Şimdi Ara

AirPort Express Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evimde sıradan ADSL2 modem kullanıyorum ancak üst katta AppleTV ve iPhone'ların WiFi sinyalleri çok düşük ve arada sırada kopuyor.

Ben de dün bizim internet şirketini aradım ve £50 ödersem daha iyi modem yollayacaklarını söylediler ben de modem almaktansa router alır modem ağını üst kata yayarım diye düşündüm.

Apple Store'a gidip derdimi anlattım ve AirPort Express'i önerdiler ben de aldım (£79).

Eve geldim ancak bir türlü bu aparatı benim modem ile etkinlestiremedim. Aslında benim WiFi ağını kullanıp AirPlay destegi sunuyor ama kesinlikle WiFi ağını yaymıyor yani bu aparata iPhone ile bağlanıp WiFi özelliğini kullanamıyorum.

İnternetten baktım ve bir şey bulamadım ben de az önce Apple Store'a götürdüm ve şu cevabı aldım:

"Eğer bunu WiFi ağını genişletmek için kullanacaksan o zaman iki tane almalısın çünkü AirPort Express üçüncü parti aparatlari kullanıp WiFi ağını genişletmez. Dolayısıyla iki tane alacaksın, birini Ethernet kablosu ile modemine bağlayacaksın, digerini de bu AirPort Express'e bağlayacaksın"

Anlayacağınız bu sözde "router" gercekten zannettiğiniz gibi degil. Sözde "kablosuz" olacakken bu aparatı evinizdeki WiFi agina sadece kablo ile bağlıyorsunuz, aksi taktirde WiFi ağını yayamıyor.

"Bu neyin kafası diyor" iOS'daki kısıtlı kullanımı geçtim bir router aparatını bile bu kadar sınırlandıran Apple'ı burdan kınıyorum. Bu aparatı almadan önce kesinlikle tekrar düşünün.

Bir de "bundan iki tane alırsan sorun çözülür" çözümünü nasıl utanmadan söylerler onu da anlamış değilim. Sırf WiFi ağını yaymak icin iki tane aynı routeri alacakmışım. Daha neler...

• Modeminden LAN ile AirPort'a bağlarsan sorun cözülur diye düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kuray

Modeminden LAN ile AirPort'a bağlarsan sorun cözülur diye düşünüyorum

Biraz açar mısın lütfen?
  • quote:

Orijinalden alıntı: iphoneuss2

quote:

Orijinalden alıntı: Kuray

Modeminden LAN ile AirPort'a bağlarsan sorun cözülur diye düşünüyorum

Biraz açar mısın lütfen?

Alıntıları Göster
    apple store dakiler doğru soylemisler . Airport express diğer modemlerle uyumlu deildir . interneti yaymak icin 2. bir airport express kullanmak zorundasınız . Adsl modeminize eternet kablosuyla baglayıp airport express den wireless dagıtırsanız benim yaptıgım gibi belki adsl modeminizin wifi performansından daha iyi bir sonuc alabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: quikcem

apple store dakiler doğru soylemisler . Airport express diğer modemlerle uyumlu deildir . interneti yaymak icin 2. bir airport express kullanmak zorundasınız . Adsl modeminize eternet kablosuyla baglayıp airport express den wireless dagıtırsanız benim yaptıgım gibi belki adsl modeminizin wifi performansından daha iyi bir sonuc alabilirsiniz

Alıntıları Göster
    doğrudan ethernet kablosuyla bağlarsanız wifi yaymak için kullanabilirsiniz ama üst kata ethernet kablosu çekilmeli bunun için
  • quote:

Orijinalden alıntı: TR Ramon
    ...
    Apple Store'a gidip derdimi anlattım ve AirPort Express'i önerdiler ben de aldım (£79).
    ...

Ya derdinizi düzgün anlatamamışsınız, ya da anlamamışlar. İade etmeyi denediniz mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: quikcem

Hocam,

Tüm dediklerin doğru ama bunu maalesef aldıktan sonra, deneme yanılma ile öğrenmiş oldum ben de zaten geri götürdüğümde aynen bunları tekrarladılar.

Ethernet kablosu ile bağlayıp denedim ama modemden daha kötü sinyal aldım diyebilirim.

Her şeyi anladım da sizin dediğiniz gibi ikinci bir AirPort Express almam ne kadar dogru olur Allah aşkına? Düşünemiyorum yani gidip aynı aparatı ikinci kez alacağım; sırf basit bir router işlemi için. Belki £20'luk router alıp halledebilirdim ama sırf Apple'a güvenmek istedim o da kursağımda kaldı.

Hala "bu neyin kafasıdır" anlam veremiyorum.

Tecrübe edinmiş oldum, umarım almak isteyenler almadan önce bu veya bu gibi konuları gözden geçirirler çünkü belki onların geri iade etme şansları olmayabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iphoneuss2 -- 16 Şubat 2013; 18:36:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gokooo

doğrudan ethernet kablosuyla bağlarsanız wifi yaymak için kullanabilirsiniz ama üst kata ethernet kablosu çekilmeli bunun için

Evet ama üst kata Ethernet çekebilseydim modemi toptan oraya alırdım veya daha ucuza bir router alırdım ama Apple'a güvenip aldım ama gördüğünüz gibi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: turuncum

quote:

...
    ...

Ya derdinizi düzgün anlatamamışsınız, ya da anlamamışlar. İade etmeyi denediniz mi?

Hayır aslında aldığımda ayrıca sormuştum kesinlikle her şeyi kablosuz istiyorum diye, Ethernet kablosunun e'si bile söylenmemişti yoksa zaten almazdım. Sanırım sorduğum asistan bu konuda pek bilgili degildi veya ben yanlış anladım (!)

Evet sabah götürüp iade ettim daha sonra bu konuyu actım...
  • quote:

quote:

quote:

...
    ...

Hayır aslında aldığımda ayrıca sormuştum kesinlikle her şeyi kablosuz istiyorum diye, Ethernet kablosunun e'si bile söylenmemişti yoksa zaten almazdım. Sanırım sorduğum asistan bu konuda pek bilgili degildi veya ben yanlış anladım (!)

Standart wifi n destekli bir repeater alın alırken repeater diye belirtirseniz daha iyi olur ama bundan da çok bir performans beklemeyin en iyi sonuç için üst katta alt kattan en iyi sinyal aldığınız yere kurun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokooo -- 16 Şubat 2013; 20:57:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gokooo

quote:

quote:

quote:

...
    ...

Standart wifi n destekli bir repeater alın alırken repeater diye belirtirseniz daha iyi olur ama bundan da çok bir performans beklemeyin en iyi sonuç için üst katta alt kattan en iyi sinyal aldığınız yere kurun

Evet artık böyle yapacağım. Alıp denediğimde burda sonucu paylaşırım...

• eBay'den aldığım £15'lik repeater ile sorunu çözdüm.

Apple Airport Express'i tamamen çuvallamış diyebilirim. Bu kadar donanımlı bir router tasarlayacak bu gibi saçma sapan bir kısıtlama koyacaksın. Olacak değil...

Tamamen hayal kırıklığı. Gerçekten akıl veremiyorum...
  • quote:

eBay'den aldığım £15'lik repeater ile sorunu çözdüm.

Apple Airport Express'i tamamen çuvallamış diyebilirim. Bu kadar donanımlı bir router tasarlayacak bu gibi saçma sapan bir kısıtlama koyacaksın. Olacak değil...

Yav kardeşim expressin amacı kablolu cihazı kablosuza çevirmektir. Airplay falan ek özelliktir. Sen yanlış anlamışsın olayı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hummer58

quote:

Yav kardeşim expressin amacı kablolu cihazı kablosuza çevirmektir. Airplay falan ek özelliktir. Sen yanlış anlamışsın olayı

Hocam izninle sorabilir miyim, neyin kafasını yasıyorsun?

Ben bizzat satın alıp zaten neyin ne olduğunu tecrübe edindim. Ayrıca sagolsunlar Apple Store'daki asistanlar ve burdaki DH kullanıcıları da yardımcı oldu.

AirPort'taki repeater özelliğini kullanabilmek icin, AirPort'iu aldığı kablosuz veri bir Apple aparata ait olmalı.

Mesela bir TimeCapsule veya bir baska AirPort.

Ancak sen evindeki sıradan bir modem veya routeri kablosuz olarak AirPort'a aktarırsan maalesef bu internet verisini WiFi gibi ortama yayamıyorsun çünkü Apple buna izin vermiyor.

Yani aslında bu AirPort'u tam olarak kullanabilmen icin bundan iki tane alman gerekiyor ki Apple Store bunu aynen bana söyledi.

Kafayı görüyormusun hocam, benden aynı aparatı -dogru düzgün- kullanabilmem icin iki tane almam istendi.

Ben de geri verdim parami aldım ve çok daha ucuza aldığım bir router ile AirPort'un yapamadığı daha dogrusu Apple'ın izin vermediği olayı iki dakikada çözdüm...

AirPlay? Apple TV'ye bağlanmam icin AirPlay kullanıyorum; iPhone'da. Ancak AirPort ile belki daha hızlı olur diye düşündüm; daha net görüntü.

Anlayacağın ben WiFi verisini AirPort'a aktarıp sinyalin ulaşmadığı yerlere yaymak istiyordum ama bu kadar donanımlı bir cihaz Apple'ın kısıtlaması yüzünden bu işlemi yapmama izin vermiyordu.

Anlayacagin evet hocam, sen çok yanlış gelmişsin. Kal saglicakla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iphoneuss2 -- 18 Mart 2013; 13:12:43 >

• quote:

quote:

quote:

Ben bizzat satın alıp zaten neyin ne olduğunu tecrübe edindim. Ayrıca sagolsunlar Apple Store'daki asistanlar ve burdaki DH kullanıcıları da yardımcı oldu.

AirPort'taki repeater özelliğini kullanabilmek icin, AirPort'iu aldığı kablosuz veri bir Apple aparata ait olmalı.

Ancak sen evindeki sıradan bir modem veya routeri kablosuz olarak AirPort'a aktarırsan maalesef bu internet verisini WiFi gibi ortama yayamıyorsun çünkü Apple buna izin vermiyor.

Yani aslında bu AirPort'u tam olarak kullanabilmen icin bundan iki tane alman gerekiyor ki Apple Store bunu aynen bana söyledi.

Kafayı görüyormusun hocam, benden aynı aparatı -dogru düzgün- kullanabilmem icin iki tane almam istendi.

Ben de geri verdim parami aldım ve çok daha ucuza aldığım bir router ile AirPort'un yapamadığı daha dogrusu Apple'ın izin vermediği olayı iki dakikada çözdüm...

AirPlay? Apple TV'ye bağlanmam icin AirPlay kullanıyorum; iPhone'da. Ancak AirPort ile belki daha hızlı olur diye düşündüm; daha net görüntü.

Anlayacağın ben WiFi verisini AirPort'a aktarıp sinyalin ulaşmadığı yerlere yaymak istiyordum ama bu kadar donanımlı bir cihaz Apple'ın kısıtlaması yüzünden bu işlemi yapmama izin vermiyordu.

Hocaaa bak benim kablolu airties modeme airport expressi bağladım ve modemim airport ile kablosuz wifi ağı sağlıyor. Bunu genişletmek için tabiiki ikinci bir airport almak lazım. Adamlar bunu demiş sana. Sen ise gidip kablosuz modemin varken bu üründen almışsın. Dediğimi anladın mı

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocaaa bak benim kablolu airties modeme airport expressi bağladım ve modemim airport ile kablosuz wifi ağı sağlıyor. Bunu genişletmek için tabiiki ikinci bir airport almak lazım. Adamlar bunu demiş sana. Sen ise gidip kablosuz modemin varken bu üründen almışsın. Dediğimi anladın mı

Şayet modeme kablo ile bağlayacaksam, sorabilir miyim, neden bu ürünü alayım?

Ben, üst kata WiFi sinyali ulaşmadığı için bir router istedim ve Apple Store asistanı bu ürünü önerdi. Yukarı koy, kablosuz alacağı veriyi yine kablosuz yayar diye.

Bunu yapamadı, ancak £15'lik bir router bu işlemi yaptı. Yapamama nedeni donanımsal değil, teknik olarak mümkün olmasına rağmen Apple'ın her ne kafayla koyduğu bir kısıtlama...

Bu basit işlem için iki tane aynı AirPort Express almak akla mantığa sığar mı yahu?

Modem zaten WiFi ağı sunuyor ve sinyal gücü AirPort'tan daha iyi. O zaman kim hangi kafayla bu ürünü alsın be hocam? Yan yana kablo ile birbirine bağli bir modem ve bir router sorabilir miyim, evet; neyin kafasıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iphoneuss2 -- 19 Mart 2013; 17:09:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: iphoneuss2

quote:

quote:

quote:

quote:

Şayet modeme kablo ile bağlayacaksam, sorabilir miyim, neden bu ürünü alayım?

Ben, üst kata WiFi sinyali ulaşmadığı için bir router istedim ve Apple Store asistanı bu ürünü önerdi. Yukarı koy, kablosuz alacağı veriyi yine kablosuz yayar diye.

Bunu yapamadı, ancak £15'lik bir router bu işlemi yaptı. Yapamama nedeni donanımsal değil, teknik olarak mümkün olmasına rağmen Apple'ın her ne kafayla koyduğu bir kısıtlama...

Bu basit işlem için iki tane aynı AirPort Express almak akla mantığa sığar mı yahu?

Modem zaten WiFi ağı sunuyor ve sinyal gücü AirPort'tan daha iyi. O zaman kim hangi kafayla bu ürünü alsın be hocam? Yan yana kablo ile birbirine bağli bir modem ve bir router sorabilir miyim, evet; neyin kafasıdır?

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar Apple her ürününü, kendi ürün gamıyla birlikte sunmayı, kombine etmeyi ve satmayı tercih eder. Bu da şirket politikasıdır. Kimsenin kimseyi kandırdığı veya ürünün çuvalladığı yok açıkçası.

Çok normal olarak ve beklendiği üzere, Airport Express evler ve ufak çözümler için tasarlanmış bir üründür. Evdeki mevcut internet bağlantısını, güvenli ve çok kısa sürede kurulabilen ve hızlı bir kablosuz ağa dönüştürür. Bu kadar basit. Buraya kadar zaten biliyorsunuz sanıyorum.

Burada ki detay, sizin Apple Store'da(?) görüştüğünüz kişiye anlattığınız derdiniz. Nasıl anlattınız acaba? Ya da kişi mi sizi yanlış yönlendirdi? Ya da Apple Store diyorsunuz, sanıyorum ki "Genius"lar size yardımcı oldu, bu konuda bizzat ürünü deneyerek veya orada görerek alma şansınız var. Bunu önermedi mi size?

- Ben sıradan bir ADSL2 modem kullanıyorum ve üst katta Apple TV ile telefonum çeksin istiyorum. Ne yapabilirim?
    - Üst katınıza Airport Express kurabilir ve sorunsuzca kablosuz ağa sahip olabilirsiniz. (İlk düşünülen şey, ürünü satmaya yönelik kısmen doğru bir yönlendirme.)

Airport Express ve diğer Apple ürünleri kendi aralarında sorunsuz ve kusursuz biçimde haberleşebiliyorsa, bunda Apple'ın kısıtlaması nedendir tabi ki. Tercih eder ya da etmezsiniz. Ben modemin kablosuz ağını kapatmış durumda ve Airport Extreme ile kablosuz ağa çıkarıp, evin orta yerinde de Airport Express ile bağlantıyı genişletiyorum. Evin her yerinden 720p ya da 1080p stream edebiliyor ve takılma yaşamıyorum vs. Münferit yaşanılan sorunlarda, kendi spesifik durumunuzla ilgili olarak her iki tarafı da tartarak burada yorumda bulunmanızı öneririm. Zira bir çok kişi burayı okuyor ve yanlış yönlendirmiş oluyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: casualities

Arkadaşlar Apple her ürününü, kendi ürün gamıyla birlikte sunmayı, kombine etmeyi ve satmayı tercih eder. Bu da şirket politikasıdır. Kimsenin kimseyi kandırdığı veya ürünün çuvalladığı yok açıkçası.

Çok normal olarak ve beklendiği üzere, Airport Express evler ve ufak çözümler için tasarlanmış bir üründür. Evdeki mevcut internet bağlantısını, güvenli ve çok kısa sürede kurulabilen ve hızlı bir kablosuz ağa dönüştürür. Bu kadar basit. Buraya kadar zaten biliyorsunuz sanıyorum.

Burada ki detay, sizin Apple Store'da(?) görüştüğünüz kişiye anlattığınız derdiniz. Nasıl anlattınız acaba? Ya da kişi mi sizi yanlış yönlendirdi? Ya da Apple Store diyorsunuz, sanıyorum ki "Genius"lar size yardımcı oldu, bu konuda bizzat ürünü deneyerek veya orada görerek alma şansınız var. Bunu önermedi mi size?

- Ben sıradan bir ADSL2 modem kullanıyorum ve üst katta Apple TV ile telefonum çeksin istiyorum. Ne yapabilirim?
    - Üst katınıza Airport Express kurabilir ve sorunsuzca kablosuz ağa sahip olabilirsiniz. (İlk düşünülen şey, ürünü satmaya yönelik kısmen doğru bir yönlendirme.)

Airport Express ve diğer Apple ürünleri kendi aralarında sorunsuz ve kusursuz biçimde haberleşebiliyorsa, bunda Apple'ın kısıtlaması nedendir tabi ki. Tercih eder ya da etmezsiniz. Ben modemin kablosuz ağını kapatmış durumda ve Airport Extreme ile kablosuz ağa çıkarıp, evin orta yerinde de Airport Express ile bağlantıyı genişletiyorum. Evin her yerinden 720p ya da 1080p stream edebiliyor ve takılma yaşamıyorum vs. Münferit yaşanılan sorunlarda, kendi spesifik durumunuzla ilgili olarak her iki tarafı da tartarak burada yorumda bulunmanızı öneririm. Zira bir çok kişi burayı okuyor ve yanlış yönlendirmiş oluyorsunuz.

La köftehor,

Önce "kabullenme" terimine boyun eğmen gerekiyor.

Sen AirPort Express'ine kablo mu çektin? Öyle olması gerekiyodur.

Evet, bre koftehor! Ben KABLOSUZ amaçla aldığım bir Router'i ki evren böyle dönüyor; neden kalkıp kablo çekeyim?

Bunu da geçtim sırf bu basit işlem icin aldığım üründen iki tane almak sorabilir miyim, neyin kafasıdır?

Özet: AirPort Express alan kullanıcıların belki yarısı ürünü geri götürmüştür. Ben Apple Store'a sorduğunda asistan bana işlemi yapacagını söylemiştir yani onlarda yanılmıştı ki bu gayet normal çünkü bu kısıtlama kesinlikle akla mantığa sığmıyor.

Benim Apple TV'm var ama "bal" gibi benim modemime bağlanıyor? iPhone'umda öyle. Ama yok, bir "router" olmasına rağmen; aman Allah'ım harika bir donanıma sahip olmasına rağmen koskoca AirPort Express bağlanamayacak (kablosuz yaymak icin) öyle mi? Yerim seni...

Affedersin bunu göze alarak AirPort Express alan bir kullanıcı kendini KERİZ yerine koymuş oluyor.

Şayet kablosuz repeater özelliği olsaydı iste o zaman belki tonlarca satış yapabilirdi ama bu mevcut sekilde Apple kullanıcıları yire KERİZ durumuna koymuş oluyor.

Apple bana üçüncü parti modemlere bağlanıp repeater özelliğini kullanamayacagimi söyledi. Bu özellik icin bir baska Apple routerdan veri alması gerektiğini söyledi. Ama burdaki ironi nedir biliyor musun; APPLE MODEM SATMİYOR Kİ. Peki simdi düştü mü? JETON?

Anlayacağın ya kablolu baglanacaksın ya da aldığın Air Express'in aynısından bir tane daha alacaksın. Sırf basit bir router işlemi icin öylemi.

Özet: Kerizligin alemi yok. Elbet cihaz ile sorunlarını giderecek vardır ama yukarıda yazdığım orneklerdeki gibi aparatı repeater olarak kullanma niyetine alanlar kendilerini keriz yerine koyuyor.

ASİR OLMUŞ 20BİRİNCİ 100YİL ROUTERA HALA KABLO İLE BAĞLANAN VE BUNUNLA OVUNUP APPLE'in BU ETİK OLMAYAN ANLAYİSİNİ SAVUNANLAR VAR.

Yazık...

Edit: Bu arada bilmeni isterim ki bu £80'lik tam donanıma sahip bir router'in; Apple ürününün yapamadığı işlemi, eBay'den aldığım £15'lik bir router yaptı. Şayet AirExpress yapsaydı ücretten yakınmaz, evdeki tüm Apple cihazlarda güzel bir senkronize olurdu. Ama hayır, kerizligin alemi yok.

(Yukarıda yazılanlarda art niyet de yok. Dolayısıyla heyecan, sorun da yok. Yanlış anlamaman dileğiyle...)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iphoneuss2 -- 21 Mart 2013; 11:20:07 >

• quote:

...
    Apple bana üçüncü parti modemlere bağlanıp repeater özelliğini kullanamayacagimi söyledi.
    ...
    aparatı repeater olarak kullanma niyetine alanlar kendilerini keriz yerine koyuyor
    ....

Apple repeater olarak kullanılamaz dediği halde, repeater olarak kullanma niyetine alanların hiç mi suçu yok.

Bir de; Köftehor kısmı işin tadını kaçırmış
  • quote:

quote:

...
    Apple bana üçüncü parti modemlere bağlanıp repeater özelliğini kullanamayacagimi söyledi.
    ...
    aparatı repeater olarak kullanma niyetine alanlar kendilerini keriz yerine koyuyor
    ....

Apple repeater olarak kullanılamaz dediği halde, repeater olarak kullanma niyetine alanların hiç mi suçu yok.

Bir de; Köftehor kısmı işin tadını kaçırmış

Alıntıları Göster
    TR Ramon,

yazdıklarınızın hiçbirine cevap yazamayacağım ne yazık ki, seviye, tavır vs. kişi karşındakini kendi gibi gördüğü için beklediğiniz bir muhabbet çıkmaz burdan.

haklısınız ya ne diyeyim?!

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.