu kullanmayı düşünen bir insan antidepresan kullanmalıdır bence. Zira antidepresanlar pek etkili olmamalarına rağmen plasebo etkileri vardır. Bu yüzden kişi hem zarar görmez, hem de ilacın kendisini mutlu edeceğini düşünerek mutlu olur. Hem de kısa bir sürede.

kesınlıkle katılıyorum @Citizen fakat alkolun arada sırada yemeklerde alınmasında bır sakınca gormuyorum ben.
    en azından uyusturucu kadar zarralı degıl alkol.
    dedıgınız gıbı depresıf ve amacsız ınsanlar da gorunuyor uyusturucu kullanımı.

• quote:

Kısaca; Ex beyinde aşırı serotonin salgılanmasına sebep olur, enerjik ve mutlu olursunuz. Etkisi geçince ise daha uzun zamanda salgılanması gereken serotonin bir anda salgılanıp tükendiği için mutsuz olursunuz. Buraya kadar büyük bir problem yok. Uzun süreli kullanımda salgılanan serotonini algılayan reseptörler aşırı salgı sonucu bozulmaya başlar, ne kadar ex alırsanız alın, ne kadar serotonin salgılarsanız salgılayın, onu alıcak reseptörler olmadığı için büyük bir depresyon, çöküntü içine girilir. Diğer uyuşturucuların verdiği zararların aksine, exin verdiği zararın tedavisi, geri dönüşü yoktur. Reseptörler bir kere zarar gördümü bitti.

ama herzaman mutlu etmeyebiliyor da uyusturucular.
    love trip girdiginde balkona cikip da onunde kopru kuruldugunu sanan ve kopruden yurumek icin balkondan atlayip olen, ya da bad tripe girip de kendisini ucurumdan dusmek uzere oldugunu sanip da saatlerce koltugun kenarina sikica tutunan, kendini tanri sanip ucmak isteyen ve kedini kus sanip da kanatlarim var ucabilirim diyen, neticesin de yine olumle sonuclanan. zararli bir madde uyusturucu.
    bunun bad tripi de love tripi de sakincali. her ikisinde de sonuc cogunlukla farkli nedenlerden dolayi olumle sonuclaniyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: Citizen

Uyuşturucu bağımlılığı, kişinin hayatta bir amacı olmamasından kaynaklanıyor bence. Hayattan zevk alamayan, bunalımda olan ve depresif kişilerde olduğunu düşünüyorum. Hatta alkol alanlar ve sigara içenler de böyle kimseler. Sıkıntılarından kurtulmak için ve keyif almak için yapıyorlar bunu. Uyuşturucunun da bundan pek bir farkı yok, hatta nikotin de bir uyuşturucudur. Etil alkol merkezi sinir sistemini etkilediğinden dolayı uyuşturucudur aynı şekilde.

Alkole belki uyuşturucu diyebiliriz, neticede çok miktarda alındığında kişilikte ve duygu durumunda değişiklik yapıyor ama sigara için aynı şey geçerli değil. Aşırı miktarda sigara içince kişiliğiniz değişmez yada ruh durumunuz değişmez. Bağımlılık yapıyor, belki içindeki maddeler uyuşturucu maddelerin yaptığı etkiye benzer etkiler yapıyor ama sonuçta bunun yansıması uyuşturucu gibi kişilik ve duygu durumu değişikliği olmuyor. Yukarda saydıkların alkolikler ve uyuşturucu kullananlar için geçerli olabilir ama az miktarda alkol alan yada sigara bağımlıları hayattan zevk almayan, bunalımda olan vs. olan kimselerdir demek abartı oluyor. Anti depresan konusunda da; anti depresanlarda anlık sakinleştirici türü maddeler olmadığından, etkisini uzun vadede serotonin olarak gösterdiğinden, uyuşturucu kullananlar tarafından pek tercih edilmez. Etkisinin de placebo olduğunu birkaç kişi dışında söyleyen bir doktor yok. Bunu daha öncede verdiğim bir örnekle açıklıyım; Yakın bir arkadaşım günde 150 mg lustral + 50 mg başka bir anti depresan alıyordu doktor kontrolünde, Tedavinin başlarında sanırım bigün yanlışlıkla almıyor ve farkına varmıyor. O gün 10km den fazla yürüdü ve çok kötü hissetti, bunları yaşarken hala ilaçlarını almadığının farkında değildi. Farkında olsa placebo diyebiliriz ama çok sonra ilaç almadığını farketti ve alınca düzeldi.

quote:

ama herzaman mutlu etmeyebiliyor da uyusturucular.
    love trip girdiginde balkona cikip da onunde kopru kuruldugunu sanan ve kopruden yurumek icin balkondan atlayip olen, ya da bad tripe girip de kendisini ucurumdan dusmek uzere oldugunu sanip da saatlerce koltugun kenarina sikica tutunan, kendini tanri sanip ucmak isteyen ve kedini kus sanip da kanatlarim var ucabilirim diyen, neticesin de yine olumle sonuclanan. zararli bir madde uyusturucu.
    bunun bad tripi de love tripi de sakincali. her ikisinde de sonuc cogunlukla farkli nedenlerden dolayi olumle sonuclaniyor.

Halusinojen etkisi olan uyuşturucularda dediklerin olabilir evet. Onun dışında bad tripte yaşanan korku sonucu kalp krizi, şoka girme, aklını kaybetme vs. tarzı şeylerde olabiliyor. Geçmişte bu tür bir maddenin aşırı dozu sonucu yaşadığım şeyleri yazsam buraya koparsınız Özendirici olmaması açısından yazmıyorum. Şimdi 9-10 sene sonra bakınca komik geliyor ama o an bana göre korkunç anlattığım kişilere görede çok komikti. O ortamdaki ben dışında diğer 3 kişiden biri yok ortalıkta, diğeri aynı tas aynı hamam sayılır, ötekisi ise uyuşturucunun yol açtığı depresyon yüzünden kendini astı.

• Uyuşturu zaten genel olarak baktığımızda yaşamın hep uç kesimlerinde gözler önünde ya çok zengin bir ailenin çocuğu yada sokaktaki evsiz köprüaltı çocukları dışlanmış ve toplumdan soyutlanmış kimseler.Orta sınıf genelde meraktan ve arkadaş ortamında yada bir kere denemekten zarar gelmez anlayışıyla bu belaya bulaşırlar.
    Bence bu konuya verilecek en güzel cevap Alkoldür.
    O kadar paralar harcayıp ömrünü zehir edeceğine,Palamutları Fırında pişirisin yanınada büyük rakı kusana kadar iç.Gece yatarsın sabah kalktığında en fazla başın ağrır ve hayatının ondan sonraki akışını değiştiricek bi etkisi yoktur..
    Buna alternatif olarak Şirince Matara ile (1.5Lt 5Ytl) 1 milyonluk fıstık.

• @Szopen;

Sigara konusunda haklısınız evet, ruh halinde bir değişiklik olmuyor. Ancak antidepresanların çok etkili olmadığı konusunda hala kararlıyım. :D Yokluğunda çok kötü etkileri olan ancak varlığında, hiç kullanmamaktan çok da farklı olmayan bir ilaç tipi. Plasebo etkisi olmazsa bir antidepresanın işini göreceği pek söylenemez.

Bu arada, @felsefika, şu anlattığın uçurumdan düşme olayı rüyama girdi bu gece. :D Forumun çok etkisinde kalıyorum sanırım. :P
  • Haftasonu bir köy düğününe gittim. Akrabalarımla kenarda sohbet ederken biri, bir-iki bira içelim dedi.
    Diğeri biraz kıvırdıktan sonra "ben haplıyım" içmeyeyim dedi.
    30 yaşın üzerinde efendi diye bildiğim biri bunu söyledi ya, vay diğerlerinin haline.
    Daha önce de görev yaptığım köyde oldukça yaygın olduğunu duymuştum.
    Bırakın şehirleri, köylerde daha da yaygın. Çünkü şehirler kadar denetlenmiyor, ulu orta satılabiliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mllm

Haftasonu bir köy düğününe gittim. Akrabalarımla kenarda sohbet ederken biri, bir-iki bira içelim dedi.
    Diğeri biraz kıvırdıktan sonra "ben haplıyım" içmeyeyim dedi.
    30 yaşın üzerinde efendi diye bildiğim biri bunu söyledi ya, vay diğerlerinin haline.
    Daha önce de görev yaptığım köyde oldukça yaygın olduğunu duymuştum.
    Bırakın şehirleri, köylerde daha da yaygın. Çünkü şehirler kadar denetlenmiyor, ulu orta satılabiliyor.

İyide bir yanlışlık var; ex içkiyle alınmaz doğru ama köyde alınan hapında ex olduğunu zannetmiyorum. (clup, clup müzik ex yerine, köy düğünü, halay ve ex çok extreme oluyor yani yanyana ) Adam haplıysa aldığı hap roş veya benzeri yapıda bir haptır ve asıl etkisini içkiyle beraber gösterir. Bence onun demek istediği uyuşturucu değil, anti biyotik, ağrı kesici vb. bir ilaç aldığı, o yüzden içki içemeyeceğiydi.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.