Şimdi Ara

AİLENİN YANINDA TIP OKUMAK (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
3
Favori
7.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Helal olsun çok güzel yazmışsın tebrikler
  • divergent99 D kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim . Sorunuz olursa sorabilirsiniz .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Empirewashere E kullanıcısına yanıt
    Ben de Uludağ Tıp 2.sınıfım.Ailemden uzakta tıp okuyorum her şeyi mükemmel anlatmışsınız
  • divergent99 D kullanıcısına yanıt
    Eyvallah bro . Teşekkür ederim .

• Ben aile yanı yazdım ama meraktan üniye yakın aparta çıktım 1-2 ay kaldım. Öncelikle aynı şehir yazdığın için yeni gelenler kadar ilgili olmuyorsun şehre gezmeye senin 1000 kere gittiğin yere şaşırarak bayılarak gidiyorlar bu dezavantaj
    Ben ailemle normalde 1de arkadaş bulup 2. Sınıfta arkadaşlarımla eve çıkarım diye anlaşmıştım kendim vazgeçtim acıkıyosun yemek yapıyosun yemeğin bulaşığını yıkarken tekrar acıkıyosun tarif bakıyorsun malzemelerin yüzde 50 si evde yok öğrenci evinde neden olsun aile evi öyle mi hem yemek var acıkınca atıştırılacak var meyve var bu da avantajı
    Birinci sınıfta yine boş vakit oluyor ama hastaneye geçtiğimizde aile yanının çok daha avantajlı olucağını düşünüyorum apart yine bi nebze de özellikle yurt zor çok iyi anlaştığın insanla evde kalırken anlaşamama mevzusu da doğruymuş ben inanmayanlardandım
    Ortam yapma gezme tozma mevzusunda da aile çok önemli aileniz karışıyorsa farklı şehirde tabiki çok daha rahat olursunuz ama o ortam dedikleri bir süre sonra akşam batak 101 oynamak oluyor zaten
    Aile yanı candır pişman değilim yazdığıma

• Hocam tebrik ederim barşarından dolayı.Ben de tıp istiyorum siz fen lisesinde miydinzi?
  • Empirewashere E kullanıcısına yanıt
    Hocam yurttan eve çıkmışsınız. Trakya tıpın yurtları 8 kişilik araştırıyorum da. İnsan yaşayamaz orda diyorlar. Ailemin maddi durumu da kötü olunca eve ya da özel bir yurda çıkmak için çalışmam lazım. Sizce çok mu zor olur,böyle tanıdıklarınız var mı?

Ailem seni şimdiye okuttuk sonrası umrumda değil modundalar. Yurt işi aklıma geldikçe ağlayasım geliyor, insanları pek seven biri olmadığım için (bu arada kızım hocam)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakında başka kyk varsa onlara bakabilirsin . Özel yurt düşünmekte de sakınca yok bence . Çeşitli seçenekleri mevcut 4 kişilikte vs kalabilirsin . Maddi durum olmayınca maalesef işler tıkanma yoluna giriyor .

Eve çıkmak iyi olabilir fakat büyük ihtimalle bilmediğin bir yere gidiyorsun . Bir de kadın olman ekstra bir takım şeyleri de düşünmeni gerektirecektir . Şimdi şehri bilmeden , ortamı nasıldır bilmeden tutmak biraz şans işi + hali hazırda ev arkadaşın da yok bu yüzden daha da sıkıntı .

Bence yapman gereken diğer kyk yurtlarına bakmak ve özel yurtların 4 kişilik odalarını araştırmak olabilir . Yürüme mesafesini vs arttırıp ucuzlaştırabilirsin . Kendine 1 ya da 2 arkadaş bulup eve çıkabilirsin seneye için . Bulamazsan da gruplarda paylaşır bulursun .

Mesela şöyle örnek vereyim . İzmirde özel yurt 2 kişilik oda için 1200 tl . Güzel bir 2+1 tutmak 1600 tl . Yrtta kahvaltı da vardı . 1600+ o ayarda kahvaltı + elektrik + su + internet + gaz 2000 olur . Kişi başı da 1000 kalır . Yani eve çıkmak karlı oluyor . 3+1 de yaşayan çok var mesela beleşe yaşıyorlar . Yani ev ucuza denk gelebilir .

Maddi durumun yeterli olmaması ve insanları sevmemen biraz sıkıntılı . Gerçi sevsen de durum değişmez . Çoklu yaşamak cidden zor .

Sana nihai tavsiyem şöyle : İlk senen olduğu için derslere alışman lazım . Eve veya özel yurda çıkarsan çalışman gerektiğini söylüyorsun . Tıp fakültesinde okunup çalışılabilir mi evet . Ama sen daha yeni başlıcaksın . İşte dersler farklı ortam farklı sınavlar farklı vs bir alışman lazım . Hem part time hem ders işini yürütmek seni biraz zorlayabilir . Hem biraz arkadaş da edinmen lazım . O yüzden kendini kyk ya atmanda fayda var . O 8 kişilikten başka kyk lar da olabilir ya da çok pahalo olmayan özel yurtlar da olabilir . Biraz daha araştırmanı derinleştir . Aynı zamanda kendine burs veren kurum da arayabilirsin . Mağazalarda dükkan dükkan gezerek bile bulunabilir . Ama bence internetten daha kurumsal yerlere bak . Bartınlılar derneği falan oluyor bartınlı olup şu fakülteyş okuyan diye çok ıvır zıvır .

Bu seneyi atlattıktan sonra iyice evi nereden tutcağına , kaç kişi tutcağına , part time çalışıp çalışmayacağına karar verirsin .

Bir de maddi durumunun çok olmadığını söyledin . Bunun için birkaç tavsiyem var . Biraz ileriye dönük ama işine mutlaka yarar . Kredi almayı bence düşün . İşe baya yarıyor . Biriktirip her istediğini yapabilirsin .

Sene başladığında işte bir takım textbooklara ihtiyacın olabilir . Zaten hocaların ders notlarına biraz para vericeksin . Bir de bu textbook işi var . İşte ünlü anatomi atlasları biyokimya kitapları vs . Anatomi atlası en kesin lazım olan . Yani ona düzenli ders çaşışmayan , sadece geçmek isteyen bir tip olsan bile bakmak zorundasın . Diğer derslere alacağın textbookları okuyup okumamak isteğine göre ve çalışma şeyine göre ayarla . Zaten pahalılar al kenara at olmasın . Anatomi atlasları da netter ya da sonotta alırsın . Netter 300 sobotta 550 mi ne oldu . Daha ucuza almak için ankarada olgunlardan temin edebilirsin . Orada çakma yapıyorlar ve kaliteli çakmalar cidden bakar incelersin ve daha ucuza . Ben nerden gitcem dersen giden bulunur . Okulunuzda vardır giden gelen :D . Olmadı bana ulaşabilirsin . Ankarada yaşıyorum ama pek ankarada değilim yardımcı olmaya çalışırım . Sizin oralarda da olabilir ama sobottayı guytonu çakma yapan en meşhur yer orası . Prda her şeyin çakması var . Bu atlasları elde etmenin diğer yolu ise mezun olan 6. Sınıflardan 2. El almaktır . Güzel bir 2. El denk gelebilir . Diğer vereceğim taktik de çıkacağın ev ve ev eşyasıyla alakalı . Sen 2. Sınıfa geçerken 6. Sınıflar mezun olucak . Evini barkını toplayıp gidicek . Adamlar öğrenci eşyalarını götürmüyorlar akıbetleri belli değil çünkü . Adam topluyor ediyor bir sürü paraya eşya alıyor . Hepsini 500-1000 e falan bırakıyor . Tv sinden ütüsüne biir sürü şey bulabilirsin . Eşyalı evler dünya kazığı . Sonra ev de güzelse çıkar çıkmaz tutarsın olur biter .

Yardımcı olacağım başka bir konu varsa her zaman açığım . Ayrıca şimdiden hayırlı olsun . Umarım güzel tıp yılları geçirirsiniz . Maddi şeylere çok takılmayın . Olan dertler bırakın da maddi olsun . Yaşayacak kadar olduktan sonrası hallediliyor .

• Çok fazla gezmek tozmak gibi derdin yoksa,ve yuksek puanlı fakultelerede gitmeyeceksen helede tıp icin aile yanı en iyisi bence.Ayrı kalsan yurt parası,yemek parası direk masraf çıkıyor ve gereksiz bir masraf olur gidecegin diger fakultenin sehrindekinden bir farkı yoksa, yurda yemeğe verceğin parayı kendini geliştirmek icin kullan yada yazın tatilde gez.Ozellikle sinav donemlerinde yemek felan sorun oluyor,depresyona girdigin cok oluyor aile desteği guzel bir sey bence.Ayrı yaşamanın vermiş olduğu faydalarda var tabi paranı kendin yonetiyorsun vs ama bahsettigim seyler benim gozumde daha baskın kalıyor.bende tercih yapacagım zaman aile yanında kalmak istemiyordum sonucta ayni ortamda en az 1 sene yogun tempoyla ders calismış oluyorsun baska sehire gitmek istiyorsun degişiklik arıyorsun anlıyorum ama baska sehire gidince hayat o kadar da guzel gelmiyor.bence aile yanında oku deşarj olmak icin tatillerde gezebilirsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • warrior231 W kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim şimdilik öyle düşünüyorum

• Evet fen lisesindeydim

• bulutxxx B kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim yazdıklarınız için

• Up

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3EBADE74A

Hocam yurttan eve çıkmışsınız. Trakya tıpın yurtları 8 kişilik araştırıyorum da. İnsan yaşayamaz orda diyorlar. Ailemin maddi durumu da kötü olunca eve ya da özel bir yurda çıkmak için çalışmam lazım. Sizce çok mu zor olur,böyle tanıdıklarınız var mı?

Ailem seni şimdiye okuttuk sonrası umrumda değil modundalar. Yurt işi aklıma geldikçe ağlayasım geliyor, insanları pek seven biri olmadığım için (bu arada kızım hocam)
    İnsanları sevmeyen birisinin tıp okumasi dünyanın en saçma şeyi.

Sonra ortaya ilgisiz, egoist doktorlar çıkıyor.

• Hocam o yurt ortamında konuşulan kzı sohbetleri genelde aptal aptal erkekler oluyor. Bu sene yurtta kalmıştım ve emin olabilirsiniz başka bir konu bulamayacak kadar boş insanlarla kaldım. Bahsettiğim insanlar bu seviyedeki şahıslar. Yoksa emin olabilirsiniz doktor olmamdaki temel amaç yardıma muhtaç insanlara elimden geleni yapmaya çalışmak , doğuda ya da herhangi bir afrika ülkesinde çalışmak

Hiçbir vasfı olmayan insanları sevmemem gayet normal

• no no no okuyan bilir okumayan konuşur aile candır.(taBİKİ Her zaman için değil bazan kafayı yiyebilirsiniz o ayrı)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3EBADE74A

Hocam o yurt ortamında konuşulan kzı sohbetleri genelde aptal aptal erkekler oluyor. Bu sene yurtta kalmıştım ve emin olabilirsiniz başka bir konu bulamayacak kadar boş insanlarla kaldım. Bahsettiğim insanlar bu seviyedeki şahıslar. Yoksa emin olabilirsiniz doktor olmamdaki temel amaç yardıma muhtaç insanlara elimden geleni yapmaya çalışmak , doğuda ya da herhangi bir afrika ülkesinde çalışmak

Hiçbir vasfı olmayan insanları sevmemem gayet normal
    başarılar hocam
  • Sonuç olarak neredesin şuan?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.