Şimdi Ara

** AİRFEL DİGİFEL PREMİX ** Kullanıcıları (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
581
Cevap
13
Favori
57.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kombiye yakın iyi ısınan peteklere ve mutfağa danfoss termostatik vanalar taktırın

Oda termostatı olan odada termostatik vana olmasın buna dikkat edin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • acokes A kullanıcısına yanıt
    İç aksam plastik mi pirinç mi kontrol ettiniz mi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mac14 M kullanıcısına yanıt

henuz bağlanmadı bağlanırken bakar yazarım usta yeni kasa geldi siyah panel

• ** AİRFEL DİGİFEL PREMİX ** Kullanıcıları

Airfel digifel premix, pirinç hidrobloklu kombi seri numarası BATR İle bitmelidir

• disintegration kullanıcısına yanıt

bendeki catr kodlu

** AİRFEL DİGİFEL PREMİX ** Kullanıcıları
    ** AİRFEL DİGİFEL PREMİX ** Kullanıcıları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acokes -- 11 Şubat 2022; 23:46:26 >

Kombinin kapağı kaldırıp hidroblok grubuna baktınız mı?

• disintegration kullanıcısına yanıt
    Bakmasına gerek yok konuştuğum bir satıcı servisi çağırdı ve kontrol ettirdi benim için hidroblok plastik

aynen plastik iade ettim bende

hepsiburada de BATR satan satıcı vardı , kodlu olarak aratın çıkar ve açıp kontrol etsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mac14 -- 13 Şubat 2022; 10:16:55 >

• dün kombinin birini devreye aldık fakat çalışma sistemini kesinlikle beğenmedim ve bir premix kombi bu şekilde çalıştığını hele hele bu modülasyon aralığıyla hiç tahmin etmedim premix dedin mi akla ilk önce alev modulasyonu gelir ve bunu var diye okudum maalesef yok , sen kombiyi 40 dereceye ayarla ısı 47 gelince devre dışı kalıyor ve eksi 7 yani 33 dereceye gelince devreye giriyor , bu sıradan bir kombi değil ki premix seri bir kombi , anneme aldım bu Airfel Digifel Premix 24 Kw Kombiyi , mevcut kullandığım kombi Ariston genus premix yoğuşmalı , onda sistem 40 mı ayarladın sürekli 40 derecede çalışır 41 derece olmaz ve termostat 23,5 ayarlı 4/5/6 saat hiç durmaksızın çalışır 23,5 dereceyi görene kadar dur kalk yapmaz , ben açıkçası hayal kırıklığına uğradım bu kombide isterse hidroblok pirinç olsun .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mac14 -- 15 Şubat 2022; 10:37:13 >

Ayni mantik daikinde de mevcut,mevsim geçişlerinden kaynakli +-7 şeklinde calişiyor.Dişari kaç derece ev isisi kaç derece.? Ot kullaniyorsan 55 alip arkana uzanicaksin modulasyonsuz ot kullaniyor isen ac kapa yapicaktir.Otsuz kullaniyorsan termostatik vana kullan modulasyonun farkina varirsin:) ne kadar az su cikarsa kombi o kadar modulasyon araliğina göre kisicak kendini.

• SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt

bunları hepsini biliyorum fakat cok övülen bir kombinin böyle çalışması şaşırttı beni alev modülasyonu ne için var , demek ki bazı markalar daha çok yol kat etmesi gerekiyor zaten üstte yazdım Ariston kombinin çalışmasını ben böyle bir çalışmayı gördükten sonra +7/-7 çalışmasının çok yadırgadım hele bir yoğuşmalı premix kombinin ,yoğuşma ne için vardır düşük sıcaklıkta daha fazla verim için değil mi sen 40 dereceye ayarla ve 47 dereceye geldimi devre dışı kalsın ve 33 düştü mü sistemde sıcaklık devreye girsin alev modülasyonu ne için var öyleyse diye sorarlar adama , maalesef bu şekilde bir çalışması olduğunu bilseydim asla almazdım bu kombiyi, ha daha gelişmişini bilmeyenler görmeyenler bu kombi harikadır onu bilemem , ikinci kombi elimde pirinç hidroblok isteyen olursa aldığım fiyata veririm Gebze/Kocaeli de ikamet ediyorum. ve bir soru neden 55 dereceye alıp arkama yaslanacağım ben bu kombiyi 55 derecede çalıştıracaksam yoğuşmalı olarak neden aldım yoğuşmalı kaç derece çalıştırarak nerede en iyi verim alındığını biliyor olmalısınız.

Abicim modulasyon ne demek ne anlama geliyor araştirdin mi.? Sen araştirdim diyorsun herşeyi biliyorum diyorsun da eksik bilgiye sahipsin,alev modulasyonu mevsim gecişlerinde cok faydali,diger kombiler gibi 7/24 calişmaz şuan urfa bölgesindeyim dişari 16 derece günlük güneşlik,akşamlar 5 derece ;gündüzleri kombi calişmiyor-+7 basen calişip kapatiyor kendini,gereksiz tüketimin önüne geciyor.Senin hayalindeki kombi calişma mantigi nasil anlamadim ama istersen servisi arayip alev boyutunu yükseltin diyebilir sabit o alevde yanar gece gündüz:) Ot kullaniyorum diyorsun kullandigin ot modulasyonu varmi.? On off mu.? Ot varken kombi kaça ayarli.? Verim olayina vok takilma eger yoğuşma verimini kast ediyorsan,modulasyonlu kombilerin hakkini vericek modulasyonlu otlardir.İki ot arasinda öyle ahamli şahaşmli tüketim oldugunuda sanmiyorum,Senin ariston diyip durdugun kombi modulasyon araliği ne kadar.?? Bence bu kombilerin caliima prensibini araştir derim:)Sen 40 ayarlamişsin, ot ayarlamişsin o dereceye cikmasini istiyorsan öyle bi dünya yok:))

öyle bir dünya var ve ariston öyle çalışıyor ,polemiğe gerek yok , sen sanırım şunu anlamadın ve mantığın kabul etmedi ,diyelim ki içerisi 19 derece ve ve ben sıcaklığı ot den 23,5 yaptım kombi hiç durmaz bu 23,5 dereceyi görene kadar 40 dereceye ayarlı kombi ve sürekli tek çizgide alev boyutu , sen böyle bir kombi kulnamadığın için bilezsin akşan gelen servis elemanı ile de görüştük bu konuyu eleman 4/5 markanın servislerinde çalışmış ve ben dedi ilk defa böyle bir çalışma duyuyorum bosch buderus demirdöküm hepsi +7/-7 prensipte çalışıyor airfel gibi sen de araştır istersen gir şöyle ariston evo ariston genus forumlarına oku nasıl ayarlar yapılıyor senin hayal edemediğin, bu konuda da son yazımdı bizim insanımız yeniliklere kapalı görmedi mi inanmaz.iyi günler dilerim

3 yildir daikin ndj 1:8 modulasyonlusunu kullaniyorum otsuz kullaniyorum istedigim derecede ayarliyorum 45-50 kullandim 45 yapipda üstüne cikmadi cikmazda tkenik veriler paylaşan mühendisler herhalde gerizekalili 50/30 şeklindeki değerleri paylaşiyor.Hocamm o kombinin hakkini veremezsin sen iade edip ariston filan al yazik günahtir eziyet cekip durmasin:)) ot baglamişsin 23.5 yapmişsin kombiyi 40 ayarlamişsin evi isitsin istiyorsun:)) nasil bir dünyadasin bilmiyorum ama iyi araştir valla ciddiyim gün gelir hak verirsin harbiden böyleymiş dersin demedi deme:) eziyet cektireceksin ama olsun iyi günler

uzatmaya gerek yok dedim hala uzatıyorsun ben görüşümü yazdım ve bu kombi yerden ısıtmada kullanıyor herşeyi ve her detayı size açıklamak zorunda mıyım 50 derece yerden ısıtmada ne olduğunu biliyormusun kalebodur üzerine yürüyemezsin hamam gibi olur ve gülüşleri kendine sakla 30 yıllık makina bakımcısıyım umarım bir daha uzatmasın konuyu. Fotoğraf da yüklüyorum gör diye Ariston genus premix nasıl çalıştığını ** AİRFEL DİGİFEL PREMİX ** Kullanıcıları ** AİRFEL DİGİFEL PREMİX ** Kullanıcıları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mac14 -- 15 Şubat 2022; 14:50:24 >

Modulasyon nedir nasil calişir ögrenn diyorumm ezbere iş yapiyorsun makine tamircisi beya bakimcisiysan eski makinalari anliyonn yeni cihazlarin claişma mantigini anlaman için baya yol katetmen lazim..

Şimdi ders mi verelim , derece ile başladı konu nereye vardı benim yazdığıma cevap ver yok şu dereceye al keyfine bak , benim keyfimden sana ne, yerden ısıtma diyorum 50 derece olmaz diyorum hala cevap üstüne cevap , fotoğraf atıyorum benim kombi bu şekilde diye ,yok onu öğren bunu öğren sen yerden ısıtmayı öğren de gel .istediğini yaz konu kapanmıştır benim için , seninkisi kırmızı olsun

tam sen haklisin..

• ben dun taktırdım batr kodlu olandan ot 23.5 ayarlı kombi 55 derece mutfakta termostatik vana var 1saat 20 dakika çalışıp derece 23.8 dereceye geliyor ot kombiyi kapatıyor daha sonra gene yaklaşık 1saat 20 dakikada derece 23.2 dereceye düşüyor ot kombiyi ateşliyor

gündüzleri modulasyon daha fazla gibi dış sıcaklık 5 6 7 gibi olduğunda kombi modulasyona fazla giriyor gidiş suyu 55 derece ustune kesinlikle çıkmıyor ama altına duşuruyor onuda donuş suyu sıcaklığına bakıp pompa hızı gibi değerleri değiştirdiği bir modulsyon var

dış sıcaklık - 1 -2 -3 gibi olduğunda pek fazla modulasyona girmiyor. yada giriyordur tam kontrol edemedim o saatlerde uyuduğum için onuda ilerleyen zamanlarda kontrol eder burdan aktarırım

en azından benim çoğu problemimi giderdi banyoda su sürekli sıcak soğuk oluyordu şimdi hep

aynı derece sıcak su geliyor.

ot aldım yanında kombi derecesiyle uğraşmıyorum

ev en ust kat kuzey cephe 675 lira fatura geldi gecen ay faturada düşerse tadından yenmez

kombi kalorifer ısıtma modunda çok sessiz kullanım suyu ısıttığında biraz ses oluyor.

birde general ht300s kablolu ot den bahsedeyim iyi hoş güzel alet yapmışlar yapmışlarda bunu yapan mühendis

içine o kadar ayar koymuş ama çalışma aralığını değiştirecek ayar koymamış 0.3 derece sabit kombi devreden çıkıp tekrar devreye girene kadar sistemdeki su çok soğuyor birde o aradaki 0,6 derece üşüme hissiyatı yaratıyor 0,2 derece olsaymış dsha iyi olurmuş. yada o ayarı değiştirmeyi bilen varsa uyandırsın bizide

bugun hava biraz sıcaktı 7 9 derece çelik kapı balkon kapısı pencerelerin fitillerini yeniledim 4 saattir ev aynı derecelerde kombi devreye sokacak 23.2 dereceye hala düşmedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acokes -- 16 Şubat 2022; 17:21:6 >

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.