https://www.hepsiburada.com/akasa-m-2-ngff-2280-ssd-sogutucu-ak-m2hs01-bk-p-HBV00000N8ML9?magaza=Hepsiburada |
Akasa M.2 SSD Suğutucu 85 TL
-
-
Sakin almayin dava açılması gereken bir sogutucu. Araya normal kagit bant koymuşlar ne işe yariyor ne sonra sokulebiliyor. 970 evo mu yamultu sokcem diye ki ssd yi stres testine sokup iyice isindirtip söktüm, yamuldu bayagi bastirip duzelttim pasalar gibi çalışmaya devam etti, baska marka olsa kesin bozulurdu.
Aman diyem almayın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Amazonda da kargo dahil 85 tl aynı ürün
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Altına termal pad yapıştırmak gerekiyor yoksa hem sökülmesi zor olur hem sağlıklı soğutma yapmaz.
Bu üründe termal ped de olmalı, yoksa büyük saçmalık.
Birden fazla modüle aynı anda temas edecek tüm heatsinklerde bant değil, pad kullanılması tercih edilir, birden fazla modül, m.2 ssdlerdeki gibi birbirinden farklıysa, bu bir tercih değil, zorunluluktur, zira, m.2 ssd üzerindeki 1 adet kontrol yongası ile en az iki adet olan bellek yongaları, eşit yükseklikte değil, bir de ön bellek yongası varsa, düz bir zemine oturtmak mümkün değil.
Kendi ssd'mde sırf eşit bassın diye çift soğutucu kullandım, kontrolcü üzerinde bant var, çift olan bellek yongaları üzerinde pad. Ordaki soğutucuyu da ikiye bölüp her yonga üzerine bağımsız soğutucu gelebilecek şekilde taksaydım, bantlardım o zaman.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qzwxec -- 16 Ocak 2023; 11:20:24 >
-
Kioxia 1TB Exceria G2'ye elimdeki ufak bellek soğutucularından taktım. Kontrolcü ve bellek yongaları arasında yükseklik farkı var milimetrik de olsa. Yani bu tarz tek parça büyük soğutucularda mutlaka termal pad kullanılması lazım. Bant olmaz, tam yapışmaz hatta ileride düşer bundan dolayı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi em1r -- 16 Ocak 2023; 12:25:50 > -
Şunu aldım termal pad ile takılıyor, kioxia exceria proyu serin tutmaya yetiyor:
amazonEZDIY-FAB M.2 2280 SSD Soğutucu, Çift Taraflı Soğutucu, Yüksek Performanslı SD-Soğutucu PCIE NVME M.2 SSD veya SATA M.2 SSD içinhttps://www.amazon.com.tr/dp/B086YW2339?psc=1&ref=ppx_yo2ov_dt_b_product_details -
m.2 ssd lerde fazla soğutma olursa performans düştüğü ile ilgili bir yazı okumuştum yabancı forumlarda. kasa içi soğutmanız yeterli ise bu tarz ürünlere gerek yok bence.
-
amazonSoğutucu 60740 IcyBox SSD M.2 IB-M2HSF-703https://www.amazon.com.tr/gp/product/B08L5F2921/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o07_s00?ie=UTF8&th=1
Bende bu zımbırtıyı almıştım etkili ve güzel, amazon almanya yolladı. 300 liraya gelmişti. Fan sesi yok.
-
-
Hazır soğutuculu ssd işte, öyle tak ve kullan
-
Aldım bile hocam :(
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bende de benzer soğutuculu bir model var Goodram marka. Sırf üstündeki yanıp sönen kırmızı ledi kapatsın diye almayı düşünüyorum soğutucuyu. Geldiği zaman montajını nasıl yaptığınızı yazar mısınız hocam?
-
-
Bu üründe termal pad yok. Termal padi yapıştırmadan direk ssd ye takmışsınız.
-
Doatum yapışkanlı bant ile geldi bana, ince jelatinu kaldirdim yapiskanli bant var. Kullanim talimatina uygun kullandim ben. 1 sene önceki deneyimim bu şekilde. Kendi yapiskanli banti asiri saçma, isi iletimi yok kagit cift tarafli bant gibi bir şey. Onun üstüne termal pad yapistirsan yine aradaki o rastgele bant ciddi bir yalitim yapıp ısıyı demir kısma getirmeyecek. Emin olmadan konuşmayalim. Ürün tam olarak kullanım talimatina göre kullanıldı. Para etmez.
-
Konuyu hortlacağım ama, PS5 e Nvm2 ssd takmak için bu soğutucudan aldım. Şimdi üzerindeki bantları kullanalım mı yoksa kullanmayalım mı?
-
20+ yıllık üye de bu soruyu burada soruyorsa, yansın bu forum valla.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heliosis -- 9 Ağustos 2024; 16:57:53 >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Sakin almayin dava açılması gereken bir sogutucu. Araya normal kagit bant koymuşlar ne işe yariyor ne sonra sokulebiliyor. 970 evo mu yamultu sokcem diye ki ssd yi stres testine sokup iyice isindirtip söktüm, yamuldu bayagi bastirip duzelttim pasalar gibi çalışmaya devam etti, baska marka olsa kesin bozulurdu.
Aman diyem almayın. |
Benzer içerikler
- terabox nedir
- deepcool morpheus
- xbox game pass - 3 aylık kod bedava
- havadan su üreten cihaz fiyatı
- sıcak fırsatlar amazon
- letgo güvenli ödeme
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X