Şimdi Ara

AirPort Express Hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: turuncum

quote:

Orijinalden alıntı: TR Ramon
    ...
    Apple bana üçüncü parti modemlere bağlanıp repeater özelliğini kullanamayacagimi söyledi.
    ...
    aparatı repeater olarak kullanma niyetine alanlar kendilerini keriz yerine koyuyor
    ....

Apple repeater olarak kullanılamaz dediği halde, repeater olarak kullanma niyetine alanların hiç mi suçu yok.

Bir de; Köftehor kısmı işin tadını kaçırmış

Ben ilk gidip danıştığımda asistan bu konuda sorun olmayacağını söyledi ki -bilmeyen- herkes bu sekilde düşünür malum aldığımız ürün bir "router" ve belki markette her ne fiyata olan cogu router bu işlemi zaten yapabilir.

ANCAK geri götürdüğümde iste o zaman bu işlemi yapamayacağını söylediler ve bunun icin bizzat Genius masasına danıştım. Onlarda iki tane AirExpress alırsam istediğim işlemi yapabileceğimi söylediler aksi taktirde kablo ile bağlanmadan repeater özelliğini kullanamayacagimi söylediler. Anlayacağın Apple'ın sattığı bu harika "kablosuz" aparata kablo ile bağlanmam gerekiyor. Bunu geçtim müşteriye aldığı ürünün aynısını almasının önerilmesi ne kadar etik? Hic mi usenilmez?

Gel gör ki bir £15'lik router bu işlemi yaptı. Burda kaybeden Apple oldu.

Arkadasın yukarıda bahsettiği ornek icin ise bana gore AirExpress almak affedersin "Kerizlige" kaçıyor çünkü o işlem icin ki kablo ile bağlanıyor; en dandik ürün bile kablolu bağlantıyı pekala etrafa yayabilir.

AirPort Express yahu. Apple'ın TimeCapsule ile beraber resmi routerlari. Henüz bu yaz güncellendi ve harika bir donanıma sahipken -akla mantığa sığmayan- bir kısıtlama ile kullanıcıları soğutuyor... Olay bu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iphoneuss2 -- 21 Mart 2013; 11:42:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: casualities

TR Ramon,

yazdıklarınızın hiçbirine cevap yazamayacağım ne yazık ki, seviye, tavır vs. kişi karşındakini kendi gibi gördüğü için beklediğiniz bir muhabbet çıkmaz burdan.

haklısınız ya ne diyeyim?!

Bosver hakliyi haksizi yahu, benim bu konuyu acmamin nedeni sadece bilgilendirmek ki bu urunu alacak kullanicilara bu gercegi aktarmak.

Birisi bu urunu repeater olarak alsa ve "kablosuz" hicbir sekilde kullanamasa sorabilir miyim, bunu kabullenebilirler mi?

Yahu ayi yogi degil arkadas router aliyorsun yahu. Rica ederim yahu asir 21. yuzyil arkadas hala kablo ile mi baglanalim? Tum firmalar tek bir urun ile musteriyi tatmin ederken Apple; sacma sapan kisitlama getirdigi bir aparati dogru duzgun kullanmamiz icin yine bu sacma sapan aparattan iki tane almamizi bekliyor. Soruyorum yahu, bu akla mantiga sigar mi?

Sen de ben de biliyoruz ki Apple TV'ler sinyali cok daha iyi aliyor yani altkatta olan modemi iPhone gormezken Apple TV pekala goruyor yani Apple isteseydi Apple TV'yi bir modem olarak kullanmamizi saglayabilirdi. Ama buna izin vermiyor ki bunu anlayabilirim. Ama sattigi bir harici routeri bile bu konuda bu kadar kisitlama koyuyorsa sorabilir miyim, bu ne kadar etik yahu?

Ben iPhone'umu bir kisisel erisim noktasi olarak kullanabilirken (kablo mablo yok) harici bir Apple routerini bu gibi kullanamiyorum. Hic mi jeton dusmez be arkadas....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iphoneuss2 -- 21 Mart 2013; 11:57:50 >

• https://www.apple.com/airportexpress/

İsterseniz burayı tekrar okuyun. Ben Apple'ın "ben şunu veriyorum" deyip "vermediği" bir hizmet göremedim. Konu yine başka yere kayıyor. Benim size cevabımda ne vardı? Tekrar okuyun bence.

Airport Express evler ve ufak çözümler için tasarlanmış bir üründür. Evdeki mevcut internet bağlantısını, güvenli ve çok kısa sürede kurulabilen ve hızlı bir kablosuz ağa dönüştürür.

Genişletmek isteyenler içinse kocaman kocaman yazmışlar. Airport Extreme, Time Capsule ya da bir başka Airport Express ile birlikte yapabilirsiniz.

Kısıtlama ayrı mevzu, bu da tercihtir. Kimse de karışamaz. Siz en dandik ürünle bile bu sorunu hallederken, kimi farklı biçimde yapar. Ayrıca, yıl olmuş 2013. Kablolama konusunda, Gigabit Ethernet kullanan da var, fiber optik kullanan da... Wireless HDMI kullanan da var, CAT 5 kablo da. Kim kime karışabilir? Eğer siz ya da ben bir şekilde bir üründen, mevcut haliyle "mutluysam" ya da "mutluysanız" geri kalan kişisel tercihlerdir.

Sonuç olarak,

Apple Airport Express, "yaparım" dediği bir şeyi "yapmamazlık" etmiyor. Pazarlama stratejisi ve taktiği dahilinde, müşterisini kandırmadan, ufak kelime oyunlarıyla ancak yine de "net" biçimde ürününü anlatarak satıyor. Burada Apple Store'da çalışan kişinin iş güzarlığı ve yanlış yönlendirmesidir sorun.

• quote:

https://www.apple.com/airportexpress/

İsterseniz burayı tekrar okuyun. Ben Apple'ın "ben şunu veriyorum" deyip "vermediği" bir hizmet göremedim. Konu yine başka yere kayıyor. Benim size cevabımda ne vardı? Tekrar okuyun bence.

Airport Express evler ve ufak çözümler için tasarlanmış bir üründür. Evdeki mevcut internet bağlantısını, güvenli ve çok kısa sürede kurulabilen ve hızlı bir kablosuz ağa dönüştürür.

Genişletmek isteyenler içinse kocaman kocaman yazmışlar. Airport Extreme, Time Capsule ya da bir başka Airport Express ile birlikte yapabilirsiniz.

Kısıtlama ayrı mevzu, bu da tercihtir. Kimse de karışamaz. Siz en dandik ürünle bile bu sorunu hallederken, kimi farklı biçimde yapar. Ayrıca, yıl olmuş 2013. Kablolama konusunda, Gigabit Ethernet kullanan da var, fiber optik kullanan da... Wireless HDMI kullanan da var, CAT 5 kablo da. Kim kime karışabilir? Eğer siz ya da ben bir şekilde bir üründen, mevcut haliyle "mutluysam" ya da "mutluysanız" geri kalan kişisel tercihlerdir.

Sonuç olarak,

Apple Airport Express, "yaparım" dediği bir şeyi "yapmamazlık" etmiyor. Pazarlama stratejisi ve taktiği dahilinde, müşterisini kandırmadan, ufak kelime oyunlarıyla ancak yine de "net" biçimde ürününü anlatarak satıyor. Burada Apple Store'da çalışan kişinin iş güzarlığı ve yanlış yönlendirmesidir sorun.

Olayı çarpıtıyorsun.

Ben kesinlikle AirExpress şunu yapıyor diye lanse edilirken YAPMİYOR demedim.

Ben, AirPort Express'in yapması GEREKEN işlemi yapmadığını; tüketici perspektifinden dile getirdim.

Bugün iPhone alır, arama yapma özelliği olmasını beklersin. Ne de olsa bir telefon. Bunun için sormana veya araştırma yapmana gerek yok. Akıl var mantık var. Cocuk musun sen?

Yine Apple'dan bir router alır, kablosuz repeater yapma özelliği beklersin. Ne de olsa harici bir router. Yine bunun icin bir araştırma yapmana gerek yok. Evet, cocuk musun?

Sen aldığın bir ürünü beklediğin; zaten olması gerektiği sekilde çalıştırmak icin o üründe bir tane daha veya benzer bir ürün daha alacaksan; kendini avutmuş, kendini "keriz, enayi" yerine koymuş olursun. Zevkler ve renkler tartışılmaz ancak bunun TERCİH ile bir alakası yok; bu tamamen bir GEREKSİM. Olması gereken. Bu bahsi gecen harici routerda zaten standard olması gereken bir gereksim.

Yazık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Son kez yazayım, uzatmayalım çünkü tartışabilmekten gerçekten yoksun birisiniz. "Çocuk musun" nedir ya?

Eve geldim ancak bir türlü bu aparatı benim modem ile etkinlestiremedim. Aslında benim WiFi ağını kullanıp AirPlay destegi sunuyor ama kesinlikle WiFi ağını yaymıyor yani bu aparata iPhone ile bağlanıp WiFi özelliğini kullanamıyorum.
    Wi-Fi ağını yayıyor ancak mevcut kablosuz ağı kapatıp, bunun üzerinden kurmanız lazım. nasıl yapılacağını zaten her yerde yazmış.

Anlayacağınız bu sözde "router" gercekten zannettiğiniz gibi degil. Sözde "kablosuz" olacakken bu aparatı evinizdeki WiFi agina sadece kablo ile bağlıyorsunuz, aksi taktirde WiFi ağını yayamıyor.
    Ürün hiçbir yerde kendisini "router" olarak lanse etmiyor, tanıtmıyor. Siz ürünün limitlerini, neye yaradığını tam olarak araştırmadan ve başkasının da yanlış yönlendirmesiyle aldıysanız bunu genel bir sorunmuş gibi iletemezsiniz. Yanlış olur. Zaten yazıyor kablosuz ağı nasıl verdiğini, nasıl oluşturduğunu...

Bir de "bundan iki tane alırsan sorun çözülür" çözümünü nasıl utanmadan söylerler onu da anlamış değilim. Sırf WiFi ağını yaymak icin iki tane aynı routeri alacakmışım. Daha neler...
    Çünkü ürünün açıklamalarında da bu yer almakta. Hala yanlış anlaşılma ya da görevlinin yanlış yönlendirmesiyle almış olduğunuz ürünü suçluyorsunuz.

Yine Apple'dan bir router alır, kablosuz repeater yapma özelliği beklersin. Ne de olsa harici bir router. Yine bunun icin bir araştırma yapmana gerek yok. Evet, cocuk musun?
    Router olmadığını söyleyen bir cihazdan, neyi beklediğimi iyi bilmem lazım.

Bak tercihler kısmında yine fazla ileri gidiyorsun. Herkesin ihtiyacı, gereksinimi değişir. Ben evimdeki kablolu ağı Time Capsule ya da Airport Extreme ile kablosuza çevirip yedekleme yapmak için kullanırken, Airport Express tam ihtiyacım olanı yerine getirerek, "beklediğim üzere" kablosuz ağımı genişletmemi sağladı. Bu kadar. Apple daha fazlasını vaad etmiyor. Alırsın, almazsın. Tercih meselesi.

Kerizlik, enayilik kişiden kişiye değişir. Birbirinin aynısı iki üründen birini daha pahalıya alırsan enayisindir. Ha burada "aynısı" derken yalnızca donanımsal özelliklerden bahsediyorsan çok yanılıyorsun.

Cidden daha fazla uzatmayalım. Sen konuyu çok yanlış taraftan algılamaya devam ediyorsun ve tavrın hiç hoş değil. Bu nedenle yeter.

• quote:

Son kez yazayım, uzatmayalım çünkü tartışabilmekten gerçekten yoksun birisiniz. "Çocuk musun" nedir ya?

Eve geldim ancak bir türlü bu aparatı benim modem ile etkinlestiremedim. Aslında benim WiFi ağını kullanıp AirPlay destegi sunuyor ama kesinlikle WiFi ağını yaymıyor yani bu aparata iPhone ile bağlanıp WiFi özelliğini kullanamıyorum.
    Wi-Fi ağını yayıyor ancak mevcut kablosuz ağı kapatıp, bunun üzerinden kurmanız lazım. nasıl yapılacağını zaten her yerde yazmış.

Anlayacağınız bu sözde "router" gercekten zannettiğiniz gibi degil. Sözde "kablosuz" olacakken bu aparatı evinizdeki WiFi agina sadece kablo ile bağlıyorsunuz, aksi taktirde WiFi ağını yayamıyor.
    Ürün hiçbir yerde kendisini "router" olarak lanse etmiyor, tanıtmıyor. Siz ürünün limitlerini, neye yaradığını tam olarak araştırmadan ve başkasının da yanlış yönlendirmesiyle aldıysanız bunu genel bir sorunmuş gibi iletemezsiniz. Yanlış olur. Zaten yazıyor kablosuz ağı nasıl verdiğini, nasıl oluşturduğunu...

Bir de "bundan iki tane alırsan sorun çözülür" çözümünü nasıl utanmadan söylerler onu da anlamış değilim. Sırf WiFi ağını yaymak icin iki tane aynı routeri alacakmışım. Daha neler...
    Çünkü ürünün açıklamalarında da bu yer almakta. Hala yanlış anlaşılma ya da görevlinin yanlış yönlendirmesiyle almış olduğunuz ürünü suçluyorsunuz.

Router olmadığını söyleyen bir cihazdan, neyi beklediğimi iyi bilmem lazım.

Bak tercihler kısmında yine fazla ileri gidiyorsun. Herkesin ihtiyacı, gereksinimi değişir. Ben evimdeki kablolu ağı Time Capsule ya da Airport Extreme ile kablosuza çevirip yedekleme yapmak için kullanırken, Airport Express tam ihtiyacım olanı yerine getirerek, "beklediğim üzere" kablosuz ağımı genişletmemi sağladı. Bu kadar. Apple daha fazlasını vaad etmiyor. Alırsın, almazsın. Tercih meselesi.

Kerizlik, enayilik kişiden kişiye değişir. Birbirinin aynısı iki üründen birini daha pahalıya alırsan enayisindir. Ha burada "aynısı" derken yalnızca donanımsal özelliklerden bahsediyorsan çok yanılıyorsun.

Cidden daha fazla uzatmayalım. Sen konuyu çok yanlış taraftan algılamaya devam ediyorsun ve tavrın hiç hoş değil. Bu nedenle yeter.

quote:

Orijinalden alıntı: TR Ramon

Ben kesinlikle AirExpress şunu yapıyor diye lanse edilirken YAPMİYOR demedim.

Ben, AirPort Express'in yapması GEREKEN işlemi yapmadığını; tüketici perspektifinden dile getirdim.

Bugün iPhone alır, arama yapma özelliği olmasını beklersin. Ne de olsa bir telefon. Bunun için sormana veya araştırma yapmana gerek yok. Akıl var mantık var. Cocuk musun sen?

• Arkadaşlar, aynı yollardan ben de geçtim. Öncelikle söylemek isterim ki, Airport Express bir network extender değildir. Bunu bi yerde tutalım. Airport Express 3 işe yarar:
    - Mevcut internetinizi apple cihazları arasında daha uyumlu bir hale getirir. Örneğin macbookunuz ve iphone'larınız için farklı frekanslar sunarak daha hızlı sörf imkanı sağlar. Bunu normal modemler yapmazlar.
    - Kablosuz şekilde airplay imkanı sağlar. Yani herhangi bir mac cihazınızdan kablosuz olarak ses sisteminden yararlanabilirsiniz.
    - Kablosuz şekilde istediğiniz device'tan print almaya sağlar.

Airport Extreme'i kablosuz ağı extend etmek için kullanmak, yapısı gereği uygulanabilir bir şeydir lakin bunu sadece başka bir apple baz istasyonu üzerinden yapabilirsiniz. Yani hem kablosuz olarak ağa bağlansın, hem ağı extend etsin, hem de siz ona bağlanabilin. Böyle bir şey mantıklı değildir. Kablosuz bir cihazı ya alıcı, ya da verici olarak atayabilirsiniz.

İki extreme'inizi varsa bunun ikisini de verici olarak atayabilirsiniz, böylece network uzatılmış olur (3. marka modeminizin wirelessı bu yüzden kapatılır ve kablo ile apple device'a bağlanır). Böylece iki apple device da verici oalrak çalışır ve siz cihazlarınızı bu apple device'ların yaratmış olduğu ağa bağlarsınız (modenizin wirelessı artık yoktur).

Diğer senaryoda ise yani apple device'ı bir "client" olarak modeminize bağladığınızda o cihaz artık verici değil, alıcıdır (sizin modeminizden alır). Siz airplay vs özelliği kullanmak istediğinizde, apple'a değil, modeminize bağlanırsınız ve bu istek apple'a iletilir. Apple da dahil olmak üzere tüm cihazlar modeminizin wireless bağlantısını kullanırlar. Haliyle apple device bir alıcı konumunda olduğu için, yayın yapmadığı için networku uzatmasını beklemek de mantıklı değildir.

Konu bu kadar basit. Sanırım sizin için en ucuz çözüm 15 dolara bir wireless network extender alıp, apple cihazınızı da mevcut networkünüz içinde alıcı modunda kullanmaktır.

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi finecenker -- 17 Nisan 2013; 16:35:28 >

• Merhaba, evde kablosuz modeme iphone 4-5 ipad mini, note 2 ile rahat şekilde bağlanırken macbook pro ile kesintiler yaşamaktayım.
    İnternet te bazı çözümleri denememe rağmen tam randımanlı bir çözüm bulamadım.

Cihaz 6-7 aylık olup, ttnet in verdiği modemde bu sıkıntıyı yaşamaktayım.

Bu cihaz bu sorunu düzeltebilir mi ? yada tavsiyesi olan?
    Teşekkür ederim
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.