Şimdi Ara

akasa viper s-flow 12cm fan hızını ayarlayamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhabalar.Bugün arkadaşım bana hediye olarak AKASA'nın Viper adlı 12cm boyutundaki fan modelini getirdi.Fanın 4-pinli bağlantı şekli var.Anakartın üzerindeki 3-PİN çıkışına fanı takdığımda, fan en yüksek devirde çalışıyor.Ve bu da gayet fazla ses getiriyor beraberinde...4-PİNli çıkışa takdığımda ise fan yavaşlıyor.hemen hemen 900 rpm ve altında çalışıyor.Otomatik olarak kendini ayarlıyor diye biliyordum 4-PİNlide fakat FURMARK gibi stress testlerinde ekran kartı 66 C çıkmasına rağmen hızında bir değişiklik gözlemleyemedim.Artık son çözüm olarak FAN KONTROL CİHAZI almayı düşünüyorum.Ve bir umut olarak son defa sizlere sormak istiyorum.Şimdiden teşekkürler...

NOT: ANAKART MODELİ - GIGABYTE GA-780T-D3L

• dört pinlide dediğiniz gibi gerek gördüğünde otomatik olarak ayarlar ...bios otomatik seçilidir herhalde...
  • 4 pin olan slota takarsanız Gigabyte'ın EasyTune 6 programıyla fan hızlarını ayarlayabilirsiniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: pohuman

4 pin olan slota takarsanız Gigabyte'ın EasyTune 6 programıyla fan hızlarını ayarlayabilirsiniz..

Deneyeceğim, teşekkürler.Peki birşey daha soracağım.Eğer 4PİN çoğaltıcı kablo alırsam onları anakart görürmü ??
  • UP
    Arkadaşlar hala sorunum çözülmüş değil.Easy Tune programı ile yalnızca işlemci fanını ayarlayabiliyorum.Başka bir fikri olan ?
  • BIOS'ta başka bir fan ayarı yoksa ayarlayamassınız zaten. O zaman çoğaltıcı alıp, çoğaltıcıyı CPU fanının takıldığı yere takıp, CPU ve diğer fanı o çoğaltıcıya takacaksınız ama CPU ısındığında diğer fanda CPU fanıyla beraber hızlanacak. Boşta sessiz çalışır tabi..
  • quote:

BIOS'ta başka bir fan ayarı yoksa ayarlayamassınız zaten. O zaman çoğaltıcı alıp, çoğaltıcıyı CPU fanının takıldığı yere takıp, CPU ve diğer fanı o çoğaltıcıya takacaksınız ama CPU ısındığında diğer fanda CPU fanıyla beraber hızlanacak. Boşta sessiz çalışır tabi..

Şu an GIGABYTEnin Easy Tuner 6 adlı programını kullanıyorum.Başkalarının çektiği fotoğraflara bakıyorum.Onlarda SYS_FAN 1, SYS_FAN 2 gibi seçenekler var ve bende yok :) Çözüm bulamazsam son iş haftasonu media markta gidip bir fan kontrol cihazı almak...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • BIOS versiyonunuz son sürüm mü?
  • quote:

BIOS versiyonunuz son sürüm mü?

Açıkçası bundan şüpheliyim.@BIOS adlı programı yükledim ve Install on GIGABYTE SERVER gibi bir seçeneğe bastım.Bir süre sonra bi hata vermişti şimdi hatırlayamadım.Sizce güncellememde fayda varmıdır ??
  • Güncelleyince 2. bir fan ayarı eklenebilir.. Anakart modelinize göre BIOS dosyalarını indirin ve dosya gösterip güncelleyin. Server üzerinden güncellemeyin yani..
  • quote:

Güncelleyince 2. bir fan ayarı eklenebilir.. Anakart modelinize göre BIOS dosyalarını indirin ve dosya gösterip güncelleyin. Server üzerinden güncellemeyin yani..

Peki deneyeceğim
  • Olmadı :S Son çözüm olarak 4pinli çoğaltıcı alıp fan kontrole takmak.İlgin için teşekkürler pohuman
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.