Şimdi Ara

Airbag ve emniyet kemeri alakası ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
40.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Ömer Yiğit

quote:

Orijinalden alıntı: ilker67

Emniyet kemeri takmamak diye bir şey kaldı mı hala?

Türkiye'de kaldı

+1
    Hep görüyoruz öyle tipler. (Canının kıymetini bilmeyenler.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: d_hamen

Arkadaş gayet güzel açıklamış. Yeni araçlarda emniyet kemeri takılı değilse airbagler açılmaz. Zaten emniyet kemeri takılı değilken airbag lerin açılması çok büyük bir tehlikedir.

geçen hafta ablam ile eniştem kaza yapmışdı ve ikisninde emniyet kemerleri takılı olmamasına ramen tüm hava yastıkları açılmıştı. ve araç 2009 model araç gayet yeni
  • emniyet kemerini takmamak en hafif tabiri ile cahilliktir, sorumsuzluktur.
    kazada yaralanma yada ölümlerin, emniyet kemeri takmamadan dolayı olduğunu öğrendiğim kişilere, hiç acımıyorum, hiç üzülümyorum.
  • hocam desenize biz farkında olmadan çok büyük tehlikedeymişiz.Benim araç 20 km üstüne çıktığında emminet kemeri takılı olmadığı halde sinyal vermeye başlıyor.Bizde kemeri arkadan geçirip takıyoruz.O zaman kaza olmadığı halde emmiyet kemeri takılı olduğu için (bende değil sadece yerine takılı olduğu için) hava yastıkları açılacak boynumuz kopacak Allah korusun.Neyse ben gidip şu emmiyet kemerlerini arkadan geçirmek yerine normal haline getireyim :)

EDİT:Anlamadığım nokta airbag sadece basit bi hava yastığı değilmi nasıl boynumuzu veya göğsümüzü parçalayacak?
  • formen53 kullanıcısına yanıt
    airbag dediğimiz şeyin saniyenin yüzde 1 i gibi bir hızda açılmasını sağlayan şey içindeki roket yakıtının elektrik akımıyla patlamasıdır. evet bildiğimiz roket yakıtı var içinde. hatta öğrenciliğimde Roketsan' a (Ankara'daki roket fabrikası) yaptığımız bir ziyarette Türkiye'deki otomobil üreticilerinin nerdeyse tamamı için airbaglerin bir kısmını ürettiklerini öğrenmiştik. roket yakıtı patladığında açığa çıkan enerji inanılmaz. youtube da izlediğim bir vidyoda adam üzerine oturuyor airbagin, manuel bir şekilde patlatıyorlar. adam yaklaşık 1 metre kadar havalanıyor yerden. gerisini siz düşünün artık. değil boynu kırmak, kafayı vücuttan ayırır.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.