Şimdi Ara

Airties=>TP-LINK=>Dreambox=>WD HDTV (ACİL yardım nooolurr)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Allah rızası için yardım edin. Bana bi Dummy's Guide lazım. Kafayı yemem an meselesi.

Ekipmanlar;

Salonda Airties RT-205 (1 port) modem var. Telefon hattı da yanında. 10-15 metre ötedeki (arada 3 duvar var) oturma odasında ise TP-LINK TD-W8901G router modem (4 port) + Dreambox 500s (1 ad. Ethernet portu) + WD HDTV (2 ad. USB portu)+ 1.5 tb HDD bulunmakta.

Vaziyet;

Halihazırda ethernet kablosu yardımı ile; interneti airties<>dreambox arasında paylaştırıyorum. Laptopumdan da wireless bağlanabiliyorum. WD TV yi de habire usb den laptopa bağlayıp çıkarıyorum.

Amaç;

1- Laptopta wireless keyfini bozmadan ; wd tv ye takacağım wireless usb adapter ile network üzerinden dosya yükleyip silmek (hatta abartıp torrent-emule takılmak)..

2- Ortada dolaşan kablo kirliliğini yokedebilmek için TP-LINK i ethernet kablosu ile Dreambox a bağlamak ve AP olarak Airties a tanıtıp uydu alıcıya interneti wireless paylaştırmış olmak.

İş bu sebeple usb adaptör hediyeli TP-Link aldım. Doğru bir seçenek mi bilmiyorum. Ama ne yaptıysam home network kuramadım.

Lütfen adım adım birisi yazsın neler yapmam gerektiğini.

TP-Link IP : 192.168.1.1
    Airties : 192.168.2.1

Çok teşekkür ederim.

Airties=>TP-LINK=>Dreambox=>WD HDTV (ACİL yardım nooolurr)

• Merhaba,
    Karşılıklı olarak heberleştirmek istediğiniz her iki cihaz da kablosuz modemdir. Bu cihazları kablosuz olarak haberleştirebileceğinizi sanmıyorum. En azından ben bir kaç modemde denedim olmadı.
    Bu iş için genelde modem + AP kullanılır. Tabi her AP bunu desteklemez.
    Mesela elinizdeki modemlerden herhangi birisi ile TL-WR543G modelini bu amaçla kullanmanız mümkün.
    Aşağıdaki linkte benzer bir konu tartışılmıştı.

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=38003781

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 6 Mart 2010; 21:35:33 >
  • cevap için teşekkür ederim.

bende zaten bu tp link le uğraşamadım ve soluğu iade de aldım.

şimdi airties ap 302 aldım

ama yine beceremiyorum :)

bir arkadaş bana anlatabilir mi ? rt-205>>ap-302>>dreambox bağlantısı nasıl yapılır ??

çok sagolun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.