Şimdi Ara

Ailesinde Hiç Sarışın Mavi Gözlü Olmayan Birinin Sarışın Mavi Gözlü Olma İhtimali?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
4.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ailesinde hiç sarışın mavi gözlü olmayan birinin (herkes siyah saç siyah göz) sarışın mavi gözlü olma ihtimali var mı??

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ailesinde Hiç Sarışın Mavi Gözlü Olmayan Birinin Sarışın Mavi Gözlü Olma İhtimali

Ailenizde hiç sarışın mavi gözlü yoksa, kendinizin de sarışın mavi gözlü olma ihtimaliniz oldukça düşüktür. Saç ve göz rengi, ebeveynlerinizden aldığınız genler tarafından belirlenen kalıtsal özelliklerdir.

Genlerin Rolü

Saç ve göz rengini belirleyen iki ana gen vardır: OCA2 ve HERC2. OCA2 geni melanin üretimini kontrol eder. Melanin, saç ve gözlere renk veren bir pigmenttir. HERC2 geni ise OCA2 geninin aktivitesini düzenler.

Sarışın mavi gözler, az miktarda melanin üretimine neden olan gen varyantları ile ilişkilidir. Ebeveynlerinizden birinden bile olsa bir baskın sarışınlık geni alırsanız, sarışın olma ihtimaliniz yüksektir. Bununla birlikte, ebeveynlerinizde baskın sarışınlık geni yoksa, kendinizin de sarışın olma ihtimaliniz neredeyse yoktur.

İstisnalar

Ailesinde hiç sarışın mavi gözlü olmayan birinin sarışın mavi gözlü olma ihtimali çok düşük olsa da, bazı istisnalar olabilir:

• Yeni Mutasyonlar: Nadir durumlarda, sarışınlığa neden olan yeni bir gen mutasyonu meydana gelebilir.
    • Evlat Edinme: Bir kişi, saç ve göz rengi kendi genetik mirasını yansıtmayan ebeveynler tarafından evlat edinilmiş olabilir.
    • Kısmı Albinoizm: Bu nadir genetik durum, vücudun melanin üretimini azaltarak sarışın saç ve mavi gözlere neden olabilir.

"Siyah Saç Mavi Göz" Vakası

"Siyah saç mavi göz" kombinasyonu, genetik açıdan daha yaygındır. Bu, baskın siyah saç geninin resesif mavi göz geni ile etkileşime girdiğinde ortaya çıkabilir. Ebeveynlerinizden biri baskın siyah saç genine ve biri de resesif mavi göz genine sahipse, sizde siyah saç ve mavi gözler olma ihtimali vardır.

Genel olarak, ailesinde hiç sarışın mavi gözlü olmayan birinin sarışın mavi gözlü olma ihtimali son derece düşüktür. Bununla birlikte, yukarıda belirtilen istisnalar nedeniyle bu ihtimal tamamen ortadan kalkmaz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • şöyle cvp veriyim.adem ile havva beyazdı ama zencilerde var günümüzde
  • Tam olarak beni söyledin. sarışın yeşil gözlüyüm herkes siyah
  • Ailesinde herkesin kıllı olmasına rağmen kendisi köse olan biri şuan burda.

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bell-mere -- 11 Nisan 2021; 15:35:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bell-mere

.
    akrabalarda bile dede mede kimse mavi gözlü değil ama ben mavi gözlü oldum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Koyu Saçlı Alman Olur mu?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brand*

Ailesinde herkesin kıllı olmasına rağmen kendisi köse olan biri şuan burda.
    ben beyazım
    gözlerim koyu kahverengi
    saçlarım koyu kahverengi

öyle işte

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Şikayetname

haline acıdım

valla olabilir çünkü Çok önce yaşamış akrabalarının özellikleri seni etkilemiş olabilir.

• quote:

Renksiz gözlü çiftin renkli gözlü çocugu olabilir..Renkli gözlünün çocugu kesinlikle renkli gözlüdür..

Kumral esmer çiftin sarışın çocugu olabilir..Sarışın çiftin çocugu mutlak sarışındır..

Zenci çiftin beyaz çocugu olabilir..Fakat beyaz çiftin zenci çocukları olamaz..

Kısacası sorunun cevabı evet olabilir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Manwé

quote:

haline acıdım

valla olabilir çünkü Çok önce yaşamış akrabalarının özellikleri seni etkilemiş olabilir.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Manwé

quote:

haline acıdım

Öyle genin...

• quote:

şöyle bilimsel bir açıklama yapıyım.

her insanın bir özelliğine ait 2 geni vardır mesela saç rengi için bir A geni olsun. bu gen eğer baskın bir gense A ile çekinik gense a ile gösterilir. çekinik genler baskın gen varken ortaya çıkmaz.senin hem anneni hem babanın saç geni Aa ise yani bir çekinik ve bir baskın gense senin saç genin AA veya Aa veya aA veya aa olur. yani %25 lik bir ihtimal ile sende çekinik gen ortaya çıkabilir

• quote:

quote:

haline acıdım

Alıntıları Göster
    Ailesindeki 80'lik erkeklerin bile fırça gibi saçları varken daha 30 yaşında kafasının tepesi oldukça açılmış ve önümüzdeki 10 - 15 yıl içinde tipik kel ve göbekli bir Türk erkeği olacak biri de burada

Komple kel kalsam gam yemeyecem de en sevmediğim kellik tipi kafanın üzerinin açılıp yanlarda saç kalması.

• quote:

quote:

haline acıdım

Alıntıları Göster
    Annem biraz esmer, kahverengi gözlü, babam esmer, yeşil gözlü, kardeşim esmer, mavi gözlü.
    Ben beyaz tenliyim ve kumralım, göz rengimde ela.

Olabiliyormuş demek ki

• quote:

quote:

haline acıdım

Alıntıları Göster
    sülalede kesin birilerinde vardır. anne veya baba tarafından

• quote:

Orjinalden alıntı: düş bombası

arkadaşlar ailesinde hiç sarışın mavi gözlü olmayan birinin (herkes siyah saç siyah göz) sarışın mavi gözlü olma ihtimali var mı??

önceki kuşaklarda hem anne hem baba tarafında açık renk saç ve gözlü insanlar varsa olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: c0nfine

şöyle cvp veriyim.adem ile havva beyazdı ama zencilerde var günümüzde
    quote:

Orjinalden alıntı: c0nfine

Adem ile Havva yımı gördün beyaz olduğundan böyle eminsin?

Anne ve babanın ebebeynlerinde bile sarışın mavi gözlü bireyle olmasa da eğer genler varsa bunların torunlarında uygun şartlarda bu genlerin ortaya çıkması mümkün.

• quote:

Orijinalden alıntı: Burak[Alper]

quote:

Anne ve babanın ebebeynlerinde bile sarışın mavi gözlü bireyle olmasa da eğer genler varsa bunların torunlarında uygun şartlarda bu genlerin ortaya çıkması mümkün.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Burak[Alper]

quote:

illa ki bi terslik çıkaracaksın yani..araştırısan öğrenirsin emin olmak için görmek gerekmez araştırmak bilgili olmak gerekir.

• quote:

Orijinalden alıntı: barsgan

quote:

Orjinalden alıntı: düş bombası

arkadaşlar ailesinde hiç sarışın mavi gözlü olmayan birinin (herkes siyah saç siyah göz) sarışın mavi gözlü olma ihtimali var mı??

önceki kuşaklarda hem anne hem baba tarafında açık renk saç ve gözlü insanlar varsa olur.
    yaa şöle olcak daha yeni işledik bu konuyu ailede mutlaka o geni taşıyan bi kişi olmak zorunda anne ve ya baba taşıyıcı olması lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: EterNaLFox_

yaa şöle olcak daha yeni işledik bu konuyu ailede mutlaka o geni taşıyan bi kişi olmak zorunda anne ve ya baba taşıyıcı olması lazım

Alıntıları Göster
    Annem siyah saçlı, kahverengi gözlü
    Babam siyah saçlı, kahverengi gözlü
    Abilerim(2 tane) siyah saçlı kahverengi gözlü

Ben sarı saçlı, yeşilimsi-mavi gözlüyüm

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.