Şimdi Ara

AirTies Air5450v3 + Zyxel VMG8623-T50B ile Network (Ağ) Altyapısı Kurulumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

- AirTies Air5450v3

- Zyxel VMG8623-T50B

cihazları var. Zyxel VMG8623-T50B'nin sinyalinin yetişmediği bazı noktalar var buralara AirTies ile sinyal ulaştırmayı planlıyorum.

Zyxel VMG8623-T50B router, AirTies Air5450v3'ü ise wireless access point (kablosuz erişim noktası) olarak düşündüğüm senaryoda, kurulumda sıkıntı yaşamam sonrasında sizlere danışmak istedim.

Airties'ı resetledim, Kablosuz ağ adı, Şifreleme ve DHCP Sunucu seçeneğini kapatma işlemlerini yaptım: www.airties.com.tr/_supportdocs/1/19/1_19_20120103003919.pdf

Bu aşamada, araştırdığım kadarıyla Airties'ı Zyxel'e ethernet kablosu ile bağlayıp kullanabileceğim belirtiliyor fakat iki cihaz arasında kablosuz bağlantı sağlamak istiyorum.

Bilen anlayan arkadaşların yardımını bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yubb -- 14 Şubat 2021; 15:48:30 >

• sizdeki zyxel modemin ip si 192.168.1.1 ,,,,,, airties modemin ip si 192.168.2.1

Bu ip farklılıkları çakışma yapar mı bilmiyorum dhcp den de fazla anlamıyorum. Airties modeminiz de mesh varsa önce kablosuz ayarlarınızı zyxel modemininizin kablosuzu ile aynı yapın (kanal, şifre, kablosuz ismi) Airties MESH bölümünden AP bul deyin zyxeli seçin. Bu kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: orhan

sizdeki zyxel modemin ip si 192.168.1.1 ,,,,,, airties modemin ip si 192.168.2.1

Bu ip farklılıkları çakışma yapar mı bilmiyorum dhcp den de fazla anlamıyorum. Airties modeminiz de mesh varsa önce kablosuz ayarlarınızı zyxel modemininizin kablosuzu ile aynı yapın (kanal, şifre, kablosuz ismi) Airties MESH bölümünden AP bul deyin zyxeli seçin. Bu kadar.

@orhan cevabınız için teşekkür ederim. Dediklerinizi uygulamaya çalıştım fakat bağlantıyı gerçekleştiremedim.

Airties'ın (kanal, şifre, kablosuz ismi) Zyxel ile uyumlu olacak şekilde değiştirdim. MESH bölümünden AP bul ile Zyxel'i seçip kaydettim fakat internet bağlantısını sağlayamadım.

• yubb kullanıcısına yanıt

Rica ederim, emin olmak ve denemek için airties 5650 modemimim telefonumla eşleştirdim ikisi tek bir ağ gibi oldu. Acaba airties modeminiz zyxel e çok mu uzak

• orhan kullanıcısına yanıt
    Hayır uzak değiller. Acaba Zyxel cihazdan herhangi bir ayarlama yapmam gerekir mi Airties’ı tanıması için?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yubb

Hayır uzak değiller. Acaba Zyxel cihazdan herhangi bir ayarlama yapmam gerekir mi Airties’ı tanıması için?

zyxel de 2.4ghz ile 5ghz ayırıp deneyin, kanal otomatik olmasın, airties de sadece 2.4 ghz olduğu için özellikle 2.4 ayarlarına odaklanın. Zyxel in bağlantı ismi, şifresi, kanalını aynı şekilde airties e girdikten sonra mesh bölümünden birleştiriyoruz ve telefonumuzun kablosusundan baktığımızda iki ağı birleşmiş halde tek bir ağ görüyoruz. Sanırım hangi cihaz yakınsa telefon ona bağlanıyor, buna mesh deniliyor.

• orhan kullanıcısına yanıt

Zyxel de 2.4ghz ile 5ghz ayırıp kanalı 1'e alıp deneme işlemlerine devam ettim. En son olarak tek ağ şeklinde görüyorum fakat mesela telefondan ağa bağlanınca Airties modemin ip'sine yönlendiriyor tarayıcı.

Sanırım ilk mesajda bahsettiğiniz ip farklılıkları ile ilgili bir sorun oluşuyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Airties cihazınızı da zyxel ile aynı olan 192.168.1.1 yapıp deneyin, olmadı airties i fabrika ayarlarına döndürüp baştan deneyin, belki dhcp kapanmaması gerekiyordur

AirTies Air5450v3 + Zyxel VMG8623-T50B ile Network (Ağ) Altyapısı Kurulumu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.