Şimdi Ara

AİLENİN YANINDA TIP OKUMAK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
3
Favori
7.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sizce artıları ve eksileri nelerdir? ( Büyük şehirler gelmiyor.Sıralamam17.1 k)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ailenin yanında tıp okumaktan ziyade ben aile yanında okumak ve okumamaktan biraz bahsedeyim sonra tıpa doğru ineriz . Kendimden bahsedeyim . Biz ankarada yaşıyoruz . Ablam geçen sene mezun oldu doktor . Ben de egede 2. Sınıfa geçtim tıp okuyorum . Benim ilk ayrı il hevesim ablama gidince oluşmuştu . İşte evi vardı rahat falan güzeldi bence .

Ben de geçen sene yurtta kaldım bu sene eve çıktım . Ailenden ayrı olduğun için bir sürü şeyi senin takip etmen gerekiyor . Madde madde bahsedicem .
    1- Ders vs artık senin özverine kalıyor . Yani kendi ailem içindir belki bu pek umurlarında değil . Kazandın bir türlü okursun moddalar . Notların geçip kalmaların hiç kimsenin umru değil . Biraz kendin için bir şeyler yaptığını fark ediyorsun .
    2- Küçük bir ekonomin oluyor . İşte hayat pahalılığını , karın doyurmanın zorluğunu vs öğreniyorsun . Ay sonuna para dayandırıyosun .
    3- Tuvalet kağıdı diş macunu gibi şeyler alışverişinin bir parçası oluyor . Aileyle tabiki aldım daha önce böyle şeyler ama kendin için alıyor olman bence çok garipti .
    4- Çamaşır , bulaşık yıkamayı vs bilmiyorsan öğreniyorsun . Ütü yapıp kıyafet kurutuyosun . Ben bazen elde de yıkıyordum .
    5- Arkadaşların biraz daha mini aile oluyor . Hele yurtta öyleydi . Evde nolcak blmiyorum ama 24 saatin geçiyor . Sınavlara belki beraber muhabbet yaparak sabahlıyorsunuz .
    6- Para yatırma , kart takip etme , kredi kartı kullanımı gibi skiller kazanıyorsun .

Şu ana kadar yazdığım şeyler biraz hayata dair öğrendiklerindi . Bunlar büyük ihtimalle size çok basit geliyordur . Bana da öyle geliyor . Ama hayatını sürdürürken buna benzer işleri de yapmak sizi büyütüyor . Aynı ilde yaşayan arkadaşlarım mesela hiçbirini bilmiyor ve adamlar parayla napıldığını bile anlmıyor . O adam 500 alıyor mesela ben de 1000 alıyorum bana çok alıyon diye laf ediyor . O sadece kahve içmeye öderken o parayı ben uçak biletimi , kahvemi , 3 öğün yemeğimi spor salonumu , odada arada atıştıracağım yoğurdumu , jiletimi , tubalet kağıdımı alıyorum . Böyle hayatı öğretiyo yani .

Aile yanında okumamanın bir diğer avamtajı da rahat olmak . Benim ailem rahatlık konusunda orta leveldir . İstediğim saatte gelir ederim ama bazı kırmızı çizgiler de vardır . Çok rahat ailesi olan insanların bile başı yandı . Çünkü bazen gece oturuyozunuz öyle çay içiyosunuz , bazen arkadaşınıza şişe açıyosunuz falan zaman akıyor . Aile için neticede okuyorsunuz . O yüzden 1-2-3 yaptınız artık 5. De bir hötleyebiliyorlar . Ayrı yerde bir birey olarak istediğiniz şekilde yaşıyorsunuz .

Aynı ilde tıp okumanın avantajı ne peki ? Rahatlık . Ama bu tıp için değil her bölüm için böyle . Tıp çok kolay değil . Ama hasta olduğunuzda , yorgunken vs evinizde sıcak yemek var anneniz bakıyor rahatsınız yani . Para olarak kendini daha az kasarsın .

Ben alkol , karı kız , haftasonu atlayıp bir feste veya beache takılma , ya da otostopla gezme , tura çıkma gibi şeylerde çok gözün yoksa otlayan tıpçılardansansan zaten ayrı ile çok gerek yok . Onun dışında tercih etme nedenin etiket olabilir . Onun için de 17k dasın çok fark edeceğini düşünmüyorum .
  • Faydalı konu takip

• Tamamen ailene bağlı. Eve gidince hazır yemek bulabileceğin bi annen varsa aile yanı. Ama eve azıcık bile üzgün gelirsen sana kırık saat hesap soracak bi ailen varsa yazma.

• Kesinlikle ailenin yanında üniversite okunmamalı bence. Sonra pişman olursun , lisenin devamı gibi hisseder insan.

• tiredasfreak T kullanıcısına yanıt
    Ev kesinlikle daha rahat annem çalıştığı zamanlarda bile babam yemek felan yapar. Ailem de öyle çok sıkı bir aile değil. Gezmeme felan karışmazlar.Ama kararsızım. Böyle olursa sanki hiç büyüyemeyecekmişim gibi geliyor

• Doğru evet. Sıralamam biraz daha iyi olsa başka şehri mutlaka yazarım. Ama sıralamam çok iyi değil. Ondan dolayı ailemin yanını düşünüyorum

• valla izmirde kazanabilirsem ailemle kalacağım ve güzel olacağını düşünüyorum. onun haricinde biraz yırtık insanlar için iyi bir fikir olmayabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMERİKADA TIP OKUMAK İMKANSIZ
    4 yıl önce açıldı
    KÖTÜ ÜNİVERSİTEDE OKUMAK
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ailenin yanında tıp okumaktan ziyade ben aile yanında okumak ve okumamaktan biraz bahsedeyim sonra tıpa doğru ineriz . Kendimden bahsedeyim . Biz ankarada yaşıyoruz . Ablam geçen sene mezun oldu doktor . Ben de egede 2. Sınıfa geçtim tıp okuyorum . Benim ilk ayrı il hevesim ablama gidince oluşmuştu . İşte evi vardı rahat falan güzeldi bence .

Ben de geçen sene yurtta kaldım bu sene eve çıktım . Ailenden ayrı olduğun için bir sürü şeyi senin takip etmen gerekiyor . Madde madde bahsedicem .
    1- Ders vs artık senin özverine kalıyor . Yani kendi ailem içindir belki bu pek umurlarında değil . Kazandın bir türlü okursun moddalar . Notların geçip kalmaların hiç kimsenin umru değil . Biraz kendin için bir şeyler yaptığını fark ediyorsun .
    2- Küçük bir ekonomin oluyor . İşte hayat pahalılığını , karın doyurmanın zorluğunu vs öğreniyorsun . Ay sonuna para dayandırıyosun .
    3- Tuvalet kağıdı diş macunu gibi şeyler alışverişinin bir parçası oluyor . Aileyle tabiki aldım daha önce böyle şeyler ama kendin için alıyor olman bence çok garipti .
    4- Çamaşır , bulaşık yıkamayı vs bilmiyorsan öğreniyorsun . Ütü yapıp kıyafet kurutuyosun . Ben bazen elde de yıkıyordum .
    5- Arkadaşların biraz daha mini aile oluyor . Hele yurtta öyleydi . Evde nolcak blmiyorum ama 24 saatin geçiyor . Sınavlara belki beraber muhabbet yaparak sabahlıyorsunuz .
    6- Para yatırma , kart takip etme , kredi kartı kullanımı gibi skiller kazanıyorsun .

Şu ana kadar yazdığım şeyler biraz hayata dair öğrendiklerindi . Bunlar büyük ihtimalle size çok basit geliyordur . Bana da öyle geliyor . Ama hayatını sürdürürken buna benzer işleri de yapmak sizi büyütüyor . Aynı ilde yaşayan arkadaşlarım mesela hiçbirini bilmiyor ve adamlar parayla napıldığını bile anlmıyor . O adam 500 alıyor mesela ben de 1000 alıyorum bana çok alıyon diye laf ediyor . O sadece kahve içmeye öderken o parayı ben uçak biletimi , kahvemi , 3 öğün yemeğimi spor salonumu , odada arada atıştıracağım yoğurdumu , jiletimi , tubalet kağıdımı alıyorum . Böyle hayatı öğretiyo yani .

Aile yanında okumamanın bir diğer avamtajı da rahat olmak . Benim ailem rahatlık konusunda orta leveldir . İstediğim saatte gelir ederim ama bazı kırmızı çizgiler de vardır . Çok rahat ailesi olan insanların bile başı yandı . Çünkü bazen gece oturuyozunuz öyle çay içiyosunuz , bazen arkadaşınıza şişe açıyosunuz falan zaman akıyor . Aile için neticede okuyorsunuz . O yüzden 1-2-3 yaptınız artık 5. De bir hötleyebiliyorlar . Ayrı yerde bir birey olarak istediğiniz şekilde yaşıyorsunuz .

Aynı ilde tıp okumanın avantajı ne peki ? Rahatlık . Ama bu tıp için değil her bölüm için böyle . Tıp çok kolay değil . Ama hasta olduğunuzda , yorgunken vs evinizde sıcak yemek var anneniz bakıyor rahatsınız yani . Para olarak kendini daha az kasarsın .

Ben alkol , karı kız , haftasonu atlayıp bir feste veya beache takılma , ya da otostopla gezme , tura çıkma gibi şeylerde çok gözün yoksa otlayan tıpçılardansansan zaten ayrı ile çok gerek yok . Onun dışında tercih etme nedenin etiket olabilir . Onun için de 17k dasın çok fark edeceğini düşünmüyorum .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• tıbbiyelii T kullanıcısına yanıt
    O zaman süper hiç dışarıyı yazma. Büyüme boşver büyümek iyi bir şey değil. Aileden uzak kalmak o kadar sınavla boğuşurken öyle zorlar ki seni. Birinin seninle ilgilenmesine ihtiyaç duyuyorsun eninde sonunda.

• Empirewashere E kullanıcısına yanıt
    Yazdıkların çok doğru. Zaten 17 K dayım gideceğim yer sıradan bir üni olacak. Teşekür ederim tekrardan yazdıkların için

Benim demek istediğim sıradanlık değil . Yani maalesef sıralama üniversitenin iyi olup olmadığını göstermiyor . Erzurum daha köklü belki daha imkanlı bir üniversite lakin katip çelebi sırf izmirde diye pompalanıyor .

Etiket diyince günümüzde 3 büyük ile bakılıyor . Bence ayrı ilde okumak insan için iyi oluyor ama amaç ve doğrultuların koşulunda . Mesela benim oda arkadaşım günde 5-6 saat ders çalışıyor ve sene içinde 5 kere falsn dışarı çıktı . O çocuk niye ayı yere geldi bilmiyorum sırf etiket için sanırım . Her hafta sonu ev , tüm zaman ders kasış başka bir şey yapmıyor . Kendin ne istediğini düşün öyle yap . Aileyle olmak da bri yandan iyidir ama 👌🏽

Hocam sizce gelecek mi bize ?

Atatürk Üni, Cumhuriyet Üni , Fırat Üniversitesini tercihlerime yazacağım. Bunlardan biri gelir mi bilmem. Belki gelir belki gelmez. Gelmesini çok isterim. Çünkü köklü fakülteler. Yoksa da Adıyaman Üniversitesini tercih edeceğim büyük ihtimalle . Urfada Erzincanda okuyacağıma Adıyamanda okurum. En azından ailemin yanı. Anladım demek istediklerini tekrardan çok teşekkür ederim

• Tıp mı gelecek tabii. Niye gelmesin? Şaka bir yana hocalarımla felan konuştum kesin diyorlar. Rahatım yani

• Sıralaman zaten kaderini belirlemiş pazarlığı şimdiden at bana karismayin+araba iste

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bulunduğum il olursa araba zaten alınacak. Sözleri var

• Up

Yani kendini kesinlikle sıradan bir fakültede okuyorum diye şey yapma . İnsanlar mezun senesinde ve 12. Sınıf senesinde kendini ezik psikolojiisne kaptırmaya nedense bayılıyor ve bu çok kötü bir şey . Nice güzel fakültelerde sıradan insanlar var , onları kazanmak için hayatsız olacağına kazanma hayatın olsun . Fakülteyi , şehri güzelleştirmek senin elinde . Beklentilerinin elinde .

İzmiri şu an her türk genci hemen hemen beğenip ister . Ege tıpı çok hedefleyen insan vardır . Bizim fakültede ikisinden de memnun olmayan insanlar var . Ama o adamlar hiçbir yerde olamayacaklar . Çünkü kafada bitiyor . Kendine iyi bak . Hayatta başarılar .

Teşekkür ederim. Sizde kendinize iyi bakın

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.