Son yapılan zamlarla birlikte doktorların maaşları oldukça yükseldi. Benzer bir artış akademisyenlerlere de yapılmalı. Bu insanların araştırma yapması için maddi sorunları kafasına takmamaları gerekir. ekşi sözlük odtü'lü profesörün 22.900 tl maaş alması https://eksisozluk.com/odtulu-profesorun-22-900-tl-maas-almasi--7432799?a=popular |
Akademisyen maaşları
-
-
1/1 15 yıllık Doçent maaşı: 15,891.04 TL. 2/1 12 yıllık Doçent maaşı: 15,972.32 TL. 3/1 9 yıllık Doktor Öğretim Üyesi maaşı: 15,736.09 TL. 4/1 6 yıllık Doktor Öğretim Üyesi maaşı: 15,691.17 TL
Böyle bir rezillik olabilir mi doktorlar 6 sene okuyorsa dr. öğretim üyesi 5 sene lisans 2 sene yüksek lisans 4 sene doktora yapıyor 11 sene eğitim goruyor aldığı maaş 15,691.17 TL
-
Iyi ki bu kadar okumamisim :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tum dunyada akademi maaslari berbat durumda. Yapilan bilimi, diger sektorlerdeki anlik ve gunu kurtaran somut hizmetlere nazaran daha ise yaramaz goruyorlar. Finans sektoru, saglik sektoru ise fiziksel ve gunu kurtaran somut hizmetler ornegin. Bu yuzden biz bilim insanlari, akademiyi terk edip, bilim yapan ozel sirketlere gecip hayatimizi kurtariyoruz. Akademi ucuz is gucunden tamamen mahrum kalana kadar bu sistem devam eder. Bilim yapacak kimseyi bulamadiklarinda, postdoc'suz kaldiklarinda anlayacaklar. Ama ben ozel sektorden akademiye geri donmem artik.
-
Bir tık tartışma geçmiş
Hangi taraf haklıdır bilmiyorum ama ben de daha fazla maaş alıyorlardır diyorum.
Ek gelirleri de olabilir.
Yurt dışında çok fazla destek var diye biliyorum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Halkin vergileriyle fonlanan, akademi dedigimiz yapinin genelinde maaslar dusuk. Dunya genelinde boyle. Bir tek uluslararasi bazi kuruluslar ve Isvicre'daki akademi maaslari iyi. Bilim yapan sirketlerde ise (ABD'de), akademi maaslarinin 3 katindan 10 katina kadar daha fazla kazaniyoruz. Turkiye'yi sorarsan, Turkiye'de hem akademi hem sirket maaslari yerlerde geziyor. Hatta akademi daha iyi goruluyor. Turkiye'de bilim yapan sirket yok zaten.
-
Vay be ben israilde y. Lisans yapan birinin videosunu izlemiştim akademiye değer var gibi gosteriliyordu dememki öyle değilmiş . Dünya genelinde bir sıkıntı var
Akademide maaşlar rezalet durumda bu doğru ama kompanse etmek için çoğu ek gelir olsun diye şirketlere danışmanlık yapıyor diye biliyorum.
-
Çoğu dediğiniz büyük şehirlerdeki uzman prof. ların bir kısmı. Ekşi sozlukte onunda sayısı bir elin parmağını geçmez yazmışlar.
Prof. lar diyelim ki danışmanlık yapabiliyorlar bu sayede ek gelir elde ediyorlar. Doçent ve dr öğretim üyelerinin boyle bir şansları yok ve 15 k almaları kadar absürt bir durum olamaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi romario11111 -- 9 Ekim 2022; 11:9:8 > -
zart üni zort fakültesinde akademisyen
-
babası tıp dışı alanda akademisyen(prof.dr.) biri olarak doktorlar ile tıpdışı akademisyenleri karşılaştırmanı saçma buldum.
dr ogr. uyesi 5 sene lisans 2 sene yl 4 sene phd yapıyor demişsin.
o 11 seneyi toplasan tıpın 2 senesi anca eder...
sevgilerimle
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
ayrıca yapılan işin zorlukları da denk değil.
maaş farkı normal
hatta doktorların maaşı az bile
yeni mezun pratisyen dr. tek kalemde 10 asgar ücret seviyesine çıkarılana kadar devam...
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Şimdi bu maaşı bile haketmeyen rezillikte akademisyenler var.bilim ureten degerli akademisyenlerimiz açlık sınırinda maaş aliyorlar başarıyı ödüllendirme sistemi yok.
Odtü deki mühendislikler tıp fakültelerinden daha zor. Asıl tam tersi bana sorarsan uzmanlık yapan bir doktorarın tezini yazamadığı için veya aldığı dersten kaldığı için uzmanlığını yarıda kestiğini hiç duymadım, mühendislik de ise bu örnekler fazlasıyla var. Tabi diğer bolumlerde işler farklı olabilir ozellikle sozel bolumlerde sosyoloji, psikloji vs. bu konularda bilgim yok.
-
Özel sektör danışmanlığı, projeler, tezsiz yüksek lisans programlarıyla falan yukarı çıkabilir bu baz maaş ama yine de devasa bir etki yapmaz tabii ki.
Benim çözümüm üniversitelere tier list yapılsın. Boun- Odtü - İtü - YTÜ - GSÜ bunlar tier 1 olsun maaşlar da atıyorum tamamen 50k olsun. ( yapılan kaliteli yayınlara göre falan ciddi teşvik de olmalı. min 3-4k doları bulmalı bu kalitedeki akademisyenler )
tier 2 için 35k civarı olsun hacettepe, ankara, ege, 9 eylül vs.
taşradaki akraba kontenjanıyla akademisyen olanlar için şu anki maaş yeterli bir şey yapmıyorlar zaten
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ray Allen 20 -- 9 Ekim 2022; 12:2:23 > -
imzamı atıyorum
Şuan doğudaki üniversiterde bulunan akademisyenler bahsettiğin top tier üniversitelerden geliştirme ödeneği sayesinde daha fazla kazanıyor. İşler iyice sarpa sarmış durumda.
-
evet öyle maalesef
-
Kişiye özel açılan kadrolara yerleşen torpillilere fazla bile. Bildiğim bir üniversitede dekan bütün arkadaşlarını toparladı yanına ne tesadüftür ki açılan kadro şartları tek bir alan üstüne açılıyor o şahıslardan başkası başvuramıyor. Emeğiyle bir yere gelmişleri tenzih ederim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Odtü deki mühendislikler tıp fakültelerinden daha zor. Asıl tam tersi bana sorarsan uzmanlık yapan bir doktorarın tezini yazamadığı için veya aldığı dersten kaldığı için uzmanlığını yarıda kestiğini hiç duymadım, mühendislik de ise bu örnekler fazlasıyla var. Tabi diğer bolumlerde işler farklı olabilir ozellikle sozel bolumlerde sosyoloji, psikloji vs. bu konularda bilgim yok. |
Benzer içerikler
- siyaset bilimi ve kamu yönetimi işsiz kalır mi
- türk alman üniversitesi yorumları
- 3d tyt matematik zor mu
- matematiğin ilacı zorluk seviyesi
- 3d tyt matematik simülasyon deneme cevap anahtarı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X