Şimdi Ara

4 Pin Molex fanlar için Fan kontrolcüsü var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar. Bugün Aerocool Modern V markalı bir Fan kontrolcüsü aldım.

Nasıl, yakışıklı alet değil mi?

Ama yanlış almışım. Çünkü benim bağlamak istediğim fanlar CPU, GPU gibi fanlar değil, sadece kasadakı 4 tane normal fan. Benim kasamda kı fanlar 4 pin Molex. Yani şu şekilde;

Ama bu alette ki fan girişleri 3 Pin. Bakınız;

Üstte ki beyaz uçlar (Orda bir tane de 4 pin molex var. O güç girişi için)

Yani uymadı bu alet bana. Acaba dedim 4 pin molex'i 3pin'e çeviren çeviriclerden alsam olur mu diye. Fakat forumda yaptığım araştırmaya göre bu pek mümkün değilmiş. Hem olsa bile fan devirlerini göstermezmiş. Aslına bakarsanız fan devirlerini görmek çok da önemli deil benim için. Benim derdim sadece oyun oynarken fan devirlerini yükseltmek, normal kullanımda ise düşürmek.

Bu bağlamda, Molex girişli fanların bağlanabileceği Fan kontrolcüsü var mıdır, varsa nelerdir?

• Arkadaslar yok mu yardimci olabilecek kimse ?
  • Merhaba.
    Bu tip ürünleri kendi tabiatından başka türlü kullanabilmek için biraz beceri gerekir.Eğer ürünü bana ulaştırabilirsen, kendi orijinalliğini bozmadan halledebilirim.
  • Hocam malesef ben ingilterede yasiyorum ya. Ama ilginize tesekkur ederim. Eger anlatmayi denerseniz bende bir yapmayi denerim :)
  • mesela bu fan devir kontrollü
    http://www.thermaltakeusa.com/Product.aspx?C=1164&ID=1922#Tab0
    burada da molex giriş ve fan kontrolcüsünün resimleri var
    http://www.thermaltakeusa.com/Product.aspx?C=1164&ID=1922#Tab2

ayrı satılırmı veya ingilterede bulunurmu bilmiyorum ama eğer ben yanlış yorumlamamışsam öyle bir icad yapmışlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 17 Ocak 2010; 14:27:40 >

• Ilginize tesekkur ederim. Fakat benim fanim var zaten. Ihtiyacim olan kontrolcu. Imzamda gordugunuz kasayi daha yeni topladim. Kasa da 4 fan var. Tam guc valisiyorken gurultulu oluyor. Oyun oynarken ses acik oldugundan farketmiyorum gurultuyu. Fakat internette gezerken gurultu kafa sisiriyor. Her seferinde de kasanin arkasina egilip ordan fanlarin devrini kisamiyorum. Hem zaten 3 farkli mod var. Benim istedigim 4 pin molex fanlari kontrol edebilen kontrolcu.

Ya da en azindan birisi 4 pin molex fanlari nasil 3 pin kontrolculerde kontrol edebilecegimi anlatirsa o da cok iyi olur dogrusu :)
  • Anlatmakla olmaz malesef, uygun aparat yapmak gerekiyor. Bunun için de biraz elektrik bilgisi tabii. Aransa belki nette bulunabilir ama yine de çetrefilli bir iş.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @AMFIBI, ben cok baktim ama, bulamadim bir turlu
  • Dostum geçen gün 3.5" luk fan kontrolcü ararken 4x4pin molex çıkışlı fan kontrolcü gördüm "bu ne işe yarayacak ya" dedim. yurtdışı bir sitede bilindik bir markaydı. Sonra mesajını gördüm ama siteyi bulup cvp veremedim zaten yurtdışından getirmesi de zahmetli. Ama Sen İngilteredeymişsin böyle bir problemin hiç yok herhalde. bulabilirsem yazarım. Ben de kendi kendime 4tane 4pin molex fanlı bir kasayı TR de kim satar nedir markası, iade etse ya diyordum..
    .
  • VaSagolasin @ufukman, tesekkur ediyorum simdiden :)
  • Herkese yardimlari icin cok tesekkurler. Bir kac tane molex fan kontrolcu buldum. Ama tiplerini hic begenmedim O kadar para verdik, sekilli bi kasa aldik, traktor sofor kabini gibi olmasin artik. Ben de radikal bir karar alip kasanin fanlarini degistirmeye karar verdim.

Kasam su:

Antec Nine Hundred Two

Bu kasada onde 2 tane ve arkada 1 tane egzos olmak uzere 3 tane led aydinlatmali 120 mm fan, tepede de 200 mm led aydinlatmali bir fan daha var. Ben bu fanlari

Akasa AK-174CB-4BLB 12cm Blue LED case fan

fanlarla degistirecegim. Ve boylelikle ilk mesajda gordugunuz almis oldugum kontrolcuyu kullanacagim.

Cikardigim fanlari da satarim artik Antec marka kaliteli ve 3 gun kullanilmis fanlarin taliplisi illa ki cikar :)

• kasa fanlarını değiştirmeye hiç gerek yok
    kontrolcünün içinden 4pin molexi 3 pine çeviren aparatın olması lazım
    yoksada kendiniz yapabilirsiniz hazır istiyorum derseniz revoltec üretiyor bu dönüştürücüleri
  • Eh, hocam ben 3 gundur bunu soruyordum yahu Siparisi verdikten sonra soylediniz valla . Bana biraz daha bilgi verebilirmisiniz acaba ? Kendim yaparsam devir kontrolunu sadece voltaj azaltip cogaltarak saglayabilecegim. Ayrica RPM olcme sansim da olmayacak, cunku bendeki fanlar sadece 2 kablolu. + ve - kutuplar var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nighty

Eh, hocam ben 3 gundur bunu soruyordum yahu Siparisi verdikten sonra soylediniz valla . Bana biraz daha bilgi verebilirmisiniz acaba ? Kendim yaparsam devir kontrolunu sadece voltaj azaltip cogaltarak saglayabilecegim. Ayrica RPM olcme sansim da olmayacak, cunku bendeki fanlar sadece 2 kablolu. + ve - kutuplar var.

mesajını yenı gordum sanırım aradıgın sey bu, aynı dertten bnde muzdarıptım sana bır sorum olacak aldgn fan kontrolcusune bıldgmz 4 pınlı fanlar takılmıyor 3 pın lı fanlar ıcın degılmı yanls anlamadım ? eger oyle ıse aradıgın sey tam oalrak bu

http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/fan-kontrolcu/akasa-besli-pwm-fan-coklayici-flexa-kablo.html

• quote:

Orijinalden alıntı: tugrul31

quote:

Eh, hocam ben 3 gundur bunu soruyordum yahu Siparisi verdikten sonra soylediniz valla . Bana biraz daha bilgi verebilirmisiniz acaba ? Kendim yaparsam devir kontrolunu sadece voltaj azaltip cogaltarak saglayabilecegim. Ayrica RPM olcme sansim da olmayacak, cunku bendeki fanlar sadece 2 kablolu. + ve - kutuplar var.

mesajını yenı gordum sanırım aradıgın sey bu, aynı dertten bnde muzdarıptım sana bır sorum olacak aldgn fan kontrolcusune bıldgmz 4 pınlı fanlar takılmıyor 3 pın lı fanlar ıcın degılmı yanls anlamadım ? eger oyle ıse aradıgın sey tam oalrak bu

http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/fan-kontrolcu/akasa-besli-pwm-fan-coklayici-flexa-kablo.html

2.5 yil olmus hocam. Arkadas o kasayi coktan eskitmistir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nikola Tesla

quote:

Orijinalden alıntı: tugrul31

quote:

2.5 yil olmus hocam. Arkadas o kasayi coktan eskitmistir.

valla hocam bnde arıyordum aynı seyı burda gornce tarıhıne bakamdan heyecan yaptım cvp attım adama :) ınsallah ısıen yarar yaramasada belkı bıgun bırı bulur onayarar :):)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.