M5a99x Evo R2.0 Anakart kullanıyorum. CHA-FAN slotuna linkte paylaştığım çoklayıcı kablo ile fanlarımı bağlayınca son devirde çalışıyorlar. Fanları çoklayıcı kablo olmadan bağlayınca pwm kontrol yapabiliyorum. CPU-OPT slotuna çoklayıcı kablo ile takınca yine kontrol edebiliyorum. CHA-FAN slotları yeterli sayıda olmadığı için mecburen çoklayıcı kablo ile bağlamam gerekmektedir. Konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum. http://www.teknobiyotik.com/akasa-besli-pwm-fan-coklayici-flexa-kablo.html
Anakartınızın kullanıcı klavuzunu indirdim. Burda yazdığı kadarıyla chasis fan çıkışlarında pwm fan kontrol özelliği yok. O yüzden bahsettiğiniz kablo ile fanlarınızı kontrol edemezsiniz.
Çoklayıcı olmadan bağladığımda kontrol edebiliyorum ama
Bahsettiğiniz çıkışlar ancak 3 pin klasik fanları voltajla oynayarak kontrol edeblir. Ama sizdeki kablo çoklayıcı 4. pinden pwm sinyali ile fan kontrolü yapmanıza izin verir. Eğer fan çıkışını yakmayı göze alırsanız, fan kablonuzun molex güç girişini bağlamayarak şansınızı deneyebilirsiniz.
Dediğinizide denemiştim. Molex girişini çıkartınca fanların hiç biri çalışmadı. Bu anakart ile bu şekilde kullanmaktan başka çare yok yani. 4pin pwm fan kontrolü olan anakart lazım o halde.
Cpu fan soketinden kullanmanızda ne sıkıntı varki? Kaç tane fan kullanıyorsunuz?
İşlemci fanı 1, arka 1, ön 2, yan 2, üst 2 Geceleri oyun oynamadığım zaman fanlar kafa ütülüyor. Sadece harici olarak taktığım fanların devirini düşürmekti amacım.
Elinizde sadece bir tanemi fan çoklayıcı kablo var? Eğer iki tane varsa ya da ikinciyide temin edebiliyorsanız birbirine bağlayarak bütün fanları cpu fan çıkışından kontrol edebilirsiniz aslında.
Bir tane çoklayıcı var. Arka ve öndeki iki fan sürekli son devirde çalışmasına rağmen ses yapmıyor. Çoklayıcı ile bağladığım Viperlar çok kafa ütülüyor. Bu şekilde devam edicem yardımınız için teşekkür ederim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme