Şimdi Ara

Airties RT-210-- WPA ile WEP Şifreleme arasındaki fark nedir..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
3.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar dün Airties rt-210 modem aldım bir kaç hafta sonra laptop alacagım için ucuz yollu bişey denk geldi alayım dedim..
    Forumlarda araştırdım wpa2 destegi falan yok deniliyor..
    Sanırım şifreleme ile ilgili..

- Kablosuz wep şifreleme ve wpa şifreleme arasındaki fark nedir?
    - Şifreleri çabukmu kırılıyor?
    - Yoksa bağlantı hızı/kapladıgı alan vb bakımdan dahamı düşük wpa2'ye göre..

Kafam çok karıştı, biri bana bu olayı acık bir şekilde anlatırsa çok sevinicem..
    Kablosuzda Şifre kırılması bakımındansa wpa2 o önemli değil benim için ama
    **wpa veya wep bağlantıda kopmalar oluşturuyorsa bu canımı fena halde sıkar..

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler..

• kablosuz ağlar hakkında pek bilgim yok ama google da aratırsan wpa2 wpa wep diye birçok cevap bulursun..
  • sağol kardeş onuda denedim ama pek bi yararı olmadı gibi :D

rt-210 kullanan arkadaşlar varsa kablosuz ağ performansı nasıl?
    bağlantıda kopmalar oluyormu?
    wpa şifrelemede sorun oluyormuş bildiğim kadarıyla o yüzden wep şifreleme yapılıyormuş, bağlantı hızında bir fark oluyormu? yoksa sadece güvenlik içinmi önemli?
    merak ettigim konu o..
  • ikisinin şifreleme sistemleri farklıdır.
    WEP - 40 bitlik bir şifreleme sistemi kullanır.
    WPA - Tam hatırlamıyorum ama yanlış olmazsa 32 bitlikti.
    güvenlik otantikasyonu farkları bunlar.
  • anladıgım kadarıyla sadece güvenlik açısından önemli.. teşekkürler @kokoleite kardeş..
  • Bir başka forumdada aynı konuyu açtım orda aldığım cevap şu şekilde..Benim gibi aklında soru işareti olanlar için Burayada yazmaktada fayda var diye düşündüm..

(SaBo26 benim nick)

quote:

Orjinalden alıntı:SaBo26 Merhaba arkadaşlar dün Airties rt-210 modem aldım bir kaç hafta sonra laptop alacagım için ucuz yollu bişey denk geldi alayım dedim..
    Forumlarda araştırdım wpa2 destegi falan yok deniliyor..
    Sanırım şifreleme ile ilgili..

- Kablosuz wep şifreleme ve wpa şifreleme arasındaki fark nedir?
    - Şifreleri çabukmu kırılıyor?
    - Yoksa bağlantı hızı/kapladıgı alan vb bakımdan dahamı düşük wpa2'ye göre..

Kafam çok karıştı, biri bana bu olayı acık bir şekilde anlatırsa çok sevinicem..
    Kablosuzda Şifre kırılması bakımındansa wpa2 o önemli değil benim için ama
    **wpa veya wep bağlantıda kopmalar oluşturuyorsa bu canımı fena halde sıkar..

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler..

quote:

Orjinalden alıntı:GaNDHi Aynı modemi kullanıyorum wpa2yi destekliyor, şahsen wpa2 değildi wpa kullanıyorum. wpa şifreleme wepden daha güvenli olduğu için tercih ediliyor. Yinede şifrelerin kırılması okadar kolay bir iş değil yani yeterince güvenli. Hız ve etki alanı gibi faktörler değişmiyor.

quote:

Orjinalden alıntı: SaBo26çok saol kardeş, dünden beri aklımı kurcalıyordu..
    kablosuz kullanmak için wpa şifreleme türünü ayarlamak yetiyor o zaman değilmi ?

Laptopu bi kaç hafta sonra alacagım için deneyemiyorum o yüzden soruyorum.. merakımı affedin

quote:

Orjinalden alıntı:GaNDHi Evet wpayı ayarlamak yeterli. Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaB0 -- 13 Haziran 2008; 15:45:11 >

• Ben airties kullandim WPA yapinca paketlerin buyuklugu artiyor ve bu da yavaslik olarak yansiyor internet hizina.Sizin yerinizde olsam WEP koyardim.Wep sifreleme tarzinda paketler daha kucuk oldugu icin hizinizda pek hissedilir degisiklik olmuyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • "Paketlerin buyuklugu artiyor' dan kastınız nedir? @amente kardeş biraz açarmısın..
    Bu konu benim için baya hassas oldugu içün her olasılığı incelemekte yarar var..
  • Wep en kolay kırılabilen şifreleme sistemidir, kullanmanızı önermem. WPA2 seçmeniz daha iyi olacaktır fakat hiçbir şifre kırılamaz değildir.
    Ekstradan Mac adresi filtreleme opsiyonunu açarak laptop'unuzun mac id'sini router'a girmelisiniz. Bu diğer cihazların şifreyi bilseler dahi
    ağa bağlanmalarını engelleyecektir. Kısaca şu an için WPA2 + Mac filtering en iyi çözümdür.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Umutcan

Wep en kolay kırılabilen şifreleme sistemidir, kullanmanızı önermem. WPA2 seçmeniz daha iyi olacaktır fakat hiçbir şifre kırılamaz değildir.
    Ekstradan Mac adresi filtreleme opsiyonunu açarak laptop'unuzun mac id'sini router'a girmelisiniz. Bu diğer cihazların şifreyi bilseler dahi
    ağa bağlanmalarını engelleyecektir. Kısaca şu an için WPA2 + Mac filtering en iyi çözümdür.

cevap için teşekkürler hocam.
    peki wpa2 şifreleme airties rt-210da mevcutmudur.. sadece wpa ve wep şifreleme var gözüküyorda ondan soruyorum..
    - Aslında merak ettiğim şey bunlar sadece güvenlik amacıyla düzenlenmiş konfigrasyonlarmıdır?
    - Yani kablosuz ağa şifrelemeden başka bir getirisi varmıdır?
    daha hızlı ve daha geniş alanda çekebilme kuvveti mi? sağlıyor.
    Eğer böyle birşey yoksa benim için önemli değil.
    sadece bunu merak ediyordum.
    mahallemde zaten öyle şifre kırma işiyle uğraşacak insan yok, her işte beni çağırırlar
    Bu konu iyi oldu ya benim gibi meraklı olan kişiler için..

@umutcan mac filtering fikri için teşekkürler

• Her modemde wpa2 olmayabiliyor, fakat WPA vardır mutlaka böyle bir durumda WPA seçiniz.
    Evet asıl amacı ağdan istenmeyen kişileri uzak tutmak, güvenliği sağlamaktır. Yoksa ağınız halka açık bir ağ olacaktır.
    Şifreleme dışında bir etkisi yoktur, uzun mesafe ile hiçbir ilgisi yoktur. Uzun mesafe için yüksek desibel değerine sahip harici anten gibi ürünler kullanmanız gerekir.
    Zaten 54mbps(teorik) hıza kadar bant genişliği sunuyor, mevcut adsl hızları düşünüldüğünde siz bunun en fazla 3.5-4mbps kapasitesini kullanacaksınız, bir yavaşlamaya sebep olması zor.
    Fakat belki ping değerlerinde kablosuz yüzünden 1-2ms fark olabilir, aynı evde onun da pek olacağını sanmam.
  • anladım @umutcan kardeş saolasın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaB0 -- 13 Haziran 2008; 20:44:21 >
  • 64 Bit WEP'i 3 Dakika, 128 Bit WEP'i 10 dk'da kırabiliyorum. Henüz WPA denemedim ama o da kırlabiliyor. Eğer çevrede kıracak adam yk diyorsanız WEP koyun ama tam güvenlik için WPA2 TKIP/AES.
  • evet çevremde wirelles kırabilcek beceriye sahip kişi yok.. zaten hemen hemen çoğunda internet var..
    ama yinede tedbiri elden bırakmamak gerek..
    wpa şifrele sırasında bir çok kişide internet kopmaları oluyormuş, airties servisini aradıklarında wpa şifrelemeden kaynaklanıyor deniliyormuş.. umarım bendede öle bir sorun olmaz.. Eğer olursada Wep + Mac filtering ile halledilir herhalde..
    mac filtrelemede kırılmaz herhalde..
    yoksa kırılabilirmi

• quote:

Orjinalden alıntı: Sabotaj1148

evet çevremde wirelles kırabilcek beceriye sahip kişi yok.. zaten hemen hemen çoğunda internet var..
    wpa şifrele sırasında bir çok kişide internet kopmaları oluyormuş, airties servisini aradıklarında wpa şifrelemeden kaynaklanıyor deniliyormuş.. umarım bendede öle bir sorun olmaz.. Eğer olursada Wep + Mac filtering ile halledilir herhalde..
    yoksa kırılabilirmi

Adam mac adresini degistirir yine girer.Yada senin makinenin mac adresini ogrenir bir sekilde.Ne bilim tanidigindir,laptopun altinda yaziyor zaten yada masaustu wireless adapter ile baglaniyorsan kutunun uzerinde yazar sonra modeme sanki senin aletmis gibi gosterir girer.

Paketler buyuyora gelince,modemden cikan sinyallerin tasidigi veri paketleri var.Bu paketler buyudukce iletim hizi azalir.Soyle dusunebilirsin.Sirtinda agir yukle ne kadar hizli kosabilirsin? En iyi benzetme bu olur heralde.Cunku sifreleme tarzi guclendikce paketlerin buyuklugu artacaktir.Bu baglantida kopmalara,yavaslamalara neden olacaktir.Eger cevrende kirabilecek biri yoksa ki sanmiyorum,WEP oneririm.Cunku WPA'de cok sorun yasadim.Tabi son kara yine senin :)

• WPA ile deneyin sorun olmazsa kullanın derim. Çevrede kimin olacağını bilemezsiniz çünkü. Adamın elinde iyi bir anten varsa çok uzaktan da modeme bağlantı sağlayabilir veya paketleri görebilir. MAC filtresini kırmak için de laptop'ın altına bakmaya gerek yok zaten yollanan her pakette bu adres mevcuttur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: aMaNté

quote:

evet çevremde wirelles kırabilcek beceriye sahip kişi yok.. zaten hemen hemen çoğunda internet var..
    yoksa kırılabilirmi

Adam mac adresini degistirir yine girer.Yada senin makinenin mac adresini ogrenir bir sekilde.Ne bilim tanidigindir,laptopun altinda yaziyor zaten yada masaustu wireless adapter ile baglaniyorsan kutunun uzerinde yazar sonra modeme sanki senin aletmis gibi gosterir girer.

Paketler buyuyora gelince,modemden cikan sinyallerin tasidigi veri paketleri var.Bu paketler buyudukce iletim hizi azalir.Soyle dusunebilirsin.Sirtinda agir yukle ne kadar hizli kosabilirsin? En iyi benzetme bu olur heralde.Cunku sifreleme tarzi guclendikce paketlerin buyuklugu artacaktir.Bu baglantida kopmalara,yavaslamalara neden olacaktir.Eger cevrende kirabilecek biri yoksa ki sanmiyorum,WEP oneririm.Cunku WPA'de cok sorun yasadim.Tabi son kara yine senin :)

Diyelim ki biri benim hattıma şifremi kırarak girdi bunu nasıl anliyacağım.?
    Yaşadığın sorunlar neydi kardeş.. bağlantıda kopmalarmı oluyordu..?

• quote:

Orjinalden alıntı: PHaLaNX.

WPA ile deneyin sorun olmazsa kullanın derim. Çevrede kimin olacağını bilemezsiniz çünkü. Adamın elinde iyi bir anten varsa çok uzaktan da modeme bağlantı sağlayabilir veya paketleri görebilir. MAC filtresini kırmak için de laptop'ın altına bakmaya gerek yok zaten yollanan her pakette bu adres mevcuttur.

mac filtrelemede yattı o zaman desene :
    dedigin gibi önce wpa denerim sonrada wep.. saolasın kardeş..
  • bencede wpa +mac filtreleme yapki kırabilen adam varsada uğraştırasın

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: PHaLaNX.

WPA ile deneyin sorun olmazsa kullanın derim. Çevrede kimin olacağını bilemezsiniz çünkü. Adamın elinde iyi bir anten varsa çok uzaktan da modeme bağlantı sağlayabilir veya paketleri görebilir. MAC filtresini kırmak için de laptop'ın altına bakmaya gerek yok zaten yollanan her pakette bu adres mevcuttur.

mac filtrelemede yattı o zaman desene :
    dedigin gibi önce wpa denerim sonrada wep.. saolasın kardeş..

Abi sifreni kirarak girerse oncelikle nette bir yavaslama hissedersin.Ve en bariz anlama sekli ise devamli adslkota hizmetinden kotani kontrol edersin.Insan ne kadar download ettigini tahmini olarak bilir.Bakarsin sen internette gezindigin halde GB'lerce download yapilmis iste bu kanitidir.

Yasadigim sorunlara gelince baglantida kopmalar,bilgisayar acildiginda otomatik olarak baglanmama,yavaslama.Bunlardi..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.