Şimdi Ara

Aiwa-Towada Audio

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bildiğiniz üzere daha önce Aiwa markasının yeniden üretimine başlanacağını, bunun Japon değil, Amerikalı bir şirket tarafından gerçekleştirileceği haberini paylaşmıştım. Amerika merkezli Hale Devices tarafından isim hakkı alınarak Aiwa üretiliyordu...

Fakat bir de şu var:
    https://keisenassociates.com/aiwa-tm-revival/

Habere göre Aiwa adı, Sony'in eski tedarikçilerinden olan yine bir Japon şirket Towada Audio Corporation tarafından alınmış. Üstelik haberde, "bazı eski Aiwa çalışanlarının yeni şirkete geçeceği" söyleniyor. Japon bir şirket olması ve eski çalışanların varlığı dolayısıyla, (bir ihtimal) eski kalitesine yaklaşabilir.

Ancak, sormak istediğim; İsim hakkını iki şirket nasıl kullanacak? Hale Devices Amerika, Towada Audio Corporation ise Japonya merkezli şirketler. Fakat Japonya'da kalmasını isterim zira Aiwa efsanesinin aslı Japondur. Üstelik, Sony ve Aiwa'nın eski tedarikçisi Towada Audio Corporation, Aiwa'nın bildiğimiz kalitesini sürdürebilir.

• Benim anladığım Sony Aiwa'nın tamamını satın aldı, ardından Amerika isim hakkını Dormitus Brands'e sattı. Amerika isim hakkı ardından Hale Devices'a geçti.
    Towada Audio ise Amerika dışındaki tüm haklarını Sony'den aldı.

Bu sektörde kimler geldi kimler geçti...
    Amerika'dan bahsedecek olursak: Fisher, Scott, Acoustic Research, vs. Bunların artık sadece isimleri ve hayaletleri kaldı.
    Ben aslında bu listeye Marantz'ı da dahil etmek isterim. Her ne kadar bir çok kişi bu görüşe karşı çıksa da...
    Ken Ishiwata adlı kerameti kendinden menkul bir zat buldular...
    Muhtemelen Saul Marantz mezarında ters dönüyordur...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.