Şimdi Ara

Airsoft'larla ilgili ufak sorularım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese iyi günler, Bir sorum var. Benim airsoft hastalığım var (''airsoft''gerçek bir hastalık değildir) ama türkiye'dekiler biraz pahalı geldi gözüme. (normal olarak karşılıyorum ithal etmek kolay bişey değil)
    Bende yurdışından Evike.com sitesinden satın alıcam.
    Şimdi gelelim soruma.

*Yurt dışından 75 euro üstü ürünler vergiye tabidir diye okudum,yüzde kaç vergi alınır.
    *Benim tercihim gazlı olan modeller, karşılığını ve gaz ceremesini çekmeye hazırım. gümrükten sorunsuz geçer mi?**
    *yurt dışından gelirken gümrüğe takılırsa ne yapmam gerekli

şimdilik benim şimdilik sorum bunlar herkese iyi günler

**airsoft türkiye foruma kayıt olup sormadım, umarım alır almaz etkinliklere katılmak için uğraşıcam. kurallarda hep A.E.G yazıyolar gazlı alsam etkinliklerde kullanabilirmiyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi verdar28 -- 25 Eylül 2014; 15:17:22 >

• Namlusu turuncu olanların gümrüğe takilmamasi gerekiyor ama gumrukculer ne kadar anlar bilinmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende gerçek hastalık sandım Google'a yazıyorum.
  • *Gümrük vergisi kargo hariç AB ülkelerinden geldiğinde %18, diğer ülkelerden gelirse %20 olarak alınıyor. Bunun dışında birkaç küçük masraf da olabilir ama 5-10 tlyi aşmaz.

*Evike önermem Türkiye'ye çok sorunlu çalışıyor. Türkiye siparişlerinde zaten ithal belgesi istiyorlar senden, belgeyi 5 gün içinde e-mail atmazsan siparişini iptal edip paranı geri veriyorlar. Yani o belgeyi yollamadan Evike hiçbir şey göndermiyor malesef Türkiyeye. Sipariş ettiğim ürünler sadece high torque motor, gear setleri ve boş CAA Roni kitiydi. Buna bile sıkıntı çıkarıp kargolamadan önce benden belge istediler. 2 hafta boyunca paramı geri çekmek için uğraştım. Ayrıca kargo ücretleri de tuzlu. Uncompany veya EhobbyAsia'dan alışveriş yapmanı öneririm.

*Gümrükten geçip geçmemesi biraz şansa bağlı, son zamanlarda gümrükler sıkılaşmıştı ve airsoft ithali için izin belgesi isteniyordu ancak ürünü çekmemek imkansız değil sadece izin belgelerini çıkarttırmak biraz uğraşlı.

*Ürünün gümrüğe takılırsa tam olarak ne yapman gerektiğini pek bilmiyorum hiç bir ürünüm takılmadı çünkü. Ancak gördüğüm kadarıyla emniyete yönlendiriyorlar seni, ürünün resmi-özellikleri, joule değeri vs ile ilgili detayları dilekçe aracılığı ile yolluyorsun birkaç hafta içinde cevap geliyormuş. Bu belgeyi de teslim edip oyuncağını teslim alıyorsun.

*Alacağın airsoft ürünün FPS'i kabul edilebilir değerlerde olduğu sürece istediğini kullanabilirsin. Ancak çoğu oyunlarda: Tüfekler için maksimum 400 FPS, pistol gibi sidearmlar için ise 300 FPS sınırı oluyor genelde. CQB oyunlarında da bu değerler değişebilir.

*Eğer ucuz olsun ve uğraşmak istemiyorum diyorsan Facebook'ta 2. el Airsoft pazarı var ve gayet kaliteli ve ucuz ürünler satıyorlar. Ancak 18 yaş şartı var. Değilsen beklemeni öneririm çünkü Airsoft Turkey'de de oyunlara girmek için 18 yaş şartı var. Hem 18 yaşına gelene kadar dolu airsoft ürünü çıkar ve çoğu ürünün fiyatı büyük ölçüde düşer.

18 yaşın üzerindeysen bu gruptan rahatça alışveriş yapabilirsin:

https://www.facebook.com/groups/airsoftpazari/

• gerçekten çok yararlı, tüm cevaplarımı aldım 17 yaşındayım ve 18 yaşıma bu yıl giricem. kısacası 2.el arıcam lakin bulamadım model olursa yurt dışından almak isterim.

hazır cevaplamışken son bir sorumda var, isteğimi buldum ve almak istedim sanal adressimi ile mi sipariş edim yoksa woldwide sistemi varsamı alim?(sizin ürünlerinizden de örnek verirseniz daha açık ve yararlı olur bence; etiket fiyatı kg'si ve kargo üceti gibi)
  • verdar28 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Ben gümrükle uğraşmak istemediğim için 2 M4 AEG ve 2 GBB pistolümü de ikinci el olarak aldım. Ancak verdiğim sitelerden dolu metal handguard/grip/dürbün/reddot/holo şarjör vs aksesuar getirtip m4'ü kendi istediğim gibi modifiye ettim ve hiçbir sıkıntı yaşamadım. Genelde AEG ve GBB alanlar Uncompany'i kullanıyor çünkü Türkiye'ye hem sıkıntısız gönderi yapıyorlar hem de stoklarında çeşit var, fiyatları da gayet iyi. Sorunu tam olarak anlamadım ama shipping bölümünde Türkiye yazıyorsa büyük ihtimal sorunsuz gönderim vardır. Ancak pahalı birşey almadan önce firmaya e-mail atıp Türkiye'ye sipariş politakaları hakkında bilgi alman daha yararlı olur.

Aksesuar ve iç aksam parçalarını ise Ehobbyasia, Redwolf airsoft ve Ebay&Aliexpressten tedarik etmek daha mantıklı. Özellikle EhobbyAsia'nın arayüzü gayet iyi, ürünleri ise stok durumuna göre maksimum 3-4 günde kargoya veriyorlar.

Örnek olarak resimdeki:
    SPR MOD 0 handguard+outter barrel = $100
    M16 sabit dipçik = $15-$20 arasıydı tam hatırlamıyorum
    m16vn kısa şarjörler = tanesi $10 3 tane almıştım.
    magpul pistol grip = $20
    spartan doctrine susturucu = $18
    madbull 509mm metal iç namlu = $40
    m140 yay + full silindir, silindir başı ve metal piston = $40 civarı

toplam hepsinin kargosu ise 45 doları geçmemişti diye hatırlıyorum. ayrıca ebay'den de holosight getirtmiştim 40 dolardı ve kargo bedavaydı.

AEG-GBB kargo ücretlerinde ise ürünün boyuna göre çok farkeder. Standart bir M4'ün kargosu çoğu sitede 70-80 dolar civarıdır tahmimce. Pistoller için ise 40-50 dolardır.

Airsoft'larla ilgili ufak sorularım var

• hastalık sandım bu nasıl bir şeyki ilacı türkiyede yok adam ithal ediyor diye düşünüyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Berserk (ile ilgili bir sorum var)
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Gerçekten çok sağolun tüm sorularıma cevap buldum. Umarım kısa zamanda ürünü temin edip sizinle tanışmak isterim. İyi günler :)

--------------------------------------------------------------------
    2'dir hastalık zannediyorsunuz en iyisi mesajımı düzenlim :D
  • 600 liraya pompalı aldım kafam rahat

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • verdar28 kullanıcısına yanıt
    Ben teşekkür ederim, umarım istediğiniz airsoft ürününe kavuşabilirsiniz ve maçlarda tanışırız. Sırf uğraşmak bile zevkli. Aklınıza takılan birşey olursa cevaplamaktan zevk duyarım.
  • bir gün inşallah bende alıcam
  • Umarım maçlarda görüşürüz :)

Pompalı iyide benim AK serisi hastağım var çok seviyorum tipini falan, gazlılarda hep ısınıyo ozamada yavaşlıyo tek eksisi bu bence.
    alınca öğrenicez :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.