Şimdi Ara

TENDA AC5 Router Tanıtım ve Kurulumu - Dual Bant Güçlü Kablosuz Bağlantı - 4 FARKLI ÖZELLİK İLE AC5!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
2.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle videomu izlerseniz beğenip abone olmayı unutmayınız.

Bu videomda Tenda AC5 Router cihazını inceledim. Cihaz F/P ürünüdür. 4 farklı özelliği bulunuyor. Bu cihaz ile kablolu internetinizi kablosuza çevirmek dışında kablosuz internetinizi güçlendirebilirsiniz. Aynı zaman güçlendirip ethernet portlarından da kablo ile internet alabiliyorsunuz. Detayları videomda bulabilirsiniz.

Videomu beğenip abone olmayı unutmayınız.

• Merhaba
    AC5v3 modelini tanıtmışsınız donanım özelliklerinden de bahsetseydiniz iyi olurdu.

Ac5 ile Ac5V3 arasındaki fark sadece antenler mi, işlemci ve diğer özellikleri aynımı bilginiz varmı.
  • OnLyMoKoKo kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Daha çok son kullanıcıya yönelik basit bir inceleme olduğunu söyleyebilirim.

Cihaz chipsetinde bir değişiklik olmadı. İki versiyon da aynı görünüyor. Cihazda kasa değişimi oldu ve antenler güçlendirildi. 5GHz 10.5dBm den 16dBm 2.4GHz ise 16dBm den 16.5dBm oldu.
  • Bilgi için teşekkürler.

AC5V3 modelini satın aldım inşallah memnunum kalırız.
  • Ben bu cihazı çözemedim bir türlü.

Eski cihazım 2*5 dbi antenli kapsama alanı daha fazlaydı. Bazı yerlerde sinyal düştüğü için 4*6 dbi olan bu cihazı aldım ama boşa almışım.
    1 duvar 1 kapı arkasından bile sinyal alamıyorum, birde duvar delen diye yazmışlar.

Modeme bağlı olan ethernet kablosu tenda ac5v3 ün wan portuna takılı ve router modunda kullanıyorum.
    Telefonla bağlanıyorum wifi bağlı internet yok hatası veriyor.
    Ama internet var PC kablo ile modeme bağlı internete giriyor, tenda ac5 internette wifi den girmiyor bazen bağlanıyor bazen internet yok diyor bazen cihaz dolu diyor.
    Nasıl bir router bu çözemedim yoksa bendeki cihazmı arızalı.

Ethernet kablosunda sıkıntı vardır belki diyerek başka kablo denedim o da farketmedi.

Wifi çekim mesafesi de çok düşük 2.4GHZ de dahil.

Düzeltme : Yaşadığım sorunlar ISS kaynaklı olduğunu tespit ettim ve sorun giderildi.

Şuan sorunsuz kullanıyorum, tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnLyMoKoKo -- 18 Ocak 2021; 11:31:40 >

• Merhaba, bu cihaz (V3 versiyonu) fiber modem olarak kullanılabilir mi?

• Merhaba ben de Version 3 ile aranıza katıldım.Elektronik ürünler biraz şans işi olduğundan çeşitli yorumlar görüyorum ancak benim deneyimim oldukça tatmin edici 4 günlük kullanıma göre.az önce yaklaşık 20 metre mesafede arada 1 duvar 2 de devasa dolap olan en kör noktada 2.4 Ghz üzerinden çekim gücünün düşüklüğüyle meşhur mi stick ile 80 mbps aldım.

• merhaba arkadaşlar .Ürünü almayı planlıyorum . Ürünü tavsiye eder misiniz ?Dubleks evde oturuyorum .modem üst katta.Alt kata hızı vermem sıkıntı oluyor.Everest router kullanıyorum ama pek memnun değilim. v3 sürümünü fiyat farkından doalyı almayı planlamıorum.

@holden_

@OnLyMoKoKo

@TEKNOLOGTUBE

• sametkaan17 kullanıcısına yanıt

ben evim dubleks olmadığı için çekim gücü açısından pek yorum yapamam.ancak benim v3 dediğim zaten en ucuz olanı 178 küsur.100 m2 evde her yerde iyi çekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: holden_

ben evim dubleks olmadığı için çekim gücü açısından pek yorum yapamam.ancak benim v3 dediğim zaten en ucuz olanı 178 küsur.100 m2 evde her yerde iyi çekiyor.

ortalama 250 Tl olarak fiyat buldum ama gözden kaçırmış olabilirim . Benim alt katla aramda duvar+tavan+mutfak dolabı var.Alıpta verimsiz bir şekilde elimde kalmasını da istemiyorum .( Tp link e ait bir model var elimde öylece kaldı )

hocam o zaman benim tavsiyem pc ve modemin ve ayrıca routerı minimum engel olacak şekilde tekrar pozisyonlamanız.ayrıca routerı modeme ethernet kablosuyla bağlayıp modemin kendi kablosuzunu kapatın.köprü modunda çalıştırın.çünkü tp link de iyi bir markadır bir iki ürününü ben sorunsuz kullanıyorum.

Tenda AC5V3 2.4 / 5 GHz 1200 Mbps Dual Band Wi-Fi Router 182,00 TL yerine 173,99 TL
    m.n11.com
    Tenda AC5V3 2.4 / 5 GHz 1200 Mbps Dual Band Wi-Fi Router Fiyatları ve Özellikleri
    https://m.n11.com/urun/tenda-ac5v3-24-5-ghz-1200-mbps-dual-band-wi-fi-router-1542430?magaza=teknolojininyolu

Merhaba;
    İlk aldığımda sorun yaşamıştım ama sorun cihazdan değil ISS kaynaklıymış, sorun giderildi şimdilik sorunsuz kullanıyorum. 110m evde sinyal sorunu yaşamıyorum. Cihaz evin merkezinde router olarak kurulu.

Elinizdeki tplink tam modelini söylerseniz ona göre karşılaştırma yapalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: OnLyMoKoKo

Tenda AC5V3 2.4 / 5 GHz 1200 Mbps Dual Band Wi-Fi Router 182,00 TL yerine 173,99 TL
    m.n11.com
    Tenda AC5V3 2.4 / 5 GHz 1200 Mbps Dual Band Wi-Fi Router Fiyatları ve Özellikleri
    https://m.n11.com/urun/tenda-ac5v3-24-5-ghz-1200-mbps-dual-band-wi-fi-router-1542430?magaza=teknolojininyolu

Merhaba;
    İlk aldığımda sorun yaşamıştım ama sorun cihazdan değil ISS kaynaklıymış, sorun giderildi şimdilik sorunsuz kullanıyorum. 110m evde sinyal sorunu yaşamıyorum. Cihaz evin merkezinde router olarak kurulu.

Elinizdeki tplink tam modelini söylerseniz ona göre karşılaştırma yapalım.

merhaba ,

https://www.hepsiburada.com/tp-link-tl-wr840n-300-mbps-kablosuz-4-portlu-menzil-genisletici-access-point-router-pm-bd801464

WR840N modeli. Hatta üst katta aynı cihazı wan router alt katta menzil genişletici olarak kullanıyordum.Ama çekim gücü pek iyi değildi.

Everest daha iyi gibi ( Everest Ewr-521N4 )

Şu an everest ile bağlanmaktayım ama verimi pek iyi değil.

• Birkaç gündür bu cihaza bakıyorum. Sorunuma çözüm olur mu anlamaya çalışıyorum. Anlatayım belki yardımcı olabilen çıkar.

İnternet ADSL, altyapı 10-12 mbit ancak sağlayabiliyor. Modemin bağlı olduğu yer ile Playstation arasında 2 duvar var. Online FIFA oynarken takılmalar oluyor bu halde. Ping 50-60'larda seyrediyor en iyi ihtimalle. PS4 bağlantı ayarlarında WiFi çekim gücüne %80 civarı gösteriyor. PS4'ü modemin yanına getirdiğimde bu takılmalar azalıyor, çekim gücü de %100 gösteriyor. En sağlıklısı LAN kablosu çekmek ama kablo ortada olacağından onu es geçiyorum. Kablosuz bağlantıyı güçlendirmekten başka seçenek kalmıyor. Repeater kullanmak bağlantıyı yavaşlatıyor diye okudum. Bu cihazı alıp Access Point özelliğiyle kullansam online oyunda yaşadığım sıkıntıyı aşabilir miyim? Ve Access Point olarak kullanacaksam bu cihazı iki odanın arasında bir yere mi yoksa PS4'ün bulunduğu odaya mı koymak gerekir?

• İlgilenen olursa cihazi satiyorum profilime bakabilirsiniz.
  • Merhaba, bu routuer'ı yaklaşık 3 aydır uydunet modemle birlikte kullanıyorum. modemi köprü moduna aldım. Wifi adaptör kullandığım masaüstü bilgisayarda hiç sinyal problemi yaşamadım ancak evdeki cep telefonlarında sürekli bağlantı kopuyor, bazen sinyal simgesi kayboluyor bazen de sinyal gücü tam gösterdiği halde internet bağlantısı sağlanmıyor. sorun nasıl çözülebilir?

• mozzika kullanıcısına yanıt

Bu sorunu çözdünüz mü?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.