Airfel Turkuaz Gold 18000 Btu" Uzun bir araştırmadan sonra bu modelde karar kıldım ve bugün taktırdım. Önce şunu belirteyim, bazı aksaklıklar nedeniyle servis elemanları 5 saat çalıştılar işleri bittiğinde saat 21:00 i geçiyordu. Gayet profesyonel hiç şikayet etmeden işlerini tam manasıyla tamamladılar ve klimayı çalışır teslim ettiler. Taktırdığım yer salon, 35m2, güney, çatı katı. 23C da 5-10 dakika da mekanı gayet iyi soğuttu, çıkardığı ses iç ünite başarılı, dış ünite iyi. İç ünite dizaynı fena değil, boyutları gayet iyi. Vaillant 18000 btu ile bu model arasında kalmıştım Vaillant ın iç ünitesini yerinde görmeye gittim boyutları tam manasıyla devasa ancak sağlam bir duruşu var. Model tarihi (2007) Bunlar ilk izlenimlerim, klima ile ilgili yaşadıklarımı burada anlatmaya devam edeceğim.
kardeş izlenimlerine devam et :) ben de düşünüyorum da bu klimayı :)
SELAMLAR
KARDEŞ BİR TANIDIK VASITASIYLA İYİ BİR FİYAT ALDIM DİYE DÜŞÜNÜYORUM 18.000 LİK TURKUAZ GOLD 12 AY TAKSİTLE 1260 LİRA SANIRIM ALACAĞIM. DEMİRDÖKÜMÜN R-410 GAZLISINI ALACAKTIM, SANIRIM TURKUAZ GOLDU ALACAĞIM YORUMDA BULUNACAK ARAKDAŞLARDA YARDIM BEKLİYORUM
hayırlı olsun evinde eskisin ..fiyatı nekadar klimanın bide senden yorumlarını bekliyorum çünkü bende almayı düşünüyorum
selamlar
valla kararsızlığa düştüm , bir çok kişi Demirdökümü ve LgBekoyu öneriyor, herkez Airfel in burda şişirildiğini söylüyor.........
karaalim klimadan memnunmusun durum nasıl izlenimlerine devam etmemişsin bende merak ettim bu klimayı almayı düşünüyorum ciddi olarak, izlenimlerini paylaşırsan sevinirim
quote:
Orijinalden alıntı: nnsevim
selamlar
valla kararsızlığa düştüm , bir çok kişi Demirdökümü ve LgBekoyu öneriyor, herkez Airfel in burda şişirildiğini söylüyor.........
lgbeko ile arçelik arasinda fark yok denecek kadar az. forumun pek cok yerinde arcelige iyi değil diyolar. evimde hem arçelik hemde airfel klima var, 4 yil oldu arçelikten en ufak bi sorunla karsilaşmadim ama klasik sorunlari var kisin once soguk ufluyor sonra isiniyor fln, biraz gurultulu calisiyor vs. airfel i kisin denemedim alali 1-2 hafta kadar oldu, gayet memnunum inverterli modelini aldim. gayet sessiz, servisi gayet iyi 10dk. da odayi sogutuyor. bana kalirsa sisirme fln yok, tabi sunuda ekliyim kumandasi berbat otesi ama klima olarak iyi, arçelik yerine airfel aldigima son derece memnunum.
Bende bu klimadan taktıralı bir hafta oldu. Soğutması oldukça iyi. Salon 30 m2, aleti 28-29 derecede en düşük fan ayarına ayarlıyorum. 10 dakikada içerisini çok güzel serinletip dış ünüte durarak çalışmaya başlıyor, iç ünitede ise fan çalışmaya devam ediyor. Sanırım yarım saatte tüm ev serinliyor . iç ses en düşük fan ayarında rahatsız etmiyor ama diğer fan ayarlarında biraz yüksek gibi. Otamatik modunda sadece 25 derece var bunu bir türlü değiştiremedim. 25 derecede çalıştırsam evde donarız herhalde. Kumandası biraz saçma olmuş, kapatınca bazı ayarlar kayboluyor. Dökümanı da biraz daha açıklayıcı olabilirdi.
bu kapasite için elektrik sarfiyatı ne kadar acaba saatlik olarak hesap yapabildinizmi.
benim klimam da good turkuaz. ilk çalıştırmdan sonra saatlerce çalışıyor ve oda sıcaklığını sadece 3 derece düşürüyor. sizlerde nasıl acaba? aşırı sıcaklardan olabilir mi? ne dersiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: efelerr
benim klimam da good turkuaz. ilk çalıştırmdan sonra saatlerce çalışıyor ve oda sıcaklığını sadece 3 derece düşürüyor. sizlerde nasıl acaba? aşırı sıcaklardan olabilir mi? ne dersiniz.
Havalarin sicak olmasi, dis unitenin direk gunes isigina maruz kalmasi, klimanin takili olan odanin kapisinin acik olmasi veya klimada ayarlanan derecenin cok dusuk olmasi (ornek 20 derece) klimanin uzun sure durmadan calismasina neden olabilir. Ancak yukarida yazdigim seylerden herhangi biri yoksa ve klima saatlerce calistigi halde sadece odanin isisini 3 derece dusuruyorsa o klimada bir sorun vardir ve servis cagirilmasi gerekir. Mumkunse thermometrenizle klimanizin agiz isisini (ufledigi soguk hava) ve emis isisi (klimalar odadaki sicak havayio ustten ceker) olcun ve buraya yazin.
termometreyle biraz önce ölçtüm. emiş ısısı 23 derece üflediği ısı 12-13 derece. normal mi bu değerler. benim klima turkuaz gold. 12000 btu. bir soru daha soracağım izninizle. 28 derece üflemesi ile 16 derece üflemesi arasındaki fark nedir? 16 derecede daha mı soğuk üflüyor. benim klima ikisinde de aynı üflüyor gibi...
quote:
termometreyle biraz önce ölçtüm. emiş ısısı 23 derece üflediği ısı 12-13 derece. normal mi bu değerler. benim klima turkuaz gold. 12000 btu. bir soru daha soracağım izninizle. 28 derece üflemesi ile 16 derece üflemesi arasındaki fark nedir? 16 derecede daha mı soğuk üflüyor. benim klima ikisinde de aynı üflüyor gibi...
23derece-13 derece=10 derece (bildigim kadariyla aradaki fark en az 15-16 derece olmali, klimanizda bir sorun olabilir)
Klima 28 dereceye ayarlasanizda 16 dereceye ayarlasanizda ayni sicakligi ufler, en azindan cogu klima bu sekilde ufler. Klimaniz icin servis cagirin, gazinda bir problem olabilir.
quote:
<<< sn.@efelerr; Ölçtüğünüz değerlerde bir gariplik var. Emiş sıcaklığı (ısı kelimesi kullanılmamalı), yaklaşık oda sıcaklığı değerinde olması gerekir. < Emiş ağzında ölçmüş olduğunuz 23 C derece düşük bir değer, siz klimanızı kaç C dereceye set ediyorsunuz? < Klimadan çıkan ''üflenen hava''nın yönünü bir kontrol edin, by-pas olarak tekrar klimanın emiş ağızına doğru yönlenmesin.!!! Bu durumda klimanız düşük sıcaklık algılayabilir ve soğutmayı keser. << Ölçüm yaparken de; klimanızın o anki pozisyonuna dikkat edin (soğutma durumu, komresörün çalışmayıp dış fanın çalıştığı durum, bekleme durumu ...gibi). Bekleme yani kompresör ve dış fanın çalışmadığı durumda, hava çıkış sıcaklığını ölçmek doğru sonuç vermez.
Çok uzun bir aradan sonra izlenimlerimi paylaşıyorum.
Kışın kaloriferin istediğim gibi yanmadığı zamanlarda evi çok güzel ısıttı. ısıtma modunda elektrik tüketim değerleride gayet başarılı. Bu yaz pimapen taktırdığım evde kullanıyorum 35m2 salon +8 m2 hol +13 m2 odayı 24 dereceye ayarladığımda gayet serin tutuyor 2010 agustosunda tüm ay 24 saat çalıştırdım faturaya yansıyan miktar +160TL idi
turkuaz gold 18000 btu bugün takıldı... ilk izlenimim gayet başarılı. ramazana 2 gün kaldı süper oldu inşallah bir sıkıntı yaşamam 1440 tl ye satın aldım... sanırım iyi fiyat...
Benimki de bugün teslim pazartesi montaj. Ben de 18000'lik aldım.
Bende ablam için arastırıyordum bu yorumları okudum ve almasını tavsiye edecem büyük ihtimallede alacak.fiyatıda gayet uygun yanlışbişey sormak istiyorum bu model 'ile inverter'lı arasında elektrik sarfiyatı acısından cok fark varmıdır.günde 8-10 saat calışırsa.
istanbulda oturduğum için aldım 2 3 ay kullanacağım yılda... bu ay sonunda fatura farkını buradan paylaşırım... yılda 2 3 ay için inverterli veya daha tasarruflu klimalar çok pahalı geldi... gerenk görmedim şahsen
kış geldi çattı yazın pek kulanamadım havalar istanbulda iyi gitti... ama şu günlerde klima ile salonun havasını 3 dakikada değiştiriyor. ısınma için de birebir