Şimdi Ara

Ainol ve Ramos'un en buyuk kazigi. Cortex A5 islemciyi A9 olarak satiyorlar. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
3
Favori
18.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nagasadow82

Hocam ramos w30 hd ninde pili cok zayif acikcasi. 5400 Mah kaldirmaz o tableti.

Pille idare ederim derseniz fena sayilmayabilir, ama unutmayin ondada ciddi firmware sikintilari var. Youtuve ve mkv lerde hizlandirma ozelligi calismiyor.

Ayrica slatedroidde birkac kisinin ekrani bozulmus, goruntu gelmiyormus. Bazilari icini acip kabloyu sikarak duzeltebilmis ama bazilari duzelmemis.

Birde bence bir cin tableti icin cok pahali.

Ben yine rk3066 cipli tabletleri oneriyorum acikcasi. Ozellikle Yuandao n101-2'yi,

Maceraya girmeye gerwk yok acikcasi. Ha beklerim derseniz Rockchip RK3188 kullanan guzel tabletlerde gelecektir.

hocam forumda bir arkadas ramos w30HD almis 5 saat oyun oynamis pil %32 ye dusmus super degil mi bu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: thekaya

ainol novo 9 firewire spark modelinde var mıdır acaba bi hile takip ettiğim model de?

Valla onda islemci yonunden bir hile yok acikcasi. Ama bataryada bir oyun cevirirler mi bilmem?

Beende su an Ainol novo 7 flame var. 5000 MAH batarya diye lanse ediliyor. Ama hic 5000 MAH gibi degil acikcasi. Oyun oynarken 3 saat film izlerken 4 saat 50 dakika gidiyor.

Ben acikcasi su olaydan sonra Ainola guvenmiyorum. Kendi cince sitelerinde action act7029 islemcisini 4 cekirdekli, islemc ve ekran karti diye lanse etmisler, ama mimariden hic bahsetmemisler. Islemci pperformansida grafik performansida rezalet.

Antutuda bile bir is cevirmisler. Ben sahsen ainolden mp3 calar bile almam bundan sonra.

Ama Novo 9 spark guzel gorunuyor. Onada bir sey diyemem.

Amma abarttınız ha! Ainol flame pili neden öyle bir araştır o donanımsal değil yazılımsal. Bende merak ediyordum quad core Venus neden dual core Flame den daha ucuz diye. Yuandao n70 de süper cihaz pandawill de happy hour a bakın orada 94 dolar. Sanırım arkadaşa bir tane alacağız.

• quote:

Orijinalden alıntı: frfr

quote:

quote:

ainol novo 9 firewire spark modelinde var mıdır acaba bi hile takip ettiğim model de?

Valla onda islemci yonunden bir hile yok acikcasi. Ama bataryada bir oyun cevirirler mi bilmem?

Beende su an Ainol novo 7 flame var. 5000 MAH batarya diye lanse ediliyor. Ama hic 5000 MAH gibi degil acikcasi. Oyun oynarken 3 saat film izlerken 4 saat 50 dakika gidiyor.

Ben acikcasi su olaydan sonra Ainola guvenmiyorum. Kendi cince sitelerinde action act7029 islemcisini 4 cekirdekli, islemc ve ekran karti diye lanse etmisler, ama mimariden hic bahsetmemisler. Islemci pperformansida grafik performansida rezalet.

Antutuda bile bir is cevirmisler. Ben sahsen ainolden mp3 calar bile almam bundan sonra.

Amma abarttınız ha! Ainol flame pili neden öyle bir araştır o donanımsal değil yazılımsal. Bende merak ediyordum quad core Venus neden dual core Flame den daha ucuz diye. Yuandao n70 de süper cihaz pandawill de happy hour a bakın orada 94 dolar. Sanırım arkadaşa bir tane alacağız.

Hocam yazilimsal oldugunu soyluyorsunuz. Ama nereden biliyorsunuz?

5000 MAH olup olmadigini bende bilmiyorum acikcasi ve spkulasyon yapiyorum. Cunki ainol yanlis yapmistir bu tabletinde. Cok kotu bir islemci olan Cotex A5 islemciyi Cortex A9 gostermistir.

Nasil guveneyim ben bu sirkete.

Elimde bir Ployer Momo7 var Birde Novo 7 fire var. Momo 7 4000MAH pil Novo 7 guya 5000MAH piltasiyor. Momo7 nin islemcisi 1.6 ghz de ainolun 1.2 ghz de calisiyor. Buna ragmen mkv film izlerken:

Novo 7 fire 4 saat 50 dakika
    Ployer momo 7 6 saat 15 dakika gidiyor.

Bence Novo 7 fire da 5000 MAH pil falan yok. Zaten 5000 MAH pili olan bir 7" tablet 340 gram gelmmez gibi geliyor bana. Bence ainol son tabletlerinde pil konusunda da atmaya basladi. Tabi emin degilim.

Bence sorun yazilimsal falan degil. Biz simdi anladik belki ama ainol ozellik konusunda yanlislari olan bir firma.

Not: Bu arada urunun icini actim pilin uzerinde 5000 MAH yaziyor ama onceki novo 7 elf 2 nin bataryasindan buyuk ve agir degil neredeyse cok fark yok gibi.

Bu arada Ramos w30Hd nin pili oyun oynarken 5 saati goruyorsa o pille ve o ekranla harika demektir. Ipad bile o kadar basarili degil. 11000 MAH pille ancak 7 saat oyun oynatiyor.

Siz baska kullanici yorumlarinada bakin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nagasadow82 -- 8 Ağustos 2013; 17:54:23 >

• ilgi için teşekkürler ibre yeniden onda v972'yi gösteriyor sanki yada 3 4 ay daha bekleyip rk3188'li tabletleri görmekde sanki çözüm.
  • quote:

ilgi için teşekkürler ibre yeniden onda v972'yi gösteriyor sanki yada 3 4 ay daha bekleyip rk3188'li tabletleri görmekde sanki çözüm.

Ben acik yureklilikle soyleyim sahsen Rk3066 cipli bir tablet alirim veya rk3188"i beklerim.

Allwinner a31 de iyi bir Soc acikcasi. Ekran karti gucu cok onemli ama su an cok onemli batarya ve firmware sikintilari var gibi gorunuyor.

Allwinner a31 de alinabilir ama en azindan 1-2 ay bekleyip islemcinin oturup oturmadigini gormek ve ona gore hareket etmekte mantikli gibi gorunuyor.
  • quote:

quote:

ilgi için teşekkürler ibre yeniden onda v972'yi gösteriyor sanki yada 3 4 ay daha bekleyip rk3188'li tabletleri görmekde sanki çözüm.

Ben acik yureklilikle soyleyim sahsen Rk3066 cipli bir tablet alirim veya rk3188"i beklerim.

Allwinner a31 de iyi bir Soc acikcasi. Ekran karti gucu cok onemli ama su an cok onemli batarya ve firmware sikintilari var gibi gorunuyor.

Allwinner a31 de alinabilir ama en azindan 1-2 ay bekleyip islemcinin oturup oturmadigini gormek ve ona gore hareket etmekte mantikli gibi gorunuyor.

aynen dediğiniz gibi düşünüyorum a31 tercihinin iyi tarafı gpu'dan dolayı seçilir şuanlık ilerleyen zamanlarda bakarız artık sonuçlara :)

• quote:

Ben cihazı açıp pili ampermetreye bağladım. Sınıftan arkadaşın babası elektrik teknisyeni. Biraz araştır ve öyle yaz. Ramos w30 samsung exynos 4412 kullanıyor o işlemci 32nm fakat ainolun işlemcisi 40nm. Bu yüzden pil uzun gidiyor. Ayrıca iPad 5 saatten daha fazla gidiyor oyunda. Bizzat kendim denedim. 6 saat yolculukda yaklaşık yarım saat elimden bıraktım şarjı full idi. Oyun oynadım kuzenin iPad inde.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 30 Ekim 2020; 10:36:32 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Ben cihazı açıp pili ampermetreye bağladım. Sınıftan arkadaşın babası elektrik teknisyeni. Biraz araştır ve öyle yaz. Ramos w30 samsung exynos 4412 kullanıyor o işlemci 32nm fakat ainolun işlemcisi 40nm. Bu yüzden pil uzun gidiyor. Ayrıca iPad 5 saatten daha fazla gidiyor oyunda. Bizzat kendim denedim. 6 saat yolculukda yaklaşık yarım saat elimden bıraktım şarjı full idi. Oyun oynadım kuzenin iPad inde.

Hehalde yanlis yerden alinti yaptinz cevabiniz bana.

Ben ipad oyun oynarken 5 saat gidiyor demedim 7 saat gidiyor dedim 11000 MAH pil ile. Isterseniz size test bulayim.

Ramos w30 Hdninde oyunda 5 saat gidecegine ihtimal vermiyorum. Fiim dense neyse ama oyun. Oyun oynarkn nexys 7 4 saat gitmiyorken o alet nasil 5 saat gidecek anlam veremiyorum. Evet exynos 4412 32 nm ama Ipad de bulunan islemcide 32 nm.

Ipad gibi muthis guc tuketimli isletim sistemi kullanan bir alet 11000 MAH pille oyunlarda 7 saat giderken, Ramos gibi bir marka 5400 MAH pille nasil 5 saat oyun oynatir. Galaxy Note 10.1 bile dusuk cozunurluklu ekranina ve daha buyuk piline ragmen o kadar gitmiyor.

• quote:

quote:

quote:

Hehalde yanlis yerden alinti yaptinz cevabiniz bana.

Ben ipad oyun oynarken 5 saat gidiyor demedim 7 saat gidiyor dedim 11000 MAH pil ile. Isterseniz size test bulayim.

Ramos w30 Hdninde oyunda 5 saat gidecegine ihtimal vermiyorum. Fiim dense neyse ama oyun. Oyun oynarkn nexys 7 4 saat gitmiyorken o alet nasil 5 saat gidecek anlam veremiyorum. Evet exynos 4412 32 nm ama Ipad de bulunan islemcide 32 nm.

Ipad gibi muthis guc tuketimli isletim sistemi kullanan bir alet 11000 MAH pille oyunlarda 7 saat giderken, Ramos gibi bir marka 5400 MAH pille nasil 5 saat oyun oynatir. Galaxy Note 10.1 bile dusuk cozunurluklu ekranina ve daha buyuk piline ragmen o kadar gitmiyor.

Kardeşim çok ciddi anlatım bozukluğu var yazdıklarında. Doğru düzgün bir şey anlayamadım. Bir ondan bahsediyorsun bir bundan. Yukarıdaki mesaja bak bir sen orda Ramos W30 oyunda 5 saat gidiyor demişsin şimdide inanmıyorsun gitmez diyorsun. Sen ramos w30 5 saat gidiyor deyince bende 32nm olduğundandır dedim. Bu arada ne yaparsan yap Exynos 4412 ile A31'i , A5 i falan karşılaştırma.

• quote:

Orijinalden alıntı: MaRQuE

Taktik güzel, çamur at izi kalsın olabilir mi acaba? Tek bir firmayı hedef almak.
    Ben bazıları gibi ön yargılı yaklaşmak istemiyorum ama burada bas bas ainol düşmanlığı yapanlar acaba hangi firmanın çalışanı ve ellerinde ki hangi moddellerin stoğunu tüketme derdindeler. Gibi bir düşüncem var. Bu üyelerin profilini inceleyince bu düşünce daha ağır basıyor.

Arkadasim ben devlet memuruyum. Istersen ozelden telefonumu vereyim konusalim.

Ben hayatimda ticaret yapmadim.

Zaten ticaret yapsam bir markayi yere batirmam. Bir markayi goge cikartirim.

Burada 5 markayi ovdum dikkatli okursan hepsinimi getiriyorum satiyorum.

En cok ovdugum tablet Yuandao N101, Turkiyede stoktan satan bir kisi var mi soyle.

Ayrica ainol icin yazilan seylerin yanlis oldugunu soyleyebilir misin? Adamlar Cortex A5 islemciyi Cortex a9 diye satiyor.

Ben 5 baslikta cin tableti almayin paraniz varsa diye yazmisim. Beni suclamaniz cok ilginc.

Galiba sevdiginiz bir markaya laf soylenince savunmaya gectiniz. Ama keske su forumda paylasim yapmaya calisan sizin gibi bir insani kirmak korkusu, elin cinli firmasinin onunde olsa.

Soylediklerime kimse inanmak zorunda degil, herkesin akli var, ben zaten heryere baska baska forumlarin linkini koyuyorum sirf insanlarda arastirsin diye. Sirf insanlar kazik yemesin diye yaziyorum butun yazimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nagasadow82 -- 13 Ocak 2013; 18:12:14 >

• quote:

Kardeşim çok ciddi anlatım bozukluğu var yazdıklarında. Doğru düzgün bir şey anlayamadım. Bir ondan bahsediyorsun bir bundan. Yukarıdaki mesaja bak bir sen orda Ramos W30 oyunda 5 saat gidiyor demişsin şimdide inanmıyorsun gitmez diyorsun. Sen ramos w30 5 saat gidiyor deyince bende 32nm olduğundandır dedim. Bu arada ne yaparsan yap Exynos 4412 ile A31'i , A5 i falan karşılaştırma.

Ben mesajlarimin anlasildigini dusunuyorum. Anlayan arkadaslar faydalansin olmadi yazdiklarimdan.

Ben Ramos w30 5 saat gidiyor yazmadim hicbiryerde . Hatta gittigine inanmiyorum diye yazdim. Bulursaniz orayi alinti yapinda bende goreyim.

Biz sizle ciddi anlamda anlasamamisiz onu anliyorum acikcasi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nagasadow82 -- 13 Ocak 2013; 18:12:55 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam yazilimsal oldugunu soyluyorsunuz. Ama nereden biliyorsunuz?

5000 MAH olup olmadigini bende bilmiyorum acikcasi ve spkulasyon yapiyorum. Cunki ainol yanlis yapmistir bu tabletinde. Cok kotu bir islemci olan Cotex A5 islemciyi Cortex A9 gostermistir.

Nasil guveneyim ben bu sirkete.

Elimde bir Ployer Momo7 var Birde Novo 7 fire var. Momo 7 4000MAH pil Novo 7 guya 5000MAH piltasiyor. Momo7 nin islemcisi 1.6 ghz de ainolun 1.2 ghz de calisiyor. Buna ragmen mkv film izlerken:

Novo 7 fire 4 saat 50 dakika
    Ployer momo 7 6 saat 15 dakika gidiyor.

Bence Novo 7 fire da 5000 MAH pil falan yok. Zaten 5000 MAH pili olan bir 7" tablet 340 gram gelmmez gibi geliyor bana. Bence ainol son tabletlerinde pil konusunda da atmaya basladi. Tabi emin degilim.

Bence sorun yazilimsal falan degil. Biz simdi anladik belki ama ainol ozellik konusunda yanlislari olan bir firma.

Not: Bu arada urunun icini actim pilin uzerinde 5000 MAH yaziyor ama onceki novo 7 elf 2 nin bataryasindan buyuk ve agir degil neredeyse cok fark yok gibi.

Bu arada Ramos w30Hd nin pili oyun oynarken 5 saati goruyorsa o pille ve o ekranla harika demektir. Ipad bile o kadar basarili degil. 11000 MAH pille ancak 7 saat oyun oynatiyor.

Alıntıları Göster
    quote:

Buyrun..

• quote:

quote:

Buyrun..

Evet gercekten anlasmak ile ilgili bir sikinti var. Sizce sonunda baska bir kullanici yorumlarina bakin derken neyi kastettim. Orada kastim bu kullanici boyle demis ama ben inanmadim, siz birkac yoruma daha bakindi. Belki acik olmadi ama onceki basliga cevap verdim ikisine bakarsaniz daha net anlasilir.

Neyse sacma bir sekilde tartisiyoruz. Ben biraz kinaye yaapmisim, sizde anlamamissiniz. Benim hatam olsun.

Ama acik yureklilikle soyleyim ben Ramosun o kadar sure gidecegine asla inanmiyorum. Hep vurgulamaya calistigimda o acikcasi.

Kirdiysam ozur dilerim. Anlatim bozukluklarininda en buyuk nedeni cok zor sartlarda yaziyor olmam. Mecburen agzima geldigi gibi yaziyorum. Zaten kullandigim klavyede turkce klavye degil. O yuzden turkce karakterimde yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nagasadow82 -- 13 Ocak 2013; 18:29:46 >

• quote:

quote:

quote:

Buyrun..

Evet gercekten anlasmak ile ilgili bir sikinti var. Sizce sonunda baska bir kullanici yorumlarina bakin derken neyi kastettim. Orada kastim bu kullanici boyle demis ama ben inanmadim, siz birkac yoruma daha bakindi. Belki acik olmadi ama onceki basliga cevap verdim ikisine bakarsaniz daha net anlasilir.

Neyse sacma bir sekilde tartisiyoruz. Ben biraz kinaye yaapmisim, sizde anlamamissiniz. Benim hatam olsun.

Ama acik yureklilikle soyleyim ben Ramosun o kadar sure gidecegine asla inanmiyorum. Hep vurgulamaya calistigimda o acikcasi.

Kirdiysam ozur dilerim. Anlatim bozukluklarininda en buyuk nedeni cok zor sartlarda yaziyor olmam. Mecburen agzima geldigi gibi yaziyorum. Zaten kullandigim klavyede turkce klavye degil. O yuzden turkce karakterimde yok.

Özür dilerim ben de abarttım biraz. Ben de ramos w30 düşünüyordum bir ara fakat pil yüzünden vazgeçmiştim.

• quote:

Özür dilerim ben de abarttım biraz. Ben de ramos w30 düşünüyordum bir ara fakat pil yüzünden vazgeçmiştim.

Rica ederim hocam ne demek. Bazen anlasmazliklar olur, tatli bittikten sonra sorun degil.

Ramos gercekten benide hayal kirikligina ugratti pil konusunde. Cok degil soyle 7200MAH olsaydi cok alinasi bir tablet olurdu. Ama 5400 gercekten az.

Elinde iyi kotu bir tablet varsa en iyisi Rockchip Rk3188'in cikmasini beklemek ve ona gore tercih yapmak. Hem boylece allwinner a31 tabletlerinde kalitesini gormus oluruz.

Ama elde tablet yoksa beklemek zor tabi ki.
  • quote:

quote:

Rica ederim hocam ne demek. Bazen anlasmazliklar olur, tatli bittikten sonra sorun degil.

Ramos gercekten benide hayal kirikligina ugratti pil konusunde. Cok degil soyle 7200MAH olsaydi cok alinasi bir tablet olurdu. Ama 5400 gercekten az.

Elinde iyi kotu bir tablet varsa en iyisi Rockchip Rk3188'in cikmasini beklemek ve ona gore tercih yapmak. Hem boylece allwinner a31 tabletlerinde kalitesini gormus oluruz.

Ama elde tablet yoksa beklemek zor tabi ki.

"Ama elde tablet yoksa beklemek zor tabi ki."

İşte bu yüzden Rock X sipariş ettim :) Ben de Rk3188 i beklemekten yanayım. Rk3188 çıkınca Rock X i satmayı düşünüyorum. Martta bir anda birsürü rk3188 li tablet çıkacak diye okudum. Ramos w30 da 7200 mah pil olsa 1 sn beklemezdim :)

• Hayirli olsun hocam en dogrusunu yapmissiniz. Rk3066 cok guzel bir islemci. Zaten yurtdisindan aldiysaniz zarar etme ihtimaliniz yok. Rk3188'ler cikinca begendiginiz bir tabletle degistirirsiniz.

Hyundai'nin tabletleri cok sik gorunuyorlar. Benimde ilgimi cektiler ama hic kullanmadim acikcasi. Gelince fikirlerinizi yazarsiniz forumdan. Hayirli olsun.
  • hadı ya bende ainol novo 7 alıcaktım ondada varmıdır böyle sorun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kriger

hadı ya bende ainol novo 7 alıcaktım ondada varmıdır böyle sorun

Hocam yeni tablettlerinde kullandigi islemcilerde var sikinti.

Novo 7 aurora-elf-flame, Novo 10 hero alinabilir.

Novo 7 venus- venus lite - flame 2 ve Novo 10 hero 2'den uzak dur. Daha yeniler ama daha kotuler kisaca. Zaten sorun birazda burada yeni serileri eski serilerinden daha kotu ama iyiymis gibi satiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nagasadow82 -- 13 Ocak 2013; 20:31:19 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.