Şimdi Ara

AK Parti'den belediyelere: Bir an önce PARDUS'a geçin (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
179
Cevap
0
Favori
11.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-3F2A55898

quote:

Orijinalden alıntı: hckr

GNU GPL lisanslı bir yazılımı kapalı kaynak olarak dağıtamazsın. Dağıtırsan lisans sözleşmesini ihlal etmiş olursun. Linux de GPL lisanslıdır. Yani dağıtımını yapacaksan Linux kernelini ve kullandığın diğer tüm GPL lisanslı programları yaptığın tüm modifikasyonlar ile birlikte aynı GPL lisansı ile yayınlamak zorundasın.

Sözleşmeyi iyi okuyun.

Sanırım okuduğunuzu yanlış anlamışsınız lisansta. Bu konu hakkında GPL sitesinde zaten bir cevap mevcut
    https://www.gnu.org/licenses/gpl-faq.html#GPLRequireSourcePostedPublic
    Keza, dediğiniz gibi bir durum olsaydı evinizde Linux tabanlı cihaz üretenlerin size kaynak kodunu da göndermesi veya sitelerinden paylaşması gerekirdi ancak böyle bir durum yok. Kod üzerinde modifikasyon yaptığınız için dağıtmama hakkına sahip olursunuz.

Alıntıları Göster
    But if you release the modified version to the public in some way, the GPL requires you to make the modified source code available to the program's users, under the GPL.

Dağıtımını yapacaksan kaynağı da göndermek zorundasın. Yani yanlış anladığım bir şey yok. Linux tabanlı cihaz üretip satanlar da kernel ya da başka bir copyleft lisansa sahip programlara yaptıkları modifikasyonlar ile mecbur kaynak kodları açıyorlar. Bakınız kindle e-readerlar, ya da android telefon üreticilerinin kerneli yayinlamalari, xiaomi in belli bir süre yayınlamayıp sonra mecbur yayınlaması vs.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Pardus kaç senedir var? (cevap : 10 küsür)https://eksisozluk.com/pardus--1177829

Neden bugüne kadar tüm devlet ve kamu kurumlarında yaygınlaştırılmamış. Neyi bekledik bu güne kadar? (cevap : reklam kokan hareketler bunlar)

Rusya, Çin, Almanya salak olduğu için mi Linux tabanlı ulusal işletim sistemlerine geçmiş veya o yönde motivasyon göstermiş.

Diğer yorumlarda da belirtilmiş. Bill Gates, Intel başkanı (Ottelini idi sanırım) gelip ziyaret edince koltuklarımız kabarıyordu herhalde, neden bu adamlar ayağına kadar gelir senin?

Arkadaşlar, aranızda yaşça çok genç olanlar da vardır. Bu tip haberler çıkınca heyecanlanıp, aksi yorum yapanları da anlamakta zorlanıyor olabilirsiniz ama şu gerçeği bilerek tekrar düşünün : Türkiye'de 2000 li yıllardan beri Linux tabanlı ulusal işletim sistemi konularında çok ciddi çalışmalar oldu. Ve nedense iktidar hiç bir zaman bu işe gerçek anlamda sahip çıkmadı.

O yüzden yarın Trump'la veya yerine gelenle kanka olununca unutulur bu konular. Kötüsü tartışmaya bile açılmaz, muhatap bile alınmazsınız.

Yapılan onca inşaattan çok daha değerli, katma değeri yüksek bir proje aslında bu. O kadar çok faydası olurdu ki ülkeye. Ekonomik, güvenlik, kalifiye insan yetiştirme...

Neyse...

Büyük resimi görün diye yırtınan arkadaşlar alın size büyük resim

• Linux ne bilmeyip USA malı sanan cahillere laf anlatmak imkansızdır...
  • Yalnız linux çökerse devlet çöker. O elemanların hiç biri çekirdek kernel yazamıyor.

• düşündüğünün tersini hiç düşündüğün oldu mu? veya public... private.. mesela.. tekel ve türk telekom public(halka ait/açık) ti.. ne oldu? private(özel/privatization/özelleştirme) oldu... devletin zaten özelleştirme taraftarı... linuxa bedava kod çıkın microsoft rahat okusun sonra ie5.6.7.8.9.10... hıp hızlı çıksın android türesin.. google büyüsün dünyayı hakimiyet altına alsın.. cep teller olsun akıllı tvler arabalar... halkın olan şeylere bak nasıl özelleştiriliyor o özelleştirenler ise şimdi halk yazılımı mı kullanacak paradan kaçmak için? sende varsa bana ver ama ben sana hiç bir şey vermem diyen bir yaratık devlet...

debian amerikan değil mi? simetri dersi al önce... ayak nasıl yürür.. sonra... biri paralı ayak diğeri parasız ayak.. paralı ayak yürüyemeyince.. parasız ayağı çıkardılar... 2 ayakla daha hızlı yürüsün diye... tabi öğrencileri ele geçirmek kandırmak kolay.... düşünen adam bulmak zor...

..

• quote:

Orijinalden alıntı: firat_kilic

düşündüğünün tersini hiç düşündüğün oldu mu? veya public... private.. mesela.. tekel ve türk telekom public(halka ait/açık) ti.. ne oldu? private(özel/privatization/özelleştirme) oldu... devletin zaten özelleştirme taraftarı... linuxa bedava kod çıkın microsoft rahat okusun sonra ie5.6.7.8.9.10... hıp hızlı çıksın android türesin.. google büyüsün dünyayı hakimiyet altına alsın.. cep teller olsun akıllı tvler arabalar... halkın olan şeylere bak nasıl özelleştiriliyor o özelleştirenler ise şimdi halk yazılımı mı kullanacak paradan kaçmak için? sende varsa bana ver ama ben sana hiç bir şey vermem diyen bir yaratık devlet...

debian amerikan değil mi? simetri dersi al önce... ayak nasıl yürür.. sonra... biri paralı ayak diğeri parasız ayak.. paralı ayak yürüyemeyince.. parasız ayağı çıkardılar... 2 ayakla daha hızlı yürüsün diye... tabi öğrencileri ele geçirmek kandırmak kolay.... düşünen adam bulmak zor...

..
    kardes, alkollu foruma girme. ne dedigin anlasilmiyor.

• ***Leopard*** kullanıcısına yanıt
    Neden öğretileni tekrarlıyorsunuz? Neden şüphe yok? Şüphe olmadan kod da açık olup olmadığını nasıl bulacaksın ki.. inançla devam...

debian amerikan dağıtımı değil mi?https://en.wikipedia.org/wiki/Ian_Murdock yani bu adam o gün karısı ile kavga edip başka işe girse şuan ki pardus yok...

yarın bir gün linuxu bıraktık bitti derlerse... ve dünya başka yoldan giderse ne olacak? Dünyaya uyum sağlayamayan... devlet çökecek... neden kendi ayağı ile yürümeyen çöker.. kiralık ayakla yürümek...

internet bir defa amerikan... başkanın elinde kapatma düğmesi var.. unuttun mu?

bu işler böyle inançla olacak iş değil.. inançla ancak öğrenci olursun fakat şüpheyide ilave edersen daha fazla görürsün... sonrada lider olursun...

Bu işler böyle olmaz.. devlet parayı çıkacak... flat assemblerda os yazdıracak...

linus linuxu nasıl çökerteceğini bilmiyormudur? aklına tarlalar gelmiyor mu? ekmek biçmek.. çekirdek dağıtım... büyümek simetride tersini geçmek..

sizin kafaya göre uzaylı bile gelsin linux kullansın kendi osunu yazmasın... e o zaman sadece alıcısın... üretim yine yok... tebelayı değiştiriyorlar.. çekirdek dışarıdan.. kendi özelleştiriyor fakat paradan kaçmak için birde security*miş... linuxa geçiyor.. unixler bile kırılmadı mı? yol var ise herşeyin de bir yolu var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firat_kilic -- 18 Ağustos 2018; 17:21:20 >

• anlamaya çalış alkol yok merak etme... fonksiyonları diğerlerine uygula.. matematik yetmiyor herhalde.. birbirine bağları kur... bilinçaltın onu çözer senin anlamana şimdilik gerek yok... zaman içinde anlayacağın şekilde yazıldı..

illa anlamak istiyorsan da tek tek sor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firat_kilic -- 18 Ağustos 2018; 17:26:5 >
  • quote:

Neden öğretileni tekrarlıyorsunuz? Neden şüphe yok? Şüphe olmadan kod da açık olup olmadığını nasıl bulacaksın ki.. inançla devam...

debian amerikan dağıtımı değil mi?https://en.wikipedia.org/wiki/Ian_Murdock yani bu adam o gün karısı ile kavga edip başka işe girse şuan ki pardus yok...

yarın bir gün linuxu bıraktık bitti derlerse... ve dünya başka yoldan giderse ne olacak? Dünyaya uyum sağlayamayan... devlet çökecek... neden kendi ayağı ile yürümeyen çöker.. kiralık ayakla yürümek...

internet bir defa amerikan... başkanın elinde kapatma düğmesi var.. unuttun mu?

bu işler böyle inançla olacak iş değil.. inançla ancak öğrenci olursun fakat şüpheyide ilave edersen daha fazla görürsün... sonrada lider olursun...

Bu işler böyle olmaz.. devlet parayı çıkacak... flat assemblerda os yazdıracak...

linus linuxu nasıl çökerteceğini bilmiyormudur? aklına tarlalar gelmiyor mu? ekmek biçmek.. çekirdek dağıtım... büyümek simetride tersini geçmek..

sizin kafaya göre uzaylı bile gelsin linux kullansın kendi osunu yazmasın... e o zaman sadece alıcısın... üretim yine yok... tebelayı değiştiriyorlar.. çekirdek dışarıdan.. kendi özelleştiriyor fakat paradan kaçmak için birde security*miş... linuxa geçiyor.. unixler bile kırılmadı mı? yol var ise herşeyin de bir yolu var..
    kardes ucmussun sen. computer science adi ustunde bilim. tamamen uzerine konula konula gidiyor. kimsenin gnu / linux projesini biraktigi veya birakacagi filan yok. linus torvalds olurse baska biri yerine gecer ki zaten torvalds oturup kendi basina yapmiyor bu isi. gnu / linux projesi dunyanin el ele vererek olusturdugu en buyuk computer science projelerinden biri. kim kapatip gidecekmis.

senin mantiginla ben de alternatif akima guvenmiyorum. devlet parayi cakip yeni bir akim turu gelistirsin tum cihazlarimiz onla calissin. dediginin bundan farki yok.

• öyle ise bu işlere 80lerde girseydik linux mu kullanacaktık? yoksa linuxun çıkmasını bekleyip mi kullanacaktık... kendi üretimine eninde sonunda geçmek zorundasın... hem donanım hem yazılım

bizim ki günü kurtarma işinden başka bir şey değil.. kopya devlet !

// c seçeneğini neden olabileceğini düşünmüyorsun yoksada sen yap c yi... gibi.. //

Birileri menuetos'u(rtos:real_time_os) yazmayı bırakıyor mu? arkada devlet bile yok... veya diğerleri... diğer oslar yasamıyor mu? önce os ağacına bakın tüm tarihte çıkmış oslara...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firat_kilic -- 18 Ağustos 2018; 17:37:52 >
  • quote:

öyle ise bu işlere 80lerde girseydik linux mu kullanacaktık? yoksa linuxun çıkmasını bekleyip mi kullanacaktık... kendi üretimine eninde sonunda geçmek zorundasın... hem donanım hem yazılım

// c seçeneğini neden olabileceğini düşünmüyorsun yoksada sen yap c yi... gibi.. //

Birileri menuetos'u(rtos:real_time_os) yazmayı bırakıyor mu? arkada devlet bile yok... veya diğerleri... diğer oslar yasamıyor mu? önce os ağacına bakın tüm tarihte çıkmış oslara...
    unix kullanabilirdin. kernel'in ozgur degilse ve bundan rahatsizsan linus torvalds gibi ozgur kernel gelistirrdin. sonra gnu ile birlestirdin. senin bahsettigin asamalardan zaten gectik. 2018 yilinda tekrardan bunlari yapmanin anlami yok. bu kaygilarin hepsi 90larda asildi.

linus torvalds da richard stallman da senden cok daha kaygili insanlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 18 Ağustos 2018; 17:42:54 >

• işte.. zihin a veya b de çalışıyor... önce bir meditasyon yapıp c ye ermek lazım...

Flat assembler diyorum... direkt makine dili diyorum...

biraz incele diyorum...
    https://en.wikipedia.org/wiki/MenuetOS
    https://en.wikipedia.org/wiki/FASM

önce alkol etiketi yiyiyorum... anlayışı çoktan anladım yani... anlamayı anlamak...

unix kökten gelmeyen bir os dünyayı kapladığında mı konuşacağız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firat_kilic -- 18 Ağustos 2018; 17:48:56 >

• quote:

öyle ise bu işlere 80lerde girseydik linux mu kullanacaktık? yoksa linuxun çıkmasını bekleyip mi kullanacaktık... kendi üretimine eninde sonunda geçmek zorundasın... hem donanım hem yazılım

kardeş cumhuriyet gazetesine köşe yazısı mı yazıyosun forum köşesinde tartışıyo musun belli değil ya,az anlaşılır,kendini kasmadan yaz şunları.sümer kolçak okuyormuş gibi hissediyorum yazdıklarını okurken.
    AK Parti'den belediyelere: Bir an önce PARDUS'a geçin

• Lüzumsuz Adam kullanıcısına yanıt
    cevap yukarıda.. // ayrıca zamanda kendini geriye gönderip düşünemiyorsun herhalde çünkü tahminen 80lerde yoktun // Zaman ve quantum kullanılmış ama anlayabilecek varlık yok. Hani bizde bilim kurgu filmi yapıp ciddi olmayınca bilim-kurgu *komedi filmi diye satmaları gibi.. cevabın olmuş // O yazdığım tarz soruların şuan da amd yi düzelttiğinden haberin var mı?

Mevlananın hesap ne konuşursan konuş karşındakinin anlayabildiği kadar anlanırsın demiş. En azından sınırlar belli :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firat_kilic -- 18 Ağustos 2018; 18:11:41 >
  • quote:

işte.. zihin a veya b de çalışıyor... önce bir meditasyon yapıp c ye ermek lazım...

Flat assembler diyorum... direkt makine dili diyorum...

biraz incele diyorum...
    https://en.wikipedia.org/wiki/MenuetOS
    https://en.wikipedia.org/wiki/FASM

önce alkol etiketi yiyiyorum... anlayışı çoktan anladım yani... anlamayı anlamak...

unix kökten gelmeyen bir os dünyayı kapladığında mı konuşacağız?
    yoruldum seninle fikir alisverisinde bulunmaktan. whatever

• Linux'tur o, Pardus olsa duramazsın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • devlet dairesinde linuxa bile gerek yok... aptal terminaller vardı eskiden... onları kurardık... markası whyse dı 90larda..
    https://en.wikipedia.org/wiki/Dynix_(software)

Kısaca söylediğim kendi üretimimiz değil. Satılanlar dışında yada bedava verilenler dışında üretime girmiyoruz buda sonuçta eşek olmamıza aç ve susuz kalmamıza yol açıyor.

Ve amerika a ve b diye oynar. Paralı olmassa bedava versiyonu.... ama sonu-uçta kendine bağlar...

Mesela amerikan savunma bakanlığıda linux kullanıyormuş... ama darpa 80m dolara yeni işlemci tasarlattırıyor...

eee... öyle ise... aptal terminal yapalım (onun yerine dell pc kullanıyorlar 400$dır minimum) veri girişi **intranet olsun os flat assembler olsun 1mb. yeterli. Donanım maliyeti düşecek. Cpu için oturup tasarlayacaksın. Aselsanın roketine nasıl güveniyoruz? Roket hacklenmiyor mu? öyle ise milletin veir girişi için aptal terminale eletronik anakartta yapabilir kisiselleştirilmiş cpuda tasarlayabilir zaten tasarlamış.. flat assebmlerda osta yazabilir..

yol yanlış yol onu söylüyorum buna göre neyin nereye gideceği haberlerde hangi psikopatları göreceğim doların kaç lira olacağı yuanın ne kadar olacağı üretici mi satıcı mı montajcımı olacağımız...x+n hepsini görüyorum... ehh hak ediyorlar demek ki.. anlamamakla... şimdi ben de susuyorum. şimdi siz anlayın bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firat_kilic -- 18 Ağustos 2018; 18:43:43 >

• Bir görselde ben atayım. Belediyeler, kötü programcıların thread (kanal) kullanmasına benzemesinde.

AK Parti'den belediyelere: Bir an önce PARDUS'a geçin
  • quote:

cevap yukarıda.. // ayrıca zamanda kendini geriye gönderip düşünemiyorsun herhalde çünkü tahminen 80lerde yoktun // Zaman ve quantum kullanılmış ama anlayabilecek varlık yok. Hani bizde bilim kurgu filmi yapıp ciddi olmayınca bilim-kurgu *komedi filmi diye satmaları gibi.. cevabın olmuş // O yazdığım tarz soruların şuan da amd yi düzelttiğinden haberin var mı?

Mevlananın hesap ne konuşursan konuş karşındakinin anlayabildiği kadar anlanırsın demiş. En azından sınırlar belli :)
    firat ağbi valla caktin lafi yine be :)))) mevlana falan :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne kadar boş konuşuyor bu insanlar ya?
    Devlet Pardus'a elinden gelen desteği yaptı ve yapıyor.
    Aksaray külliyesinde 50 pc kapasiteli Pardus test odası olduğunu biliyor muydunuz?

Devlet bu kadar destek vermesine rağmen sıkıntılı olan bölüm Pardus ekibinde çalışan kişiler ve oraya atanan yönetim kademesi.
    Bizim Bilgisayar Mühendisliği okullarımızda maalesef işletim sistemi nasıl yapılırı bırak işletim sistemini çekirdekten anlatan bir ders yok..
    Haliyle daha geçen yıl yayınladıkları sürümde bile XFCE reklamı çıkıyordu anasını satim. O kadar rezaletti.
    Şimdi ise Havelsan ekibini konuya atadılar ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı desteği ile çalışmalar yürütülüyor. Hatta SSM'nin tüm personeline Pardus kullandırma projesi hala devam ediyor fakat istenilen seviyelere gelinemediği için, Pardus'a ait Merkezi yönetim yazılımı olmadığı için proje hala beklemede.
    Daha bu yıl "LiderAhenk" isminde Active-Directory'e benzer bir yapı ortaya koydular ve hala çalışmalar devam ediyor. Mesela Pendik belediyesinde şuan sadece Pardus kullanılmakta. Geriye kalan tek Windows işletim sistemi ise AcriveDirectory nedeniyle Windows2012r2'dir. Şuan onuda kaldırmak için çalışmalar yürütüyorlar.

Pardus'un gelişmesi için yapılması gereken tek bir şey var!
    Linux,freebsd dağıtımlarında geliştirici olarak çalışan bu işten anlayan Türkleri işe almak!!! İşten anlamayan insanlarla yaptığınız işletim sistemi (son versiyon Pardus) offline kuruluma bile sahip olmayan salakça bir işletim sisteminden öteye gidemez.

Emin olun dünya üzerinde Suse,Debian,Ubuntu, Gentoo vb. dağıtımlarda çalışan bir çok Türk var. Bunların çoğunu tanıyor ve takip ediyorum. Bunu ben yapabiliyorsam devlet de yapabilir. Bu ekibi bir araya getirerek sıfırdan işletim sistemi bile yazdırabilir.

Bir Çin atasözü; 40 vasıfsız işçi, 1 usta'nın yaptığı işi yapamaz.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.