1- ben 20 mt ilerdeki arkadaşımdan internet kullanmak istiyorum(şifresini verecek) ama laptop wireless den onu göremiyorum.bende onu çekebilmek için airties ap-400 access point+7db anten aldım. tekrarlayıcı modda çalıştırıyorum fakat yine göremiyorum ve eskiden 3 tane bulurken yine 3 tane buluyorum hiç faydası olmadı, nasıl bir ayarlama yapmam gerekiyor.
2- evimde kablolu internet var ap-400 ile bunu kablosuz modem gibi laptopda kullanmak istiyorum fakat bunu da yapamadım, erişim noktası ve köprü modlarını denedim olmadı ayriyetten kablolu modemde bir işlem yapmam mı gerekiyor
bu 2 konuda yardımcı olurmusunuz.
Ap 400' ün kullanımı birazcık karışık. Kullanım klavuzunu iyice okumalısın...
1 sorunun cevabı: Cihazı tekrarlayıcı modda çalıştırdığından emin olmalısınn. 2 sorunun cevabı: ewdeki kablolu interneti kablosuz olarak dağıtmaya gelince.Normal kablolu modemin ağ kablosunu bir swich temin edip swich takıyorsunuz. AP 400 ü de yine farklı bir ağ kablosu ile swiche bağlıyorsunuz. Accesss point modda ap 400 çalıştırıyorsunuz.. Al sana kablosuz internet..
Kolay gelsinn.
bız de yeni aldık bu acsess pointı.ama henuz istedıgımız sonucu alamadık.airtes 211 ile eşleştırdık ama,sık sık kopma yaşıyorz ve istediğimiz mesafeyı elde edemedık. çagrı merkezını 3-4 defa aradım ama çok bekletıklrınden telefonu kapadık.netıce alamazsak geri verıcegım..
1. si tekrarlayıcı modda çalıştırdığıma eminim ama yinede eskisine göre bir tane bile fazla wireless bulmadı
2. si swicth aldık diyelim hem modemi hemde ap-400'ü swicth'e bağlarken ap-400 ü laptop a bağlamıyormuyuz birde swicht almadan bunu yapmak mümkünmüdür, şimdiden teşekkürler.
1) cihaz yoksa nerden bulsunn dimi?
2) Eğer kablolu interneti kablo ile başka pc vermiyecekseniz Yani sadece notebookile kablosuz olarak girecekseniz swiche gere yok. Modemden direk ap 400 bağlayın.ve access point moduna ayarlayınn..