Şimdi Ara

Airbook mu Pro mu. Airbook kullanananlar lütfen bakabilirmi. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mixenon

quote:

Orijinalden alıntı: dozdoz

quote:

Orijinalden alıntı: Mixenon

İphone 4 üm var, iphone u falan anlıyorumda, i5-i7 işlemcili macbook proların falan en az 7-8 bin olmasını anlayamıyorum, aynı özellikteki laptopların en iyisi 3000 lira, 5000 liralık ne fark var düşünüyorum, tamam malzeme kalitesi daha iyi ekran çok daha kaliteli, tasarım çok güzel ama yinede fark çok büyük.
    Bende iphone 3g den ve enson iphone 4 ten sonra mac kullanmak istiyorum güncel i7 işlemcili bir mac çok çok pahalı...

en az 7-8 bin olduğunu nerden çıkardınız

Evet biraz abartmışım ama genede çok pahalı...

http://store.bilkom.com.tr/Apple-Apple-MacBook-Pro-15-4-inc-2-66GHz-Core-i7-Q-TR-Klavye-4GB-RAM-500GB-HD-GeForce-GT-330M-512MB-_2146.html#0

evet 2 bin-3bin tl kadar abartmışsınız tr de fıyatlar bu sekılde ne yazık kı yapılabılcek bır sey yok ancak ındıırm ve kampanyalarla avrupa satış rakamlarına ınıyor. avrupada da pahalı, amerıkaya gore.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dozdoz -- 16 Şubat 2011; 0:28:10 >

• ayrıca bilkomdan almka zorunda değilsiniz. vatan da ya da diğer zincir mağazalarda daha da ucuza bulmanız mümkün...
  • kendi sınıfıyla kıyaslayın şu makineleri artık.

sony vaio z ve x serileri.
    Dell alienware lar.

bunlara bakarsanız mbp lar ucuz bile.

ithalatçı firma alet başına %20 vergi ödüyor. + kar payı katıyor.
    E onlar ne yapsınlar. mecburen pahalıya geliyor.
    2300 dolar + %20 kdv + nakliyat + kar payı.
    Bu açıdan düşünelim.
  • macbook proları donanım olarak alienware serileri ile karşılaştırmak biraz abartılı olur gibime geliyor.çunku ailenware'lar gerçekten son teknoloji donanımları bünyesinde barındırıyor. en basitinden 5870 li bir alienware'ı 330m li bir mbp ile karşılaştırmak abes kaçar öyle değil mi
    fiyat olarak gayet tabi karşılaştırır çunku 2side gerçekten pahalı
  • Alienware'in mantigini asla anlamadim bugune kadar. Alan, kullananlara sonsu saygim var fakat ayni fiyata 27 inch IPS monitoru, en son model donanimlardan olusan kasayi, en kaliteli hoparlorleri alirsiniz, yine de size ustune ciddi bir miktar para kalir. Ayrica yasayacaginiz oyun deneyimi alienwarein kat kat ustu olur. Ama dedigim gibi, bu benim gorusum, kimseye laf atmak degil amacim, yanlis anlasilmasi.

Macbook ve diger bilgisayarlarin karsilastirmasina gelirsek, evet Turkiye'de gercekten pahalilar. Ancak ABD fiyatlarini karsilastirirsak, orada fiyat/performans orani en yuksek bilgisayardir Apple.

Ayrica Apple sadece macleri pahali satiyor, mesela bir ipod touchin fiyatina diger hicbir firma yetisemez, gercekten cok ucuz. Ya da bir ipadin fiyatina... Motorola Xoom cikardi, tamam donanimlari yuksek ipade gore ama su anda karsilastirma yapilan ipad tanitali 1 seneden fazla oldu, onsiparisleri 1200 $dan acti. Ayrica kendinize ait wi-fi'yi kullanmak icin en az 1 aylik 3G almak zorundasiniz.

Sonuc olarak Apple pahalidir gorusunu atin. Sadece macler pahali, diger urunleri rekabet doguramayacak kadar ucuz :)

• quote:

Orijinalden alıntı: erhan850

macbook proları donanım olarak alienware serileri ile karşılaştırmak biraz abartılı olur gibime geliyor.çunku ailenware'lar gerçekten son teknoloji donanımları bünyesinde barındırıyor. en basitinden 5870 li bir alienware'ı 330m li bir mbp ile karşılaştırmak abes kaçar öyle değil mi
    fiyat olarak gayet tabi karşılaştırır çunku 2side gerçekten pahalı

donanım olarak mevcut macbooklar alienwarın yakınından bile geçemez.çok abartıyorlar bu aleti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: matkapmatkap

Alienware'in mantigini asla anlamadim bugune kadar. Alan, kullananlara sonsu saygim var fakat ayni fiyata 27 inch IPS monitoru, en son model donanimlardan olusan kasayi, en kaliteli hoparlorleri alirsiniz, yine de size ustune ciddi bir miktar para kalir. Ayrica yasayacaginiz oyun deneyimi alienwarein kat kat ustu olur. Ama dedigim gibi, bu benim gorusum, kimseye laf atmak degil amacim, yanlis anlasilmasi.

Macbook ve diger bilgisayarlarin karsilastirmasina gelirsek, evet Turkiye'de gercekten pahalilar. Ancak ABD fiyatlarini karsilastirirsak, orada fiyat/performans orani en yuksek bilgisayardir Apple.

Ayrica Apple sadece macleri pahali satiyor, mesela bir ipod touchin fiyatina diger hicbir firma yetisemez, gercekten cok ucuz. Ya da bir ipadin fiyatina... Motorola Xoom cikardi, tamam donanimlari yuksek ipade gore ama su anda karsilastirma yapilan ipad tanitali 1 seneden fazla oldu, onsiparisleri 1200 $dan acti. Ayrica kendinize ait wi-fi'yi kullanmak icin en az 1 aylik 3G almak zorundasiniz.

Sonuc olarak Apple pahalidir gorusunu atin. Sadece macler pahali, diger urunleri rekabet doguramayacak kadar ucuz :)

bilmeden yada araştırma yapmadan konuşmayalım lütfen. çunku buraya birçok arkadaş belirli konularda bilgi edinmek için giriyor. yanlış yönlendirmeyelim lütfen eksik bilgilerle o arkadaşlarımızı.

http://configure.us.dell.com/dellstore/config.aspx?oc=dkpdfv2&c=us&l=en&s=dhs&cs=19&model_id=alienware-m15x

http://store.apple.com/us/configure/MC373LL/A?mco=MTc0Njg1ODE

matkap dostum şu 2 linkteki ürünleri biraz incelemeni tavsiye ederim.

basitce açıklamak gerekirse
    apple 2199 dolar
    alienware 1599 dolar

ve yine ekran kartı üzerinden karşılaştıralım. basite indirgemek açısından.

apple 512 mb 330 m nvidia ekran kartı

alienware 1 gb 5850 hd ati ekran kartı

sonuç olarak hem alienwareın ekran kartı daha iyi hemde fiyatı daha ucuz.(hatta baya ucuz burada 600 dolar yani 900 tl gibi bir rakamdan bahsediyoruz)

umarım yardımcı olabilmişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erhan850 -- 16 Şubat 2011; 18:15:55 >

• quote:

quote:

Alienware'in mantigini asla anlamadim bugune kadar. Alan, kullananlara sonsu saygim var fakat ayni fiyata 27 inch IPS monitoru, en son model donanimlardan olusan kasayi, en kaliteli hoparlorleri alirsiniz, yine de size ustune ciddi bir miktar para kalir. Ayrica yasayacaginiz oyun deneyimi alienwarein kat kat ustu olur. Ama dedigim gibi, bu benim gorusum, kimseye laf atmak degil amacim, yanlis anlasilmasi.

bilmeden yada araştırma yapmadan konuşmayalım lütfen. çunku buraya birçok arkadaş belirli konularda bilgi edinmek için giriyor. yanlış yönlendirmeyelim lütfen eksik bilgilerle o arkadaşlarımızı.

http://configure.us.dell.com/dellstore/config.aspx?oc=dkpdfv2&c=us&l=en&s=dhs&cs=19&model_id=alienware-m15x

http://store.apple.com/us/configure/MC373LL/A?mco=MTc0Njg1ODE

matkap dostum şu 2 linkteki ürünleri biraz incelemeni tavsiye ederim.

basitce açıklamak gerekirse
    apple 2199 dolar
    alienware 1599 dolar

ve yine ekran kartı üzerinden karşılaştıralım. basite indirgemek açısından.

apple 512 mb 330 m nvidia ekran kartı

alienware 1 gb 5850 hd ati ekran kartı

sonuç olarak hem alienwareın ekran kartı daha iyi hemde fiyatı daha ucuz.(hatta baya ucuz burada 600 dolar yani 900 tl gibi bir rakamdan bahsediyoruz)

umarım yardımcı olabilmişimdir.

Bilmeden konusan sizsiniz fakat bu tip tartismalara asla girmem. Sizin dediginiz dogru, dogru bildiginiz sekilde yasamakta ozgursunuz

• bildiğim doğru diye bir arayış içine girmedim asla. tam aksine insanları bilgilendirmek açısından ufak bir araştırma ile edindiğim bilgileri paylaştım. maksadım tartışma yaratmakta değil. paylaşmak yada paylaşılan yeni şeyleri öğrenmeye çalışan biriyim.
    eger yanlışım varsa sizin dediğiniz gibi "tartışmak" çerçevesinde değilde düzeltmek maksadı ile burada paylaşırsanız sevinirim. hem ben hem de konuyu takip eden diğer arkadaşlarda bilgilenmiş olur.
  • quote:

bildiğim doğru diye bir arayış içine girmedim asla. tam aksine insanları bilgilendirmek açısından ufak bir araştırma ile edindiğim bilgileri paylaştım. maksadım tartışma yaratmakta değil. paylaşmak yada paylaşılan yeni şeyleri öğrenmeye çalışan biriyim.
    eger yanlışım varsa sizin dediğiniz gibi "tartışmak" çerçevesinde değilde düzeltmek maksadı ile burada paylaşırsanız sevinirim. hem ben hem de konuyu takip eden diğer arkadaşlarda bilgilenmiş olur.

Tabi, seviyeli tartismaya her zaman varim. Fakat genellikle mac-diger bilgisayarlar tartismasi acildiginda konu cok sapiyor vs. O nedenle pek girmemeye tercih ediyorum bu tip tartismalara.

Benim yukarida anlatmak istedigim fiyat/performans oraniydi. Elbette ayni fiyata cok daha ustun donanimli bir pc bulabilirsiniz ama benim performanstan kastim:

1. Tasinabilir olacak. Alienware ancak bir odadan diger odaya tasinir. Cantaya koydugunuzda yarim saat sonra cok rahatsizlik vermeye baslayacaktir.
    2. Pil suresi. Alienwarein o donanimla cok az kullanilabilecegini dusunuyorum bataryasi ile. Macbook pro ise en az 8 saat gidecektir (ben air kullaniyorum, chrome'da en az 3-4 sekme, itunes, twitter ve mail uygulamalari surekli calisiyor, ekran parlakligi yarimin bir bar ustunde - 6 saat gidiyor bu sekilde pili)
    3. Malzeme kalitesi. Bunu da performansin icine katarim, cunku yillar gectikce gicirti yapmayacak, catlamayacak, yere dustugu icin kirilip dokulmeyecek bir dis kaplamasi var macbook pronun
    4. Mac Os X. Her ne kadar RAM kullanimi/tuketimi konusunda window 7'nin daha iyi oldugunu dusunsem de ayni donanimla mac os x'in verdigi performans cidden cok fazla. Ancak microsoft son zamanlarda cok calisiyor. Mesela office 2010 (mac versiyonu 2011) hiz ve stabilite konusunda bir devrimdi. Windows 8'in (ya da adi her ne olursa olsun) mac os x'e yakin olacagini tahmin ediyorum performans konusunda. Ama su anlik Os X bir kac adim onde

Bir ornek verecek olursak, macbook air ile bile call of duty 4u yuksek ayarlarda hic takilmadan izleyebiliyorum. Aperture/photoshop gibi programlari sorunsuz/takintisiz kullanabiliyorum. (photoshopun acilmasi 5 saniye suruyor). Tabi bunlarin cogunun SSD sayesinde oldugunu kabul etmek lazim, fakat 1300$'lik ultratasinabilir bir bilgisayara SSD koyan da yine Apple. (Motorola'nin bir tableti 1200$dan onsatisa koydugunu hatirlatmam gerek) Macbook Airlerde mesela muthis bir indirim yaptilar yeni serilerle birlikte. Prolar da takip edecektir bunu bence.

Neyse konuyu cok dagitmayayim. Bir Apple hayrani oldugum dogru, ama bu objektifigimi kaybedecegim anlamina gelmiyor. Bu forumda bile Apple'i elestiren bir cok yazimi gorebilirsiniz.

Ozet olarak, Alienware ile macbook proyu karsilastirmak yersizdir. Farkli alanlara hitap etmektedirler.

Saygilar.

• allienda hd 5850 ekran akrtı var,macte gt 330m. o paraya yazık günah bile bile tarihi eser ekran kartına o kadar para verilir mi?
  • onboardx bir dizüstü bilgisayar sadece ekran kartından meydana gelmiyor.

işletim sistemi, tasarım, stabilite, malzeme kalitesi, ekran kalitesi, taşınabilirlik, pil ömrü, ve tüm bunlara rağmen tatmin edici performans.

alienware örneğini vermemden kasıt, plastik kasa, ağırlığı, işletim sistemi ve pil ömrü.

sanırım bu konularda apple ile yarışabilecek tek seri sony vaio z serisi.

windows 7 iyi, güzel de bende 3 kez mavi ekran verdi. Ama bunlara rağmen kullandığım en stabil windows da yine 7.
  • İş piyasasında,grafilçiler dışında macin adı bile geçmez.Windows pazarın sahibi.Apple isterse 10 bin tl ye satsın işime yaramadıktan sonra işim olmaz.
  • Mac ler, Amerika da çok popüler ve yoğunlukta, Türkiye de çok düşüktür tahminim satışları, ama iphone ve ipad lerden sonra artış olmuştur.
  • sistem stabilitesi ve uzun pil omru nedeniyle yeni notebook'umu Mac'lerden sececegim.

1 mart'ta yeni makineler aciklandigi an microsoft defterini kapatiyorum.

mevcut makine: Acer 14". 1 senelik makinenin pili wireless ile sadece net kullaniminda 50 dakikada bitiyor. yuh.
  • sony vaio z serisinden 13.3 inçlik bi laptop (ssd'li) 6 saat gidiyor.
    fiyatı da 6000 lira mı neydi :D
  • yeni macbook air lerde sdd kullanılmıyor mu ? flash storage yazıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: musto11

yeni macbook air lerde sdd kullanılmıyor mu ? flash storage yazıyor

SSD de zaten flash kullaniyor hafiza birimi olarak. Macbook Air'de flash yazmasinin nedeni, icinde kutulu sekilde bir SSD olmamasi, yoksa calisma prensipleri ayni.
  • mbairde hareketli parça yok :D
  • quote:

quote:

bildiğim doğru diye bir arayış içine girmedim asla. tam aksine insanları bilgilendirmek açısından ufak bir araştırma ile edindiğim bilgileri paylaştım. maksadım tartışma yaratmakta değil. paylaşmak yada paylaşılan yeni şeyleri öğrenmeye çalışan biriyim.

Tabi, seviyeli tartismaya her zaman varim. Fakat genellikle mac-diger bilgisayarlar tartismasi acildiginda konu cok sapiyor vs. O nedenle pek girmemeye tercih ediyorum bu tip tartismalara.

Benim yukarida anlatmak istedigim fiyat/performans oraniydi. Elbette ayni fiyata cok daha ustun donanimli bir pc bulabilirsiniz ama benim performanstan kastim:

1. Tasinabilir olacak. Alienware ancak bir odadan diger odaya tasinir. Cantaya koydugunuzda yarim saat sonra cok rahatsizlik vermeye baslayacaktir.
    2. Pil suresi. Alienwarein o donanimla cok az kullanilabilecegini dusunuyorum bataryasi ile. Macbook pro ise en az 8 saat gidecektir (ben air kullaniyorum, chrome'da en az 3-4 sekme, itunes, twitter ve mail uygulamalari surekli calisiyor, ekran parlakligi yarimin bir bar ustunde - 6 saat gidiyor bu sekilde pili)
    3. Malzeme kalitesi. Bunu da performansin icine katarim, cunku yillar gectikce gicirti yapmayacak, catlamayacak, yere dustugu icin kirilip dokulmeyecek bir dis kaplamasi var macbook pronun
    4. Mac Os X. Her ne kadar RAM kullanimi/tuketimi konusunda window 7'nin daha iyi oldugunu dusunsem de ayni donanimla mac os x'in verdigi performans cidden cok fazla. Ancak microsoft son zamanlarda cok calisiyor. Mesela office 2010 (mac versiyonu 2011) hiz ve stabilite konusunda bir devrimdi. Windows 8'in (ya da adi her ne olursa olsun) mac os x'e yakin olacagini tahmin ediyorum performans konusunda. Ama su anlik Os X bir kac adim onde

Bir ornek verecek olursak, macbook air ile bile call of duty 4u yuksek ayarlarda hic takilmadan izleyebiliyorum. Aperture/photoshop gibi programlari sorunsuz/takintisiz kullanabiliyorum. (photoshopun acilmasi 5 saniye suruyor). Tabi bunlarin cogunun SSD sayesinde oldugunu kabul etmek lazim, fakat 1300$'lik ultratasinabilir bir bilgisayara SSD koyan da yine Apple. (Motorola'nin bir tableti 1200$dan onsatisa koydugunu hatirlatmam gerek) Macbook Airlerde mesela muthis bir indirim yaptilar yeni serilerle birlikte. Prolar da takip edecektir bunu bence.

Neyse konuyu cok dagitmayayim. Bir Apple hayrani oldugum dogru, ama bu objektifigimi kaybedecegim anlamina gelmiyor. Bu forumda bile Apple'i elestiren bir cok yazimi gorebilirsiniz.

Ozet olarak, Alienware ile macbook proyu karsilastirmak yersizdir. Farkli alanlara hitap etmektedirler.

Saygilar.

ozaman şöyle bir özet geçelim. sizin performans çerçevesinde değerlendirdiğiniz kriterler şunlar

1. mobilite. yani maclerin taşınabilirliği daha üst seviyede.
    2. pil süresi
    3.malzeme kalitesi
    4. işletim sistemi.

performans olarak baktığımızda bu 4 kriterden ayrı olarak aslında donanımsal performansı daha önemli bir kriter olarak görüyorum. yani karşılaştırma yaptıgınız kriterler aslında sadece macbookların iyi olduğu kriterler ki bu kriterler göreceli olabilir. biraz açmak gerekirse.
    1 ve 2 mobilite konusunda haklısınız hem pil süresi açısından hemde ergonomikliği açısından macbooklar daha taşınabilirliği üst seviyede olan cihazlar.
    3. malzeme kalitesi. aslında bu konuda biraz daha kullanımla ilgili bir sıkıntı var. çunku macbooklardada belirli bir süre sonra boyası atan yada orası burası kırılan cihazlar gördüm. ailenware ve sonylerinde malzeme kalitesi yadsınamayacak derecede iyidir. kaldıki özellikle sony olmak üzere uzun ömürlü kullanımlarda kendini ispatlamış markalardır. ama yinede kendi görüşümde apple'ın malzeme kalitesinde sizin dediğiniz kadar olmasada burun farkı ile önde olduğu.
    4. işletim sistemi. evet mac osx in donanımla olan optimizasyonunun daha iyi olduğunu söyleyebiliriz. ama şöylede bir durum var bir bilgisayar kullanıcısı olarak özgür olmak isteriz değilmi. bilgisayarımıza her istediğimizi her şekilde yükleyebilmek isteriz. ki bu noktada windows açık ara farkla öndedir. çunku çoğu yazılım ve oyun(aslında mace çıkan oyunlar belkide bir düzine bile değildir) öncelikli olarak windows için yazılır.

ama birtanede ben eklemek istiyorum. ki bu ekleyeceğim kriter bence en önemlisidir ve siz bunu ihtiyaçlarınız doğrultusunda es geçmiş olabilirsinizdir. ama dünya genelinde performans çerçevesinde kabul görülen ön önemli kriter bir bilgisayarın donanımıdır.

5. donanım farkı. sonuçta sizin kriterlere hiç eklemediğiniz ama fiyat performans olarak en iyi bilgisayar diye nitelendirdiğiniz apple bu noktada sınıfta kalıyor. yukarıdada verdiğim örnekte gibi apple alienwaredan 600 dolar daha pahalı olmasına ragmen alienware den donanım olarak daha düşük bir durumdadır.

fiyat performansta en önemli kriterde sınıfta kalıyor zaten apple.
    sizin diğer saydığınız özellikleri ise apple'ın diğer bilgisayardan 600 dolar daha pahalı olmasına bağlayabiliriz.daha uzun pil süresi.malzeme kalitesi. madem 600 dolar fazla veriyoruz bari kaliteli malzeme kullanmış olsunlar değilmi?

ozaman sonuç olarak sizin yazdığınız o cümleyi şöyle değiştirme ihtiyacı duyuyorum bu durumda.

Ancak sizin ihtiyaçlarınıza doğrultusunda belirlediğiniz kriterlere göre ABD fiyatlarini karsilastirirsak, orada fiyat/performans orani en yuksek bilgisayardir Apple.
    ki bu kriterlerde dediğim gibi değişiklik gösterebilir kişilere göre. ama donanım kriteri ise malesef göreceli olmamakla beraber 600 dolar gibi tek başına bir bilgisayar alınacak meblağ kadar fiyat olarak pahalı olmasına ragmen karşılaştırdığımız cihazdan donanım olarak daha düşüktür.

bu arada şunuda eklemek isterim. bende macbook air ve iphone 4 kullanıyorum. apple ürünlerine karşı bir önyargım var gibi durmuş olabilir ama tam aksine ilgi duyuyorum ve beğeniyorum. lakin bu belirli durumlarda eleştiri yapmamızı ve hangisinin hangi konularda daha iyi olduğunu söylememize mani olmamalıdır.

saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erhan850 -- 19 Şubat 2011; 1:33:31 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.