Şimdi Ara

Akasa 5'li Pwm Çoklayıcı Hakkında Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
2.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • imzam daki anakartta 1 adet 4pin cpufan, 4 adette 3pin sysfan slotları var. bu 3pin slotlardan 2si bios ve msi control center üstünden hızı ayarlanabilir olarak çalışıyor diğer ikisi sabit değerlerde. hız ayarlanabilir iki slotuda şu an kullanıyorum ama kasaya 2 tane daha fan takmak istediğimden çoklayıcı arayışına girdim.

akasanın 3pin çoklayıcısı var fakat güç kablosu yok iki fanında gücünü anakart üstünden alıyor

şu ürün:http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/akasa-cift-cikisli-fan-coklayici-kablo-104134584

bir de 4pinli çoklayıcısı var fanların gücünü molexten alan .şu ürünhttp://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/akasa-flexa-5-li-kilifli-pwm-coklayici-kablo-104133892

şimdi benim sorum şu; bu 4pin olanı illa anakarttaki 4pin slotuna mı yani cpu fan slotuna mı takmamız gerekiyor ? yoksa benim ayarlanabilir 3pin slotlarına takarsam yine program üstünden hepsini aynı hız olsa da ayarlayabilir miyim ?

• ben de cevap bekliyorum. uplasak iyi olur.

kasamın sys fan slotları yetersiz. Hem fan slotunu çoklamak, hem de devir ayarını ayarlayabilmek istiyorum.

(direk molexten 3 pine çeviren var ama o zaman devir kontrol edemiyoruz. hep maksimumda dönüyor.
  • araştırdım çoklayıcı o işi güzelce yapıyormuş ama anakartında cpu fan dışında 4pin fan slotu yoksa cpufan yerine takman gerekiyor cpufan a verdiğin devire göre ayarlanıyor diğer fanlarda.
  • Anakartta 3 pinli bölgeler otamatik kontrol edilme olayı anakartlara bağlı, bazı speed fan vb programlarla kontrol ediliyormuş. siz cpu 4 pinli bölgesine 3 adet kadar bağlarsanız ısıyı algılayan anakart tarafından cpu fanıyla beraber hareket eder. fakat fazla bağlamanızı tavsiye etmem pinler ısınır eriyebilirde. 3 pinli bölgelere bağlayıp bios üzerinden kontrolüne bir bakın olmazsa o şekilde bağlarsın.
  • 4 pin çoklayıcı 4 pin yani pwm özellikli fanları tek bir yerden kontrol etmenizi sağlar. dadaş orhan ın dediği gibi bazı anakartlarda 3 pin fan girişlerini kontrol edebiliyorsunuz. ben zamanında eski gigabyte anakartımda speedfan programıyla kontrol ediyordum şimdi fan kontrolcü aldım gerek kalmadı.
  • Dediğiniz kablodan bende var(Akasa Flexa P5). 4x Akasa Viper fan + CPU fanı bu kabloya bağladım. 5 tane fanı tek kanaldan kontrol edebiliyorum ve ısıya göre kendileri hız artırıp-düşürüyorlar. Kullanışlı bir ürün ama fanlarınızın hepsinin 4pin olması lazım. 3pin ise kontrol edemezsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlueHawk*

Dediğiniz kablodan bende var(Akasa Flexa P5). 4x Akasa Viper fan + CPU fanı bu kabloya bağladım. 5 tane fanı tek kanaldan kontrol edebiliyorum ve ısıya göre kendileri hız artırıp-düşürüyorlar. Kullanışlı bir ürün ama fanlarınızın hepsinin 4pin olması lazım. 3pin ise kontrol edemezsiniz.

yanlız şöyle birşey var yanılmıyorsam corsair konusunda söylemiştin. 4pin girişini sen cpu fan slotuna takmıştın eğer öyle kullanılırsa dediğin gibi fanların hepsinin 4pin olması gerekir ama mesela benim anakartta cpu fan slotu dışında 2 tane daha 4pin fan slotu var (konuyu açtığımda yanlış yazmışım kafam gitmiş ) bu slotlara 3pin dahi takılsa bios ve bios programıyla kontrol edilebiliyorlar. eğer ekstra 4pin slotu varsa bu kablo ile 3pin fan da takılsa hız ayarı yapılabilir, fiyatı çok değil ama elimde fazladan fan yok takıp deneyebileceğim yoksa şimdiye almıştım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende 1 tane cpu fanı var 4 pin
    1 tane 3 pin sys fan
    1 tane 4 pin sys fan var.

4 pinli sys fanı çoklayabilir miyim?
    işlemci slotunu şimdiden çoklamak istemiyorum istemiyorum. çünkü 2 veya 3 fanlı tower tipi işlemci soğutucu alacağım.

4 pinli sys fan slotunu çoklarsam hepsini bir yerden mi kontrol edeceğim? hız arttır dediğimde 5 i birden mi artacak?
    bir de 5 tane slota 1 tane 12v molex kablosu yeterli geliyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: celalcaner2

bende 1 tane cpu fanı var 4 pin
    1 tane 3 pin sys fan
    1 tane 4 pin sys fan var.

4 pinli sys fanı çoklayabilir miyim?
    işlemci slotunu şimdiden çoklamak istemiyorum istemiyorum. çünkü 2 veya 3 fanlı tower tipi işlemci soğutucu alacağım.

4 pinli sys fan slotunu çoklarsam hepsini bir yerden mi kontrol edeceğim? hız arttır dediğimde 5 i birden mi artacak?
    bir de 5 tane slota 1 tane 12v molex kablosu yeterli geliyor mu?

ekstradan 4pin slotun varsa bu çoklayıcıyı kullanabilirsin. biostan da istediğin devir ayarını verirsin hepsi aynı devirde çalışır. yanlız burada sanırım şuna dikkat etmek gerek, takılacak fanların fan devirleri aynı olması stabil olmaları için daha iyi olur gibi geliyor, hatta aynı fan olmaları çok daha iyi olur gibi.

evet 5i birden artacak ya da azalacak.

sanırım molex 5 fana da yeter, yoksa iki tane yaparlardı onu da

• evet tek molex den 5 fanı çalıştırabilirsiniz. bende fan kontrolcü var tek molex girişi ile 6 fanı kontrol edebiliyor. arkadaşın dediği gibi fanların hepsi aynı olursa daha güzel olur tabi farklı olsa bile aynı işi yine görecektir o kablo.
  • bu ürünü almak istiyordum.
    anakartta bi tane 4 pin cpu fan soketi var.
    sistem fanlarımın hepsi 3 pin.
    söylenene göre bu kombinasyonda sistem fanlarını kontrol edemiyorum.
    tüm fanlar 4 pin pwm olmalıymış.
    doğru mudur?
  • Aynen öyle fanları 4 pin değilse sadece çoğaltıcı etkisi gösteriyor.
    Power supplyden besleniyor.
    Bas Basss bağırıyor.
  • Arkadaşlar bende bu 5li çoklayıcıdan aldım. Anakart üzerinde 2 adet 4 pinli kasa fanı soketi var. 4 pinli olmasına rağmen bu çoklayıcı ile fanları bağladığımda fanlar %100de çalışıyor. Sorunun tek bilinen çözümü, bu 5li çoklayıcıyı CPU_FAN soketine takmakmış. CPU fanını da kasa fanı soketine. İlginç.
  • Bende ucuza fan kontrol yapmak için bu kabloyu alacaktım ama cooltek 4'lü fan kontrolcüyü aldım. Eğer fanlarınız 3 pin ise bu kablo yerine altta linkini verdiğim fan kontrolcüyü alın. Böyle her fanı manuel olarak kontrol edebilirsiniz.

http://www.sanalmarketim.com/cooltek-35-4-kanal-fan-kontrolcusu-4-x-17w/p_25129/
  • CPU yu yine kendi yerine bağladım. Oyunlarda kasadan anormal sesler geliyordu. Güç kaynağımın kutusunda 3 kanal fan kontrolcü vardı. Öndeki iki fanı bu kontrolcüye taktım. En az ses/performans ayarına getirdim. Önden ses gelmiyor. Arkadaki 14cm fanı da anakarta direk bağladım. O da pc ısındıkça hızlanıyor. Şuan çok sessiz oldu. Önceden ne gürültü çekmişiz yahu :) Sessiz fanda dünya varmış. 5li Kablo sanırım anakarttan dolayı düzgün çalışmadı. 4 pinli olmasına rağmen voltaj ile hızı ayarlıyor herhalde. Yeni nesil anakarta geçtiğimde bu kabloyu kullanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uygar2580 -- 13 Aralık 2014; 18:24:31 >
  • 12 adet fanim var 2 tane bu kablodan var tum fanlari ayarliyabiliyorum

youtubede incelemede yaptim hatta

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anakartınız benim anakartıma yakın dönemde üretilmiş gibi, menüler falan aynı. Demek ki sizin anakartta pwm desteği var. Videonuzun linki var mı ?
  • BEyler benim kasam cooler master haf 912 ee anakartım asus gamer anakartta 2 tane fan girişi var kasa fanlı 3 pinli bu çoklayıcıyı alsam anakart hızını kendi optimize dermi şuan üsteki fan anakarta bağlı anakart kendi kontrol ediyo hızını bu çoklayıcıyı alıp bağlasam sorun çıkarmı acil cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar kasa çok ısınıyo :(
  • Baglayacagin fanlar büyük ihtimalle tam hızda çalışacaktır. Gürültü onemli değil dersen isini görür.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.n11.com/akasa-cift-cikisli-pwm-coklayici-kablo-ak-fy320-P46159315 dostum bunumu alsam peki bide anakart optimize ediyo gine etmezmi peki bu 3 pinliyi alsam nolur
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.