Şimdi Ara

Airbook mu Pro mu. Airbook kullanananlar lütfen bakabilirmi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bütçem 2500 civarı. Önceleri beyaz macbook düşünüyordum ama alm.yekpare gövde ve tasarım önce geçince pro ve air arasında kaldım.

11" olan airbook cazip geliryor. Ancak kafama takılan bir kaç şey var. Bunları da kullananlar cevaplayabilir sanırım.
    -Bir kaç eksik (lan port, kart okuyucu) var.
    -1.4 işlemcili bu cihaz Dslr makinemle çektiğim 16mpx fotolarla photoshop ta uğrasırken yada full hd videoları after effects gibi programda amatörce uğraştıgımda bana yeterli olurmu. Performansı sizce nasıl. Zaten ekran kartı 13.3 prolardan kullanılanla aynı. Ram hariç geriye sadece işlemci kalıyor pro ile arasında.
    -11" ekran film izlemek için nasıl.
    -64 gb ssd hdd yeterlimidir. 300tl fark verip 128 likmi almak mantıklı.

Son olarak aynı paraya gidip 13.3" 2.4ghz 4gb ram li olan pro mu alayım.

Prolarda ise güncellenme muhabbeti var. Air ler daha yeni ama prolar 2 ay sonra güncellenirse aynı fiyata güncel pro alamamak radikal değişiklikler varsa pişmanlık yaratır.

Tavsiyelerinzi bekliyorum.

• Acil değilse,yeni MacBook Pro'ları beklemenizi öneririm,eğer acilse yine MacBook Pro
  • HD video editleme isi islemci gucu istiyor, yani Air sizi biraz zorlayabilir. Ayrica 11 inch ekranla sadece gunluk islerin yapilabilecegini dusunuyorum.

@O.Beverly 'nin de dedigi gibi yeni nesil prolari beklemenizi tavsiye ederim. En kotu ihtimalle su anki neslin fiyatlari duser ve daha ucuza alirsiniz
  • Yapıcağınız işlere göre en mantıklısı macbook pro . alınması gerekıyorsa alın yenı cıkanlarda ne olucak bılınmez ayrıca turkıyeden alıcaksanızda ne zaman gelir o da bılınmez.Ayrıca fıyatdan dolayı i5 ve i7 olanlara yonelmıyorsanız yenı cıkan modellerde, dusundugunuz modelin fıyatından daha yuksek olucaktır buyuk olasılıkla . Cunku sızın dusundugunun olan ozellık olarak i5 ve i7 olandan dusuk oldugundan daha uygundur fıyatı,bunuda dusunmekte yarar var.Eğer benım butcem 2500 tl bundan yukarısı olmaz dıyorsanız beklemenın pek anlamı yok sanırım yenı gelenlerde belırledıgınız fıyattdan daha yuksek olucaktır kı turkıyeden de alıcaksanız... Ekran konusuda onemlı yapıcagınız ıslemlerı 11'' de yapmak bıraz zorlıycaktır.
  • daha önce 2.1 beyaz macbook, late 2008 unibody macbook pro 15 inc ve şu an da 2008 early macbook air kullanan bir apple kullanıcısı olarak sorunuzun cevabı bence 13 inch macbook pro.

ama güncelleme gelecek, dişinizi sıkın bekleyin derim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: caves

daha önce 2.1 beyaz macbook, late 2008 unibody macbook pro 15 inc ve şu an da 2008 early macbook air kullanan bir apple kullanıcısı olarak sorunuzun cevabı bence 13 inch macbook pro.

ama güncelleme gelecek, dişinizi sıkın bekleyin derim...

Biraz ayrıntıya girebilirmisiniz neden proyu tavsiye ediyorsunuz. 11.1" air book alırsam ne gibi sıkıntıkları olur.
  • Şöyle söyleyeyim, fotoğraf editlemek, video kurgu, after effects falan demişsiniz. bunlar için doğru cihaz kesinlikle air değil. macbok pro almalısınız. 13.3 inch film izlemek için küçük bile olsa idare edebiliyor ama ben şahsen 11 inch de film izlemenin hiç zevk vereceğini düşünmüyorum. tabii bu yazdığım kişisel bi şey. macbook air 11 inch daha çok ikinci bilgisayar ya da netbook işi görecek bir cihaz. 11 inch kesinlikle böyle, 13 inch ile biraz daha fazlasını yapabilirsiniz. Şu an aslında donanımsal olarak macbook air 13, mb pro 13 ün üzerinde görülüyor ama biraz sabredin. prolar çok yakında güncellenecek.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu telefonu kullanan varmı
    5 yıl önce açıldı
    Macbook pro kullanan var mı
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bir sorum olucaktı.

macbook pro cd2 2.ci el fiyatları 1800 tl civarı

macbook air 1,86 yeni ince kasa 128 ssd sıfır 2000 tl ye buldum.

şimdi kullanılmış macpro mu almak daha akılcı yoksa sıfır mac air mi işlemcileri arasında aman aman bir fark yok.

i5 ve i7 prolara hiç girmiyorum okdar bütcem yok.

sizce hangisi akıllıca olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: musto11

bir sorum olucaktı.

şimdi kullanılmış macpro mu almak daha akılcı yoksa sıfır mac air mi işlemcileri arasında aman aman bir fark yok.

Bana sorarsaniz bu durumda Air'i almak en mantiklisi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: matkapmatkap

quote:

bir sorum olucaktı.

tşk ederim kardeşim yorumun için

pek fazla performans farkı yaratcağını düşünmüyorum.

1600 civarı temiz macbook pro bulursam alıcam bulamazsamda air alıcam.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: matkapmatkap

quote:

bir sorum olucaktı.

tşk ederim kardeşim yorumun için

pek fazla performans farkı yaratcağını düşünmüyorum.

1600 civarı temiz macbook pro bulursam alıcam bulamazsamda air alıcam.

Genel performans yonunden su anda 13 inch airler 13 inch prolardan daha onde. Eger video editing vs. islerle ugrasmayacaksaniz, Air 13 inch prodan daha fazla performans da verebilir size. Call of Duty 4u bile yuksek ayarlarda oynarken (en yuksegi degil fakat ekran boyutuna gore gayet yuksek bir cozunurluk) hic takilma vs. yasamadim. Tabi bunlarin bir cogu SSD sayesinde, eger macbook proya da hdd yerine ssd takarsaniz macbook airden cok daha fazla performans verecektir :)

• ben grafikerim ancak şuan başka bir işte çalışıyorum. arada bir corel draw photoshop kullanıyorum. şuan kullandığım 1.6 dualcore laptopta bile sorun yaşamıyorum air de problem yaratmaz sanırım.
    ssd çok pahalı
    256GB solid-state drive [Add $650.00] :)
  • elimde macbook air'in en üst düzey donanımlı modeli var.13 inç 2.13 ghz işlemci 4gb ram 256 gb ssd. sadece şunu söyleyebilirim işyerinde modelleme yapmak için kullandığım 2gb ekran kartlı i7 li acer bilgisayardan daha performanslı. bunu bizzat kendi gözlerimle gördüm. zaten tasarımı ve o mükemmel trackpadi herşeye yetiyor. ayrıca taşınabilirliği en üst düzeyde zira aletin en kalın kısmı sadece 1.7 cm en ince kısmı ise sadece 3 milimetre =) 1.3 kilo olmasıyla sayesindede utanmasam beraber yatacağım yani o derece neredeyse gittigim heryere rahatlıkla yanımda götürebiliyorum.hiçbir sıkıntı olmadan hatta bazen taşıdıgımı bile unutuyorum.
    ama tabi bunlar genel olarak benim beklentilerimi karşılayan ve bana göre mükemmel özellikler. kişiden kişiye göre değişme ihtimali kuvvetle ihtimal.
  • prosu ne ki airden hayır gelsin
  • 11". İle. 13" arasinda performansta cok farkedermi. Amartor olarak dslr makinemle cektigim 18 mp lik ortalama 8-12 mb lik jpeg 40-70 mb lik raw dosyalariyla photoshop ve hdr rendering islemleri yapacam. Arada sirada da amator olarak after effect ile video yavaslatma gibi basit seyler yapacam Oyle efect ekleme cizim gibi agir render isleri degil. Ancak hoparlor sesi epey az cikiyor 11" de cok iyi degil yoksa banami oyle geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cem

11". İle. 13" arasinda performansta cok farkedermi. Amartor olarak dslr makinemle cektigim 18 mp lik ortalama 8-12 mb lik jpeg 40-70 mb lik raw dosyalariyla photoshop ve hdr rendering islemleri yapacam. Arada sirada da amator olarak after effect ile video yavaslatma gibi basit seyler yapacam Oyle efect ekleme cizim gibi agir render isleri degil. Ancak hoparlor sesi epey az cikiyor 11" de cok iyi degil yoksa banami oyle geldi.

2sininde aynı donanımları var tabi siz hangi donanımı tercih ederseniz ona göre performans alırsınız.
    dediğim gibi 13. inç kullanıyorum ama hiçbir zaman sesi %100 seviyeye getiremedim. okadar çok ses çıkarıyorki. yanlız oldugum bir ortamda filmleri bile ses %70 civarındayken izliyorum. şuanakadar hiçbir laptopta görmediğim kadar fazla ses çıkarıyor alet gerçekten.

• İphone 4 üm var, iphone u falan anlıyorumda, i5-i7 işlemcili macbook proların falan en az 7-8 bin olmasını anlayamıyorum, aynı özellikteki laptopların en iyisi 3000 lira, 5000 liralık ne fark var düşünüyorum, tamam malzeme kalitesi daha iyi ekran çok daha kaliteli, tasarım çok güzel ama yinede fark çok büyük.
    Bende iphone 3g den ve enson iphone 4 ten sonra mac kullanmak istiyorum güncel i7 işlemcili bir mac çok çok pahalı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: erhan850

quote:

Orijinalden alıntı: Cem

11". İle. 13" arasinda performansta cok farkedermi. Amartor olarak dslr makinemle cektigim 18 mp lik ortalama 8-12 mb lik jpeg 40-70 mb lik raw dosyalariyla photoshop ve hdr rendering islemleri yapacam. Arada sirada da amator olarak after effect ile video yavaslatma gibi basit seyler yapacam Oyle efect ekleme cizim gibi agir render isleri degil. Ancak hoparlor sesi epey az cikiyor 11" de cok iyi degil yoksa banami oyle geldi.

2sininde aynı donanımları var tabi siz hangi donanımı tercih ederseniz ona göre performans alırsınız.
    dediğim gibi 13. inç kullanıyorum ama hiçbir zaman sesi %100 seviyeye getiremedim. okadar çok ses çıkarıyorki. yanlız oldugum bir ortamda filmleri bile ses %70 civarındayken izliyorum. şuanakadar hiçbir laptopta görmediğim kadar fazla ses çıkarıyor alet gerçekten.

Sanirim 11". de ses az sizin konfig iyi 11" lerde ses cidden cok az cikiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mixenon

İphone 4 üm var, iphone u falan anlıyorumda, i5-i7 işlemcili macbook proların falan en az 7-8 bin olmasını anlayamıyorum, aynı özellikteki laptopların en iyisi 3000 lira, 5000 liralık ne fark var düşünüyorum, tamam malzeme kalitesi daha iyi ekran çok daha kaliteli, tasarım çok güzel ama yinede fark çok büyük.
    Bende iphone 3g den ve enson iphone 4 ten sonra mac kullanmak istiyorum güncel i7 işlemcili bir mac çok çok pahalı...

en az 7-8 bin olduğunu nerden çıkardınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: dozdoz

quote:

Orijinalden alıntı: Mixenon

İphone 4 üm var, iphone u falan anlıyorumda, i5-i7 işlemcili macbook proların falan en az 7-8 bin olmasını anlayamıyorum, aynı özellikteki laptopların en iyisi 3000 lira, 5000 liralık ne fark var düşünüyorum, tamam malzeme kalitesi daha iyi ekran çok daha kaliteli, tasarım çok güzel ama yinede fark çok büyük.

en az 7-8 bin olduğunu nerden çıkardınız

Evet biraz abartmışım ama genede çok pahalı...

http://store.bilkom.com.tr/Apple-Apple-MacBook-Pro-15-4-inc-2-66GHz-Core-i7-Q-TR-Klavye-4GB-RAM-500GB-HD-GeForce-GT-330M-512MB-_2146.html#0

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.