Şimdi Ara

AİLEVİ PROBLEMLER VE ÜNİVERSİTE YAŞAMI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
1
Favori
1.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Ben uzun süredir ailevi problemlerle mücadele ediyorum. Üniversite tercihimde de bu nedenle annemin istemediği bir yer seçtim. Fakat annemle şimdiden yaşadığımız çatışmalar beni çok yıpratıyor. Ayrıca annem benim seçtiğim bölümü okumamı engellemek için elinden geleni yapacağını söylüyor. Sizce tüm bunlara rağmen kendi bildiğim yoldan gitmeye devam etmeli miyim? Bu durumda annemle tartışmalarımız devam edecek, o kadar yaralayıcı ifadeler kullanıyor ki, hayatı bana çekilmez kılıyor. Onunla tartışmak öyle yorucu ki sonunda pes ediyorum yeter ki bitsin bu işkence demek durumunda kalıyorum. Ama pes edersem de yine ben üzüleceğim, istemediğim bir hayatı daha baştan birisinin zorlamasıyla seçmiş olacağım. Annem tıpa yatay geçiş yapmamı istiyor. Bu sene de okulu dondurup hazırlığı bile okumamamı istiyor. Onun istediği gibi olmazsa çok üzüleceğini söylüyor, ağlıyor falan. Fakat ben tıp okumak istemiyorum. Onun istediği gibi bir hayat benim istediğim şey değil. Ayrıca annemin bu karakteri nedeniyle onunla yaşamaya devam etmek bile istemiyorum artık. Ama annem de ondan bir dakika bile ayrılmamı istemiyor. Annem benden ayrılırsa çok üzülecek. Fakat ben de onunla yaşarken depresyondan çıkamıyorum, hayat zindan oluyor bana, çünkü gerçekten katlanılmaz bir insan. Beni tehdit ediyor ve sürekli suçlayıcı bir tavrı var. Onun istemediği bölümü yazma eylemim onun için terör örgütüne katılmam ya da kötü yola düşmem gibi bir şeyi ifade ediyor. Bana bu muameleyi yapıyor. Düşmanı gibi davranıyor. Eğer tıpa yatay geçiş yapmayı kabullenmezsem böyle davranıyor. Tehdit ediyor. Seni herkese rezil ederim, okuluna gelirim seni okuldan attırırım, elimden geleni ardıma koymam yine seni o okuldan alırım gibi şeyler söylüyor. Tamam o zaman tıpa yatay geçiş yapayım bu sene de okulu dondurayım diyorum, o zaman normal insan gibi davranıyor. Sırf onun o kötü muamelesine maruz kalmamak için pes edip onun istediği hayatı yaşamayı kabul etmeli miyim? Bir başka seçenek var o da okula gidip annemle iletişimi kesmek. Bu seçeneğin de çeşitli zorlukları var tabi. Hayatımda annemin sahip olduğu yerde koca bir boşluk olacak. Bu da benim için duygusal ve psikolojik zayıflık anlamına gelir. Ayrıca sürekli annemin ben yokken ne durumda olduğu, ne yaptığı hakkında kaygı ve suçluluk duygusuyla yaşayacağım. Hatta annemin tehditleri vs nedeniyle bir nebze korku belki.

Yerimde olsanız nasıl bir politika izlerdiniz?

• Kardeşim ailenle aynı şehirde okuyosan farklı bir şehire yatay geçiş yap kurtulursun
  • Hocam annen abartıyor annenin tavırlarından biraz heyecanlı bilgisiz biri olduğu anlaşılıyor bölümün mühendislikse şayet bu korkun yersiz
    ve eğer severek bölümünü yazdıysan yurtdığı imkanları vs çok fazla müh için sana önerim 1.sınıfı okuyup 2 de yatay geçiş yapıcam de annene ama yurda geç annene rağmen okulunu bitir.

Ama emin değilim bu bölümü yazdığıma pişman olabilirim diyorsan az çokta tıp a ilgin varsa tıp a yatay yapabilirsin sonuçta tıpta çok güzel bir bölüm.
  • Öncelikle ben de Matematik okumak istiyordum ve aile baskısıyla tıp yazdım. Durumumuz benzer yani.
    Şimdi soruna gelelim. Dostum bence annen ile ilgili olan yargıların tek taraflı ve yanlış. Eminim ki senin iyiliğini istediği için böyle söylüyordur. Hayat zindan oluyor, katlanılmaz bir insan ifadeleri de bence pek doğru değil. Umarım bu konuyu sakin kafayla açmamışsındır.
    Emin ol bir sürü öğrenci var böyle. Fizik, Matematik okumak isteyip de aile, çevre baskısıyla yapamayan. Ben kimseyi suçlayamam. Sana da yap veya yapma diyemem ama ne olursa olsun anneyle olan ilişkiyi tamamen kesmek pek mantıklı bir seçenek değil.
    Ben olsam şöyle yapardım (ki öyle yaptım): Bazı kırmızı çizgiler belirlerdim. Kesinlikle yapmam veya yapmamam gereken şeyler olarak. Daha sonra da hangi taraf daha ağır basıyorsa o tarafı tercih ederdim. Demek istediğim şey şu ki nasıl bir hayata sahip olduğunu bilmiyoruz. O yüzden de buradan şöyle ya da böyle yap demek çok zor.

• Dell_Naja kullanıcısına yanıt
    ben de farklı şehirde okumak için mücadele veriyorum ama annem bunu istemiyor
  • Christiantroy kullanıcısına yanıt
    hocam boun fizik bölümüm. tıp okumayı hiç istemiyorum. hem orta okul hem de liseyi düşündüğümde kendimi ileride başka bir şey çalışırken düşünemiyorum. seçimimin bana en uygun tercih olduğuna inanıyorum. tıp okuyup sabah 9 akşam 5 bir hayatın olduğu bir gelecek bana çok karanlık görünüyor.
  • dubleonursuz D kullanıcısına yanıt
    hocam ifadelerimin eksiği var fazlası yok malesef. şu yaşıma kadar hep annemi idare etmeye çalıştım, hep istemediğim şeyleri yapmak zorunda kaldım. duygusal davranmadığımı biliyorum.
  • Başka şehire yatay geçiş yap kurtul. Hayat geçmez böyle
  • Kardeşim bu nasıl hayat azıcık annene sözün geçsin babanla konuş bu konuda belki o seni anlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam olmazsa bilkent fiziğe yatay geçiş deneyin

• Hocam Boğaziçi gibi bir yerde hem de fizik gibi bir bölümdesin. Ne istediğini az çok anlayabiliyorum tıp istememenden. Belli ki bilim aşığı birisin. Boğaziçinde arkadaşlarım var fizikte kariyer açısından iyi yerlerde oluyorlar. Öncelikle bu bölüm mühendislik ya da tıp gibi meslek kazandıran bir bölüm değil ama hem üniversite, hem de bu üniversitede bu bölüm ilerde önüne çok kapı açacaktır özellikle yüksek lisans için. Yine de yıpratıcı bir bölüm olduğunu bilmeni isterim. Yine de sen bunların böyle olacağını zaten biliyorsundur. Tıp istemelerinin nedeni klasik memur kafası eski ailelerin. Benim ailem de öyle maalesef. Sadece tavsiyem bilim yolunda ilerlemek istemenin kesin olduğuna karar verebilmen. İlerde pişman olabilirsin, ağlayabilirsin bölümün zorluğundan dolayı ama aşık da olabilirsin. Bu bölüm, dünya sıralamasında Boğaziçi içinde en değerli bölüm seçildi bu sene. Çalıştığın sürece kariyerinin iyi olacağından emin olmanı isterim. Fizik ve diğer temel bilim bölümlerine ilgi gittikçe artıyor. Bana kalırsa iyi bir tercih yapmışsın ama ailene bunu anlatmanın, gerekirse kandırmanın bir yolunu bul bence eğer burada mutlu isen. Bu arada hazırlığı okursan ve yardım istersen yardımcı olurum.

• beeqee kullanıcısına yanıt
    babam beni anlıyor ama onun da anneme sözü geçmiyor. kimsenin geçmiyor. o bir tiran.
  • helallik isteyen ateist kullanıcısına yanıt
    hocam bunu ben de düşünüyorum. hem ankara memlekete de daha uzak, belki daha rahat ederim.
  • L. Kilmister kullanıcısına yanıt
    eyvallah hocam çok sağ olasın. bölümün zorluğunun ve emek istediğinin bilincindeyim. ben de çalışmayı seven bir insanım. tercihimle ilgili hiç tereddütüm yok. tek problem bu ailevi mevzular malesef.
  • ksenophanes17 K kullanıcısına yanıt
    hocam mete atatüre yi falan annene youtube dan izlet belki sana destek verir . Canan dağdevireni falan.
    hocam mete atatürenin bi videosunu izletmiştim. yaptığı tek yorum "aa adamın gözleri ne kadar küçük" oldu. oralardan ikna etmem pek mümkün değil, anlamıyor çünkü.
  • ksenophanes17 K kullanıcısına yanıt
    hocam kendin söylüyorsun anlamıyor annen benim annemde çoğu kez böyle davranır forumdakiler yok annen o senin vs dediğine bakma ailemiz ne yazık ki bazen anlamıyor bu tarz şeyleri yurt dışında deli gibi araştırmalar yapıyorlar fizikle alakalı bölümünü hakkını vererek bitirirsen çok iyi yerlere gelirsin . Şayet elon musk bile fizik mezunu öyle deyim sana.
  • Hocam istediğin buysa peşini bırakma derim. Annen çok bilinçli değilse bir şekilde kandırabilirsin. Mesela yatay geçişi falan annen bilmiyordur, şartlar uymuyor vb uydur işte.
    Birgün annen olmadığında bölümün ve sen kalacaksın, bu konuda biraz daha bencil davranman gerektiğini düşünüyorum.

çok doğru hocam. ben tercihimi hiç sorgulamıyorum zaten. ama annemle kavgalı bir hayat da istemiyorum. kültürsüz vs de olsa onun şefkatinin eksikliğini de istemiyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.