Arkadaşlar ailem için tv araştırıyorum.forumu epey okudum. açıkçası kafamda karıştı biraz. o kadar çok model ve kavram varki. bu yüzden sizlerin tavsiyesini almak istiyorum. özellik olarak çok fazla bi kriter aramıyorum. usb,3d vs. hiçbirine gerek yok. aradığım sadece sd ve hd yayınları çok kaliteli izleyebilmek. min 32" ve ortalama 1200 tl (+- 250 tl ) civarında bir tv arıyorum. bu şartlarda alabileceğim tv tavsiye ederseniz çok memnun olurum. benim araştırmalarımdan 2 model uygun geldi,bunları yorumlarsanız çok sevinirim. 1. si PANASONİC 32E30 modeli. şuanda hepsiburadada 1300tl. 2. si SONY 32EX720 modeli. buda istanbulbilişimde 1400 tl. yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler
Merhaba ; Öncelikle incelemiş olduğun modeller 32e30 ve 32ex720 modeli bunları hakkında şöyle bir seçim yapabilirsin. öncelikle Pansonic 32e30 modelini düşünmemeni tavsiye ederim . Onun yerine 32ex720 modeli olabilir ama ex720 serisi 3 boyut anlamında sana istediğin performansı sağlamayacaktır . 3 boyutlu olarak dilersen 32lw4500 veya 32lw579 modelini değerlendirebilirsin. Piyasaya bakıp istersen nerede daha ucuz senin için araştırabilirim istersen .
aslında 3d performansı hiç önemli değil.hatta olmasa da olur. bu tv'lere bakmamın sebebi; yine forumda görüntü kalitesinin yenileme hızıyla alakalı olduğunu okumuştum.bu 2 tv de 200hz, ve bu fiyata 200hz de başka yok sanırım. samsung ve lg de yazılımla yükseltiyormuş.özelliklerine bakınca özellikle lg 400hz falan yazıyor ama yine forumda bunların yazılımla yükseltildiğini normalde panelde yazanın 50 hz olduğunu öğrendim. gerçi sony ve panasonicte gerçekte 200hz mi onu da bilmiyorum.belki onlarda yazılımla yükseltiyordur.6 ay kadar önce kendime samsung 32d5500 aldım, güzel tv fakat 100 hz diye aldım 50hz çıktı :) velhasılı tek aradığım özellik 2D yayınları en canlı izleyebileceğimiz bir tv
Öncelikle lg ürünleri ve ya bu tür ürünler yazılımla yükseltilmiyor ürün size 400 hz olarak geliyor içi ayrı dışı ayrı olmuyor yani:)mesela blu ray filmlerde veya hd yayınlarda 400 hzlık görüntü performansını alabileceksiniz. sizin yapmanı gereken tek şey bir uydu alıcısı alarak cihazın performansını arttırmanız çünkü Türkiye de ki yayın kalitesi 50 hz olduğu için siz 800 hz lık cihazı bile alsanız yine 50 hz göreceksiniz.
hmm, anladım. peki hangi kriteri dikkate almam gerekiyor. aşağı yukarı aynı özelliklerdekiş tvler 900 ile 1500 arasında oynuyor. veya şu markanın tvleri aynı özellikteki bu markadan daha iyidir diyebilirmiyiz? benim kafam hepten karıştı
Bak kardeşim sana bir model önereceğim . 32lw4500 3 boyutlu 400 hz 2boyutu 3 boyuta çevirebiliyor . hdmı usb vs herşey var 7 tane gözlük hediyesi de var askı apartınıda hediye olarak veriyorlar 1179 TL ye bütçene uygunmu ?
ne demek efenim,uymazmı hiç :) ben bi göz atayım. çok teşekkür ederim ilgilendiğin için...
Panasonic plazmalarını öneriyorum, zaten ailene alıcakmışsın. 3D'yi kullanmazlar , plazmaların görüntü kalitesi güzeldir. 32'' i var mi bilmiyorum ama Panasonic gw30 oneririm.
Plazmaların görüntü kalitesi iyi değildir. plazmaların tepkime süreleri binde bir olduğu için Playstatıon cafe ve benzeri yerlerde tercih ediliyor . plazmların ömürleri kısa ve elektrik sarfiyatları fazladır bunlarıda gözönünde bulundurmakta yarar var
forumda plazmalar hakkında resim yapışması denen bi olaydan bahsedilmiş. sabit logolu kanllarda 20-30 dk da bir kanal değiştirip geri gelmek gerekir falan deniyor. bence bu çok kötü özellik.tam kaptırmışsın maça veya programa,bütün konsantrasyon kaçacak.bil-es arkadaşın tavsiyesi gayet makul görünüyor. daha iyi bir tavsiye çıkmazsa onu alacağız galiba...
quote:
Orijinalden alıntı: bil-es
Plazmaların görüntü kalitesi iyi değildir. plazmaların tepkime süreleri binde bir olduğu için Playstatıon cafe ve benzeri yerlerde tercih ediliyor . plazmların ömürleri kısa ve elektrik sarfiyatları fazladır bunlarıda gözönünde bulundurmakta yarar var
Komediye bak, birde yazımın hemen ardına ''plazmaların görüntü kalitesi güzel değildir demişsin''. Hiçbirşey bilmiyorsan forumdaki yazıların bir kısmını (çoğunu da demiyorum) oku da öyle yorum yap.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme