< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Ailesinden birini kaybeden var mı? (3. sayfa)
-
-
Aynen hocam devlet hastanesi doktorlarından bahsediyorum, evet söylediğiniz gibi sistemsel olarak bir çok sıkıntı var zaten tamamen doktorları suçlamıyorum ya da hepsi böyledir demiyorum.Mesela büyük bir fizik tedavi ve ortopedi hastanesine randevu alıyorum mhrs üzerinden, fakat hastaneye gittiğimde öğreniyorum ki benim randevu aldığım poliklinik orada değilmiş ek hizmet binasına taşımışlar ve 25 km uzakta ufak bir binada hizmet veriyorlar.Hastalara bakacakları ne gerekli techizat var ne de yeterli personel.Gittik Allah'dan işini iyi yapan samimi ve düzgün bir doktor varmış, zaten bu 6 aylık süreçte karşılaştığım işini hakkıyla yapan tek iyi doktor oydu.Bizimle yakından ilgilendi, samimi ve açık bir şekilde konuştu.Hatta bizi daha büyük ve iyi bir hastaneye yönlendirip, diğer doktor arkadaşlarını arayarak yardımcı olmaları için araya bile girdi.Gerçekten çok iyi bir insandı.Var mı böyle güzel insanlar hala evet var ama işte sayıları oldukça az.Malesef gittiğim diğer hastanelerde gereken ilgiyi göremedim.Zaten doktor da göremedim.Sadece afgan, özbek vs. gibi farklı milletlerden olan türkçeyi bile zor konuşabilen asistanlar görev yapıp onlar hastalarla ilgileniyor.Doktor haftada bir kere ya gelip bakıyordur hastalara ya bakmıyordu, uzaktan telefonla asistanıyla konuşarak tedavi ediyor sözde.Neden ve nasıl bu hale geldi memleket onu düşünüyorum aslında.Doktorlar da bu kadar ilgisiz ve isteksiz olmakta kendilerince haklıdır belki, malum onlara hasta yakınları tarafından uygulanan şiddet ve baskı ortadayken kendilerinden dört dörtlük hizmet beklemekte belki hakkaniyetli yanaşmıyoruz.Fakat olan işte bizim gibi kimseye bir zararı olmayan efendi vatandaşlara oluyor.Doktorlara anamdan babamdan çok hürmet eder sayardım, çocukluğumdan beri hiçbir zaman saygısızlık yapmadım.Rahmetli annem de çok saygılı bir vatandaştı, böyle ilgisizliği haketmedi.Baş sağlığı dilediğiniz ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim, bir şekilde kendimi toparlayıp yoluma bakmaya çalışıcam artık.Geçmişi değiştirmek mümkün değil, en azından gelecekte onun için güzel şeyler yapmaya uğraşıp iyi bir insan olmaya çalışıcam.İçimdeki acı da zamanla diner artık diye ümit ediyorum, tekrar sağolun.
-
Hocam devamlı aklımda hiç çıkmıyor, umarım zamanla geçer bu acı.Sürekli rüyamda görüyorum, mesela bu sabah bile rüyamda annemi gördüm ben uyurken üstümü örtüyordu.Sonra sabah uyandım baktım üstüm açık yatmışım, üşümüşüm sırtım felan tutulmuş.Kafamı kaldırdım salonda onun her zaman oturduğu koltuğa doğru baktım gözlerim onu aradı, fakat o artık yoktu.Sonra üstümü örtüp tekrar uzandım.Otuz yaşında adamım, ona rağmen annem sağken üstüm açık yatmışmıyım soğuk su felan içmiş miyim vs. sürekli takip eder sağlığımla ilgilenirdi.Belki fiziksel olarak burada değil artık ama işte böyle manevi olarak sanki yanımdaymış gibi hissediyorum.Bu bir yandan içimi ısıtıyor, bir yandan da yüreğimi yakıyor.Umarım bu günler de geçer, umarım alışırım artık yokluğuna.Allah sana da bana da sabır versin ne diyim zor işte.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3A7443585 -- 28 Eylül 2023; 9:26:1 > -
Amin insanoğlu herşeye alışıyor be
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hergün bu forumda yüzlerce konu ve mesaj yazılırken, 11 ay boyunca tek bir mesaj bile yazmayıp, 11 ay sonraki ilk mesajını özellikle benim mesajıma yazmak ihtiyacını hissettiren şeyi merak ettim açıkçası...
Sizin gibiler "bu Kuran-ı Kerim'de var mı?" sorusunu sorarak aslında çok tehlikeli birşey yapıyor. Bu şekilde; "eğer bu Kuran-ı Kerim'de yok ise, o zaman dinde de yeri yok" demeye getiriyorsunuz.
Amacınız Peygamber Efendimizin "Aleyhisselam" Hadis-i Şeriflerini aradan çıkarmak, Ehl-i Sünnet alimlerinin kitaplarındaki hakiki bilgileri devre dışı bırakmaktır.
Sizin gibiler taaaa asırlar önce de vardı ve var olmaya da devam ediyorlar.
Neyse ki büyüklerimiz, sizin gibilere, bozuk zihniyettekilere taaa o zamanlarda çok güzel cevaplar vererek susturmuşlar, onları rezil etmişlerdir.. Aynı şu anda sizin rezil olduğunuz gibi.. Nasıl mı? İşte böyle:
Kur’anda sabah namazının farzının iki, akşamınkinin üç, öğle, ikindi ve yatsının farzının ise dört rekât olduğuna rastladınız mı? Rastlayamazsınız, o halde bunların kaç rekat olduğunu nerden bileceksiniz?
Kur’anda kırk koyunda bir koyun, şu kadar devede şu kadar, şu kadar paraya şu kadar dirhem zekât düştüğüne rastladınız mı? Rastlayamazsınız, o halde bunların hesabını nasıl yapacaksınız?
İmam-ı Şarani hazretleri buyuruyor ki:
(Bize yalnız Kur’andan söyle) diyen birine, İmran bin Husayn hazretleri, (Ey ahmak! Mesela Kur’anda, namazların kaç rekât olduğunu bulabilir misin?) buyurdu. Hazret-i Ömer de, (Farzların seferde kaç rekât kılındığını Kur’anda bulamadık) diyene, (Allahü teâlâ bize Resulullah’ı gönderdi. Kur’anda bulamadığımızı Ondan gördüğümüz gibi yaparız. O, seferde 4 rekâtlı farzları 2 kılardı) buyurdu. (Mizan-ül-kübra)
Özet: Sizin gibi Herşeyi Kur'andan öğrenelim ve bıyık altından da " Hadisleri , yani Peygamberi "Aleyhisselam" devre dışı bırakalım " diyen taifeler her asırda çıkmış ve ağızlarının payını almışlardır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 28 Eylül 2023; 22:37:49 >
-
"sizin gibiler" cümlesinden sonrasını okumaya gerek duymadım o yüzden cevap vermekte gereksiz olur, tıpkı varlığın gibi..
-
İşine gelmiyor çünkü. Cevap verecek durumun da yok, zira olsa idi, "sizin gibiler" cümlesinden önceki soruma cevap verirdin. 11 ay neyi bekledin de o kadar konuya mesaj yazmadığın halde benim mesajıma karşılık yazma ihtiyacı bulduğunu açıklayamamışsın mesela.
"sizin gibiler" diye cümleye başlamasaydım, aşağıda sıraladığım sorulara cevap veremeyeceğini çok iyi bildiğin için, bu durumdan nasıl paçayı kurtarırım diye düşündün, işin içinden çıkamayınca da çocuklar gibi bir bahane bulup aradan sıyrılmak istedin.
Evet "sizin gibiler." Sizin gibilerin amacı müslümanlar arasına bölücülük sokmak, Hadisleri devre dışı bırakmak ve eğer bir konu Kur'an-ı Kerimde açıklanmamışsa o şeyi yok saymak. Ama aşağıdaki nokta atışı sorulara gelince de topuklayıp kaçmak ve bi bahane bulup cevap verememek..
-
onu oradan silmek daha zor emin ol. Ben 12 yaşında kaybettim silerken içim çok kötü olmuştu
-
yav he he anladık en müslüman sensin..
-
Çok geçmiş olsun işallah bir an önce iyileşir geçer geçer ama kanserin en büyük tedavisi mutluluk mümkün oldukça stres üzüntüye uğratmamaua çalışın hastalığı düşünmesin
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
geçmiş olsun dostum çok kötü bir hastalık kanser umarım tedaviye cevap verir ve iyi olur anneannen gerçekten çok üzüldüm, onun yanında olun ona moral verin bu tarz hastalıklarda moral çok önemli.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X