Öncelikle merhabalar.Bugün arkadaşım bana hediye olarak AKASA'nın Viper adlı 12cm boyutundaki fan modelini getirdi.Fanın 4-pinli bağlantı şekli var.Anakartın üzerindeki 3-PİN çıkışına fanı takdığımda, fan en yüksek devirde çalışıyor.Ve bu da gayet fazla ses getiriyor beraberinde...4-PİNli çıkışa takdığımda ise fan yavaşlıyor.hemen hemen 900 rpm ve altında çalışıyor.Otomatik olarak kendini ayarlıyor diye biliyordum 4-PİNlide fakat FURMARK gibi stress testlerinde ekran kartı 66 C çıkmasına rağmen hızında bir değişiklik gözlemleyemedim.Artık son çözüm olarak FAN KONTROL CİHAZI almayı düşünüyorum.Ve bir umut olarak son defa sizlere sormak istiyorum.Şimdiden teşekkürler...
dört pinlide dediğiniz gibi gerek gördüğünde otomatik olarak ayarlar ...bios otomatik seçilidir herhalde...
4 pin olan slota takarsanız Gigabyte'ın EasyTune 6 programıyla fan hızlarını ayarlayabilirsiniz..
quote:
Orijinalden alıntı: pohuman
4 pin olan slota takarsanız Gigabyte'ın EasyTune 6 programıyla fan hızlarını ayarlayabilirsiniz..
Deneyeceğim, teşekkürler.Peki birşey daha soracağım.Eğer 4PİN çoğaltıcı kablo alırsam onları anakart görürmü ??
UP Arkadaşlar hala sorunum çözülmüş değil.Easy Tune programı ile yalnızca işlemci fanını ayarlayabiliyorum.Başka bir fikri olan ?
BIOS'ta başka bir fan ayarı yoksa ayarlayamassınız zaten. O zaman çoğaltıcı alıp, çoğaltıcıyı CPU fanının takıldığı yere takıp, CPU ve diğer fanı o çoğaltıcıya takacaksınız ama CPU ısındığında diğer fanda CPU fanıyla beraber hızlanacak. Boşta sessiz çalışır tabi..
quote:
BIOS'ta başka bir fan ayarı yoksa ayarlayamassınız zaten. O zaman çoğaltıcı alıp, çoğaltıcıyı CPU fanının takıldığı yere takıp, CPU ve diğer fanı o çoğaltıcıya takacaksınız ama CPU ısındığında diğer fanda CPU fanıyla beraber hızlanacak. Boşta sessiz çalışır tabi..
Şu an GIGABYTEnin Easy Tuner 6 adlı programını kullanıyorum.Başkalarının çektiği fotoğraflara bakıyorum.Onlarda SYS_FAN 1, SYS_FAN 2 gibi seçenekler var ve bende yok :) Çözüm bulamazsam son iş haftasonu media markta gidip bir fan kontrol cihazı almak...
Açıkçası bundan şüpheliyim.@BIOS adlı programı yükledim ve Install on GIGABYTE SERVER gibi bir seçeneğe bastım.Bir süre sonra bi hata vermişti şimdi hatırlayamadım.Sizce güncellememde fayda varmıdır ??
Güncelleyince 2. bir fan ayarı eklenebilir.. Anakart modelinize göre BIOS dosyalarını indirin ve dosya gösterip güncelleyin. Server üzerinden güncellemeyin yani..
quote:
Güncelleyince 2. bir fan ayarı eklenebilir.. Anakart modelinize göre BIOS dosyalarını indirin ve dosya gösterip güncelleyin. Server üzerinden güncellemeyin yani..
Peki deneyeceğim
Olmadı :S Son çözüm olarak 4pinli çoğaltıcı alıp fan kontrole takmak.İlgin için teşekkürler pohuman
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme