Şimdi Ara

PCI-E ile PCI-E x16'ın farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
15.746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Anakart satan sitelerde slotun modeli yazarken bazılarında PCI-E bazılarında PCI-E x16 yazıyor. Farkı nedir acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gonzolo77 -- 13 Temmuz 2014; 1:58:54 >

• Tabiki pxi e x16 takacaksiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: momenty

Tabiki pxi e x16 takacaksiniz
    Tam olarak farkını sordum ben de işte. pci-e x1'i de uyan sağlam ekran kartları var ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gonzolo77

Tam olarak farkını sordum ben de işte. pci-e x1'i de uyan sağlam ekran kartları var ?

Alıntıları Göster
    x1 e uyan ekran kartı yok, hangisi o. x1 dediğin ufacık bir slot anca ses kartları SSD ethernet için kullanılır. piyasadaki tüm ekran kartları x16 slotuna uyar. ama anakartın özelliğine göre x8 hızında çalışabilir. ama pcı ex 3 ise sorun olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcrex

x1 e uyan ekran kartı yok, hangisi o. x1 dediğin ufacık bir slot anca ses kartları SSD ethernet için kullanılır. piyasadaki tüm ekran kartları x16 slotuna uyar. ama anakartın özelliğine göre x8 hızında çalışabilir. ama pcı ex 3 ise sorun olmaz.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar şimdi sorumun çözülmesi için net sorumu buldum bir ekran kartının özelliklerinde PCI-E yazıyorsa bu hangi slota girer demek ? (x1, x2, x4, x8 ?)
  • quote:

Arkadaşlar şimdi sorumun çözülmesi için net sorumu buldum bir ekran kartının özelliklerinde PCI-E yazıyorsa bu hangi slota girer demek ? (x1, x2, x4, x8 ?)

Anakartınla almak istediğin ekran kartı ne?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elsa kullanıcısına yanıt
    256bit 2 gb civarı bir ekran kartı almak istiyorum, bu özelliklere sahip PCI-E ekran kartları da var PCI-E x16 da. aradaki farkı soruyorum ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    pcı-e x1 ve pcı-e x16 slotlar...
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

256bit 2 gb civarı bir ekran kartı almak istiyorum, bu özelliklere sahip PCI-E ekran kartları da var PCI-E x16 da. aradaki farkı soruyorum ?
    pcie diyorsa hepsi x16'dır x1 için ekran kartı yok.aralarındaki fark birine ekran kartı takıyorsun(x16) diğerine ses kartı takıyorsun(x1).mining yapan arkadaşlar x1'e de aparatla ekran kartı takabiliyorlar belki onu gördün ama senin durumun dediğim gibi x16 demek istiyor pcie dendiğinde.anakart modelini şu programın mainboard kısmına bakarak söyleyebilirsin.

http://www.cpuid.com/downloads/cpu-z/1.69-en.zip

• quote:

Orijinalden alıntı: Tuoni

pcie diyorsa hepsi x16'dır x1 için ekran kartı yok.aralarındaki fark birine ekran kartı takıyorsun(x16) diğerine ses kartı takıyorsun(x1).mining yapan arkadaşlar x1'e de aparatla ekran kartı takabiliyorlar belki onu gördün ama senin durumun dediğim gibi x16 demek istiyor pcie dendiğinde.anakart modelini şu programın mainboard kısmına bakarak söyleyebilirsin.

http://www.cpuid.com/downloads/cpu-z/1.69-en.zip

anakartımın modelini ve üzerindeki slotları biliyorum zaten, dediğim anakartın özelliği değil. ekran kartının özellikleri arasında yazan PCI-E ve PCI-E x16

örnek vermek gerekirse;

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-masaustu-nvidia-quadro-fx-4000-2gb-pci-e-ekran-karti-171314225/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-masaustu-quadro-4000-2-gb-gddr5-ekran-karti-149690803/detay
    şu ikisi arasındaki fark nedir ?

• X16 falan calisma hizi gibi dusun 2.0 ve 3.0 dediginde slottur. Anakartin 2.0 ise 3.0 ekran kartida uyar. Anakartin 3.0 ise 2.0 ekran kartida uyar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Candance -- 12 Temmuz 2014; 19:38:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Candance

X16 falan calisma hizi gibi dusun 2.0 ve 3.0 dediginde slottur. Anakartin 2.0 ise 3.0 ekran kartida uyar. Anakartin 3.0 ise 2.0 ekran kartida uyar.

Anakartım x1'de 2.0 'ı x16'da 3.0 ı çalıştırıyor. Ama dediğinin sorumla tam alakasını kuramadım
  • quote:

quote:

X16 falan calisma hizi gibi dusun 2.0 ve 3.0 dediginde slottur. Anakartin 2.0 ise 3.0 ekran kartida uyar. Anakartin 3.0 ise 2.0 ekran kartida uyar.

Anakartım x1'de 2.0 'ı x16'da 3.0 ı çalıştırıyor. Ama dediğinin sorumla tam alakasını kuramadım

Sen x16'ya tak ve gerisini bosver.

• quote:

quote:

quote:

Sen x16'ya tak ve gerisini bosver.

Ben pratik bir çözümden çok bilmediğim bir konuda bilgi almak için bir soru sormuştum. çok karışık bir cevabı varsa yukarıda linkini verdiğim kartların farkını anlatarak yardımcı olabilirsin

• Anlayamıyorum sorduğum soru çok mu zor ?
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-masaustu-quadro-4000-2-gb-gddr5-ekran-karti-149690803/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-masaustu-nvidia-quadro-fx-4000-2gb-pci-e-ekran-karti-171314225/detay
    şu ikisi arasındaki fark nediri soruyorum kısaca ?? (birinin slot kısmında Slot: PCI-E, diğerinde Slot :PCI-E x16 yazıyor...)

• Slot olarak aralarında fark yok iki kartta PCI-E x16 kullanıyor. PCI-E x1 ile PCI-E x16 farkına gelirsek PCI-E x1 slotuna ses kartı ethernet kartı vb. donanımlar takılırken, PCI-E x16 ise şuanda standart ekran kartı slotudur.

Görseldede görüldüğü üzere ekran kartını istesekte PCI-E x1 e takamayız

Umarım yardımcı olmuştur.

• Z.E.U.S kullanıcısına yanıt
    Tamam pci-e x1 i olayını anladım onu en başta yanlış yorumlamışım teşekkür ederim. peki fark yoksa sahibinden.com keyfine göre mi ikiye ayırmış ? yoksa arada ince bir fark var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gonzolo77 -- 12 Temmuz 2014; 23:50:02 >
  • Dediğim gibi PCI-E x16 şuanda standart, ekran kartını takacak başka bir slot yok bildiğim kadarıyla :D eskiden agp vardı oda artık tarihe karıştı desek yeridir.
  • Gonzolo77 G kullanıcısına yanıt
    İkisi arasındaki fark aslında hiç de ince değil aksine çok büyük. x1'de bant genişliği çok düşükken (sanırım 2.5/5 gbps), x16'da bu bant genişliği 16 kat daha büyüktür (40/80gbps). x1'e ekran kartı bağlanabilir mi bilmiyorum ama herhangi bir şekilde bağlanabilse bile bant genişliği çok düşük olacağı için günümüz ekran kartları için çok yetersiz olacaktır. Aşağıdaki resimde ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. Zaten bugün alacağınız bütün ekran kartları x16 slotuna uygundur. Tabii x16 slotsunun da kendi sürümleri var versiyon 1, versiyon 2 ve versiyon 3 olarak. Bu versiyon da ne kadar yüksekse x16 slotunun bant genişliği o kadar artmakta fakat fazla kurcalamaya gerek olmayan bir konu bence.

• ErayG-TR kullanıcısına yanıt
    Zaten x1 ile x16 arasındaki farkı anladığımı yukarıda belirtmiştim kafam sadece sahibinden.com'un yaptığı PCI-E PCI-E x16 ayrımına takıldı onu da bilen yok herhalde
  • Pci express 1.0 portunun sağ tarafı kesikse gtx1080 bile takıp kullanabilirsin.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.