Şimdi Ara

Akasa Venom ve Saçma Montaj Problemi !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Merhaba. Gigabyte 890gp-ud3h Anakartıma Akasa Venom soğutucu aldım. Anakartın işlemci arka plakası sökülerek montaj yapılıyor.Plakayı çıkartıp gerekli metal malzemeyi taktım. Ancak içinden çıkan vidalar sanki yalama olmuş gibi hiç biri sıkılmıyor. Yaklaşık 2 saat uğraştım ancak yapamadım. Başka bir çözüm önerecek arkadaş varmı? Yardım ederseniz Çok Makbule Geçersiniz...

• hayır arkadaşım gayet bende güzel montaj oldu vidalarda felan yay var iyi bastır iyi kontrol et
  • Hocam işte benimkiler yaylı değil.Normal çevirmeli.ama sanki yalama olmuş gibi hepsi boşa dönüyor.Ben soğutucunun ortasından geçen ve anakartın işlemci plastiğine geçen aparat çıkacak zannediyordum ama çıkmadı.Hocam en az 2 saat uğraştım ama nafile. Geçen hafta Başka bir Pc 'ye Sunbeam Core Contact taktım 2dk sürmedi.Akasa Venom'da Vallahi Felç Geçirecektim.
  • Arkadasm parçan eksik olabilir ortadan geçen parça içinden çıkıyo ve aldığın yere başvur
  • baba bende martın dokuzunda tekno biyotikten aldım.
    aynı senin dediğin gibi
    vidalar sıkılmıyor. sanki vidalar buyuk muş gibi geliyor. biraz zorlayınca vidaların kafası yalama oluyor.
    tavsiyem eyer 4 vidayıda yalama etmediysen;
    cok hafif sıkarak yani vidanın artık gitmeyeceni gordugun yerde sıkmayı bırak.
    oyle montaj yap
    cunku o buyuk vidaları sıkmaya başlayınca aley otomatik man kilitleniyo. yani sen bosuna o vidaları sıkmış oluyosun.
    aslında o vidaları hiç takmasan bile aleti sokete sabitlersin.
    ama eyer bu durum seni memnun etmesse git ver . ama gelecek olan yeniside aynı sorunda olacaktır.
  • Hocam O vidaları takmadan nasıl sabitlenir ki? Vallahi verdiğim paraya acıyom. Keşke Sunbeam core contact alsaydım.Dediğin gibi vidalar sanki büyük gibi.Yani Vidaları döndürerek takamıyorum direk dişlilere geçiyor. Anlamadın gitti Ne kadar saçma bisey ya.!
  • paşa ben bunu 775 intel e sadece vidaları hafiften tutturarak yani o ortadan gecen parçanın düşmemesi için bide allttan gelen uzunların kolayca takılabilmesi için yetecek sekilde montaj yaptım.
    zaten obuyuk vidaları sıkmaya başladıgında ortaya tuturulan metal parcası aşagı dogru bastırıyor. yani senin takamadıgın vidaların tersi yonunde. boyle oluncada o kucuk vidalar işlevsiz kalıyor. yani onları takmassanda sogutucu sabitleniyor. tamam belki vidaların işlevsiz kalması bi eksi ama perfermansı etkilemiyor bu durum. ben P4 3.0 ı 3.6 mhz de voltajla calıştırıyorum. ve sıcaklık tam yükte 60 dereceyi gormuyor. bu durumda perfermansın etkilenmediğinin bir kanıtıdır bence.
    HADİ kOLAY GELE,
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kasa ve Kasa Fanı Tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam sen İntelde Denemişsin.AMD'de olay farklı. Anakartın Alt metal ve üst plastiğini sölüp Akasa'nın aparatını geçiriyorsun.Vidalar olmassa olmaz çünkü Soğutucu anakarta bastıracak başka aparat yok.Ben kuğu içinden hani amd işlemci soğutucularında soğutucunun arasından çelip plastiklere takılan bi klips var ya o çıkar zannediyordum ama hiç öyle birşey çıkmadı.
  • kardeş o pilastik benimkinde de cıkmadı. o buyuk bir kagıtta kullanma klavuzu var. ben hatırladığım kadarıyla o plastiği ordada gormedim. eyer kllavuzda oyle bir aparat varsa o zaman haklısın.
  • Valla Bakalım Teknobiyotik'e Söyledim Durumu. Resimlerde O Plastik Klips Gözüküyor. Akortek sitesindeki görsellerde de gözüküyor. Eğer Böyle bir parça varsa Göndereceklerini söylediler.
  • kardesim şimdi bir şey farkettim. bu resimde kırmızı ile gosterdigim şey kutudan çıkmadı mesela bende.
    ama bu da amd kartın tabanına gelen o plastık parçaya hiç benzemiyor
    sen aldıgın yerle hiç goruştun mu ona gore bana haber ver de ben de bir arayıp sorayim.

bakalım ne diyecekler. ben aslında hiç amd kullanmam diyorum ama ne olur ne olmaz sonucta para verip alıyoruz. her türlü hakka sahibiz.
    bena geri donersen sevinirim kardeşim.
    birde bu incelemede, akortekin ürün bilgi ekranında ve tekno biyotik in urun resimlerinde ki sogutucu bizimkiyle aynı değil. dikkatlli bakarsan gorursun.
    bize gelen sogutucunun tabanın da 4 tane vida montaj yeri var ama bu ressimler de oyle bir sey yok.
    acaba diyorum ben mi yanliş goruyorum. bede sen bak. ben şimdi sogutucuyu cıkartıp takmam cok ugrastırır.
    sen hazır takmamışken bir iki ressim koyarsan daha garanti olur.

boylelikle teknebiyotikteki calışanlar durumun ne oldugunu daha kolay anlar.Bu konuya bakarak.

http://www.pclabs.com.tr/2010/09/13/akasa-venom-islemci-sogutucusu-incelemesi/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi balci1941 -- 15 Mart 2011; 17:37:56 >

• Evet Hocam sana dediğim Aparat Bu işte. Bende bu aparatın çıkmasını bekliyordum ama çıkmadı.Teknobiyotik ile görüştüm bu konu ile ilgileniyorlar. Bir haber alırsam iletirim sana dostum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.