ajax ile asp.net te bir oyun tasarladım. oyun tek tarafta gayet güzel çalışıyor, fakat iki kişiyle karşılıklı oynanan bir oyun bu. hamleleri veri tabanında saklıyorum. ilk oyuncu hamlesini yaptığı zaman ajax ile o hamlenin sonuçları oyuna yansıyor. ikinci oyuncunun ekranına ise ancak manuel olarak refresh yaparsam yansıyor. Ben hamlelerin her iki oyuncunun ekranınada otomatikman yansımasını istiyorum.
üye sayfasında (uyesayfasi.aspx) oyun başlatıldığında oyun sayfası (oyunsayfasi.aspx) ajax ile üye sayfasının içine açılıyor. yani oyunu oynuyorum ama hala üye sayfasındayım.
javascript kodlarıyla otomatik refresh denedim fakat üye sayfası tamamen refresh oluyor. benim istediğim ise sayfada sadece oyun alanının refresh olması. oyun sayfasına otomatik refresh eklediğimde ise, ben uye sayfasında olduğum için işe yaramıyor.
acaba ajax ile ilgili bir sorunmu yada javascript ile bunu düzeltmemin bir yolu varmıdır. yardımcı olursanız sevinirim...
bir javascript fonksiyonum var. bu fonksiyon oyunun son durumunu ekrana yansıtıyor. bunu 10 saniye aralıkla sürekli çağıran bir kod da işimi görür. sayfayı 10 saniyede bi yenileyebiliyorum fakat sadece bir fonksiyonu çağıramıyorum.
bu fonksiyonun ne oldugunu yazsaydın keşke hmmm bahsettiğin fonsiyon settimeout ise sorun olmas.Karşı taraf oynamışmı diye bi 1 saniye aralıklarla bu fonsiyonu yenilersin 1 veya 0 gibi küçük bi değer döndürürek tabi eger karşı taraf oynadıysa ... yani dönen değer sıfırdan farklı ise oynadıgı id yi ne oynadıgını alırsın sadece o image butonlar refresh olur. böyelece sayfa baştan aşağı yenilenmes bence settimeout() fonksiyonuna bi bak derim biras da js kasman lasım tabi.. kolay gelsin....