< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
Ailenin yanında tıp okumaktan ziyade ben aile yanında okumak ve okumamaktan biraz bahsedeyim sonra tıpa doğru ineriz . Kendimden bahsedeyim . Biz ankarada yaşıyoruz . Ablam geçen sene mezun oldu doktor . Ben de egede 2. Sınıfa geçtim tıp okuyorum . Benim ilk ayrı il hevesim ablama gidince oluşmuştu . İşte evi vardı rahat falan güzeldi bence .
Ben de geçen sene yurtta kaldım bu sene eve çıktım . Ailenden ayrı olduğun için bir sürü şeyi senin takip etmen gerekiyor . Madde madde bahsedicem . 1- Ders vs artık senin özverine kalıyor . Yani kendi ailem içindir belki bu pek umurlarında değil . Kazandın bir türlü okursun moddalar . Notların geçip kalmaların hiç kimsenin umru değil . Biraz kendin için bir şeyler yaptığını fark ediyorsun . 2- Küçük bir ekonomin oluyor . İşte hayat pahalılığını , karın doyurmanın zorluğunu vs öğreniyorsun . Ay sonuna para dayandırıyosun . 3- Tuvalet kağıdı diş macunu gibi şeyler alışverişinin bir parçası oluyor . Aileyle tabiki aldım daha önce böyle şeyler ama kendin için alıyor olman bence çok garipti . 4- Çamaşır , bulaşık yıkamayı vs bilmiyorsan öğreniyorsun . Ütü yapıp kıyafet kurutuyosun . Ben bazen elde de yıkıyordum . 5- Arkadaşların biraz daha mini aile oluyor . Hele yurtta öyleydi . Evde nolcak blmiyorum ama 24 saatin geçiyor . Sınavlara belki beraber muhabbet yaparak sabahlıyorsunuz . 6- Para yatırma , kart takip etme , kredi kartı kullanımı gibi skiller kazanıyorsun . Şu ana kadar yazdığım şeyler biraz hayata dair öğrendiklerindi . Bunlar büyük ihtimalle size çok basit geliyordur . Bana da öyle geliyor . Ama hayatını sürdürürken buna benzer işleri de yapmak sizi büyütüyor . Aynı ilde yaşayan arkadaşlarım mesela hiçbirini bilmiyor ve adamlar parayla napıldığını bile anlmıyor . O adam 500 alıyor mesela ben de 1000 alıyorum bana çok alıyon diye laf ediyor . O sadece kahve içmeye öderken o parayı ben uçak biletimi , kahvemi , 3 öğün yemeğimi spor salonumu , odada arada atıştıracağım yoğurdumu , jiletimi , tubalet kağıdımı alıyorum . Böyle hayatı öğretiyo yani . Aile yanında okumamanın bir diğer avamtajı da rahat olmak . Benim ailem rahatlık konusunda orta leveldir . İstediğim saatte gelir ederim ama bazı kırmızı çizgiler de vardır . Çok rahat ailesi olan insanların bile başı yandı . Çünkü bazen gece oturuyozunuz öyle çay içiyosunuz , bazen arkadaşınıza şişe açıyosunuz falan zaman akıyor . Aile için neticede okuyorsunuz . O yüzden 1-2-3 yaptınız artık 5. De bir hötleyebiliyorlar . Ayrı yerde bir birey olarak istediğiniz şekilde yaşıyorsunuz . Aynı ilde tıp okumanın avantajı ne peki ? Rahatlık . Ama bu tıp için değil her bölüm için böyle . Tıp çok kolay değil . Ama hasta olduğunuzda , yorgunken vs evinizde sıcak yemek var anneniz bakıyor rahatsınız yani . Para olarak kendini daha az kasarsın . Ben alkol , karı kız , haftasonu atlayıp bir feste veya beache takılma , ya da otostopla gezme , tura çıkma gibi şeylerde çok gözün yoksa otlayan tıpçılardansansan zaten ayrı ile çok gerek yok . Onun dışında tercih etme nedenin etiket olabilir . Onun için de 17k dasın çok fark edeceğini düşünmüyorum . |
Kesinlikle ailenin yanında üniversite okunmamalı bence. Sonra pişman olursun , lisenin devamı gibi hisseder insan.
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |