aynaya bakarak konuşmanız, ve hekimleri çok küçük görmeniz yok tedavi bile yapamıyor gibi burada dedikodu yapmanızdan belli oluyor zaten zaten dışardan öyle derler, hekime gittim, dışardan hastalığımı anlayamadı hep soru sordu benim sayemde hastalığı buldu gibisinden hekimleri küçümsemeniz -------------- sizin için güzel bir ilerleme sizin akademisyen olarak tıp mezunları içeri almanız baya şaşırtıcı çünkü dahiliyeden, genel cerrahiden, kardiyolojiden, radyolojiden ve diğer klinisyenlerden mezun olanların hiçbiri doktora mezunu yok mesela kardiyoloji uzmanı amerikada 4+4 yıl sonra doktor olabiliyor sonrasında 3+4/5 sonra da kardiyoloji uzmanı oluyorlar doktora kimse yapmıyor hem md hem de phd alan çok az kimse var çünkü bir ömür yetmiyor yok kardiyoloji uzmanı oldu üstüne 2-3 yılda yüksek lisans onun üzerine 4-5 yıl doktora eğitimi almak çok da mümkün değil |
Akademisyenlik mi Doktorluk mu daha saygın meslek(anket) (3. sayfa)
Akademisyenlik mi Doktorluk mu daha saygın meslek(anket)
(En Son Oy Tarihi: 7.8.2024)
-
-
Ben duyduğumu söylüyorum. Bir tanıdığımın university of mainzda. Kendisi bunu vurgulamıştı. Sizdeki doktorluk övme aşkı da inanilmaz bilen biliyor. Zamana yenilecek bir mesleğe bu kadar aşk takdir edilmeli.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
övme değil hocam sadece düzeltmek istedim, bir kişinin söylediğini genele yaymanın yanlış olduğunu düşünüyorum, nice çok büyük proflar gördük pandemi döneminde yok virüs bizlere bulaşmaz gibisinden
----------
zamana yenileceğini düşünmüyorum hocam, tam tersine hekimliğin değeri yıllar geçtikçe daha çok artacaktır
asıl modern tıpın bir üstüne şu an geçiş aşamasındayız, adına teknolojik tıp dersiniz, genetik ve yapay zeka tıpı mı ne denirse denilebilir
şu an tüm hastalıkların genlerle ilişkisi ve onların çevre faktörleri ile etkileşim sonucu hastalıkların tam mekanizmalarını çözme aşamasına daha yeni gelmeye başlıyoruz
o aşamaya geldiğimizde ise o zamandaki insanlar diyecek ki 2020deki tıpa çok eski dönem gibisinden kavramlar bulacak
-----
yani özetçe tıp çok hızla ilerliyor özellikle son 10 yılda çok büyük çağ atladı ve her gün daha çok çağ atlamakta
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 14 Kasım 2022; 22:27:49 >
-
Zamana yenik düşmesi derken suanki doktorlarin gidicegini düşünüyorum. makine öğrenmesi gelişmesi ile artık ameliyat gibi işlemleri daha az hata ile yapilabilicek. Burada doktorlar artık medikal fizikciye evrilmek zorunda olucak. Yani hastayi iyilestiren kisilerin hastayi iyilestiren makineleri ayarlayan vb. Şeyler yapan kişiler olucağını düşünüyorum. Bu süreç 30-40 yıl içerisinde tamamlanicaktir. Hep dediğim gibi hayatinizda hep doktor olmak istediyseniz yazin ama o kadar idealiniz yoksa yazmayın. Genel hatlarla bakarsak bence yazilmamali ama siz hemen maaş çalışma şartı vb. Muhabbetlere giriceksiniz. Neyse kolay gelsin
benim yerime de sözünüzü söylemişsiniz hocam neyse
ama siz makine diyorsunuz benim söyleyeceğim durum o makinelerden daha üst bir durum, kimsenin gücü yetmez onu almaya davinci robotlarını düşünün,
benim gelecekteki tahminim tüm hastalıkların tedavisi genler üzerinden olacağını düşünüyorum, hatta öyle bir bedenimiz olacak ki mesela travma geçirdik trafik kazası gibi vücudumuz kendi kendine tamir etme mekanizması olacak, ya da küçüklükten ilgili genlerin tespitleri ve işleyişlerini anlayarak gelecekteki hastalıklarımızı tespit etme şansı yakalayabiliriz
------------
yani sizin dediğiniz gibi yok artık bizi makineler ameliyat yapacak doktorlar boş kalacak gibi düşüncenize de saygı duyuyorum ama benim gelecekte hayal ettiğim daha farklı bir şey
özellikle genetik üzerinde ve o konu üzerinde araştırma yapanların daha çok parlayacağı bir noktaya geçeceğiz, şu an nasıl neuroscience üzerine bu gelişmeler oluyorsa gelecekte genetik üzerinde olacak
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 17 Kasım 2022; 17:36:12 >
-
ve insan hakkında daha hiçbir şey bulunmadı, her şey bulundu gibi bir düşünce çok yanlış, daha yeni asıl tıp bilim başlıyor, biz ilk adımlarını görüyoruz
gelecekte 40-50 yıl sonrasında tıp bilimi konusunda çok büyü gelişme kaydedebiliriz
-
haklısınız
Doktor sayısı arttı değeri düştü tr de eskiden yarı tanrı gibilerdi şimdi çok bir forsu yok maaşı da son düzenlemeye kadar çok kötüydü
eskiden kimse tıp yazmazdı hocam hiçbir değerleri yoktu, size kim değeri var demişse o doktorlar çok azınlıktaydı ve yine çok az hekim grubunun çok iyi maaşları var düzenlenme öncesinde de öyleydi sonrasında da
yıl 98 ve doktorların çoğu ek iş yapmaktaydı
www.hurriyet.com.trDoktor fakirleşiyorhttps://www.hurriyet.com.tr/gundem/doktor-fakirlesiyor-39009735yıl 1980 doktorlar eylemde
http://gazetearsivi.milliyet.com.tr/Doktor%20Maaslari/
yıl 2006 doktor maaşları yine çok düşük seviyede
memurlar.net2006 Yılı Memur ve Emekli Maaşlarıhttps://www.memurlar.net/haber/33071/2006-yili-memur-ve-emekli-maaslari.html
-
bu hükümet zamanında ciddi iyileştirmeleri oldu başta 2009 ve şu anki beyaz reform sayesinde önceden hekimlerin kazançları o kadar iyi değildi
ben böyle deyince de hükümet yanlısı ilan ediyorlar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X